» »

Kateri LCD-tv ???

Kateri LCD-tv ???

lsadar ::

Zanima me kateri lcd-tv se splača kupiti oz. kje bi lahko videl na kaj moram biti pozoren pri nakupu? Kupujem pa lcd-tv do okoli 500.000sit. Hvala za pomoč...:D

bubyka ::

Kakor sm jaz obveščena, trenutno na trgu ni kakšnih preveč dobrih LCD-jev, za PRAVO kvaliteto počakaj še nekaj časa!! Čeprav ma moj stric trenutno od Sonyja novi izdelek, ki sploh še ni na trgu v Sloveniji, je zalo zadovoljen!!! Zato pa je dal tudi cca 2.000.000... tako, da če iščeš kvaliteten, predvsem pa cenejši (!!!) LCD, počakaj še nekaj časa... vsaj tako je moje mnenje!!
don't worry...be happy

uros678 ::

da še ni dobrih LCD-jev na trgu? ehm?

v glavnem, preglej kako dnevno sobo maš: svetlo ali temno, kje bo TV postavljen, potem pa preglej karakteristike... zadnjič sn bral da so Gericomovi LCD TV-ji kr vredu, je pa res da je to še vedno Gericom... gulb, ne mi ga niti omenjat... fajn je tudi če je že HDTV ready, čeprav tega pa še res en cajt ne bo pri nas...

kaj se pa cen tiče: TUKAJ

lsadar ::

ja uredu...js sm že vse pregledu in cene pa to.itak je tok različnih da se ne moreš odločt...zdj nej bi se kao na firmo oziru pa to.Mene zanimajo kšne izkušnje...pa če kdo ve katera firma ima najbol zadeve.Sicer to se bl težko objektivno pove..Ampak vseen.Upam da se kdo najde k ma kj tazga doma

roscha ::

Evo moja izkušnja.

Kupil 26" Philipsa v akciji par mesecev nazaj. 220 jurjev. Več definitivno ni vreden. Sicer je kao HDready, pa kaj. Sicer je tako ali tako v spalnici, za tiste pol ure ko ga gledam preden zaspim je več denarja preč vrženo.

Občutki: Barve kiksajo. LCD pač. Za gledat od blizu definitivno ni. Se pozna preveč "jpg efekta". V bistvu slika ni gladka, pač pa malo kockasta. Podobno kot jpg če ga povečujemo. Od daleč je povsem ok. Če si zeloo pozoren se opazi tudi mazanje slike, čeprav ima po karakteristikah kao 16ms.
Računalniški priklop sem samo preizkusil in ugotovil da je popolna neumnost. Uporabno za kake predstavitve, za kaj drugega definitivno ne...

Pazit je treba še pri anteni. Če nimaš zares dobrega signala bo katastrofa.


Zaključek. V dnevni sobi mi še vedno kraljuje CRT in bo tako še nekaj časa ostalo. Plazme so rahlo predrage predvsem pa POŽREŠNE. LCD-ji pa imajo zgoraj opisane simptome in to prav vsi, pa naj bo 200.000 ali pa 800.000 Dražjih itak niem gledal ker za več $$$ pa tako ali tako vsak pameten raje vzame plazmo.

lsadar ::

oky..uredu...sam kamrkol sm pršu pa prašu...Plazma ali lcd-tv. vsi pravjo da je lcd-tv bolši in traja....in bla bla bla...Plazma pa s časom zgubi začetne zmogljivosti...požrešna je kot si reku..ločljivost pa dosti manjša...ne vem...še kdO?

Yossarian ::

En mesec sem premleval, ali bi kupil plazmo ali LCD. Na koncu pa sem se odločil, da grem v četrtek, ko ima Merkur na Ptuju 5% popust zaradi otvoritve (če pa potegneš pravi kuponček, lahko dobiš tudi 20, 50 ali celo 100%, vendar se na to ne zanašam), kupit kar CRT, diagonala 82 cm, 100 HZ in vso podobno navlako: Razlogi? Plazma mi je predraga, preveč požrešna pa še tudi greje se dosti bolj (sprobal v trgovini). LCD? Slika sploh ni tako lepa, zraven tega pa tudi ti piksli. Si predstavljaš, da daš za TV 500.000 (oz. 300.00 v mojem primeru), prineseš domov in čez dva dni nastane en mrtev piksel ali pa celo dva. Nobeden ti ne bo vzel TV-ja nazaj, ker jih mora biti več. Popizdiš. Saj je verjetno samo kakšen procent možnosti, da se ti to zgodi, vendar je to za mene preveč, kajti se mi zdi, da bi se to zgodilo ravno meni. Povedal sem ti samo moje razmišljanje in te nič ne prepričujem, da ti stori enako. Jaz namreč nisem noben strokovnjak, temveč en čisto navaden potrošnik.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

lsadar ::

ja res mrtvi piksli gor dol...itd...Js sm recimo šu u Harvey Norman pogledat k majo tam res boga in pol...Pa gledu sm plazme,lcd je in navadne crtje...In js ne vem..ampak razlika je ful opazna..saj men...Med plazmo in lcd-jem že,kaj šele prot crt-ju.Sicer za navadn tv program pomoje ni razlike ampak dvd...pa to pa ful.Sicer sm opazu pr ene dveh lcdjih katastrofalno sliko(pomoje je blo kj pokvarjen, k drugi so bli u piko).
ne vem...upam da se res najde kšn stručko k se mogoče vsak dan ukvarja s tem..:\

mitjaje ::

