» »

Chemtraili ali "kemični repi" so neobičajne sledi za neidentificiranimi reaktivnimi letali

Chemtraili ali "kemični repi" so neobičajne sledi za neidentificiranimi reaktivnimi letali

Temo vidijo: vsi
««
14 / 29
»»

hamax ::

Ce je bilo na tleh -10, potem je na 500m cca -13°C.
Ce bi pa vadili na 5000m, bi bilo pa ze malo drugace, saj bi bilo na taki visini okoli -40°C.

swamig, a se ti ne zdi, da je pocasi napocil cas, da nehas delati bedaka iz sebe ...

šprickoti ::

Uh, kaka debata. : )))

Torej, sledi so lahko
1) aerodinamične (tudi formula-ampak zato še ne nikoli ni bilo megle na progi)
2) izpust vode (iz trupa letala)
3) izpust goriva (iz kril približno 2 metra od konice)
4) izpust kakeca
5) izpušni plini avtomobila (Gandalfarjev hrošč)
6) kondenzacijska sled (to še ni oblak) ;)
7) chemtrails

VREDNO OGLEDA!!!

Druga zadeva. MB. Kolikor razumemo piloti vadijo vzletanje in pristajanje,
zato letijo občasno tudi nižje od Pohorja 1.000 metrov. :)) In obračajo nad
mestom. To je normalno. Pri tem tudi pri famoznih -30 nikoli ni bilo videti niti milimetra kondenzacijske sledi za letalom, kaj šele da bi se mesto zaradi preleta letala zavilo v meglo ali bi nastal oblak.

Swamiđi, : ))) če prav razumem si ti edini razumen.

Vsem agentom pa vse naj naj v letu, ki je pred nami.

BigWhale ::

Jaz sem veraj slikal egipcansko piramido in chemtrail nad njo. Bom postal sliko, ko vse skupaj uredim. -50 nad egipcansko puscavo pa ze ne more biti! Tko da. Jutri ali pa pojutrisnjem. Boste videli! Vas bo fotka kar prepricala, mene je!

PaX_MaN ::

Pri tem tudi pri famoznih -30 nikoli ni bilo videti niti milimetra kondenzacijske sledi za letalom, kaj šele da bi se mesto zaradi preleta letala zavilo v meglo ali bi nastal oblak.

Jebovampasmater, že tisočič, temperatura NI EDINI DEJAVNIK!

d0rK ::

K štafeta. Zdej bo pa nov bumbar nadaljeval.

iggy ::

Sam še čakam da bo izjavil eden "It's ok, I'm a limo driver!"
Hey, you're fat!

Senitel ::

Nope, sam en trol je prišel do mitoze, ker se ga je preveč futral... >:D

Matev ::

Pri tem tudi pri famoznih -30 nikoli ni bilo videti niti milimetra kondenzacijske sledi za letalom, kaj šele da bi se mesto zaradi preleta letala zavilo v meglo ali bi nastal oblak.

I TI SI ??? LIMO DRIVER?

XsenO ::

Najbolj žalostno je da nihče od teh "razvetljencev" ni premaknil riti, da bi vzel vzorce zraka in tal v območju "škropitve" jih dal analizirati in s tem dokončno dokazati, da ima prav...eh jebiga glavno, da so oni veseli, da niso ovce...
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: XsenO ()

šprickoti ::

Spoštovani gospod Gandafari,

če ste izbrisali moj vic, zakaj ne brišete teh neumnosti? :8)

Please refrain from posting profanity or offensive material.
Be polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator.

Povezavo ste spregledali!!! : )))

TUDI TO JE VREDNO PREŠTUDIRATI VSAJ MALO ;)

Najbolj žalostno je da nihče od teh "razvetljencev" ni premaknil riti, da bi vzel vzorce zraka in tal v območju "škropitve" jih dal analizirati in s tem dokončno dokazati, da ima prav...eh jebiga glavno, da so oni veseli, da niso ovce...

je eden od razsvetljencev že opravil analizo snega se mi zdi, in odkril 0, nada, zero, nothing, ništa.
Hey, you're fat!

