Forum » Zvok in slika » Problem s subom v avtu
Problem s subom v avtu
honda16 ::
Dejte mi vi pomagat sm ze na avtoakustiki.com spraseval pa niso nc povedal. Imam problem z subwooferjem. Imam alpine 300w rms. Problem pa je ta da ko imam kuferan vrata odprta mi spila dobr ko jih pa zaprem se pa slis kt bi mi bas zabijal, sploh ni fajnga basa. Kaj bi to lahko bil problem. Skatlo v kteri mam sub sm ze zmajnsal k je prej bla prevelika pa je zdej isto. Imam pa bas refleks
Avto imam laguno limuzino 95l, kista je pravokotna mere pa so nekje 60x20x30-od oka. wover mam pa cist pri sedezah tak da je do kuferan vrat ene 80cm. Za litrazo za ta wofer ne vem kok mora bit, nekteri so mi priporocali band pass sam ne vem si zracunat pa te mere kake morjo bit. Basporta nimam zdej sm ga zadelal prej pa je bil na vrhu. Dej ce bi kdo vedu za kaksna skatla bi mogla bit za basreflex da mi nebi zabijal na prosim napise al pa kak nacrt. Tukaj so se ostali podatki od woferja:
Alpine ZR SWR-304D
1000watts
300rms
90 dB/W/m,
30 Hz-1,5 kHz,
Qts:0,33
qes:0,35
vas:62liters
diameter:30cm
Avto imam laguno limuzino 95l, kista je pravokotna mere pa so nekje 60x20x30-od oka. wover mam pa cist pri sedezah tak da je do kuferan vrat ene 80cm. Za litrazo za ta wofer ne vem kok mora bit, nekteri so mi priporocali band pass sam ne vem si zracunat pa te mere kake morjo bit. Basporta nimam zdej sm ga zadelal prej pa je bil na vrhu. Dej ce bi kdo vedu za kaksna skatla bi mogla bit za basreflex da mi nebi zabijal na prosim napise al pa kak nacrt. Tukaj so se ostali podatki od woferja:
Alpine ZR SWR-304D
1000watts
300rms
90 dB/W/m,
30 Hz-1,5 kHz,
Qts:0,33
qes:0,35
vas:62liters
diameter:30cm
- spremenilo: Stepni Volk ()
Jackal ::
Problem je avto.
V limuzini ne moreš imet wooferja v zaprti ali bandpass škatli zaradi (verjetno) kovinske police za zadnjimi sedeži. Kolikor se spomnim se pri limuzinah naredi bandpass škatla s portom speljanim skozi polico.
V limuzini ne moreš imet wooferja v zaprti ali bandpass škatli zaradi (verjetno) kovinske police za zadnjimi sedeži. Kolikor se spomnim se pri limuzinah naredi bandpass škatla s portom speljanim skozi polico.
Ne jst nimam lesene police. Men se sedezi podrejo. Lahka bi pa mel basport skoti odprtino ktero imam za sredinski naslon
Jackal ::
Kaj pa če bi napisal točne mere škatle - ne samo tako od oka. Pa izmeri še dolžino in premer porta, ko boš že pri tem... da se da kaj več izračunat.
Ne jst bom tak novo skatlo naredu. Jst sm dal podatke od zvocnikov gor zato da bi mi kdo izracunal za skatlo. Pa ni vazn ktera je sam da mi ne bo zabijal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 35537 (8339) | darck |
» | woofer (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5692 (5212) | cojss |
⊘ | Samogradja Subwooferja!!!!!Oddelek: Zvok in slika | 6294 (5863) | CaqKa |
» | Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6091 (4497) | dunker |
» | Avtoakustika, rabim nasvet in pomoc !Oddelek: Zvok in slika | 2277 (1835) | gumby |