» »

Kater avtoradio in katere zvočnike?

Kater avtoradio in katere zvočnike?

«
1
2

bastadu ::

V roku tedna ali dveh si nameravam kupiti MP3 avtoradio, in sicer imam v mislih Pioneer DEH-P3600 MP. Kolikor sem po forumih prebral, naj bi to bil best buy v tem rangu (dobrodošli tudi kakšni drugi predlogi glede avtoradia). Sedaj me zanima, kakšne zvočnike si poleg tega radia še naj nabavim, da bo radio najbolj izkoriščen? Hvala za nasvete!

Samson ::

Posedujem doticni avtoradio in sem full zadovoljen z njim. Zvocniki so neki poceni (13 k sit) Icar technic 300W max, pomeni dejansko slabi zvocniki, ampak zame je sound enkraten. Za druge zvocnike pa nebi vedu kateri so super. Ampak radio je super, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

bastadu ::

Zanima me, če bom (zaenkrat) poganjal zvočnike brez ojačevalca, kako močne zvočnike moram kupiti, če sam avtoradio iz sebe iztisne 4×50W (DIN output power 4 x 27 Wat). Ali naj gledam 50W ali 27W zvočnike? Kaj je bolje, če so zvočniki močnejši, kot je radio zmožen ali šibkejši? Hvala za hitre odgovore!
Tukaj je še nekaj linkov od zvočnikov, ki se mi dopadejo:

Za spredaj:
stran na www.pioneer-eur.com
stran na www.pioneer-eur.com

Za zadaj:
stran na www.pioneer-eur.com
stran na www.pioneer-eur.com
stran na www.pioneer-eur.com
stran na www.pioneer-eur.com
stran na www.pioneer-eur.com

Bobb ::

Jaz pri tem avtoradiu (ki je super) ne znam nastaviti naključnega predvajanja komadov. Ok, naključno dela, ampak samo, če komad sam pride do konca. Takrat skoči na naslednjega naključno, npr. 3 > 7. Če pa med predvajanjem pesmi pritisnem next tipko, gre na naslednjega 4. Ali se da to sploh nastaviti?

Lp Bob

bastadu ::

Debata se je (malo bolj) razvila tukaj:\

P.S.: Seveda mi lahko odgovarjate kar tukaj;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

xabre ::

Probaj še tukaj če še nisi:)

bastadu ::

Sem že, pa ni nobenega odgovora...;)

ShARk63 ::

Zanima me, če bom (zaenkrat) poganjal zvočnike brez ojačevalca, kako močne zvočnike moram kupiti, če sam avtoradio iz sebe iztisne 4×50W (DIN output power 4 x 27 Wat). Ali naj gledam 50W ali 27W zvočnike? Kaj je bolje, če so zvočniki močnejši, kot je radio zmožen ali šibkejši?


Bolje je, da so mocnejsi, drugace obstaja nevarnost, da jih skuris>:D

ShARk63 ::

Ce mislis kupit tri/stiri - sistemce kupi te tukaj oz. te

bastadu ::

Bolje je, da so mocnejsi, drugace obstaja nevarnost, da jih skuris
Tega se zavedam, ampak a ni tudi obratno, da če so zvočniki dosti močnejši od izhoda avtoradia, lahko skuriš izhode (oz. ojačevalec) avtoradia?

ShARk63: Od tvojih predlogov mi je najbolj všeč prvi, sedaj še samo čakam na potrdilo, da s temi zvočniki ne bo radio preobremenjen (posledično skurjeni izhodi)...

ShARk63 ::

Z mocnejsimi zvocniki izhoda ne mores skurit. Lej, oboji zvocniki ti bodo igrali uredi brez ojacevalca, izbira je stvar okusa, prepricanja. Ce pa bi rad iz zvocnikov stisnu vec glasnosti, bos moral kupit ojacevalec, vendar za enega navadnega uporabnika je brez ojacevalca prov dovolj.

bastadu ::

Hvala za objasnitev, sedaj bo moja odločitev dosti lažja...;)

Dodgeviper ::

Nevem kolko cenovno gledaš zvočnike
jaz ti priporočam JBL P93 ovalci trosistemski, delajo enkratno malo poglej:D
Lp

Binji ::

jaz ti lahko prodam ene Magnat Traveller 3200 180W po znizani ceni (5k) ker nocem da se mi valjajo po omari. Lahko jih tudi sprobas, meni je bil zvok zelo vsec.
mejl
tel: 031/408-752
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

bastadu ::

Hvala Binji, ampak kupujem nov sistem...;)

Za lastnike Pioneer DEH-P3600MP: Slišal sem, da ma ta radio tudi nekakšen sistem, ki ob vhodnem klicu mobitela avtomatsko izključi zvok (aktivira funkcijo MUTE). Zanima me, če avtoradio to dejansko počne sam na "wireless" principu (ima nekakšno tipalo za jakost GSM signala) ali za to funkcijo potrebuješ povezavo s sistemom za prostoročno telefoniranje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

dr.J ::

becker
Ima vse, kar potrebuješ in čisto nič drugega. Tudi gsm Mute funkcijo premore že več kot destletje...

