» »

Core duo gericom

Core duo gericom

«
1
2 3

IceIceBaby ::

Hofer. Si/offers_thursday/product_91. Html http://www. Hofer. Si/offers_thursday/product_91. Html

A kdo mogoče pozna ta laptop? Na gericomovi strani ga nisem našel, tudi google ne da nobenih pametnih rezultatov. Glede na specifikacije na papirju in ceno kar težko verjamem da je tole res :) mislil sem že kupiti podobno zadevo od hpja (enaka resolucija, manj diska in pentium m procesor), ki bi me prišla slabih 400k sit. Čeprav nisem pristaš teh cenejših znamk prenosnikov se mi tole zdi tako dobra ponudba, da se je ne splača zamudit.

Ma kdo mogoče kako pripombo ali zelo slabe izkušnje z gericomi?

Good Guy ::

to so lapotopi z novimi yonah procesorji (dvejedrnimi p-m)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Gwanaroth ::

Ma kdo mogoče kako pripombo ali zelo slabe izkušnje z gericomi ?

Ja. Z Gericomom ter Hoferjem, tako, da ti zelo odsvetujem nakup. Zadel boš v najslabšo možno kombinacijo.

Gericom Blockbuster.. po pol leta ni baterija zdržala niti 1 uro, pregreva se za pop*zdit, počena plastika nad tipkovnico, tipkovnica totalno v k*rcu, ni slovenskih črk [sem mogu lepit nalepke] in za sladico so se pojavili še mrtvi pixli. skratka crap.
Lights often keep secret hypnosis..

andromeda ::

No,no.Brez panike.Gre za Gericomovo posebno izdajo Phantoma posebaj za Hoferja.Glavna Gericomova slabost vemo,da je plastičnost oziroma poceni videz,no,tokrat gre res samo za videz.Konfiguracija je močna k hudič,še posebaj izstopa monitor,cokla igračarjev pa bo grafična kartica,na kateri bodo nove igre diapozitivne.

Preko poznanstva sem se o samem notesniku pozanimal pri Ani-ju.Dejanska vrednost paketa (ne pozabiti na dvoletno mobilno garancijo,ki je v tujini čisto običajna,pri nas pa o njej prodajalci zelo težko sploh razmišljajo) presega 300.000 sit!!!Xp-ji home edition priloženi.Programski paket zgleden.

Na žalost bo zaloga zelo mala,tako,da verjetno prenosnikov pet minut po osmi nebo več.

Naj vas problemi z Gericomovimi plazmami v Hoferjevi akciji ne motijo,vse napake so odpravili in se opravičili,kot nabrž že veste,je šlo za napačno skladiščenje plazm.

Sam iščem ravno nekaj takega,problem pa je v tem,da ni varijante,da mi rata pridt do enega kosa,pri tako mali zalogi.

carpenter ::

Jaz tudi razmišljam o nakupu-ampak sem glede Gericoma precej skeptičen..Imajo ga trije kolegi, enemu ruži ventilator ko traktor, drugemu serje grafična (pojavi se bel zaslon)+dead pixli po pol leta, tretji ima neke čudne težave s procesorjem...

Pomoje je tako...lahko imaš srečo in boš dobil hud notebook za malo denarja, lahko se pa tudi fino naserješ..no ja vsaj 2-letno garancijo ima..

Fizikalko ::

Andromeda, a delaš za Hofer (malce sumljivo je npr. to, da si se ravno danes včlanil ko se je ta debata odprla...)? Sej nimam nič proti, samo da folk pač ve, da nisi objektiven.

IMO, Gericom = crap, Hofer = crap^2.

Cosmo ::

Kot da si ti kaj bolj objektiven s takimi argumenti. :\
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Fizikalko ::

Saj nisem rekel, da imam kakšne argumente. IMO pač, nič drugega.

andromeda ::

Če delam v Hoferju?Sem iz Trzina in delam,oziroma sem delal v Pekarni Pečjak kot skladiščnik.Zdaj delam v istem podjetju za računalnikom.Lanskoletni december(tik pred božičem) se je eno tono težka paleta zrušila name in mi zlomila hrbtenico.

Vse kar vem o Hoferju je to,da je moj prijatelj bil med tistimi,ki so kupili plazmo in tudi njegova je crknila.Zadevo so takoj porihtali,z njihovim prevozom in komplet njihovimi stroški seveda.Glede tega lahko rečem samo to,da so bili korektni.No,vsak kolega tako pravi.