TUDI TO JE VREDNO PREŠTUDIRATI VSAJ MALO ;)
http://asd-www.larc.nasa.gov/GLOBE/reso...

Zdaj pa najdi še podatke, v katerih piše, da v Mariboru 'nikoli' ni bilo na čisto nobeni višini takih pogojev. 'Ni jih bilo, ker jih jst nism nkol vidu' ne velja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

PacificBlue ::

je eden od razsvetljencev že opravil analizo snega se mi zdi, in odkril 0, nada, zero, nothing, ništa.

Kaj ti blebetaš?

Test

Test

P.s

Bi bil kdo tko prijazen in pogledal mejne vrednosti?
I’m out.
:3

A to je un kekec, ki je to pustil pri miru _14 dni_, ne da bi sploh meril pretok zraka skozi?
EDIT: Heh, kar 28 dni, 8 ur na dan je to puščal.

Zgodovina sprememb…

verodostojne meritve in dokaza še nihče ni objavil

razne ... "verjemite poznam enga ki pozna enega ki je nekje nekaj prebral"

ne veljajo

Kaj ti blebetaš?

Test

Test

P.s

So že debunkal. To je pa tko, ko se greste paranoiki psevdoznanost.

Mene obtožuješ da se grem psevdoznanost?:)

Jaz sem samo našel tist lab report na netu,če contrail science pravi, da je fake(in sem si prebral cel članek) potem to drži.

Meni so dokazi dost bolj pomembni, kot pa argumenti.

ni pa nobene potrebe po nevljudnosti Pax Man(in ostali)..s tem samo izkazujete svojo nezrelost.
I’m out.

Mene obtožuješ da se grem psevdoznanost?:)

Ne samo tebe.

ni pa nobene potrebe po nevljudnosti Pax Man(in ostali)..s tem samo izkazujete svojo nezrelost.

Po _štirinajstih straneh_? _Enega in istega_? Pa da potem pride en kekec, _ne da bi si sploh prebral temo_, s takimi ven?
Zatrem ga do fundamenta.

Zgodovina sprememb…

Enega in istega da..to sem že jaz opazil veš, k moram se ponavljati in lepiti linke, ki jih sem jih lepil že par strani nazaj.

Lej izhajam iz tega..Imamo Welsbachov patent, imamo tole:

A paper published by the National Academy of Sciences in 1992, "Policy Implications of Greenhouse Warming: Mitigation, Adaptation, and the Science Base," speculates that commercial airliners could use contrails or spread dust to combat global warming.

In the geoengineering section of the study (p.459), the paper states, "Cloud stimulation by provision of cloud condensation nuclei appears to be a feasible and low-cost option capable of being used to mitigate any quantity of CO2 equivalent per year."

The paper also says, "These possibilities appear feasible, economical and capable of mitigating the effect of as much CO2 equivalent per year as we care to pay for ... Such systems could probably be put into full effect within a year or two of a decision to do so, and mitigation effects would begin immediately."

...the conclusion by the U.S. National Center for Atmospheric Research is that the most effective global warming method of mitigation (corrective) is the spraying of reflective aerosol compounds into the atmosphere utilizing commercial, military and private aircraft!

In imamo tisti članek, ki si ga ti celo prilepil, in kjer so celo ocenjeni stroški takega početja.

In na osnovi tega, se imam pravico spraševat,če potekajo aktivnosti na tem področju. Nimam dokaza,samo indice, ki pa niso kar tako iz trte izvite.

nimaš pa ti mene pravico zaradi tega označevati z paranoikom ali katerim koli drugim pridevnikom. A razumeš? In sploh mi ni pomembno kaj eni drugi pravi o tem, na moje poste se oglašaj z mojimi citati, ne citati kogarkoli drugega. Ti bom že dal razlog,da nisem neumen.

Zatrem ga do fundamenta.

Se mi zdi ja, da je to tvoje življensko poslanstvo na tem forumu..
I’m out.