4 x 50 W ? A bi rad oglušel ali pa da avto poskakuje po cesti?

Wati niso merilo za kvaliteto zvoka in zvočnikov, vsaj to bi lahko vedel.

Binji ::

tista mute funkcija se vklopi ko mas mobitel prikloplen na en konektor na radiu. Konektor mors seveda dokupit.


dr. J: zakaj da bi oglusel zaradi 4x50W MAX? Ne recem da bi blo to RMS pa se takrat ni nic pretresljivega. Jst mam vsegaskup v avtu cez 500W RMS. Res pa je da ni nikoli terano do konca:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

jRk0 ::

best buy radio je trenutno Blaupunkt Acapulco mp52 al pa Daytona mp53. razlikujeta se v barvi samo. pa menda ma acapulco eno stvar vec od daytone. Stane pa zdaj v akciji 50k sit. ma pa stokrat vec funkcij kot tale pioneer. 2x preout 4V, sub out, 5 obmocni eq, dober zvok, super tuner pa tak naprej. prej je stal precej vec, ko ni bil v akciji.

drugace pa, mores kupit ojacevalec, pol bos videl zvok pravi:) na radiu hitro pride do clippinga ko poslusas bolj na glas in lahko unicis zvocnike ce ne slisis tega.

pa boljse je met malo mocnejsi ojacevalec kot so zvocniki, da lahko vse spravis iz zvocnikov in da zopet ne pride do clipa, ker ce mas manj mocen ojacevalec od zvocnikov bo hitro to nastopilo.

jaz mam naprimer 2x175rms (impulse sd500) na dosti manj mocnih zvocnikih :) saj zbiram dnar da kupim se en ojacevalec za ta spredni sistem pa sub, ker ta ojacevalec bo pol v bridgu poganjal sub.

ce bos pa z radiom poganjal pa glej pac malo manj mocne zvocnike. pa kupi lepo 16+tw al pa 3 way sistem. pa glej da bos res kupil locen sistem, ne coaxialnega, ker tam so tweeterji pol pr tvojih nogah in ne mores dobit neke dobre zvocne slike.
You fuck up once, you loose two teeth.

bastadu ::

pa glej da bos res kupil locen sistem, ne coaxialnega, ker tam so tweeterji pol pr tvojih nogah in ne mores dobit neke dobre zvocne slike.
V avtu nimam možnosti montirat zvočnikov v vrata, ampak bosta en par spredaj v armaturki ( Sony XS-F1031) in drug par zadaj na polici ( Sony XS-F694R). Te zvočnike že imam naročene. Radio pa tudi že mam naročen, sicer pa se mi zdi, da je tale Blaupunkt prejšnji model, saj je zunaj tudi že Acapulco mp54... Meni bo tale Pioneer čisto zadostoval:)

glinik ::

dr.J: Dvomim, da dečko kupuje tako kvaliteten in zato ZELO, ZELO drag avtoradijo.

Jaz imam tudi avtoradijo BEKER+CD weksler, samo sem ga za res dober denar dobil. Še dolbi C ima :D .Tuner je res brez konkurence, vleče mi vse možne postaje, od hrvatov do madžarov do avstrijce, svašta ... Zvok je bol mehak, zato ta avtoradijo ni primeren za štanc frike :) . Pri akustični glasbi "pokaže zobe".

V avtu pa imam zvočnike MACAUDIO (ovalce) 150W in ojačevalec PHASELINEAR 2x75W. Za moje pojme deluje ta kombinacija čudovito. Priznam, da ga rad nabijem do daske, da še mimoidoči kaj slišijo :D .

Je pa dejstvo, da je tisti 4x50W, ki jih ima avtoradijo povsem zadovoljivih.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Dr_M ::

jRk0: lohk mal vec napises od teh blaupunktov, ker jest zdej kupujem radio, pa mam na voljo precej firm, za smesno nizko ceno :)
recimo pioneer DEH-P3600MP za 38k sit, mi je pa tip omenju neke blaupunkte po 30k sit, ki so drugac cez 60k...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

dr.J ::

> Dvomim, da dečko kupuje tako kvaliteten in zato
> ZELO, ZELO drag avtoradijo.

Kvaliteta pač ni zastonj. Samo tako zelo drag pa spet ni.