Kar se pa tiče prenosnika pa mojega prvega posta tukaj gor.Gre zato,da smo doma ravno ene dva dni pred izidom Hoferjevega prospekta sklenili,oziroma se začeli pogovarjati o nabavi laptopa.Ker slučaj,a?Jasno,da prvo kar sem naredil,sem šel na internet.Uvidel sem,da bo treba 300.000 sit za karkoli boljšega.No,potem je pa uletu ta prospekt in mi takoj padel v oči.Bolj se spoznam na mizne beštije,kot prenosnike,zato mi sprva ni bilo preveč jasno,zakaj se gre.

Spet internet,pa kolegi,ki se spoznajo na te stvari.......itd,itd.Gre kar za nekaj denarja.Forumi so pogorel na celi črti.En pravi,da je drek od dreka,drugi,da je vreden 100kilo sit plusa na to ceno.Čisto neobjektivno,vglavnem.Vsak po svojem prepričanju in kot je zgoraj povedano,popolnoma neargumentirano.

Odločil pa je sosed,ki dela v Aniju,in ve za ta prenosnik.Prvo me je vprašal,če mislim na njemu laufat igre.Povem,da ne.Bi pa vrtel veliko filmov,delal z besedilom.....delal pač use živo,razen fural igre.Nato mi reče,da je zadeva idealna za te stvari.Ločljivost ekrana idealna za filme......Nima nobenih zavor pred Gericomu,še sploh,ko sem mu povedal,da bo comp večinoma na mizi,prkloplen na štrom in non-stop odprt.Kar sem spremljal po forumih,folk Gericoma sploh ne daje po zadnjih mestih.Daje pa Acerja,čeprav ga največ pokupijo!Paradoks a?Dejmo si priznat,konfiguracija je močna,plastičnost je taka,kot pri vseh ostalih.Razen magnezijevih,če imate 400 jurjev seveda.Jaz bi tokrat za ta denar kar razkiral.Bojim pa se,da bodo količine premajhne,da bi se mi uspelo dokopat do njega.

Šimpanz ::

Notesnikz tako doro konfiguracijo za takšno ceno je zelo dobra kupčija. Kot berem v katalogu dajejo dve leti garancije ter nadomestni notesnik če ti ga v primeru okvare ne popravijo v tednu dni.

billy ::

Nekaj mi ni jasno...

Čemu tako HUDO ZANIČ balansirana konfiguracija?

Če hoče nekdo igrati igre, je preslaba grafična.
Če hoče kdo "delati profesionalno" je preslab monitor.
Če hoče kdo "par ur delati na terenu" je preslaba baterija.
Če hoče kdo "montirati video" je preslabi disk.

Potem pa še vse skupaj začne padati narazen po 1 letu, razen če ga nekdo misli uporabljati samo par ur tedensko in bo očuvan.

To je edino ZELO DOBRA marketinška poteza, ker folk zavedajo s tem "duo" in potem vsi v hoferja in nabaviti stroj.

Če bi dali not vsaj x700 in bi bila zadeva nekje 280k bi bila to zelo hud stroj...

Da naredim analogijo z cliotom :) ... to je tako kot da bi dal Renault ven model z karoserijo in podvozjem cliota "1.2", not pa V6 mašino z 10L keslom za bencin.

billy ::

Pa še nekaj sem opazil, zdaj če je slika prava...potem je na sliki QWERTY tipkovnica.

opeter ::

Se strinjam, tipkovnica je (meni tudi) po sliki sodeč qwerty in ne qwertz.
Ampak po mojem je to še najmanjši problem. Da se navaditi. Ne glede na to, če je prenosnik plastičen ali ne, kot je billy napisal so komponente nekako... hmm... nebalansirane.
Da pa ne bom dajal dvojnih in istih komentarjev.
Pri nas v podjetju imamo dva Gericoma in oba delujeta brez problemov. Sicer so bile dražje verzije, pa vendar.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

IceIceBaby ::

Billy, jaz se ne strinjam, da ni uravnotežena konfiguracija. Grafična sicer malo izstopa, ampak če ne igraš iger je tudi tole uredu.

Kaj manjka ekranu ? Verjetno res ni vrhunski ekran, ampak resolucija je kul. Raje imam tak ekran s slabšim osveževanjem in slabšimi barvami kot katerikoli 1024x768. Za baterijo pa nikjer ne piše, ampak če zdrži 2 do 3 ure se meni zdi uredu.