Kot prvo morete vedeti eno zadevo, preden začnete obsojati kvaliteto slike. Oni imajo samo 1 signal in min 50 TV-jev... kakšen te pride signal do onega zadnjega v vrsti.... bodite pozorni enkrat... ponavadi je to tak, da tam kjer so boljši TV-ji plazma in LCD diagonale 103cm je slika dosti boljša kot oni zadnji v vrsti, kjer se začnejo mini LCD TV (Diagonale 19 inčov) in navadni CRT TV-ji.

Ko kupujete ne gledati samo karakteristike ... Poglejte ekran in rečite ta pa ima najboljo sliko in potem se odločite med tistimi ki ste jih izbrali.... Morete pa še vedeti, da svetilnost z kontrastom pada... recimo en LCD 1000:1 kontrasta ne boste našli z vsaj 600db/m2 svetilnosti in podobno... Zato vam pravim, da morete sliko pogledati in primerjati... tudi vsako oko zazna drugačne barve ... tudi LCD tehnologija laže barve... tako da je najbolje, da pogledate en boljši CRT in nato primerjate... Ko ste že tik pred tem, da ga kupite, rečite prodajalcu, da ga želite stestirati, saj je takrat največje možnost (80%) da bo kakšen piksel crknil ali pa ne bo delal... vse kasnejše možnosti so manjše od 1%

Kar se pa tiče LCD vs plazma... večna uganka!! Sama tehnologija plazme je nekoliko dražja od LCD, že samo zaradi tega je cena tudi nekoliko večja.. Kaj je boljše ... po mojem mnjenju še vedno plazma, a morete vedeti, da se plazma gleda na 3m+(zaradi svoje resolucije, ki je precej majhna in velikosti)... LCD pa lahko gledate tudi od bližje... En je zgoraj omenil kockasto sliko... zadeva je takšna, da cenejši LCD televizorji imajo resolucije 800x600 , srednji pa že 1280 x 1024 (ali 1240x786 16:9) in pri teh zaslonih vsekakor ne boste opazili kock!! Pri onih 800x600 pa recimo da jih boste opazili na 1m!
www.ultrasplet.net

abudabi ::

Jast lahko rečem samo da imam LCD TV že kaka dva meseca in lahko rečem da sem zadovoljen. Tudi sam sem bil zelo skeptičen (res zelo) do slike prek kabeljskega pal signala ki sem jih videval po raznih trgovinah vendar doma ko je priklopljen sam na dovod je slika super. Nobenih kock, črna je tako črna kot na boljših CRT TV edino včasih se mi zazdi (no prva dva tedna) da se slika zameže pri prizoru da je ozadje fiksno in se nek predmet v ospredju hitro premakne (zgubi ostrino). Priporočil bi pa sony bravio (vendar samo razred V in gor), samsung R ali M51 serijo in pa predvsem philips s pixel plus 2 ter ambilight tehnologijo (vendar žal za večino nedosegljivo ceno - 32" TV stane 600 do 700 tisoč). Povdaril bi da je samsung dobil EISA Award 2005/2006 za video panel LCD razreda M (40").

Po moji presoji lahko samo povem, če ste se odločili za nakup LCD TV in ste pripravleni odšteti 400.000 SIT lahko samo priporočim. Vedeti morate da noben TV ni prezhiben in tudi LCD ni vendar vam ne bo žal (če pa gledate fotografije prek TV boste pa super zadovoljni).

Za informacijo: Hofer LCD ima samsung panel T serije in sploh ni primerljiv z R ali M serijo (lahko pa da se motim).
LP

lsadar ::

Ja zadeva je taka da js bom kupu plazmo ali lcd...cca 94cm(37"). zdj sam še kolebam kaj bi se bol splačal. Pa plazmi se po določenih urah delovanja kontrast, pa pač te zadeve znatno poslabšajo, ker je zadeva polnjena s plinom(za razliko od tekočih kristalov pri lcd-tv)do bridkega konca, ko tega plina zmanjka(se ga ne da ponovno polnit). Uglavnem rad bi kakšna priporočila za artikle od 600.00-700.00sit, ker bi dobil iz tujine zadeve znatno cenejše.Baje Sharp-ovi lcdji trenutno zagujejo glede kvalitete slike(novi modeli?)..8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LED LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5228588 (25513) gorann
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16973439 (67274) mamomu
»

best buy LCD TV sprejemnik

Oddelek: Kaj kupiti
253017 (2323) Zako
»

Katodni televizorji v izumiranju

Oddelek: Novice / Ostale najave
476447 (4690) javaman
»

Katero plazmo, do 560K SIT

Oddelek: Zvok in slika
304451 (3720) javaman

Več podobnih tem