In na osnovi tega, se imam pravico spraševat,če potekajo aktivnosti na tem področju. Nimam dokaza,samo indice, ki pa niso kar tako iz trte izvite.
nimaš pa ti mene pravico zaradi tega označevati z paranoikom ali katerim koli drugim pridevnikom. A razumeš? In sploh mi ni pomembno kaj eni drugi pravi o tem, na moje poste se oglašaj z mojimi citati, ne citati kogarkoli drugega. Ti bom že dal razlog,da nisem neumen.

Že _14 strani_ pingpongamo, da nimate od 'dokazov' NIČ oprijemljivega, in ko se to pove že petdesetič, ti direkt udariš nazaj s kao zveličavm dokazom, za katerega celo priznaš, da ga NITI PREVERIL NISI:
P.s
še več!, priznaš celo, da nimaš pojma o pojmu od pojma(obstoj patenta ni indic ničesar, še manj tega, da je v uporabi, še mnogo manj tega, da se ga uporablja za kemtrejle, ocena tistega članka je pa stara že trinajst let in zdaj nima nobene vrednosti).
To je zadosten razlog, da tebe in druge podobne obtožim psevdoznanosti in s katerimikoli drugim pridevnikom hočem!

Zgodovina sprememb…

eh zadostn razlog imam da te oznaćim za trolla in ne odgovarjam več na tvoje poste.Povedal nisi čisto nič kaj pametnega.
I’m out.

eh zadostn razlog imam da te oznaćim za trolla in ne odgovarjam več na tvoje poste.Povedal nisi čisto nič kaj pametnega.

Pravi model, ki črno na belem prizna, da trola:
Enega in istega da..to sem že jaz opazil veš, k moram se ponavljati in lepiti linke, ki jih sem jih lepil že par strani nazaj.

Such systems could probably be put into full effect within a year or two of a decision to do so, and mitigation effects would begin immediately."

Najdi mi to odločitev. Do takrat pač ne bom odgovarjal na tvoje trolanje.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Dajte zvisat nivo ali pa bo potrebno tudi to temo zaklenit.

swamigi ::

Že _14 strani_ pingpongamo, da nimate od 'dokazov' NIČ oprijemljivega

Kako to ti misliš,tole so oprijemljive stvari
...
http://asd-www.larc.nasa.gov/SCOOL/cont...

Na katere vi niste odgovorili na noben pameten način--temveč ste si začeli kr ene stvari zmišljevat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swamigi ()

swamigi

ro kar si linkal je "NIČ"

Ja pa je.
Ena stran je nasina,kjer se pove na kateri višini nastajajo contrali.
Nasledji link pa je kjer napovedovalec vremena pove,da so vojaška letala naredila umetne oblake.

In na nobeno ni bilo prepričljevga odgovora.

edit-typo

Zgodovina sprememb…

swamigi

takih linkov kot si jih ti dal je na netu na milijone

ravno vsakega posebej ti pa res ne bom šel razlagati

če ne razumeš - pač ne razumeš

to kar si linkal je pa še vseeno NIČ

ravno vsakega posebej ti pa res ne bom šel razlagati

oprosti, ampak ti še nisi prav ničesar kdajkoli razložil v kakšni podobni temi. Se res ne spomnem. Spomnim se pa podobnih komentarjev.

swamigi

youtube linki niso preveč sprejemljivi tu gor kot kakršnikoli dokaz..pa še link ti ne dela.
I’m out.

najlažje je en kup linkov prilimat in reci
"sedaj pa povejte svoje mennje"

...

najlažje je en kup linkov prilimat in reci
"sedaj pa povejte svoje mennje"

in ti še tega nisi storil..bi vsaj jaz komentiral.
I’m out.

sledi za letali jaz vidim že vsaj 25 let

sledi za letali jaz vidim že vsaj 25 let.

Sledi za letali so že odkar letala potujejo,ne samo zadnjih 25 let.Upam, da se tega zavedaš.
I’m out.

