» »

Venice 3200+ SuperPI pomoč...

Venice 3200+ SuperPI pomoč...

HyperGL ::

mal sm se spravu navijat mašino...
testiram jo s programom SuperPI, kr iščem surovo moč proca, da vidim do kje ga lahk zvišam ko rabim kak težak 3d rendering nardit...
rezultat je ta:

aja... btw... procesor mi prej ni hotu it čez 2650 pri nobeni voltaži... zmeraj se je blokiral že ob zagonu SuperPI programa... pri praktično identičnih pogojih... (3 dni nazaj)... včeraj pa sm naredu bios reset (baterijo dal ven) in nastavu vse še enkrat... identično kot prej... in zdej je prilezu do 2800!!! a je to možno zaradi tega reseta? :)

mi lahk kdo pomaga še malo več iztisnit kej ven? kakšna bi bla sprememba če bi rame iz 2T dal na 1T? kaj je sploh ta parameter?
a je velika vrjetnost da gredo rami in plata če se kej lotim s timingi zajebavat? pa naj še omenim, da je do 10ga loopa vent izključen...
can anyone give me some tricks do do moooooorrrreeee? :) TNX

RAMI so GEIL Value 2x512... DDR400... takrat so delali na 466 z delilnikom 10/15 pri 2,5-3-3-6
  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

LittleDevil ::

Kupi ene rame ki imajo BH5 čipe... Na takih frekvencah procesorja bi mogl bit pod 30sec...

LP

Moonman ::

pa naj še omenim, da je do 10ga loopa vent izključen...

Vent nastavi, da se bo ves čas vrtel na max. vrtljajih.
Kakšna je temperatura procesorja?

Če boš dal rame na 1T se po precej poznalo.
S tem orodjem se igraj ;)

moonman... maximalna temperatura ki sm jo s tem procom dosegu je bla 47-48... pri 16 urnem video renderingu... pri tem testu ki je tako kratek... mi pri tej frekvenci in voltaži prileze komaj do 38-39... mam pač to sobo pod zemljo in se kar precej pozna temperatura... v sobi bi morala bit nekje med 16-20 stopinjami... poleti po mojem ne preseže 24 stopinj tu not... :)

za bh5 čipe žal nimam cekinov... mislim... glede na to da so tej rami stari 6 mescev... jih še nebi rad menjal... pa če že... bi kupil 2x1GB... (računalnik izdeluje večinoma video in 3d renderinge...)

aja... kaj pa je ta 1T/2T parameter? na kaj vpliva? in kolikšne so možnosti, da gredo rami in posledično tudi matična k vragu? :/
to je edino področje, kjer se ne upam niti začet se zajebavat... kr je tolk ogromno nastavitev s temi timingi... ://
proc in plata jih imata skupaj bistveno manj... al tam okol :P

pa še garancijo sm včeri uniču ;))) ne bi rad mel večjih težav... sam to... :) je pa zabavno navijat... morm priznat :))))

PS: čez mesec al dva pride še vodno hlajenje... sam za cpu... maybe kasneje tudi NB...

aja... moonman...

danes sm poskusu dat na max vrtljaje vent... pa ne gre... mam Zalmana 7700Cu... in fanmate2... pa je čisto proti urinemu kazalcu obrnjen... pa se vklaplja sam ko je potrebno (ko preseže 32 stopinj)... če ga pa obrnem v drugo smer... pa se sploh ne zažene... a je to zaradi fanmata?

mam pa tudi na stranici 80mm zalmana ki piha na NB... na 5V preko unga njihovga fan voltage reductor (en uporček je na + voltaži) in deluje na silent mode pri 1800 obratih... super tiho... dam dol upor... 3000 obratov, neznosen hrup... razlika v temp na NB pa je 1 stopinja al niti ne... kje je logika?! :)

BTW: čist neumesno vprašanje... a mi kdo razloži kaj je VoltDrop Mod? sm iskal na googlu... pa nič ne razloži... saj jih tak al tak ne bom delal! :) sam firbec me matra :)

Jan987 ::

kolk se pozna pri ramu, če so v dual načinu in kje se to najbolj pozna.

Moonman ::

Temperature imaš OK.
Zaženi A64tweaker in prestavi na 1T. Če računalnik slučajno zmrzne ga pač resetiraš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

>>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Navijanje
48942172 (23714) Dr_M
»

Dejanska lestvica Super Pi 1M (strani: 1 2 3 4 )

15337346 (26475) pablic
»

superPI lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40131388 (16852) gfighter
»

Geil UltraX PC 3200 (strani: 1 2 3 4 )

15110323 (7247) b0r1s
»

what tha f... is burn in (strani: 1 2 3 4 5 )

23111127 (7618) KrCbelca

Več podobnih tem