Forum » Programska oprema » Brezplačna programska oprema
Brezplačna programska oprema
popster ::
S kerim programom najbolje spucati očetov računalnik, dobiva milijon popupov itd.
Cc cleaner, Malwarebytes??
Je pa to dobro naredit iz neodvisnega OS-a, ker sicer se ti lahko zgodi da noben ne bo pomagal, če se malo spoznaš lahko tudi uporabiš linux kot v linku.
japol ::
Kaj pa free antimalware? Poizkusil sem MalwareBytes ampak pri free verziji se ne da izklopiti možnosti da se ne bi zagnal pri vsakem zagonu OSa.
mat xxl ::
Ne kompliciraj si življena, naloži še CCleaner free in tam izklopi kaj se zaganja ob zagonu in preverjeno deluje !
BorutK-73 ::
Kaj pa free antimalware? Poizkusil sem MalwareBytes ampak pri free verziji se ne da izklopiti možnosti da se ne bi zagnal pri vsakem zagonu OSa.
Seveda se da.
ps
Maš prav, v samem free programu ne moreš. Sam to izklapljam z autoruns programom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
zero_max ::
Canoco... Canoco is one of the most popular programs for multivariate statistical analysis using ordination methods in the field of ecology and several related fields.
Open source kvalitetna alternativa zgornjemu programu?
Open source kvalitetna alternativa zgornjemu programu?
mtosev ::
shade sandbox
shade sandbox @ Wikipedia
shade sandbox @ Wikipedia
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ne rabiš autorunsa. poglej v startup mapo, v register, pod task scheduler tam nekje bi rabili biti vnos
BorutK-73 ::
broken/link ::
če ga ni v msconfig, poglejte v task scheduler. tretja možnost pa je, da je instaliran kot service.
Hja, gledam vse povsod, pa ga ne najdem. Sem mislil da sprašujem neumnosti, pa ga ni v services, ni v statupu, ni v task schelulerju, ni v ccleanerju,... in tudi ne vidim v desnem kotu ikonce da laufa, a v nastavitvah pa je označeno da se zažene ob zagonu windows.
ročno si odprl regedit in tam pogledal?
cryptozaver ::
Iscem free program za risanje notranjih prostorov s pohistvom. Zelo amatersko, cisto za lastno uporabo in boljso predstavo.
yero7 ::
cryptozaver je izjavil:
Iscem free program za risanje notranjih prostorov s pohistvom. Zelo amatersko, cisto za lastno uporabo in boljso predstavo.
mogoče Sweet Home 3D
PrimozR ::
Nekaj več dela pri pripravi ti vzame SketchUp, je pa bolj fleksibilen. Vseeno je pa zelo enostaven, na spletu se pa dobi tudi veliko že pripravljenih modelov, tudi npr. iz Ikeje.
SimplyMiha ::
cryptozaver je izjavil:
Ql, hvala za namige. Kaj pa trenutni najboljši free nadomestek za photoshop?
Za enostavnejše zadeve Paint.Net, za zahtevnejše pa Gimp.
cryptozaver ::
Ali se da z Gimpom tut risat al je samo za obdelavo fotk? Npr. karikature, logotipe... Sprašujem za sina, ki dobro riše, pa bi sedaj rad to tudi probal z racunalnikom (win).
Ja slike v bitnem smislu: GIMP
Potem pa za logotipe (vektorske oblike, itd.) pa se prenesejo zadeve v INKSCAPE
S tema dvema sem nadomestil photoshop in ilustrator.
Če pa rabiš slikarja kot slikarja le da imaš layerje, pa je tu Krita
Seveda pa še Paint.net.
To so zame trenutno najboljše top opcije oz. alternative, pa še free so.
Kaj pa kakšen program za analizo 3D modelov?
Potem pa za logotipe (vektorske oblike, itd.) pa se prenesejo zadeve v INKSCAPE
S tema dvema sem nadomestil photoshop in ilustrator.
Če pa rabiš slikarja kot slikarja le da imaš layerje, pa je tu Krita
Seveda pa še Paint.net.
To so zame trenutno najboljše top opcije oz. alternative, pa še free so.
Kaj pa kakšen program za analizo 3D modelov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: japol ()
scipascapa ::
Avast Free varianta ima vgrajeno tole - Avast Cleanup, pa me zanima če je kaj podobnega gratis?
439MB junk files
29 unnecessary files
9 system setting
bad passwords 821 lol ?
439MB junk files
29 unnecessary files
9 system setting
bad passwords 821 lol ?
