Forum » Programska oprema » Brezplačna programska oprema
Brezplačna programska oprema
Okapi ::
Za video je najbolj znana Cinelerra, imaš pa še več drugih (PiTiVi, Kino, Kdenlive, LiVES, pa še kaj verjetno).
O.
O.
Dzombic ::
killa bee ::
A slučajno kdo ve kako pri GOM playerju zlepš player z playlisto. Da jo ma kokr WMP vedno zravn. Kokr da jo "docka-š"?
CaqKa ::
A pozna mogoče kdo kak free html urejevalnik, ki bi bil mogoče podobn frontpage-u?
NVU: Nvu @ Wikipedia
quanta: http://quanta.kdewebdev.org/
popaj113 ::
sej ubistvu vsi programi so zastonj če malo po googlaš seveda dobiš vsega.
Avast antivirus odcvetujem!!
Ne pobriše nič sam trojance pa še tisto noče.
sej ubistvu vsi programi so zastonj če malo po googlaš seveda dobiš vsega.
če ciljaš na piraterijo si zgrešil poanto teme, pa tudi pravila slotecha.
bibip ::
Kar je rekel CaqKa
plus tole:
Brca v temo, da je joj... KLIK
plus tole:
Brca v temo, da je joj... KLIK
;-) ::
Nevem če je že omenjeno, danes sem iskal program za particije naredit ko so že podatki na particijah in najboljši zastonjski je:
EASEUS Partition Master 4.1.1 Home Edition
klik klak
EASEUS Partition Master 4.1.1 Home Edition
klik klak
i386 ::
Pozna kdo kakšno zastonnj alternativo dreamviewerju? :) pa uredite to temo, pa sortirajte use programe v 1 post :)
bluefish ::
Oh, ene kup jih je. Za začetek si lahko ogledaš te: http://alternativeto.net/desktop/adobe-...
Ja, prvi post bi bilo res dobro urediti in posodobiti, samo je treba najti čas.
Ja, prvi post bi bilo res dobro urediti in posodobiti, samo je treba najti čas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
q-rider ::
pozdrav vsem! jaz bi pa rad vprašal, kje se da dobiti in kako potem to zadevo spraviti v pogon. kupil sem namreč tv kartico gigabyte gt p-8000.je digitalna in analogana, ter ima možnost capture video.Priložena programska oprema je takšna, ki odkodira digitalni DVB-t signal samo v format MPEG-2.Jaz bi rad software nadgradil ali zamenjal za modernejšega (MPEG-4).Nekaj sem že poskušal, vendar se vse zatakne pri inštalaciji programa, ker zahteva serijsko številko, katero pa je treba ali kupiti, ali pa...prosim pomoč
popaj113 ::
Ne govorim resnico ali ni res?
ni stavit grem da ga nis slovenca starejšega od 10 let (razen tistih ki kompa nimajo) ni prekršu avtorskih pravic in zapeku ali raje na partisu,.. stegnu kako igro,program?!
ni stavit grem da ga nis slovenca starejšega od 10 let (razen tistih ki kompa nimajo) ni prekršu avtorskih pravic in zapeku ali raje na partisu,.. stegnu kako igro,program?!
offtopic si.
poleg tega so pravila st kakršna so in si se ob registraciji strinjal z njimi.
AvtoR ::
Dobra stran DVBDream-a je tudi ta, da lahko hkrati gledaš in snemaš več programov iz istega MUXa.
q-rider ::
SORY! Prekršil sem, ne bo se več ponovilo, kljub temu pa hvala vsem, ki ste mi svetovali. Še naprej želim vsem vse lepo.
fosil ::
Mislim da ne. Tudi za visto jih ni.
Powertoys si bili ljubiteljski projekt zaposlenih v MS v prostem času.
Tako da že v osnovi niso bili čisto uradni.
Powertoys si bili ljubiteljski projekt zaposlenih v MS v prostem času.
Tako da že v osnovi niso bili čisto uradni.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
MrStein ::
VMWare Server
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
PrimozR ::
Še ena na temo ISO slik - virtualni pogoni: Daemon Tools Lite ali kaj drugega (boljšega)?
sajmon ::
Še ena na temo ISO slik - virtualni pogoni: Daemon Tools Lite ali kaj drugega (boljšega)?
Virtual CloneDrive
Furbo ::
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Enterprise ::
ali obstaja kakšen cleaner, ki bi zbrisal vse sledi programov, ki niso več nameščeni v računalniku?
Npr. še naložim nek program in ga potem odstranim še vedno v računalniku ostajajo njegove sledi (mape in datoteke) v raznih user mapah, app. data mapah start menuju ... obstaja kakšen cleaner, ki te reši te nesnage?
Npr. še naložim nek program in ga potem odstranim še vedno v računalniku ostajajo njegove sledi (mape in datoteke) v raznih user mapah, app. data mapah start menuju ... obstaja kakšen cleaner, ki te reši te nesnage?
FitnessBoy ::
Že nekaj časa slišim veliko očitkov, da Microsoft računa za vso izdano programsko opremo. Zato sem se lotil malce bolj obsežnega seznama brezplačnih Microsoftovih storitev in programske opreme, da takšne trditve ovržem!!!
Seznam celotne opreme je na voljo tukaj (seznam bom s časom dopolnjeval): http://msblogs.si/post/Microsoftova-bre...
Seznam celotne opreme je na voljo tukaj (seznam bom s časom dopolnjeval): http://msblogs.si/post/Microsoftova-bre...