Meni se tole zdi idealna konfiguracija, samo po razmisleku sem že malo manj navdušen. Rabil bi sicer tak zaslon z visoko resolucijo ampak računalnik veliko nosim s seboj. Prižgan je skoraj cel dan, pa veliko tipkam itd. Ampak skrbi me to da je gericom, da ne bom po 1 letu spet iskal novega laptopa, pa bom zapravil več kot če dam sedaj 400k za eno spodobno mašino.

Jan987 ::

če ga nosiš seboj si raje zdejle nabavi za 400 tisoč enega solidnega hp-ja z magnezijevim ohišjem. Če ga nosiš sabo in veliko tipkaš sta ti verjetno bolj pomembna tipkovnica in ohišje kot pa da ima dvojedrni procesor ki ha itak neboš verjetno rabil če delaš na terenu.

IceIceBaby ::

Najbolj pomemben je za mene ekran oziroma resolucija. To, da lahko dam gor 2 browserja velikosti 800x600 je idealno, pa da imam v wordu 2 A4 strani naenkrat odprti itd. Drugi najcenejši laptop s tako resolucijo, ki sem ga našel je HP 8220 za 120k sit več.

jype ::

kst: No, ce ga dobis, povej kaksen je. Jaz bi tak denar vsekakor reskiral za mobilni desktop replacement.

Vsekakor bi pa kot laptop raje kupil macbooka :)

Reaper ::

če že iščete MAŠINO od prenosnega nabavte Sony Vaio FE11H

http://www.mediamarkt.at/

to pa je za igrce ;)

billy ::

Tudi FE11 ni za igerce, 3d mark 2001 doseže borih 12 tisoč. Grafična je res "nova" ampak še vedno je turbocache različica...in jo 6600 ali x700 pojesta.

Glede gericoma res ne piše kakšno baterijo ima, ampak pomoje ni blesteč primerek tehnologije, pomoje je ista finta kot pri Acerjih (beri ... 4 celična z 1 uro trajanja), ker v nasprotnem primeru bi definitivno oglaševali, če bi imeli kakšno hudo...tako kot so na veliko napisali, da je zaslon visoke resolucije primeren za 2 A4 lista, etc etc.

Ni vse v resoluciji zaslona, vprašanje kakšne so barve, če sploh zgledajo realno. Kak grafčni oblikoval zna povedati, da se zgodi na slabih monitorjih, da zgledajo barve čisto drugačne, kot potem zgledajo ko se da zadeva printat.

IceIceBaby ::

To glede barv je res. Sigurno je ne more bit ekran nevem kako dober za tako ceno. Ampak po drugi strani pa za 240k ne dobiš niti 1400x1050 prenosnika. Poleg tega tudi ekran na HP 8220 ni nevem kaj, če je ta še veliko slabši zna biti kar ktirično :) Sony, ki ima imho najboljše zaslone pa ne ponuja take resolucije, maximalno 1280 na 15".

Baterije pri Acerjih s pentium m baterijo pa tudi zdržijo malo več kot 1 uro. Te 1 uro so 4 celične na celeronih pa raznih sempronih itd. Nevem pa koliko je kaj core duo požrešen.

billy ::

Itak da ni nič podobnega temu, saj ne gre finančno skozi firmam :) no..mislim da je še nek Prestigio za podoben denar, malce več, ampak...

Vprašanje je zdaj če je tak zaslon sploh prebavljiv...moj CRT tudi premore 2048 resolucijo, ampak bog ne daj da bi jo kdaj uporabil...

No .. ne vem..pomoje ne more bit kvalitete tukaj iskati, ni logično...četudi bi bila cena tega prenosnika 300 tisoč bi bila še vedno prepoceni, da bi bilo kvalitetno, dvomim pa da hofer/gericom delata v minus :)

carpenter ::

Mene pa zanima če se ta prenosnik lahko nadgradi z drugo grafično, in če se ali jo je sploh kje možno kupiti?

Pujcek ::

hja, kurcate gericomov lcd na podlagi cene... hja, najbolj smesno je pa to da ce bi bil ta isti lcd v soniju za 600 jurjov bi ga pa tako prehvalil da bi vam kar po tipkovnici kapljajo. seveda brez da bi ga videli...
en bolj pameten kot tadrug na temle forumu...
:)

IceIceBaby ::

A si ti že vidu kdaj kakšnega Vaiota za 600k ? Pomoje ne.