Ampak kaj, ko je premalo watov (celih 18 rms)!
In v temi ne zgleda kot Las Vegas. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

bastadu ::

Totalno sem že zmeden, ker vsakdo hvali svoje govno:D in sploh ne vem več kaj vzeti... Če bi bil ta BP tako ZELO, ZELO kvaliteten, se ne bi pregreval in se mu ne bi vsake toliko malo zmešalo... (to sem prebral na drugih forumuh:\)

P.S.: Sicer pa grem jutri verjetno v big-boom v Celje, da pogledam to čudo, če ga sploh imajo...

xabre ::

Kaj pa od AIWE MP3 model za okol 40k, s celim kupom funkcij?

Binji ::

pri cenejsih noname modelih bodi pozoren na buffer, kako bere malo bolj spraskane cdje in pa dostopne case.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

jRk0 ::

glinik, tebe jaz ne razumem. kolko vem se nonstop prepiras o audiofiliji pol pa prides ven s tem, da mas ovalce na polici in to macaudio. nakar se bluzis o tem da ti radio na te zvocnike da super zvok? :\

mam jaz acapulcota pa sem cisto zadovoljen, nic se ne pregreva pa nic ne jebe cdjev, ampak prebere vse cdje, tudi spraskane, hitro preklapla med muzikami, dosti funkcij ma, hum. res pa je da se manj greje odkar mam ojacevalec.

pa v avtoakustiki moras tudi paziti na to kako si sistem postavis, doma pa na koncertu ziher nimas zvocnikov za tabo? saj nisi s hrbtom obrnjen na koncertu ko poslusas cloveka, al kaj? ce mas lepo tw spredi vsaj na armaturki al pa ce si jih pravilno postavis v stebricke al pa kaj dosezes precej boljsi zvok.

drugace pa acapulco res ni cisto nov radio (od tod tudi popusti zadne case), ker vcasih je stal 80,90k sit. tako da te pioneerje 3xxx ziher poseka. acapulco ljudje primerjajo z 5500 al 5600 (ne vem tocno stevilke :))

pa 4x50 nikakor ni dovolj:) ker dobis ven ravno 15rms, ja. pa se to na robu popacenja. je pa res da ko das ojacevalec mas pa spet same probleme v vratih, ker ti vse prevec vibrira in mores utrjevat, silikonirat, poliester na tapete zadi, bitumen v vrata blah...sem dosti premrdal. pa se vedno vibrira ponekod:\

aiwe pa ne kupovat. ma moj sosolec in je dal 50k sit (malo vec kot jaz za BP) pa radio se imena od muzik ne pokaze, lol. pa zvok tudi ni tako dober. je pioneer 3600 pol ziher boljsi.

aja, pr blaupunktu so zadi samo iso konektorji. funkcij mas sicer kot smetja, mores pa kupit pol naprimer sub-out konektor, preout konektor, ker nima cincov za kar v radiu. zaradi tega je cena lahko tudi malo nizja verjetno.

pa btw, ne govorim da si morte res kupit blaupunkt ker je se dosti drugih boljsih radiov ziher:) ampak za to ceno pa jaz nisem se pr nobenem drugem videl tolko funkcij.
You fuck up once, you loose two teeth.

bastadu ::

No pa da vse ni le tako z rožicami postlano pri BP Daytoni, naj povem, da sem ga danes šel gledati v BigBang in je prodajalec dal CD not, en čas lepo špila, potem pa kar naenkrat začne grdo preskakovati, tako da je potem moral dat en komad naprej... Pa ne bi rekel, da bi se redio peljal v kakšnem terencu na off-road progi, ampak je bil čistu pri miru v razstavni omarci... Toliko še o mojih lastnih izkušnjah:P

jRk0 ::

meni se se nikoli ni zgodilo da bi cd preskakoval zaradi rukanja v avtu. drugace pa vedno obstaja kaki ponesrecen primerek:) saj vsi athloni se tudi ne navijajo enako pa vse graficne pa to...

tudi med drugimi radii obstajajo taki ki preskakujejo. sem bral o dostih pioneerih tudi ze to.
You fuck up once, you loose two teeth.

Bobb ::

Jaz imam v R19 na radiu DEH 3600 priključeno spredaj v vratih 16cm Target 110W dvosistemske (tweeterji v armaturi) s kretnico, zadaj na polici pa 140W ovalni trosistemski Helix, pa se sliši za moj posluh super. Gre tja do 45 stopenj po glasnosti brez popačenja, visoki in basi so spredaj dobri, zadaj pa je tudi soliden bas. Cena skupaj nekaj pod 30ksit.

glinik ::

Od Beckerjev, tudi ne smete neka čuda pričakovat. Dejstvo je, da so njihova radija narejena bol kompaktno in bol kvalitetno od konkurence, se pa to tudi plača. Tako pač je to.