Zgodovina sprememb…

Sledi za letali so že odkar letala potujejo,ne samo zadnjih 25 let.Upam, da se tega zavedaš.

in že od nekdaj nekdo škropi po tvoji glavi?

temu bi še verjel

hvala za obvestilo pacific blue.

http://asd-www.larc.nasa.gov/SCOOL/cont... nasina stran

No kot zanimivost ali informacijo
Logo od columbie ne vsebuje chemtrailov leto 1989

Sedaj pa iz leta 2007 pa so že chemtraili v ozadju

Jaz trajnih sledi za letali v svoji mladosti nisem videl,ker jih ni bilo.
Sem gledal tudi stare slike in jih ni.

vsa čast

s tole columbio si dokazal kaj si

in si mi prihranil čas ukvarjanja z debilizmom

matev--a ti misliš,da mene tvoje mnenje zanima lol :)

i386 ::

swamigi, zresni se malo.
no, da malo pokomentiram tvoje linke :)

http://asd-www.larc.nasa.gov/SCOOL/cont... si sploh prebral?
Contrails are human-induced clouds that only form at very high altitudes (usually above 8 km - about 26,000 ft) where the air is extremely cold (less than -40°C). Because of this contrails form not when an airplane is taking off or landing, but while it is at cruise altitude. (Exceptions occur in places like Alaska and Canada, where such very cold air can sometimes be at or near ground level.)

in nekdo ti je že razložil kaj pomeni beseda usually pa vseeno trdiš svoje.

Logo columbie... ne me hecat. Če bi recimo narisal okno brez kljuke 5 let nazaj in sedaj okno s kljuko, bi ti trdil da 5 let nazaj okna niso imela kljuk? to je popolnoma isto!

Isotropic ::

bombnik b2 ima v trupu rezervoar za posebno kemikalijo, ki zavira oz. razprsuje nastanek contrailov. tko da je res, kar je napisano v naslovu teme, vendar ravno obratno:)

swamigi, preberi to:
http://asd-www.larc.nasa.gov/GLOBE/hist...
A: The first published reports of contrails appeared during and shortly after World War I when aircraft were finally able to reach the altitudes required for contrail formation. An early example of contrail formation was observed during the flights of the pilot Zeno Diemer in 1919, when he reached altitudes as high as 30,500 ft above Munich, Germany.

če že toliko linkaš to stran, vsaj preberi vse kar piše tam :)

pa lahko noč

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: i386 ()

Tam lepo piše,da pride včasih do izjem v Kanadi in Antaktiki.
Mene pa zanima če se lahko izjeme dogajo vsak dan po celem planetu.
Če bi bilo tko potem bi na Nasini strani pisalo,da kondezacijske sledi nastajo vedno in povsod ne glede na višino in temperaturo.Ampak tole tam ne piše,verjetno z razlogom.
Torej ne se prepirat z mano tmveč pišite Nasi naj tole spremenijo,ker je več kot očitno ,da so se zmotli---ker na tem forumu ste sami pametnjakoviči :)

Glede kondezacijskih sledi pa bi si lahko pogldeali link od šprickota kjer je lepo narisano kje nastajajo contrali

Logo columbie... ne me hecat.

Tja tko je to česar ni ne dajo na logo,ko se pa stvar pojavi pa jo pač dajo gor.
Zelo preprosto

Tam lepo piše,da pride včasih do izjem v Kanadi in Antaktiki.

A bo treba razlagat še pomen besedice 'like' al' kaj?

XsenO ::

@Swaming

Še zadnjič stavek po stavek prevod tega, ki te muči, da že enkrat za vselej nehamo 3 strani dolgo farso

Where do contrails form?

Kje contraili nastanejo?

Contrails are human-induced clouds that only form at very high altitudes (usually above 8 km - about 26,000 ft) where the air is extremely cold (less than -40°C).

Contrail-i so človeško ustvarjeni oblaki, ki nastanejo le na zelo visokih višinah (ponavadi nad 8 km), kjer je zrak zelo hladen (pod -40°C).
Because of this contrails form not when an airplane is taking off or landing, but while it is at cruise altitude.

Zaradi tega contraili ne nastanejo, ko letalo vzleta, toda ko je na potovalni višini.
(Exceptions occur in places like Alaska and Canada, where such very cold air can sometimes be at or near ground level.)

