» »

Windows Vista & Igre

Windows Vista & Igre

Tr0n ::

Na ExtremeTech so objavili clanek, kjer so na Vista Beta 2 testirali precej trenutno aktualnih iger.

Seveda je treba poudarit, da so tako gonilniki, kot tudi sam OS v beta fazi in tako ne ponujajo optimalne hitrosti. Mi pa je v oko vseeno padlo nekaj reci.

"Its reliance on a hidden Ring 0 driver causes a compatibility problem with Vista that prevents games using StarForce from loading – at least, that's the best explanation we can come up with for the errors we found."

Tole bi znal bit problem, ceprav se StarForce pocasi poslavlja.

"The second big problem is performance. Though many games ran quite well, in many cases "feeling" the same as they do under Windows XP, there is currently a performance drop associated with running games under Vista."

Kje je zdaj moje marketinsko napovedano 30% hitrejse delovanje iger? Razlog v "beti" ali slaba arhitektura? Bo treba pocakati na D3D10 igre?

"RAM is another sore spot. Vista uses a lot, and you really do want a machine with 1GB to make things run well. Everything – games and normal windows operations – ran a whole lot smoother when we bumped things up to 2GB. For Vista, it seems as though 1GB is the equivalent of running XP with 512MB, and 2GB is like running XP with 1GB."

Tole je pa ze malo smesno. Zakaj tako velik memory footprint? Sistem mora bit cim manjsi hog, ne pa da bom sedaj namesto 1 GB, potreboval 2 GB za igranje recimo F.E.A.R.?

Good Guy ::

do prihoda končne verzije morajo spremenit še 60% kode tko da se bo vse zbolšalo (pomoje)... sam jst ostajam in bom ostal še zmeraj na xp-jih
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

opeter ::

Za igranje recimo F.E.A.R 2 boš potreboval 4 GB pomnilnika.

EDIT: Ups, sorry zdaj sem videl, da si omenil trenutno igro.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tr0n ::

He? Kaksnih 4 GB?

Stajerc ::

Narediti bi morali nekakšen vmesnik s katerim bi preprosto ugasnil tri četrt stvari dol na lastno odgovornost in uporabljal čisto jedro programa, katero vrjetno bo malo bolše kot je pri XP ker če nebo pol pač nevem kaj delajo.

Koga zanima morje stvari ki jih zmore windows če ga v določenem trenutku uporabljaš namensko in pri tem uporabljaš samo 20 % vsega kaj našopajo not. Moraš pa ga vedno uporabljati kot celoto in izvajat vse procese za vse namene...

Saj bo za to obstajal kak program na internetu tako kot obstaja za XP-je ampak to ni to. Oni bi morali to naredit tako kot treba.

Potem pa bi performace pač moral narast kar je edino prav ne pa da če posnameš Visto na isti sadanji računalnik da bo ti performace padel! S tega že logično potegneš paralelo da tudi če se je jedro malo razvilo da so ga pač zasitili z drugimi stvarmi in to se mi zdi nesmisel.

Bolje bi blo če bi zasedel majn prostora, majn rama in bi bil hitrejši in odzivnejši na istem računalniku kot sedaj tečejo xp-ji. To je napredek ne pa da delajo neke grafične vmesnike in nove možnosti samo zraven kaj je vse lepo in prav ampak zato že po logiki nemore bit boljši če se dela samo na tem ker bi lahko potem samo preoblekli xp-je in dali zraven nekaj podpore za novejše napreve. Kar so pa vrjetno tudi storili.

Benciski motorji recimo če gledamo z litrom prostornine so z razvojem dosegali večjo moč ob NIŽJI porabi ne pa da se zaradi tega ker bi radi dosegli več moči preprosto zviša prostornina motorja poraba pa naraste skladno s tem.
Have a nice day.

Stajerc ::

Da še dam preprost primer da nebo samo pri teoriji ostalo:

Windows XP se da z malo googlanja in truda kaj hitro oklestit in mu zmanšat porabo sistremskih sredstev.

Da se zmajnšat porabo rama pod 30 MB v idle pohitrit zagon za 70 % povečat odzivnost in zmanšat število procesov ki jih opravlja in mu zmanšat podporo za X stvari ob tem da za nek namenski program ki mu ga prilagodiš deluje na takem sistemu povsem brez problema in mu ustane ogromno sistemskih sredstev več za uporabo.

Težava se pa pojavi da čisto jedro potem pač ne more prebavit večino stvari katere se nam zdaj zdijo samoumevne in da bi jih je praktičbno zelo malo možnosti da bi zlahka to spremenilo. Saj smo morali pri okleščanju XP-jev pač narediti namensko particijo za prav to in sistem na tisti particiji ne služi prav ničemur drugem kot neki nameski programski uporabi. IN TUKAJ BI ONI MORALI POSKRBET DA TI PREPROSTO IZKLOPIŠ VSO SVINJARIJO NA LASTNO ODGOVORNOST IN PA JO ZLAHKA POTEM VKLOPIŠ NAZAJ ČE JO RABIŠ.

Saj vrjetno zna kdo to naredit po dolgi poti ampak povprečnemu uporabniku kot sem jaz pač to znanje ni na voljo.

In 1GB rama recimo ko slišim da sistem potem po defoltu žre se mi zdi to pač en pokazatelj da gre za okoren počasen in slabši sistem kot ga imamo sedaj. In da v njem ni napredka mogoče samo podpora za nove stvari to pa je tudi vse.

Jaz bi visto poimenoval recimo FATBOY. Glede na to pač kaj vse slišim kako bi naj bila požrešna...

In logično je če sam več požreš da je za drugeg majn.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Stajerc ()

RC14 ::

XP bom mel še kr dolgo očitno, da grem na bolj požrešen OC, ne hvala.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trackmania nations

Oddelek: Igre
163935 (965) MrStein
»

XP vs Vista by M-XXXX

Oddelek: Operacijski sistemi
324494 (2610) Pesimist
»

F.E.A.R. COMBAT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
10111648 (8054) gansta
»

F.E.A.R. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11810511 (6525) RC14
»

Nvidiin čip naslednje generacije-G70 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Strojna oprema
45826358 (17246) Senitel

Več podobnih tem