Kolega ima nekaga Sonyja za cca. 50k in je z njim lepo zadovoljen. Lani je bil ta model best buy, pobrskaj kaj v revijah, ziher ga boš našel.

jRk0: Ti pa očitno ne ločiš nekih pojmov. Hišni avdio in avtoakustika, to sta povsem različna pojma. Ne moreš primerjat terencev in cestne avtomobile. Tukaj ti je ista figa. Malo se pozanimaj pri strokovnjakih, jaz se ne mislim s tabo kregat. V avtu si z prostorom tako zelo omejen, da se je brezveze pogovarjat o neki vrhunski stereo reprodukciji. Špila pač kot špila, sam da ti je všeč. S tem ko si napisal:

mam jaz acapulcota pa sem cisto zadovoljen, nic se ne pregreva pa nic ne jebe cdjev, ampak prebere vse cdje, tudi spraskane, hitro preklapla med muzikami, dosti funkcij ma, hum. res pa je da se manj greje odkar mam ojacevalec.

in

pa v avtoakustiki moras tudi paziti na to kako si sistem postavis, doma pa na koncertu ziher nimas zvocnikov za tabo? saj nisi s hrbtom obrnjen na koncertu ko poslusas cloveka, al kaj? ce mas lepo tw spredi vsaj na armaturki al pa ce si jih pravilno postavis v stebricke al pa kaj dosezes precej boljsi zvok.

S tem si marsikaj povedal... Če bi se že hotel iti neke "avtoaudiofilije", pa ti povem naslednje. V avtomobilu je toliko motečih faktorjev, da kar glava peče. Da se o možnostih, kam postaviti zvočnike sploh ne menim.

Jaz sem napisal, da igra meni moj sistem zadovoljivo, nikoli nisem niti omenjal, da je moj avto sistem najbolši ali superioren. Človek mora vedet, kje je lahko in kje ne rabi bit pedanten. Pri avtoakustiki, pa res ni tako važno, da je vse tipi topi. Če si ti pri vsaki stvari tako natančen, potem ti lahko samo rečem. Bogi tvoji bližnji, predvsem pa tvoja denarnica.

Najlažje je nekoga grajati in šimfati (odlika, nas Slovencev), napiši nekaj zanimivega in novega. Z veseljem bom bral tvoje poste. In kaj imaš proti MACAUDIO in proti ovalnim zvočnikom? Ko sem jih kupoval so igrali najbolše, od vseh! To je bilo pred petimi leti. Če pa imaš neomejene vire $$$, si pa kupi Infinity Kappa 3-way sistem in en Kenwood ojačevalec. Najbolša možna kombinacija. Visokotonec na amaturko, srednjetonec v vrata in bas na zadnjo polico.

Pa še to jRk0, zdaj ko me nekateri poznate, da sem bol ali manj audiofil. Bom vedno moral zagovarjat drage stvari, da me ne bose šimfali??????

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jRk0 ::

tudi v avtu ljudje dajajo izredno veliko dnara za SQ. ni vsem pomembno kako na glas igra, ampak tudi kvaliteta. in obstajajo pac dolocena pravila postavitve zvocnikov v avtu, je pa res da je zelo odvisno od avta pa da tudi vsak zagovarja svoje. pa jaz se ne imam za nekega hudega poznavalca, kaj sele audiofila. sem pa se pogovarjal pa bral pac marsikoga ki ma pojma o tem.

macaudio pac ne slovi kot neka dobra firma in lahko, da kar dobro igrajo tebi, ampak to mi pac ne gre skupaj da ti potem reces da nekaj igra dobro, ce sam dobro ves kaj ti v bajti igra dobro.

tweeterje ljudje pri SQ ne dajajo na armaturko, ampak na stebricke, v zato posebej izdelane panele iz poliestra, ki so skrbno obrnjeni v pravo smer, ki so jo nasli po dosti urah poslusanja. naceloma pa za zacetek das tw v visino uses in jih obrnes tako da se njihova navidezna os seka na sredini avta.

midbass si pravilno rekel da v vrata, ce mas pa 3way sistem pa das 10ke navadno na/v armaturko.

suba pa ze dolgo nihce ki vsaj malo ve zakaj se gre ne daja v polico! temu se rece free air izvedba in rabis posebej za to narejen sub, ce ne nimas kontrole nad membrano in jo odtrga. je pa potem problem polica ce imas sub v prtlazniku ker lahko zvok dusi pa to...odvisno od tipa avtomobila.