(Do izjem pride v krajih kot sta naprimer Alaska in Canada, kjer je tako hladen zrak tudi zraven tal).

In drugi pogoj za contrail

Contrail Formation

Nastajanje contrail-a

If the air is very dry, a contrail will not form behind the plane.

Contrail ne bo nastal, če je ozračje zelo suho.
If the air is somewhat moist, a contrail will form immediately behind the aircraft and make a bright white line that lasts for a short while (a short-lived contrail)

Če bo ozračje vsaj malo vlažno, bo contrail nastal takoj za letalom in bo nastala svetla bela linija, ki bo kratek čas trajala.
Persistent contrails form immediately behind the airplane in very moist air.

Trajni comtraili nastanejo takoj za letalom, ko je ozračje zelo vlažno.

Zdej, če ti še kaj ni jasnega vprašaj.
Če pa misliš še vedno vztrajat, da v tistem tekstu piše, da je pogoj 8 km pa te bom enostavno označil za trolla. Če misliš, da nisi troll ti priporočam obiskovanje http://www.lingula.si/olinguli/olinguli/ oziroma pač tiste, ki je bližje tvoji lokaciji.
Če pa je noone of above lepo kliči na 05 373 44 00
1 + 1 = 1

Tja tko je to česar ni ne dajo na logo,ko se pa stvar pojavi pa jo pač dajo gor.
Zelo preprosto

Ja, 5 let nazaj nisem narisal kljuke na okno, ker še ni bilo kljuk na oknih? zdaj pa sem jih narisal, ker so se čudežno pojavile gor. Verjetno, da si ljudje lažje razbijejo glavo. najbolje, da jih ukinemo.

Če bi bilo tko potem bi na Nasini strani pisalo,da kondezacijske sledi nastajo vedno in povsod ne glede na višino in temperaturo.
Ne, to ne piše, ker je odvisno od temperature, vlage in pritiska, se pravi tudi od višine.
http://asd-www.larc.nasa.gov/GLOBE/reso... tukajle imaš nekaj lepih grafov

lp

Evo, sem ravno prispel na Islandijo, pa me zanima zakaj je naše letalo spuščalo takozvane chemtraile nad atlantikom kjer ni ljudi, da bi nadzorovali njihove glave itd...
Hey, you're fat!

jureus ::

OK! Da se ta idijotska debata zakluči! Tu imate razlago:
Verjetno je večina že opazla ''grafite'' google chemtrails. Najprej bi rad povedal, da ta tip, ki to šprica po vseh stenah, se naj nauči risat grafite, ker dela več škode kot pa njegovi fantazijski chemtra...ili.

Pogledal sem si blog chemtrails.blog.siol, pa par video-v na youtube, pa sploh ne vem kaj hočejo prikazat, tam en teksaner snema eno potniško letalo pa nekaj bluzi zraven. Ko Damjan Murko :)))).

Torej, zakaj nastane za letalom bel pas, ki se vleče čez cel horizont in tam tudi dolgo ostane.

Mi tukaj na zemlji živimo v zračnem pasu, ki se imenuje troposfera in sega do nekje 10km v zrak. V troposferi ''se dogaja'' naše vreme, vetrovi, oblaki...
Potniška letala, da se tem naravnim pojavom izognejo letijo v tako imenovani tropopavzi (se pravi NAD VREMENOM)! Na tej višini sta temperatura in tlak tako nizka, da tukaj skoraj ni vetrov, oblakov pa sploh ne...

Torej zakaj nastane za letalom BEL PAS!!??? Da lahko razložim to, moram najprej razložit kako nastane oblak in zakaj nastane vedno na različni višini.
Oblak nastane vedno približno tam kjer je temperatura rosišča enaka temperaturi zraka!