Jst ::

Moje izkusnje z gericomom: stay away na cimvecji razdalji!

Pujcek ::

A si ti že vidu kdaj kakšnega Vaiota za 600k ? Pomoje ne.


no sej to je to. kurac se ti je dvignu ker ves da stane 600 cukov. mocno dvomim da si zmozen primerjave vaiota za 600k in gericoma za 300k...
:)

IceIceBaby ::

Ja sigurno :) To, da sony dela odlične zaslone pri vsem tem nima nobene veze ne :)

Če bi rad primerjal pojdi v harvey norman ali kam drugam kjer imajo na kupu razstavljenih nekaj prenosnikov pa poglej naprej sonyja pol HPja pol pa Prestigio ali kak drug low cost prenosnik. Razlika med HPjem in Prestigio je kar očitna, Sony je pa še stopnjo ali 2 višje.

Pujcek ::

pa clovek, ne mores primerjat laptopa za 600 in 240 jurjov no, ne ga srat. ti rec dam tok pa tok dnarja za laptop, kaj se bolj splaca kupit. al pa rec rabim laptop z res dobrim lcd-jem, kateri ustreza mojim specifikacijam pa je najcnej. ne mores kupovat stvari tko da vprasas na forumu al se splaca kupit al pa ne. sori, sam to je bebavo vprasanje. za nekoga vec kot zadostuje, za nekoga pa ni niti priblizno dober...
:)

IceIceBaby ::

pa clovek, ne mores primerjat laptopa za 600 in 240 jurjov no, ne ga srat.


Hmm...malo prej si me še prepričeval, da je tale gericom skor isti kot Sony za 600k :)

ne mores kupovat stvari tko da vprasas na forumu al se splaca kupit al pa ne. sori, sam to je bebavo vprasanje. za nekoga vec kot zadostuje, za nekoga pa ni niti priblizno dober...


Zakaj pa nebi vprašal na forumu ? Meni je ta debata pomagala pri odločitvi. Glede na slabe odzive na Gericom sem se odločil za drug računalnik. Če bi bli pa vsi navdušeni bi pa verjetno tega vzel. Res ne vem kaj je narobe, če poslušaš mnenje drugih.

markomad ::

Kaj je kdo kupil to zadevo?

ME res zanima kaksne so izkusnje, z baterijo in zaslonom ter tipkovnico. Ma sploh ta zadeva kake dodatke IR/bluetuth/firewaire .. ? Kako je s pregrevanjem?
In se nekaj zasledil sem da bi naj meli ti procesorji majhno porabo energije, ampak bi se naj poraba 2-3 krat povvečala cegor priklopis kakrsnokoli USB2 zadevo - baje se anatomija baterije drasticno poslabsa??:\

Hvala za odgovor komorkoli, ki je sel v ta rizik nakupa =) :\

Brane2 ::


baje se anatomija baterije drasticno poslabsa?


Hočeš reč, ko priklopiš kaj na USB, baterija spremeni obliko in notranjost ?n Jo raznese ?

To moram videt. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

klemen22 ::

kst: Pujcek te je v tej debati čisto povozil. Take brezvezne si mel da glava peče. Pa se mi niti ne da pisati.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

IceIceBaby ::

klemen, whatever...Če maš kej za napisat napiši, s takimi "se mi niti ne da pisat" nobenem ne pomagaš.

markomad ::

Ok no avtonomija pac tak je ce pises ob 2 zjutraj poste.. :) skratka baterijo ti sprazni opazno hitreje

Ocitno pa noben nima te zadeve doma, me prav zanima kdo so bili kupci..

billy ::

Na mobisuxu se je javil ne kupec...bom kar njegov post skopiral, upam da ne bo jezen (pa četudi bo :P ):

No, ravnokar imam na mizi tale notebook, da ga "dodelam" (beri: nalozim uporaben SW).
Prvo presenecenje: zaslon je 1920x1200 !!!!, ceprav je levo od touchpad-a nalepka, da gre za 1680x1050. Imenitno, ni kaj.
Pa tudi vidi se cisto OK. Pa imam zraven se dva LCD-ja (se en notebook, 15" 1400x1050 in namizni 20" 1600x1200).
Tako, da ne vem, kje je tezava s sliko. Res je najmanjsa, ampak povsem berljiva z obicajih 30-50cm.
Toliko zaenkrat...

carpenter ::

1920x1200 se da normalno gledat?! in to na 15,4 zaslonu?....15 min že mogoče...