pa ne vem zakaj ne bi ljudje hoteli dobrega zvoka tudi v avtu? pac, saj ne recem da zvocniki spredaj in na polici so za drek, ampak ponavadi pac ljudem ni vsec da jim zvok se odzadaj prihaja od nekod. sploh pa ce mas v prtlazniku sub ti vse zvocnike na polici zabija, ce nimas naret se za njih skatel.

pa da ne bos razumel narobe stvari, jaz te nic ne napadam, ampak samo povem kar mislim da je boljse:) je pa res da v avtu doseci dober zvok je malo tezje, ker mores pri vecji glasnosti pac vse utrdit ker vibrira prevec.

in ojacevalci 2x100 rms stanejo tudi 300,400k sit.
kaj sele subwooferji in ojacevalci za njih;)
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

Jaz nisem nikoli dajal neke pozornosti na avto akustiko. No, povej mi kateri zvočniki so dobri za cca. 20k? Poznam par avto frikov in so mi zagotovili da so MACAUDIO zelo korektna roba. Ne pravim, da je to špica, pač nekaj solidnega za določen $$$. Za autoakustiko kupujem jaz best buy robo. V audiofiliji pa best buy robe ni, s stališča navadnega človeka. Saj razumeš, ane ...

Ima pa kolega JBL-e 2-way, ki bi naj bili v samem vrhu (visokotonec + wofer). Štancanje igrajo res vrhunsko, pri akustični glasbi paso šajba, to je tudi sam dejal. Nič nisem potreboval argumentirat. Če hočeš imeti all round sistem, potem rabiš $$$, tega pa jaz za avto nisem pripravljen storiti.

Kateri zvočniki so pol zate best buy (za cca. 20k)?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jRk0 ::

zacnejo se nekje nad 20k sit taki slabsi sistemi. obstajajo tudi cenejsi samo tistih ne hvalijo ravno. sem pa bral da US Blaster ma en sistem pa tudi ojacevalce ki so za svoj dnar precej dobri. 2 way 16cm sistem stane mislim da nekaj cez 10k sit pa so jih ljudje za ta denar res pohvalili.

Drugace, direkt modelov niti ne poznam tolko, sam bom verjetno ostal pr Rainbow. mam Rainbow SLX 265.02 pa stanejo 26k sit. to so zacetni model bolj, spilajo pa kar fajn. pa zdaj so novi prisli ven, prenesejo vec moci.

za druge modele pa bom pogledal, ker ne vem na pamet kaj pac priporocajo eni:) kolega ma tudi 2x16 v vratih, to pomeni 4 midbassi, pa narejene panele in fajn butnejo, pa za mali dnar, ker jih vec ne delajo. Magnat stratos so. v bistvu pa mores poslusat vse zvocnike pa vidis kiri ti boljse spilajo tvojo zvrst glasbe za tak dnar.
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

Saj pravim MACAUDIO so za klasiko, rock, ... (vse razen štancanja) igrali najbolje :D . Visokotonec igra odlično.

Sem jih primerjal v Mediamarktu, tam pa veš da nimajo male izbire. Potolkli so vse Pionere, Kenwode, Blaupunkte, ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

andHoc ::

Glinik sorry ampak žal o avtoakustiki NIMAŠ pojma.

Zakaj naj bi bila postavitev zvočnikov drugačna v avtu kot doma ??? še vedno more zvok prihajat od spredaj ne od zadaj. Zato je nekako formula za začetek dobrega zvoka nekako takale 16 v vrata + tw na armaturo oz stebriček, sledi sub v kufru (na polico se že dolgo ne dajejo) seveda moraš pa vse poganjat z ojačevalcem.
Če se že kaj daje na zadjo polico so to mali frekvenčno precej omejeni zvočniki ki igrajo samo srednji spekter. Te zvočnike imamo zato da nam zvočni spekter pomaknejo NAPREJ proti havbi avtomobila (jup prav si prebral naprej ne nazaj).

Kar pa se tiče MACAUDIO pa nebi izgubljal besed, to je pač neka komercijalna firma ki za male pare prodaja zvočnike (sicer mogoče imajo kak model ki dobro špila za svoj denar SQ pa to seveda ne more bit). Za dobre zvočnike poglej DLS, Becker, Rainbow, ... pa še dosti drugih manj znanih firm.

Aja pa še glede Beckerja, saj je v redu avtoradijo za stare ate ki samo radijo poslušajo, če pa hočeš kaj več pa poglej k Alpine, Pioneer, JVC, ..., mogoče za kvaliteto MacIntosh, ...

Pa ne nasedaj raznim avtostrokovnjakom glede zvočnikov, zvočnike kupujejo tvoja ušesa in ne razni testi in tvoji kolegi. Saj konec koncev jih boš tudi sam poslušal zvok in drugi.