Icematxyz ::
v kolikor je sicer treba za te zemljevide plačat, si se opekel, ker na slotechu ne podpirajo piratsva, preberi si pravila.
v tej temi govorimo o programih ki so brezplačni
v tej temi govorimo o programih ki so brezplačni
jukoz ::
FMC prodaja GIMP in OpenOffice.Org za MAC po ceni 4,00EUR
Predvidevam da zaračunava manipulacijske stroške, vendar sem zgrožen nad redno ceno za OpenOffice, ki po njihovo znaša 159,00EUR.
Sedaj pa vprašanje za pravno polj podučene: ali je to zavajanje potrošnikov?
Še linki:
OpenOffice.Org:
http://www.fmcstore.si/openoffice-za-ma...
GIMP:
http://www.fmcstore.si/gimp-za-mac-zadn...
Predvidevam da zaračunava manipulacijske stroške, vendar sem zgrožen nad redno ceno za OpenOffice, ki po njihovo znaša 159,00EUR.
Sedaj pa vprašanje za pravno polj podučene: ali je to zavajanje potrošnikov?
Še linki:
OpenOffice.Org:
http://www.fmcstore.si/openoffice-za-ma...
GIMP:
http://www.fmcstore.si/gimp-za-mac-zadn...
open office kolkor se spomnim je prodajala tudi agenda, to je bilo takrat okrog 20 000 SIT. v to je bila v večini všteta enoletna telefonska podpora. nek drobiž pa verjetno še škatla s medijem.
ne to ni zavajanje, ampak je skladno z licencami prodajanje (storitve k) programske opreme.
ne to ni zavajanje, ampak je skladno z licencami prodajanje (storitve k) programske opreme.
cekr ::
Nekateri očitno mislite, da je trgovcu potrebno inštalirati program kar zastonj.
Vsaka storitev ima svojo ceno.
Če je nekaj zastonj, še ne pomeni, da ti jo mora nekdo na disk spravit zastonj.
Vsaka storitev ima svojo ceno.
Če je nekaj zastonj, še ne pomeni, da ti jo mora nekdo na disk spravit zastonj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
jukoz ::
Če ponujajo še kaj zraven se mo zdi ok, sploh če je to vključno z podporo. Drobiž za škatlo previdevam da je tistih 4eur.
Glede plačevanja storitev blabla... moti me SAMO cena "redna" cena 159.00
Glede plačevanja storitev blabla... moti me SAMO cena "redna" cena 159.00
jkreuztzfeld ::
GNU (L)GPL nikjer ne omejuje kakšno ceno lahko kdorkoli računa za software.
--
Great minds run in great circles.
Great minds run in great circles.
MrStein ::
GPL FAQ
(gugle it)
Zdaj pa nazaj na topic.
Hvala.
(gugle it)
Zdaj pa nazaj na topic.
Hvala.
Motiti se je človeško.
tlozej ::
Zanima me kako je z uporabo Googlovih programov (Picasa, Google Earth, Google Talk) na službenem računalniku. Nekaj sem bral licence pa nisem prepričan... So kakšne omejitve?
LP
LP
imagodei ::
Jaz sem gledal za Google maps API, verjetno je pa podobno pri ostalih: nobenih omejitev, dokler ne gre za neposredno uporabo v komercialne namene, pa še v tem primeru samo pod določenimi pogoji.
Za uporabo storitev Google Maps je bila recimo zahteva, da je aplikacija prosto dostopna prek weba. Ne smeš npr. razviti npr. neke embedded aplikacije, ki bi bila dostopna samo nekim pooblaščencem nekega podjetja; npr. GPS spremljanje pozicije službenih avtomobilov. Lahko pa to isto informacijo ponudiš na svoji spletni strani, tako da jo lahko vidijo vsi obiskovalci, potem pa ni problema (vsaj z licenco ne, kako je pa z zasebnostjo tovornjakarjev, pa ne vem).
Konkretno za programe, za katere sprašuješ, ne vem; ampak če kanite te aplikacije uporabljat tako, kot so bile predvidene oz. kot end userji (pregledovanje slik, instant messaging znotraj in izven podjetja), potem dvomim, da to ne bi bilo licenčno. Google talk itak dobiš že samo s prijavo v Gmail, to pa menda lahko storiš tudi na delovnem mestu?
Za uporabo storitev Google Maps je bila recimo zahteva, da je aplikacija prosto dostopna prek weba. Ne smeš npr. razviti npr. neke embedded aplikacije, ki bi bila dostopna samo nekim pooblaščencem nekega podjetja; npr. GPS spremljanje pozicije službenih avtomobilov. Lahko pa to isto informacijo ponudiš na svoji spletni strani, tako da jo lahko vidijo vsi obiskovalci, potem pa ni problema (vsaj z licenco ne, kako je pa z zasebnostjo tovornjakarjev, pa ne vem).
Konkretno za programe, za katere sprašuješ, ne vem; ampak če kanite te aplikacije uporabljat tako, kot so bile predvidene oz. kot end userji (pregledovanje slik, instant messaging znotraj in izven podjetja), potem dvomim, da to ne bi bilo licenčno. Google talk itak dobiš že samo s prijavo v Gmail, to pa menda lahko storiš tudi na delovnem mestu?
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 654338 (11875) | Domini tm |
» | Nadomestilo za Adobe Creative Cloud (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 35593 (1802) | acookook |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 277743 (22674) | Matko |