Eschelon ::

Jest kupil0:)

Težko verjet, kolko nas je bilo pripravljenih prit ob 8h v Hoferja. Od uča so imeli okrog 50 komadov na voljo.

Hja - tud sam bil precej presenečen nad ločljivostjo zaslona - kje so te zaslone našli?:D
Nikakor ne gre za neko mega-super robo, samo za tak denar pa niti pod razno ne bo nihče, nikjer dobil česa podobnega. Če se stvar le ne bo preveč kvarila, je tole zelo dober nakup (za moje potrebe).

Zaslon je verjetno TN+F (moj nima nobenega mrtvega piksla), vidni koti so temu primerni. Odzivnost zadostuje za ogled filma. Čitljivost je zelo dobra. Barve niso ravno najboljše (so neizrazite).
Baterija je šibka. Je ECS (Elitegroup) 4400 mAh @ 11.1V. Recimo, da zmore okrog 1h40 pisarniškega dela - tko od uča. Pozitivno je, da se jo da hitro zamenjat - ima izmet z vzvodom.
Tipkovnica je OK.
Touchpad je ... touchpad - če nimaš miške v bližini stisneš zobe in preživiš (saj ni slab, samo že na 1024x768 je delo s tovrstno pripravo štorasto, na 1920x1200 pa se sprevrže v eno neprestano vlečenje prstov levo-desno)
Grafična - neprimerna za igre: 1012 3DMarks 2003
CPU - core duo 65 nm 166x10, FSB 666MHz - RAR kompresira (star wars - in the pirkinning) 541MB - 11m20s (samo z enim jedrom)
Čipovje - i945GM
Spomin - 512 MB DDR2 Nanya Tech. (266MHz (PC4300), 4-4-4-12) - FSB:DRAM 5:8

slika namizja


... za prvo silo bi moral zadostit radovednežem :D
Vedeti, razumeti, znati.

billy ::

Daj še naredi test 3d mark 2001, 2003 je malo prehud :)

andromeda ::

Uf,kje naj začnem?

Ratal mi je v glavnem dobiti prenosnik in sicer v Lescah,ker smo bili v Bohinju na dopustu.Še zdaj ne morem verjeti,da so šli v petih minutah,čeprav jih je bilo vsaj 20 na voljo.

Nesu v apartma,zvleku iz škatle (dvojno pakiranje+stiroporjevi okvirji,v glavnem bi ga lahko metu po tleh,pa se nebi preveč poznal)in v pakiranju našel še eno torbo (eno dobiš že zraven kot gratis).Laptop na mizo,ekran dodatno zaščiten s penasto prevleko in folijo.

Nekdo zgoraj je pisal nekaj o zatikanju in ne vem še o čem,kar se tipk in same tipkovnice tiče.Larifari,tipke se lepo upirajo,ni "ugrezanja" tipkovnice,je pa precejšen občutek plastičnosti.Mene osebno moti plastičnost dvd-ja,ki je sicer na kovinskih vodilih,a imaš vseeno občutek,da trde kmečke roke nimajo z njim kaj početi.

Glasnost:trdi disk je neslišen.Ventilator postane slišen ob aktivnejšem delu in ni moteč niti ob najvišjih rpm-jih.Bolj je slišati piš,kot kaj drugega.Druga pesem je dvd,ki je ob nalaganju ful glasen in ti da občutek,da je ušel iz nadzora.

Pregrevanja ni nobenega.Pisarniško delo:speedfan trdi disk 43 stopinj,procesor 52 stopinj
Med ogledom filma:disk 45 stopinj,procesor 58 stopinj
Prenosnik ni vroč,toplo je le področje okoli izhodnih šob.Laptop postavljen na mizi.

Moja baterija je bila stestirana v soboto in mi ni jasen Echelonov test.Pri surfanju in downloadanju iz neta ter inštaliranju programov sem spravil baterijo na 12% po 2 urah in 35 minutah.Ni nevem kaj,a vseeno.Na laptopu zasedeni trije usb-ji:1x tiskalnik,1x baza za wireless tipkovnico,1x mišjak.Koliko vpliva zasedenost usb-jev na hitrejšo izrabo baterije,nimam pojma.Bom jo stestiral še pri ogledu filma.