LP

p.s. Za bolši občutek kaj vse se da v avtu naredit z akustiko, se oglasi na kaki tekmi SQ al pa mogoče na http://www.avtoakustika.com
...vse je relativno...

jRk0 ::

glinik, smo mi rekli da bomo nardili en test glede cd-jev pr tebi? :)
lahko se takrat slisi moj low-cost sistem za primerjavo s tvojim.

Rainbow SLX 265.02, Rainbow SLC 300 (ta tedn, juhu:)), Impulse SD500, tukaj.pride.se.en.amp.pa.se.ne.vem.kateri, BP Acapulco
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

DrAlko: Jaz nisem nikoli trdil, da sem strokovnjak za avtoakustiko! Za v avtu je pač vseeno kaj noter daš, ok pač paziš da ni neki krš, drugače pa se je brezveze nekaj sekirat. Zdaj mi tukaj brezveze gledata pod prste.Sem že opazil, da sta zagrižena avtoakustičara, ki ne poznata pardona.

Glede avtoradij, sem lepo napisal. Beckerji so za akustično glasbo, MacIntosh je razred zase. Tebi se vidi, da uživaš kadar imaš diskoteko v amaturki.

Aja pa še glede Beckerja, saj je v redu avtoradijo za stare ate ki samo radijo poslušajo, če pa hočeš kaj več pa poglej k Alpine, Pioneer, JVC,

S takimi mi več ne hodi ven, JVC ... JA SEVEDA ... uh DOSTI bolše od Beckerja ... ja ... :\

Pa tudi to sem lepo napisal, da sem sam poslušal zvočnike in da so najbolje igrali MACAUDIO!!! Kolkokrat še moram to napisat? Drugič pa prosim preberi malo več postov, ne samo zadnjega.

In še to, ne mi ti o nekih stereosliki in podobnih parametrih v avtu!!! Že v samem stanovanju jo je teško doseči, ti pa bi to naredil v avtu!!! Ma prosim te lepo :\ :\ . Malo se zresni!

jRk0: Vse bo, samo da si sistem pošlihtam in naredim stojala za zvočnike.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jRk0 ::

Beckerji so radiji, ki za svojo ceno ponujo dober zvok. Nimajo pa nobenih drugih stvari. Kolko sem pac slisal. Isto Nakamichi radiji za svojo (visoko) ceno ponudijo zelo dober zvok, o kakih dobrotah pa pac ne moremo govoriti.

Sicer pa, jaz sem se bolj zacetnik v tem in se sploh nisem slisal veliko sistemov v avtu. Sploh pa ne takih bolj SQ uravnanih, ker nobeden ne da veliko na kvaliteto se mi zdi. Vsi samo sub dajo pa da razbija pac. Spredni sistem pa nihce na amp, kar na sony radio:(

moj kolega je naprimer kupil sub in amp zanj, pol pa je izklopil midbasse (s kretnico na radiu) in pustil samo tweeterje in pravi pac da je bass freak, da mu razbija. In s takimi se potem tezko pogovarjas o kvaliteti. Ne recem pa da ni bassa v avtu;)

Se najbolj pa mi je to cudno, da v avte dajejo kvalitetno opremo tisti, ki sploh nimajo super duper avtov in denarja. Ta kolega bi si komot kupil dosti boljso zvocno opremo naprimer.
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

No, pa kaj vam jaz cel čas govorim. Tipi, ki vozijo Puntote in Clijote (ali celo Yugote) si dajo not muziko za 500k ali več. Ni to "malo nesmiselno" ??? Potem pa rihtavajo avte in jih lišpajo, da je avto videt hujši od nekega papagaja. In to bi naj bil pol ultimativen soun? Ja seveda ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Dr_M ::

od kdaj pa je "dobr" avto pogoj za dobr zvok??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jRk0 ::

v bistvu glinik, jaz sem bolj hotel opomniti na neizobrazenost ljudi, ki si z avtom podaljsuje organ. :)

kot vedno spet obstaja polno vrst ljudi ki dajejo muziko.
mas take, ki nabijajo do onemoglosti v clipping da vse cvili pa odprte sajbe, mas take ki majo woofer povezan na radio (wtf?:)), mas take in onake...

res pa je da vsakega ki ma kaj not kdaj prime da da malo sajbe dol sredi mesta pa pozene zadevo da se slisi:>

najvec pa je takih, ki dajo kup plastike na avto, ovalce na polico in pioneer nalepke in mislijo da zo boga za proizvodnjo semencic prijeli.
You fuck up once, you loose two teeth.

andHoc ::

Uživam kadar imam diskoteko v armaturki ??? Misliš na razne lučke in podobno ???
Meni pač na radiju dosti pomeni da ima vgrajene kretnice, eq, in podobne bombončke ki za vsakodnevno poslušanje zelo izboljšajo SQ. Seveda bi bilo vse to bolje imeti ločeno ampak tukaj je spet N denarja v igri.

