» »

UPS & Gentoo

UPS & Gentoo

OtonVM ::

Ola vsi!
Kr je na obali (ali vsaj kjer sm js) elektrika zelo nestabilna, sm si nabavu ups preko mimovrste, in sicer mercury smart 600. Zelo sm bil vesel driverja za linux, ki pri meni tece vecino casa.
Driver je ze kompilan modul za kernel, ki je ob zagonu nalozen z insmod -f /etc/rups/rupsoff.o. Ker je skripta, ki pride skupaj z driverjem narejena za nek generic linux, sm moral to malo popravit za gentoo. Trenutno je celotna boot skripta v /etc/conf.d/local.start, ki je (ce kdo tega neve) serija ukazov, ki so zagnani ob bootu. Poleg driverja je nalozen se daemon, ki kontrolira shutdown 10min po zmanjkanju elektrike.

Problem je modul rupsoff.o. Izgleda, da je kompilan z/za starejso verzijo kernela in ga ne morem nalozit. Napaka: insmod: error inserting '/etc/rups/rupsoff.o': -1 Invalid module format . Od tu naprej nevem kaj nardit.
Na gentoo forumu mi niso znali nicesar odgovorit, vsaj tu mi recite nekaj v smislu "pozabi"... :D :'(

btw: Gentoo ~amd64, kernel 2.6.16, gcc4.1.0.
Hvala vnaprej!

CCfly ::

Morda bi ti tole prav prišlo:
http://www.networkupstools.org/
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

MTm2H37rqt7B ::

Meni je mercuryja uspelo spravit v popolno delovanje samo na debianu z programckom powstatd. Powstatd je spisan za SystemV init.d "system". Ce se da, ga zamenjaj za enega APCja, ta bo delal povsod saj je zelo dobro podprt.

OtonVM ::

Okk... Hvala! Torej je komplicirano... Dve možnosti: ali najdem pravi driver za nut ali pa rešim problem glede originalnega driverja. Se komu kej sanja? Sicer bom pa pisal tudi Mercuryu... powstatd je res za debian. Mogoče ga spravim v kak ebuild, ampak rabim čas.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119411 (35085) RedDrake
»

gentoo in internet

181607 (1433) kriko1
»

kako mountat USB ključ v linuxu

492520 (2027) Senzacionale
»

Kateri Linux uporabljate (strani: 1 2 )

805074 (4157) hruske
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395953 (4548) TICKO

Več podobnih tem