Zaslon je bil čisti šok.Največ dvomov je bilo na forumu ravno glede zaslona.Le ta je,zame vsaj,fenomenalen.Sam z barvami nimam nobenih problemov,zmanjšal sem samo brightness,ker je bela barva kar sekala v oči,sploh z resolucijo nad 1440.Gor sem priklopil še svoj crt monitor in ga skoraj zažgal,ker sem pozabil zmanjšati resolucijo.Na 1024 je to to,kar se tiče primary notebook in secundary monitor.Mrtvih pikslov ni,vsaj zaenkrat ne.

Kar me pa najbolj moti,pa je softwerski del prenosnika.Pričakoval sem,da bodo prednaloženi samo Windowsi,oziroma najraje še to ne.Ampak ne.Gor je toliko dreka,da me je vse minilo.Ko se sistem postavi,v task managerju laufa 44 procesov!!Quick launch je nabit z ikonami do polovice ekrana!!Pa še nekaj,daj Echelon,povej mi,če veš seveda,kako si se losal protivirusnika.Add-remove se ne da,ker javlja,da je aplikacija mrežna in mi ni jasno,kako ga spravit stran.Rad bi prenesel licenco Kasperskyja iz starega kompa,pa se ne morem znebit tega prednastavljenega.Hmm,po moje bo bolje,da formatiram,ali kaj?

Grafične kartice ne bom omenjal pretirano,ker itak nebo poganjala nobenih iger (jih tudi verjetno nebi mogla).

Splošen vtis?Všeč mi je odzivnost sistema,zaljubljen v zaslon,na pogled povprečen-plastičen,brez sukanja dvd-ja neslišen,softwersko razmetan k hudič (čiščenje,čiščenje,čiščenje....),trdi disk hiter,hibernacija 5-10 sekundna,bootanje vražje hitro,touch pad povprečen-v višjih resolucijah mišjak obvezen,pri okvari prevzem na domu.

Kar se mene tiče hvala bogu,da mi ga je ratalo dobiti.Sem srednje (ne)zahteven uporabnik,laptop bo večinoma na mizi,obdelovan z dodatno tipkovnico in mišjakom,iger ne sploh,večinoma pisarniško delo,internet,grafika,filmi.

Se opravičujem za ta dolg referat,večinoma vas bo mnenja,da sem subjektiven,vendar,taki so moji občutki glede te zadeve.Za ostale zadeve je doma še vedno Amd Athlon 2800+ z 1gb rama in grafično karto nujno menjave (akhm,kreh,kreh..radeon 9200se..bljek,kreh).

Toliko zaenkrat,če pa ima kdo kako idejo,kako se losat "mrežnega" protivirusnika (karkoli je to)z imenom PestPatrol,pa z idejo na plan.Pivo zagotovljeno.Pa lep pozdrav.

Mirč ::

v safe modu ga odstrani
lp

billy ::

Pri vseh laptopih ki imajo prednaložene sisteme je polno navlake. Zato je najbolj priporočen format, če seveda človek ve kaj dela (da si prej zagotovi delujoče gonilnike).

Potem tudi večina laptopov deluje hitreje ;)

Mirč ::

nepotrebno navlako izbrišeš in to je to
lp

carpenter ::

No..jaz mam drugačne informacije...kolega ga je tudi kupil v Lescah in sicer ob 7h zvečer, pa še nekaj so jih imeli. Danes sem malo surfal po netu z njim, ga malo stestiral. Zaslon je (zame) obupen, nikakor se nisem mogel navaditi nanj. Prej sem imel acerja brez crystal brite in je občutno boljši. Na max resoluciji 1920x1200 se dolgo časa ne da delat ker se matrajo oči, vse druge resolucije pa popačijo sliko. Nikjer pa ni obljubljene resolucije 1680x1050. Slika je precej "zrnata" kar me tudi moti. Deluje, kot da bi bili zaslon umazan. Barve neizrazite. Ohišje slabo..če ga misli kdo precej okrog prenašat naj s sabo vzame lepilni trak. Plastika je na nekaterih mestih tako cenena da se je komaj upaš dotakniti (pokrov DVD enote, zaslon) ker se bojiš da bo odletela. Acer ima boljše ohišje. Tipkovnica se skoraj ne upogiba...kvaliteta pa je nekje primerljiva z acerjevo. Ni slo znakov.
So pa tu še dobre stvari...presenetil me je zvok, ki je 10x boljši od Acerja. Bootanje je zelo hitro. Super pi 2M doseze v 1min 28s. 3dMark2001 nekaj cez 4000 (graficna)

Mislim da ni tisti, ki ga ni dobil nič zamudil. Ne razumem zakaj niso dali vsaj malo boljšega ohisja-posebej pri zaslonu, ter boljšo grafično in kvalitetnejši zaslon 1280x800 pa bi bila stvar odlična. Pa četudi bi ga podrazili za recimo 40 ksit..