Pokaži mi kak SQ avto ki ima v avtu Beckerja. Sicer pa dokler poganjaš zvočnike z avtoradijem in njegovimi 12 W RMSja pol se nimava kaj pogovarjati o kvaliteti zvoka, žal.

JVC sem dal kot primer radija ki ti za svojo ceno ponudi zelo veliko, pomoje veliko več kot becker. Ni pa JVC nek SQ radijo.

Pa ne mi s takimi un je za akustično glasbo un je za rock un je za pop. Če zna zadeva špilat ok pol zna špilat ok VSE !

Ok najbolje špilali MACAUDIO. Sam povej mi koliko drugih firm si poslušu v avtu (ne montirane v škatli v trgovini) po možnosti svojem da lahko to potrdiš (si bom še premislu pa kupu MACAUDIO namesto DLS UR36R, pa še 150.000 bom pršparu :) )

Stereo sliko je v avtu res težko doseči, zato pa je to izziv, ni pa nemogoče. V SQ se celo zahteva popolna zvočna slika na obeh prednjih sedežih. Tukaj pridejo v poštev EQ, zakasnitve, ... i mali trikovi velikih mojstara.

Sm že dosti resen da pri moji opremi v avtu lahko kaj takega zatrdim.

LP

p.s. Sicer so pa že stari rekl MAL DNARJA MAL MUSKE. Stare je pa treba poslušat
...vse je relativno...

glinik ::

DrAlko: Zvočnike ne poganjam z radijem, samo spredna dva! Daj povej mi, koliko krat še ti naj povem da beri prejšne poste. Saj sem rekel, da imam PHASELINEAR ojačevalec noter. Zdaj boš boš spet rekel, da je to riba in pol. Da to nič ne valja...

Kaj pa sploh pomeni kratica SQ ??? Slovenian Quality :D ???

Nisem rekel, da so MACAUDIO najbolši na trgu. Je pa dejstvo da, so najbolše igrali v Mediamarktu, kjer sem jih poslušal. Tam so imel vso možno robo, pa saj si že ziher bil tam, dak da bi moral vedet. Pa še poceni so bili 12k sit. Kaj boš pa zdaj rekel?

Pa ne mi s takimi un je za akustično glasbo un je za rock un je za pop. Če zna zadeva špilat ok pol zna špilat ok VSE !

To kar si napisal... To seveda da drži, ampak za takšen sitem odšteješ XXXXXXXXXXXX dinarčkov. Če bom že kam vlagal $, potem raje v sistem v hiši in ne v avtu.

Tole tvojo "zvočno sliko" v avtu bi jaz res rad slišal, res bi jo. Napisal si, da imaš rad čimveč lučk v avtu. Torej lahko predvidevam, da si zagriženi štanc frik. Pol je že zase Scooter narodno zabavna glasba :D . Kje pa imaš ti pri štancanju kakšno stereosliko??? Mogoče jo vidiš oz. slišiš ti, jaz je sigurno ne. Ti si potem hujši od audiopfilov, ali bomo zate izumli nek nov pojem?

Za kolko tolko korektno stereosliko v stanovanju, morajo zvočniki stati vsaj 0.5m od stene. Potem se lahko pogovarjamo v tej smeri. Kje pa imaš ti v avtu 0.5m prostora od zvočnikov? 0.05m imaš ja, ampak to je 10X manj, kot je v stanovanju. Kaj praviš?

Tukaj se pol nekdo moti, ti ali jaz?

EQ, zakasnitve, ... i mali trikovi velikih mojstara.

S tem se do določene mere da "prelisičit" akustiko prostora. Vsega pa s tem tud ne boš rešil. Zakaj si potem vsi "audiofili" ne kupilo enega equilizerja, nastavijo jakost vseh frekvenc in roka? Očitno imajo en razlog ... Ne si mislit, da takšnih naprav ne obstaja. Obstajajo tako imenovani digitalni raum korektorji. Cene so seveda vrtoglave ...

P.S. Z veseljem bi slišal en sistem v avtu, ki bi špilal da bi mi gate ftrgalo. To z denarjem ... to je splošno znano :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

andHoc ::

Glej ne maram se kregati kaj je komu všeč in kaj ne.
Glej napaka je že ker poganjaš na ojačevalec zadnje zvočnike in ne prve.

SQ je kratica za Sound Quality, obstajajo tekomvanja celo ene dve mednarodni agenciji EMMA, ...

Važno da si ti zadovoljen z zvočniki pa če so bli 1.000 al pa 1.000.000. Saj je bil tvoj denar pa tut ti poslušaš. Rad bi samo drugim svetoval.

