Forum » Zvok in slika » zmanjšanje barvne globine videa
zmanjšanje barvne globine videa

McMat ::
Lep pozdrav!
Za predstavitev enega 3D modela sem nardil filmček (animacijo) za quickTime (*.mov). Vendar sem dal preveč barvne globine (64K) in je tako datoteka s filmčkom prevelika za normalno uporabu (1Gb)...
Zdaj pa bi rad temu filmčku zbil barvno globino na 256 barv. S tem bi dobil veliko manjšo datoteko, ob minimalni izgubi kvalitete!
Torej, ali obstaja kak program, za obdelavo *.mov datotek?
Pretvorba v kak drug format (recimo *.avi) ne pride v poštev, saj je animacija narejena tako, da lahko uporabnik sam vrti in zoomira 3D model. Kolko vem, to ni mogoče v drugih formatih.
Prosim za pomoč,.... da bom prihranil računalniku ponovno 10 urno procesiranje 3D modela :)
Lp
Za predstavitev enega 3D modela sem nardil filmček (animacijo) za quickTime (*.mov). Vendar sem dal preveč barvne globine (64K) in je tako datoteka s filmčkom prevelika za normalno uporabu (1Gb)...
Zdaj pa bi rad temu filmčku zbil barvno globino na 256 barv. S tem bi dobil veliko manjšo datoteko, ob minimalni izgubi kvalitete!
Torej, ali obstaja kak program, za obdelavo *.mov datotek?
Pretvorba v kak drug format (recimo *.avi) ne pride v poštev, saj je animacija narejena tako, da lahko uporabnik sam vrti in zoomira 3D model. Kolko vem, to ni mogoče v drugih formatih.
Prosim za pomoč,.... da bom prihranil računalniku ponovno 10 urno procesiranje 3D modela :)
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | odpiranje neznanih tekstovnih datotekOddelek: Programiranje | 1615 (1155) | one too many |
» | Minolta Z2 raw hack firmwareOddelek: Zvok in slika | 2852 (2479) | Gundolf |
» | Standardna oblika zapisa 3D-grafikeOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 3245 (3245) | CCfly |
» | zmanjšat slikoOddelek: Zvok in slika | 1070 (1023) | JanezC |
» | 3D printerjiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5757 (5757) | tha_man |