Lp

antonija ::

Ma kje vi vidite probleme z 1920x1200? Ne da se brat? Fonte si povecaj!! Jaz mam ze nekaj casa 15,4 1920x1200 laptopa pa je zadeva raketa!! Delovna povrsina v recimo photoshopu je ogromna, lahko delas z vec programi vzporedno (na ekranu, ne v procu)... edino kar je problem so igre ki jih pri 1920x1200 bolj malo laptop kartic prebavlja, ampak tam se pac zniza resolucija in gleda mal bolj megleno sliko...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

carpenter ::

Na 1920x1200 so stvari zame pač premajhne...vključno z ikonami itd.. Verjamem da se z dobrim zaslonom in z 1920x1200 da fino delat vendar tale od gericoma to definitivno ni.

antonija ::

Vse kar je na zaslonu "premjhno" se da povecat. Edina razlika ki jo po povecanju lahko opazis je ta, da so vse stvari prikazane bolj natancno (vecja resolucija).

Sej obstajajo stavi kot so "font size", "large icons",....

O kvaliteti gericoma pa nebi pisal, ker nimam gericoma.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

andromeda ::

No,zdaj pa res ne vem,kaj naj rečem.Nekaj mi ne gre v glavo.Leta in leta sem buljil v crt-je,zadnje leto na šihtu v lcd-je,pa mi deluje tale ekran kot blažen žegen.Sprane barve?Zrnatost?Take modre jasne obrobe windowsov na svoji provisti nisem videl niti pijan do amena.Zdajle gledam tole preko 1440,probal sem tudi preko 1280 resolucije in je slika ostra kot britvica.Me skoraj malo moti,ker sem bil navajen malo razmazanosti proviste.

Plastičen je res,švohotno plastičen je zame samo dvd.Ne pričakujte pa magnezija.

Da je kolega dobil ob 7 zvečer je to zaradi prenosa med poslovalnicami.Vsaj tako mi je rekla poslovodkinja v enoti Ljubljana.Klical sem namreč zaradi varilnega aparata,ki so ga imeli v akciji par tednov nazaj.In ga nisem dobil.;(

Za protivirusnik se mi je ratalo na uradni strani prebiti do navodila za ročno odstranitev,tako,da tega problema kmalu nebo več.

Glede zvoka.Ni mi jasno,kako je mogoče preko takega zvočnička sproducirat tak 3d zvok?To mi pa ni jasno.

Ne vem,no.Sam sem zaenkrat ful zadovoljen z njim,dela vse,nekatere stvari so celo boljše,kot sem pričakoval,za druge sem pa že vedel,kaj me čaka,razočaran sem le nad dvd-jem,za katerega se bojim,da ne bo dolgo (plastičnost).

Še prijateljeve besede,ki ima zdaj že drugega Acerja:"O ne me j****,ker glomazen ekran!".

billy ::

Ja če pride človek iz CRTja na slab LCD se mu zdi da je blažen ;)

Ko pa enkrat vidiš sonijev zaslon pa je vse ostalo sranje :)

carpenter ::

Definitivmo obstaja neka zrnatost, motnost ali
karkoliže ki je mene zelo motila. Kot da bi gledal skozi zarošeno steklo. Imel sem tudi 173p na desktopu tako da vem kakšna je razlika.

Šimpanz ::

Za normalno resolucijo (1680x1050) je na Gericomovi strani nov BIOS

Link


http://download.gericom.com/NOTEBOOK/Ph...
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

24" vs 27"

Oddelek: Zvok in slika
152225 (1624) korenje3
»

Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?

Oddelek: Strojna oprema
492597 (1941) Damiani
»

Pomoč pri izboru monitorja in resolucije

Oddelek: Pomoč in nasveti
231978 (1665) GrimReaper
»

Prenosni računalnik Gericom

Oddelek: Pomoč in nasveti
221722 (1426) bizzzy
»

Prestigio Nobile 158W

Oddelek: Kaj kupiti
345058 (3388) okfec

Več podobnih tem