Forum » Loža » Primeren prostor za raketne modele
Primeren prostor za raketne modele
driver_x ::
Zanima me, če kdo pozna kakšen primeren prostor za izstreljevanje raketnih modelov? Po možnosti kje od Ljubljane proti zahodu.
driver_x ::
In na kaj še moram biti pozoren, razen na to, da v bližini ni hiš, dreves ali česa podobnega, kjer bi lahko raketa pristala in da ni premočnega vetra?
(v tem sem začetnik)
(v tem sem začetnik)
einstein :P ::
In na kaj še moram biti pozoren, razen na to, da v bližini ni hiš, dreves ali česa podobnega, kjer bi lahko raketa pristala in da ni premočnega vetra?
(v tem sem začetnik)
da zapičiš palico (ki vodi raketo) kar se da naravnost (imam izkušnje, ker sem jih že spuščal). v nasprotnem primeru (če je zapičena malce postrani), ti zna zaradi višine, ki jo doseže (v mojem primeru 500m) pristati recimo 100m stran in potem jo je zelo težko najti. (najbližje nam je pristala okoli 2m stran)
pa pazi, da se ne izstreli vate, saj tako višino doseže v recimo dveh sekundah ali manj (hitrost nad 900, mogoče celo nad 1000 km/h) in nebi bilo prijetno.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Buran - Sovjetski space shuttleOddelek: Znanost in tehnologija | 7347 (5876) | Okapi |
» | SpaceX-u je uspelo, prvostopenjska raketa uspešno pristala! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 30018 (23664) | MrStein |
» | Elon Musk - prihodnost raziskovanja vesolja?Oddelek: Znanost in tehnologija | 14725 (12358) | DarkSite |
» | NASA ob izstrelitvi izgubila satelit Glory (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13479 (10528) | PaX_MaN |
» | Balon v orbito in zakaj neOddelek: Znanost in tehnologija | 3828 (3312) | Brane2 |