Zvočna slika v mojem avtu še zdaleč ni idealna, delam pa v tej smeri da bi bila (pa zaenkrat ni denarja pa cajta). Pa kje sem napisal da imam rad veliko lučk ??? V bistvu nimam v avtu nobene ledice, nobene neonke in podobne šare. Najbolj se sveti še radijo.
Poslušam pa mogoče te preseneti, včasih skuterja, včasih klasiko, včasih rock, včasih pa avsenike, včasih samo orgle, ... v glavnem vse, rajva in podobnih stvari še najmanj (mogoče si to pomislil zaradi wooferja ??? )

Kako je doma seveda vem, kako je v avtu pa tudi. Zato pa je ne svetu le par avtov ki so sposobni na emma sq dobiti vseh 40 točk (ocenjuje se vse od zvočne slike do vernosti reprodukcije, montaže, varnosti).

Ni vse samo v eq, zamikih (faznih in časovnih) tuki so še ure in ure testiranj nastavljanj, ... Če bi blo tko simpl bi si vsak nabavil eno škatlco in to bi blo to, žal pa temu ni tako.

Če si res želiš slišat imaš tut v slo zelo zelo dobra avte v SQ (Jaka Seleš, pol RAdijo Vili, mislim da sta pobrala že nekaj pokalov). Pojdi na tekmo pa poglej po cliotu pa ti bo vse jasno.
Pa še ena zanimiva slo montaža od Seleša:
http://www.seles-car-audio.si/clio_sele...

LP

p.s. Post ni namenjen kreganju al pa kritiziraju tebe ampak pač predstavitvi mojega vidika pa pogledov na akustiko.
...vse je relativno...

xabre ::

@Glinik

Fajn bi bilo, čebi ti nehal čvekat o avtoakustiki, ker z vsakim postom bolj dokazuješ da nimaš pojma. Žal.

glinik ::

To pa me res zanima, ta tekmovanja. Z veseljem se bi jih udeležil. Tale Clio je deležen precejšnih "nadgradenj". Si sploh ne upam razmišljat, kolk je stal takšen hec njegovega lastnika.

Avto je ql videt, tu ni debate.

xabre: Jaz nisem nikoli trdil, da se spoznam na avtoakustiko! Zadovoljen? Jaz sem samo rekel, da meni igra moj sistem v avtu zadovoljivo in to, da v avtu ni možno doseči kolko tolko realne stereoslike. To je vse.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

jRk0 ::

ce pravis, da se ne spoznas tako, pol tudi ne mores rect kaj lahko in kaj ne mores doseci v avtu ;)
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

Se pa spoznam na hišno akustiko :D . Sploh ne veš kako se kolegi mučijo, da v stanovanju dobijo čimbolšo stereosliko, širino odra, globino odra, čim manjšo koloracijo, prijetnost in še mnogo drugih fines. Samo zato pravim, da to v avtu ni mogoče. Glasba je povezana z akustoko prostora, odmevi itd. Prostora pa v avtu praktično ni. Samo zato sem tako skeptičen.

Ok, saj ste maheri. Kaj pravite na moja prepričanja?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jRk0 ::

Verjamem da v hisi za enak dnar dosezes boljso zvocno sliko:)
naprimer - moj amp + zvocniki je malo manj kot 90k. no, od tega so zvocniki 26k.

pa bi za ta dnar v bajti verjetno vec nardil. pol pa se avtoradio, sub, pa smo na 200k.
You fuck up once, you loose two teeth.

jRk0 ::

sploh pa, najvecji problem je montaza. Vrata so problematicna ko sam satan. sploh ko das enkrat na ojacevalec spredi vse. zacne metat tapete sem pa tja, mrezice, slabse plastike, pri oknu ven pihat, plocevino zvijat...teh problemov doma ni, zato tudi prej dosezes vecjo kvaliteto.

se pa da vse porihtat v nulo, ampak to zahteva predvsem trdno voljo in pooolno zivcev...ze jaz sem se zajebaval z vrati pa se vedno nisem dovolk zadovoljen:\. je pa vsekakor boljse ;)
You fuck up once, you loose two teeth.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri avtoradio?

Oddelek: Na cesti
476132 (4312) Vikking
»

[MP3] avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7915608 (12217) Damjan Jagar
»

Kateri Mp3 Avtoradio nabavit ???

Oddelek: Na cesti
81410 (1276) jRk0
»

avtoradio MP3 - katerega do 70.000?

Oddelek: Na cesti
152137 (1958) Sydk
»

mp3 avtoradio

Oddelek: Na cesti
232390 (1885) Tody

Več podobnih tem