» »

Šumenje v telefonu ob ADLS povezavi

Šumenje v telefonu ob ADLS povezavi

PRST ::

Imam problemček in vse prosim za nasvet preden začnem težit centru za pomoč uporabnikom!

Torej: imam ADSL paket 1024/256 pri Volji. Pri prižganem adsl modemu se po PSTN telefonu (ko telefoniraš) čuje šum (prenos podatkov). Prav tako se ob telefoniranju adsl povezava prekine in modem se začne na novo sinhronizirati.
A ima tudi kdo drug podobne težave in ali se jih da odpraviti. Prosim, da se tisti, ki bi radi povedali le to, da naj zamenjam ponudnika interneta, sploh ne oglašajo!!!

Buggy ::

Vem da bo bedasto in lahko da ni to problem, sam a si dal na glavno vticnico tisti spliter, ki ti deli povezavo na dva dela ADSL in PSTN...pri modrem paketu pride zrven, kako je pa pri volji pa ne vem?

ToniT ::

Pomembno je, da je spliter (razdelilec) PRED telefonom. Najboljše je narediti tako, da najprej priklopiš spliter in gre ena linija na ADSL, drugo linijo pa potem deliš na ostale telefone.

Cinderela ::

to meni tudi ni logicno! Prej je vse delalo brez problema si lahko telefoniral odkar pa me je telekom preklopo na ADSL2 pa se prekine ADSL ko slusalko dvignes. Instalacija je kompletno ista ko prej modem je le ADSL2 namesto ADSL1. Tisti razdelilec nisem vklopo niti ker je brezveze ce je prej delovalo vse. Pri meni se edino ne cuje sumenje le ADSL dol flikne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

ToniT ::

Problem je v tem, da višje hitrosti poberejo večjo pasovno širino in zato rabiš za delovanje povezav več tehnike (filtrov). (Prosto po Prešernu!)

bastadu ::

Jaz tudi za ADSL1 rabim tisti splitter, sicer zadeva šumi in prekine net ob dvigu slušalke...

BlazP ::

Tisti splitter je obvezen, ni vazno a imas ADSL ali ADSL2+. In filter za ADSL2+ se nic ne razlikuje od filtra za ADSL.

PRST ::

V hiši so tri vtičnice za telefone. Modem je priklopljen na drugo v vrst, brez spliterja. Torej bo treba mal vrtat!
Poleg tega je prva vtičnica še ta stara.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PRST ()

Cinderela ::

erm kaki filter! Plavi ADSL paket ma samo adapter. To ni nic druga ko prtvorba telefonskega prikljucka in doben filter. Cisto enostavni adapter brez kasken koli tehnike.

bastadu ::

Ne ne, v plavem paketu dobiš splitter s tremi 'luknjami', v eno priklopiš telefon iz vtičnice v drugega pa stacionarni telefon in v tretjega ADSL modem. S pomočjo tega splitterčka ti ne šumi več v telefonu in ne prekinja neta ob dvigu slušalke...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

Cinderela ::

Ti mislis ono belo skatlico Line, ISDN, Modem?
To sem dobo ze dugo nazaj z ISDNom. V Plavem paketu ni nic podobnega. Pise sicer pod 7 neki delilnik pri katerem vidim dve luknji. Verjetno se je ena na drugi strani ampak tega sploh ni blo not.

No sicer zaj sem probo spet pa ne pade vec linija. Postopek namescanja sem pa zbral sam ceprav mam ISDN. No vglavnem zaj zgleda da dela vse lepo le se dvig paketa cakam sej mi zdaj dela bol z 5.2Mbit/530kbps ceprav mi je ze prvi dan delalo z priblizno 720kbps upload pa je potem spet padlo dol na 512. Vedar fajn niha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

KTr1sk ::

Točno tako kot si opisal je tudi meni delalo, še zdaj ne morem verjet kako so telekomovci tako nesposobni, ampak zdaj pa bi lahko že menda vedeli kaj naredit, jaz sem jih čisto vsak dan klical in vsak dan so prišli k meni telekomovci in ne morem druga rečt kot da so budale butaste res, prvič ko je prišel je rekel da je star kabel v hiši in da zaradi tega šumi in prekinja, jaz sem takoj drug dan šel kupit nov kabelj (mi je pustil odprto omarco zunaj, ki je v steni), in sem sam menjal kabelj in seveda ni bilo nič drugače, je prišel še drug dan, je menjaval aparate (ISDN, ...bla bla ) še vedno nič, potem so prišli monterji testirat ali kabelj kaj prebija in so rekli da je vse ok, no vgalvenm trajalo je več kot 14 dni in bili so skoraj vsak dan, in na koncu so ugotovili da je napaka pri njih v centrali, čeprav so že prej rekli da je pri njih se ok, in zdaj mi dela skoz brez problema (ne šumi, ne prekinja, nič), aja sem pa 2 meseca dobil nižji račun nekaj čez 8000 sit, čeprav sem "bil" na adsl2+ od 15 marca (takrat sem zamenjal modem), imam pa solo paket 10/768, download in upload dela tako kot mora, rekli pa so mi da je še nisi imeli doslej takšnega problema lol
vglavnem kliči 116!! morejo ti popravit brez pardona ker pri tebi ni problema, ampak pri njih
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310699 (9401) Lonsarg
»

amis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11212216 (8401) EvilDare
»

Pomoc glede ADSL in telefonski kabel dolzina

Oddelek: Omrežja in internet
142140 (1878) Cinderela
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036424 (15831) Primoz78
»

Modri ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12619100 (8543) Nejc Pintar

Več podobnih tem