» »

Windows media player 10 vs Winamp 5

Windows media player 10 vs Winamp 5

Death Paladin ::

Pozdravljeni!

Imam Audigyja 2 in zacudo mi WMP dosti lepse predvaja mp3 datoteke napram winampu. Pa me zanima, kaksno mnenje imate kaj ostali. V winampu imam vkloplen hardware acceleration, ampak se ne more kosat z windows media player 10 (vse ostalo ima winamp bolj privlacno, razen reprodukcije zvoka 8-) ). Me zanima, a ima microsoft kak posebn kodek za mp3? Zanimajo me odgovori tistih, ki nimate integriranih zvocnih kart in imate 5.1 sistem ali vec. Lahko pa recem, da pride podobn zvok ven, kot ce bi gledal kak AC3 5.1 film glede razporeditve prostorskega zvoka.

gumby ::

eh... stereo zvok ti napihne v 5.1, zato se zdi lepsi zvok v wmp
ce hoces imeti kvazi 5.1 surround, se za winamp tud dobijo plugini za to...

jaz imam povezano preko digitalnega izhoda (tam je vedno 2.0 zvok), na 5.1 ga spravim sele v ojacevalcu z prologic2
my brain hurts

Death Paladin ::

Aha, no ql to me je zanimalo. Sam pride se vseen dost bolj do izraza instrumentov, kot pa obicn stereo. Se pa slisi na zadnjih suroundih nepopoln mix, kar predvidevam da je posledica tega, ker je mp3 pisan za 2 kanala. Ni pa slaba varianta napram navadnemu stereo brez kakrsnega-koli equilizerja.

LP

Saladin ::

Pri meni je boljši zvok, če imam na digitalnem izhodu zvočne kartice naštimano Dolby Surround (tako za prave 5.1 filme kot tudi emulacijo navadnih)
Problem je le v wooferju - pri navadnih filmih moraš povečati glasnost wooferja, pri 5.1 filmih pa moraš znižat, ker že maš posebej ojačan kanal za woofer.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33051738 (20232) Matej_K
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353616 (3146) connel
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19628739 (15995) psytoma
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

11017171 (11110) FlamE#7
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

3511511 (5319) Sarimner

Več podobnih tem