Kot vemo temperatura v tropsferi z višino pada, više kot smo nižja je temperatura! In tudi vemo da je topel zrak lažji od hladnega, zato se topel zrak, ki se na zemeljski površini navlaži dviga in na točki kjer doseže temperaturo rosišča se začnejo izločat male kapljice, ki iz naših oči zgledajo kot bel oblak. OK

Sedaj pa zares. Torej kaj se dogaja z letalom na 10km v zraku v tropopavzi. Jet letala imajo zelo veliko porabo, pa vendar če gledamo, da bi se posamezni potnik peljal sami, bi porabil več goriva. Gorivo ob izgorevanju razpade na več elementov in največji delež ob izgorevanju je VODA, mislim da okrog 95% če ne več! To lahko tud sami vidite pozimi ko vam voda teče iz izpuha (enako je pri avtih). Ta voda se zaradi temperature, ki je precej nižja od rosišča v trenutku kondenzira, in kot posledica tega vidimo za letalom belo sled, v resnici je to sled vode ( enako kot oblak).
Zakaj pa ta sled tako dolgo ostane v zraku? Preprosto zato ker se nahaja v Tropopavzi, kjer skoraj ni vetrov ni termičnega gibanja zraka, zato tudi ta sled ostane na svojem mestu kar nekaj časa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jureus ()

Oprosti ne verjamemo, ker manjkajo neoporečni link z youtuba in raznih drugih "agencij".
Hey, you're fat!

Glejte fantje rečte kar koli.
Znastveniki govoriji kako bi ohlajali zemljo
---ZDF

In potem pogleda človek v nebo in vidi enake vzorce kot v tem dokumentarcu

---RTL

Mislim tukaj priznanjo,da delajo umetne oblake.
In če bi sami opazovali nebo bi ugotovili,da se tole dogaja vsakodnevno.

Jureus@
Torej kaj se dogaja z letalom na 10km v zraku v tropopavzi.

Tukaj povedo,da da so vojaška letala naredila umetne oblake na 6 km

54 s
Dokazov je koliko hočete:)

Zgodovina sprememb…

Glejte fantje rečte kar koli.

No, pa bomo:KUP LAŽI IN ZAVAJANJ.

Jureus@
Torej kaj se dogaja z letalom na 10km v zraku v tropopavzi.

54 s
Dokazov je koliko hočete:)

Še kr nočeš nehat s tem? Prou! Pritožba sledi.

Zgodovina sprememb…

Po vseh čudnih prevodih..letala so izpuščala menda chaff in o tem je govoril ta prispevek.

I never doubted that the story was real. The important point of the story was "What did the radar actually detect?" The postscript to the story is that there now will be lower confidence in weather radar data. Forecasters will now be aware that chaff can contaminate radar signals and resulting images. The public's confidence in weather forecasts is a little tarnished. A little the wiser everyone is.

So, German Armed Forces not busted!
No weather modification/manipulation experiments/operations, either.
I’m out.

imagodei ::

Če Chemtrail teoretiki ne zmorete nič drugega kot lepiti potvorjene in zlagane linke oz. sami nalašč potvarjati podatke, potem je očitno, da zahteva po argumentirani debati ni izpolnjena in bo temo pač treba dati pod ključ. Nepismenost, nepoznavanje jezika ali namensko potvarjanje in zavajanje ostalih sodelujočih v debati je najmanj nekulturno, seveda pa v nasprotju s pravili foruma.

Kar se mene tiče, smo vam tle dali precej dolgo špago, ker threadov s to tematiko do sedaj niti ni bilo prav veliko. Človek pač pričakuje pametne argumente, kvalitetno debato. Žal (spet, kar se mene tiče), ste pokurili ves bonus. Ob naslednjem neargumentiranem izpadu gre tema pod ključ.
- Hoc est qui sumus -
««
14 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Slovenija na prvem mestu po pogostosti googlanja izraza "Chemtrails" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013307 (10633) dzinks63
»

Ameriško vojaško letalo po nesreči ohromilo civilni informacijski sistem za kontrolo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3714102 (10295) pegasus
»

čuden objekt na nebu?

233961 (2802) stb
»

Zaprt zračni prostor

Oddelek: Problemi človeštva
284480 (3668) poweroff

Chemtrails - reakcija na sončni svetlobi? (strani: 1 2 3 )

11410614 (8766) imagodei

Več podobnih tem