Nesta ::
Najbojša alternativa Total Commanderja? Trenutno uporabljam MultiCommander, trenutno pa testiram še Q-Dir in Double Commander
sajmon ::
Ales ::
LibreOffice je top, le zgleda so ga nehal updatat :( Lost project
Malo si pomešal stvari, LibreOffice je še kako živ.
Tisti del, ki je šel pod Apache OpenOffice, izdihuje (in za vse bi bilo bolje, če bi čimprej izdihnil), LibreOffice pa je zelo aktiven projekt in ne bo izginil nikamor.
Preizkusil sem Libre office in v Writerju odprl diplomsko nalogo (v .docx formatu). Diplomska seveda vsebuje prelome, glavo/nogo, številčenje, enačbe, tabele, slike,...
Primerjal sem oz. odprl sm .docx v Writerju:
- premaknil je pozicije slik
- enačbe so kot slike in premaknil jih je
- ni prelomov strani
- ni številčenja strani
- nekje glava in noga sta, nekje pa ne
- seznam z vsebino poglavij je le tekst, se je ne da osvežiti,...
- itd.
A obstaja boljša alternativa od Libre, da je še bolj kompatibilna z .docx?
Glede na to da je .docx v resnici zip datoteka z .xmlji in slikami, mi ni jasno kako da jim še ni uspelo pripraviti programa (sedaj so pa že na 5.2.0 verziji), ki bi res podpiral .docx datoteke. Kot primer, če sem uporabil 5 različnih headerjev, potem je v zip datoteki 5 različnih xml datotek itd.
xml je "univerzalni" jezik ;)
p.s. Open office ima probleme http://dne.enaa.com/Internet-in-aplikac...
Primerjal sem oz. odprl sm .docx v Writerju:
- premaknil je pozicije slik
- enačbe so kot slike in premaknil jih je
- ni prelomov strani
- ni številčenja strani
- nekje glava in noga sta, nekje pa ne
- seznam z vsebino poglavij je le tekst, se je ne da osvežiti,...
- itd.
Glede na to da je .docx v resnici zip datoteka z .xmlji in slikami, mi ni jasno kako da jim še ni uspelo pripraviti programa (sedaj so pa že na 5.2.0 verziji), ki bi res podpiral .docx datoteke. Kot primer, če sem uporabil 5 različnih headerjev, potem je v zip datoteki 5 različnih xml datotek itd.
opeter ::
Softmaker Office. Ni pa brezplačen.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Hvala. iščem seveda da je free.
Poizkusil sem še open office 4.1.2 in to je še slabše kot libre office.
- prikaže glavo in nogo in prikaže številke strani, ampak enačb (vsaj kot slike) tega pa sploh ni. kot da nikoli niso bile napisane.
- prelomov itak ni
- itd.
- prikaže glavo in nogo in prikaže številke strani, ampak enačb (vsaj kot slike) tega pa sploh ni. kot da nikoli niso bile napisane.
- prelomov itak ni
- itd.
Ales ::
Apache OpenOffice čimprej vrži dol in ne uporabljaj, in tudi če boš kdaj koga kje videl, da še ima to, ga prosim prijazno napoti na LibreOffice. Apache OpenOffice v tem trenutku ni varen za uporabo.
V čem je problematika odpiranja jebenega MS docx je žal dolga debata, bolj za novo temo, kot za tukaj...
V čem je problematika odpiranja jebenega MS docx je žal dolga debata, bolj za novo temo, kot za tukaj...
jukoz ::
Hvala. iščem seveda da je free.
- prelomov itak ni
- itd.
V kerem Wordu si ti pisal? Shrani v .ods in odpri v LibreOffice. Bi moralo delati.
Če maš veliko enačb ti pa svetujem da uporabiš LaTex, ker ne Word ne LibreOffice ne znata delati tako dobro.
Pa da ne bo pomote, ko sem pisal diplomo (ja, zahteva EF je da oddaš v .doc) v office 2010 in jo dal v tisk kjer imajo office 2007 je bila katastrofa.
Mojo sem pisal v MS 2007 in dal v kopirnico kjer imajo tudi MS 2007 ampak ker je imela SP1 nameščen je blo to k da majo čist drugi program. Vse je blo treba na licu mesta premikat, urejat,... in v prvo ni šlo, sem kar v .pdf potem okol prenašal. Tako da tdi znotraj hiše niso enotni.
.ods praviš? Ga ne najdem. Najdem OpenDocument Text, ampak ko hočem shraniti, dobim to obvestilo:
Ampak da pa shrani v ta format pa traja in traja in traja,...
