» »

Wireless router

Wireless router

buick ::

Z uporabo brezžičnega routerja želim povezati 2 računalnika v stanovanjskem bloku( internet) - zračna razdalja približno 20 metrov; dva nadstropja nižje. Zanima me, če je to možno oziroma ne bi prihajalo zaradi razdalje ali drugih vmesnih ovir do motenj oz. Slabe povezave. Zanima me še, če je potrebno posebej paziti katero firmo routerja kupiti (cene so nekje okoli 15. 000 do 25. 000 sit).
Hvala za odgovore!

prijam ::

da ne bom odpiral nove teme ...


v hiši imamo internetno omrežje...ruter + kabli za 3 računalnike

zdj sm kupu prenosnik in bi rad mev za svoj prenosnik wireless.
torej a je mozno da bi ostalo obstoječe omrežje, na konec svojega kabla bi pa dav nekaj da bi mel lahko prenosnik kjerkoli v hiši.?
kaj moram za to kupiti?


lp

smetko ::

Glede na to da so cene brezžičnih dostopnih točk in brezžičnih routerjev enake, ti priporočam nabavo ruterja, katerega lahko uporabiš samo kot dostopno točko če to želiš) večina brezžičnih routerjev ima 1 Wan port in 4 lokalne porte(če na enega od teh priključiš tvoj dosedanji router imaš pač samo dostopno točko, oziroma priključiš na Wan port in izkjučiš funkcijo routerja če router to omogoča).

Jaz uporabljam od TP-linka Wireless Router TL-WR642G na njega se z lahkoto povežem z Laptopa, kateri ima vgrajeno WiFi omrežje(Centrino) in to dva nadstropja nižje okoli 15M in z hitrostjo okoli 24Mb. Ta router je sorazmerno lahko nastaviti (preko Web vmesnika)in je tudi sorazmerno poceni okoli 16,5K Sit z poštnino.
No comment

Veron ::

@buick kar se tiče wl povezave v bloku 2 štuka niži bo zelo moten signal, sam beton (sploh pa v blokih močnejši) bo zelo oviral delovanje, priporočam ti, da greš v trgovino in uzameš sistem od linksys ter se zmeniš z prodajalcem, če ne bo delalo da lahko vrneš, ker meni ni delalo čez 2 stene v bajti (so kar močne stene, 1nosilna)

@prijam, seveda da z nakupom wl ruterja lahko obrdžiš obstoječe omrežje (s kabli), wl ruterji imajo 4 lan porte in nevem kok še wl dostopnih točk

*edit: tipkarske napake

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Veron ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548543 (734) Lonsarg
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255413 (3754) Daniel
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366318 (4631) maremare
»

WiFi v stanovanju

Oddelek: Pomoč in nasveti
123832 (3276) Frenckie
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

Oddelek: Omrežja in internet
169442 (9111) Hanzek

Več podobnih tem