» »

Blazno resno o video problemih

Blazno resno o video problemih

barelyLegal ::

Ker takšnih simptomov še nisem zasledil nikjer, imam problem pri opisu. Probal bom kar se da natančno opisat.

Problem je pri predvajanju video formatov (za enkrat se najpogosteje dogaja pri .avi formatu) in sicer ko pride film proti 70 do 80% trajanja, mi enostavno vse skupaj zamrzne.

Zvok je še vedno prisoten, enkrat so se celo še podnapisi vrteli naprej, slika pa zamrzne. Če mam pa v dveh kosih film pa zamrzne nekje na sredini drugega (.avi ali kaj podobnega) fajla.

Imam 3 particije, vse 3 sem preskeniral z Nodom, nobenih virusov. Vse 3 sm tudi pregledal za spyware (itak uporabljam opero, ampak vseeno). Ni spyware-a.

Kodeki so updated, uporabljam all-in-1 kodeke že od začetka, jih redno updateam.

Problem je začel nastajati, ko sem si kupil nov disk (na katerem imam sedaj vse filme). Gor imam tudi mp3ije, ki nikoli ne zamrznejo.
Problem je dejansko samo pri filmih. Kakšne 1 urne (Lost) epizode ali podobni showi laufajo brez zamrzovanja. Problematični so le filmi.

Kaj bi lahko bilo narobe in ali je lahko disk kriv pri zamrzovanju? In če, zakaj?
Če sem podal kakšen podatek premalo, se opravičujem, bom na željo objavil.

Hvala za odgovore
Error

#000000 ::

Aja a ti to dela z vsemi playerji ?? Probaj s katerim drugim.
Ja to s kodek paketi je znana stvar, ponavad delajo težave, in problem jih je odstranit, za nimo codec pack sem garant da je tako, odstrani ga samo format. V tvojem primeru je verjetno krivec to da si kodeke updejtu zakaj ne vem, updejtaš-menjaš jih takrat ko ti kak film ne vrti, v bistvu pa rabiš samo FFD show in ac3 filter, in nobenega balasta, če pa slučajno naletiš na film za kerga rabiš nek specifičen kodek (matroska recimo) pa si pač instaliraš potreben kodek (čeprav mislim da VLC predvaja tudi to) Lej probaj snet VLC player in z njim predvajat za štos (on uporablja svoje kodeke) pa poročaj. LP

barelyLegal ::

torej ne verjameš, da ma disk kaj veze s tem? Bom probal un-installat kodeke.. pri add-remove programes obstaja codec all-in-1 za remove.. upam da je "sam" to to..
Error

#000000 ::

Ja za disk ne vem, če ti drugač dela bP. pol verjetno to ni to, lahko pa probaš filme prestavit, na drug disk in od tam gont, lahko pa probaš rudi kak CD zagnat, pa boš vidu, men je to enkat delal (dost podobno) v guzi pa ja bil Player, tko da prvo probaj s kakim drugim, aja ko boš/če boš odinstaliral kodeke, probaj kasneje še popucat za njimi, s kakim CCleaner-jem ali čem drugim kar puca registre,disk,in odstranjuje neopotrebne fajle in ostalo kramo. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21159281 (14429) BaRtMaN
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

11117387 (10272) GrimReaper
»

Problem pri 720p filmih,serijah

81511 (1165) svedr2
»

Težave z gledanjem filmov vseh formatov