.ods praviš? Ga ne najdem. Najdem OpenDocument Text, ampak ko hočem shraniti, dobim to obvestilo:
Ampak da pa shrani v ta format pa traja in traja in traja,...
Trenutno najboljša alternativa je wps office (bivši kingsoft office). PO testiranu edino enačb ni, glava, noga, števičenje, vsebina, prelomi to je vse lepo tako kot mora biti. Tudi reference slik, tabele,... vse štima. Tudi vsebino zazna in jo je možno osvežiti, tako da zazna nova poglavja in potem to doda.
Tako da trenutno stanje je tako (glede na res tisto "pravo" kompatibilnost pri odpiranju .docx verzije do 2010):
1. wps Office
2. libre office
Ostalo pa sploh ne pride blizu.
Drugo (excel, powerpoint,...) in druge funkcije pa še nisem uspel preveriti.
Tako da trenutno stanje je tako (glede na res tisto "pravo" kompatibilnost pri odpiranju .docx verzije do 2010):
1. wps Office
2. libre office
SimplyMiha ::
Zakaj mora biti .docx? Če gre za diplomsko, se mentorju pošlje PDF, kateremu lahko z ustreznim programom dodaja anotacije. docx je za urejanje dokumenta, torej izvirnika, ki pripada zgolj in samo avtorju diplomske naloge.
Razen če se dokument ureja na več kot enem računalniku?
Razen če se dokument ureja na več kot enem računalniku?
Gre za to da se promovira kompatibilnost, ki je ni. Diplomsko sem pa vzel kot primer ker v njej so vsi elementi (večina) da se jih preveri. Iščemo res dobro alternativo MS officu. Ki pa mora seveda podpirati docx.
laguna1 ::
Trenutno najboljša alternativa je wps office (bivši kingsoft office). PO testiranu edino enačb ni, glava, noga, števičenje, vsebina, prelomi to je vse lepo tako kot mora biti. Tudi reference slik, tabele,... vse štima. Tudi vsebino zazna in jo je možno osvežiti, tako da zazna nova poglavja in potem to doda.
1. wps Office
2. libre office
Če se prav spomnim mi je WPS office (vsaj pol leta nazaj) ob printanju vedno dodal "vodni žig", a je mogoče sedaj v najnovejši različici to odpravljeno?
LP
MrStein ::
Baje ja:
A watermark was placed on all printed output after a 30-day trial; this was removed in version 2016.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
opeter ::
1. wps Office
2. libre office
A si preizkusil SoftMakerjev Office? Oziroma brezplačno varianto FreeOffice (ki pa res, da ne more shranit v docx in podobne formate)?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Bom poizkusil. .docx ni drugega kot zip datoteka. In če jo odpreš, so v eni mapi npr. vse slike, tako da lahko iz datoteke na lahek način ven dobiš vse slike. Ni mi jasno zakaj ne morejo uporabiti HTML5 za kaj takega. Da je potem po celem svetu en format, vsi lahko imajo prave prelome strani, številčenje, pozicije slik in tabel, naslove in podnaslove,...
Kateri so brezplačni programi za skeniranje dokumentov? Podobni kot je npr. VueScan, on je free ampak ima vodni žig. Iščem nekaj najbolj podobnega, kjer so možnosti da res delujejo skenerji, izbira rezolucije, crop,...
Kateri so brezplačni programi za skeniranje dokumentov? Podobni kot je npr. VueScan, on je free ampak ima vodni žig. Iščem nekaj najbolj podobnega, kjer so možnosti da res delujejo skenerji, izbira rezolucije, crop,...
MrStein ::
MS Paint čisto lepo skenira. Omenjene funkcije so itak v gonilniku skenerja.
Razen če misliš OCR in druge obdelave.
Razen če misliš OCR in druge obdelave.
Motiti se je človeško.
b3D_950 ::
Hvala. Ampak da ima možnost shranitev v pdf itd.
Simple scan, ampak je samo za linux.
Ponavadi dobiš zraven scanerja software, ki bi moral to omogočat npr. HP Scan and Capture for Windows, ki ga dobiš v Storu: https://www.microsoft.com/sl-si/store/p...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Sedaj imam HP scan in je obup. Ali ni povezave s skenerjem, na enem pc dela na drugem ne, javlja napake da ni dovolj rama, itd. zato iščem alternativo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 654451 (11988) | Domini tm |
» | Nadomestilo za Adobe Creative Cloud (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 35599 (1808) | acookook |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 277788 (22719) | Matko |