» »

Napad psov N0`2

Napad psov N0`2

Double_J ::

http://24ur.com/novice/crna-kronika/psi...

Zdej so jih likvidirali... kljub temu da je zakon enak kot takrat, ko ju niso. Dvojni standardi...:P
Dve šivanki...

Pšenični ::

"Zdej so jih likvidirali... kljub temu da je zakon enak kot takrat, ko ju niso. Dvojni standardi."

Nič novega v našem Bananistanu.

Izi ::

Končno so vsi štirje psi in oba lastnika mrtvi. Svet bo mnogo bolj varen brez teh šestih motenih bitij.
Usoda prej ali slej poskrbi da se stvari uredijo.

Pšenični ::

"Končno so vsi štirje psi in oba lastnika mrtvi. Svet bo mnogo bolj varen brez teh šestih motenih bitij.
Usoda prej ali slej poskrbi da se stvari uredijo."

v tem primeru je bilo nekako tako, čeprav tisti Tržičan, ki bi ga teli psi skoraj usmrtili l. 2006 verjetno ne misli tako. Zadevo je potrebno zakonsko urediti in to čim hitreje.

blackbfm ::

Važn da posiljujejo s takimi neumnimi novicami, ki sploh nimajo veze z ničemer in odvračajo pozornost od pravih problemov. Če so bli psi fuknjeni so bli fuknjeni, konc. Mislim kamorkol pridem se samo še o tem govori;((

T0RN4D0 ::

Ja wau, če se bo komu zdelo pametno vzet par psov ki jih niti slučajno ne more obvladat in so pred tem že koga raztrgal... wait. WHAT?


Tle so pacienti že obračunal med sabo :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

BlaY0 ::

V SLS so rekle, da bi moral zato odstopiti kmetijski minister.

Ko bo serijski morilec ubil odvetnika, ki ga je spravil iz zapora, bo moral pa notranji minister/rica odstopiti ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

zee ::

Glede SLS: Iz katere stranke je bil minister v casu vlade J. Janse? AFAIK je bil en/ena iz SLS-a, pa ni odstopil po napadu taistih psov leta 2006? Dvojna merila anyone?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BlaY0 ::

Neee, kakšna dvojna merila?!?! Leta 2006 še ni bilo gospodarske krize;((

zee ::

Aja...my bad :P

Za vse je kriva gospodarska kriza :O

Logic Fuse Fail :))
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

d0rK ::

Par dni bo verjetno zelo zanimivo med sprehajanjem psa. Me zanima koliko pametnih opazk bom slisal.

zee ::

Ce je vzgojen, socializiran in na povodcu, ne vidim razloga za "pametne" opazke, zagotovo se pa bo povecal dalec "pametnih" ljudi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ssitcm ::

Iz Dnevnika:
Presenečen sem, da so ti psi znova skupaj. Zdaj imamo spet krdelo, zato niti gospodar pred temi psi ni več kaj dosti varen. Tisti trenutek, ko jih bo nekaj zmotilo in ga bo napadel eden, ga bodo napadli vsi, je 12. avgusta 2009 v pogovoru za Dnevnik dejal ugledni kinolog Vlado Gerbec, ko je beseda nanesla na nevarna bulmastifa Atlasa in Yoj, ki ju je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kljub nasprotovanju veterinarske inšpekcije in druge strokovne javnosti 23. junija lani vrnilo lastniku, uglednemu ljubljanskemu zdravniku Saši Baričeviću.

in še

Žal so se zle slutnje včeraj uresničile. Atlas, Yoj in Atos, ki jih je imel dr. Baričević neizmerno rad, te ljubezni niso znali ceniti. Včeraj pozno popoldne so napadli tudi njega in mu zadali smrtne rane. Tisti, ki so mu pomagali, da je dobil nevarna pasa nazaj, so mu naredili levjo uslugo. Pa ne le njemu, ampak tudi (predvsem) sebi. Veterinarski inšpektor je namreč izdal kar tri odločbe, s katerimi je odredil humano uspavanje Atlasa in Yoj, saj je ocenil, da sta prenevarna, da bi se lahko vrnila k lastniku, ki je doma za nameček že imel enega bulmastifa.

Tesne prijateljske vezi uglednega zdravnika s prav tako uglednim odvetnikom Mirom Senico so v tem primeru delovale kot dobro naoljen stroj. Pritožbe na veterinarske odločbe so deževale kot po tekočem traku, včasih so bile napisane le nekaj minut kasneje kot odločba o usmrtitvi, če ni zalegla pritožba na drugostopenjski pritožbeni organ (na kmetijsko ministrstvo), so o zadevi ekspresno hitro odločili sodni organi. Da bi se domnevno prijazni kužki lahko vrnili v zavetje svojega lastnika, je kmetijski minister Milan Pogačnik imenoval še eno strokovno komisijo (dve sta pred tem že odločili, da so psi prenevarni, da bi lahko še kdaj živeli na istem dvorišču), ki naj bi bila neodvisna, a je tudi način, kako so jo imenovali, vzbujal dvome.

Ko je komisija odločila, da se Atlas in Yoj pod določenimi pogoji lahko vrneta k Baričeviću, je MKGP lastnika o tem obvestilo kar po telefonu, in ker mu v zavetišču živali niso hoteli izročiti, saj niso imeli odločbe o tem, so jim odločbo poslali kar po faksu. Ko smo mediji opozarjali na vse te sumljive postopke, so na kmetijskem ministrstvu po naših informacijah najeli kar PR-agencijo, katere naloga je bila utišati avtorico teh vrstic, ker da preveč dreza v to zgodbo.

Čeprav je celo državno pravobranilstvo proti kmetijskemu ministrstvu vložilo tožbo, meneč, da je z vrnitvijo nevarnih bulmastifov lastniku ogrozilo varnost ljudi, se vlada za to ni zmenila. V oporo so ji bili tudi sodni mlini, ki so ugotovili, da pravobranilstvo za tožbo ni imelo pooblastila vlade.

Bo smrt uglednega zdravnika vendarle streznila odgovorne, da denar in poznanstva ne morejo krojiti usode ljudi? V tej zgodbi ima najbolj krvave roke kmetijski minister Milan Pogačnik, zato bi moral že danes premierju ponuditi odstop. A je težko verjeti, da premore dovolj moralne odgovornosti za kaj takega. Krivdo bo, kot vselej, zvrnil na podrejene. Pogačnik je po izobrazbi veterinar, zato bi si kazen (odstop) zaslužil že zato, ker je v tem primeru »povozil« mnenje svoje stroke, ki je bilo tokrat enotno – psi so prenevarni, da bi še kdaj živeli skupaj!

d0rK ::

Je vzgojen in solan, ni pa na povodcu. Vsaj ne vecino casa na lokalnih poljih. Nisem nikoli vec kot par metrov stran od njega, primem ga ce je drug pes na povodcu in ne dovolim da se smuka okoli majhnih otrok. Vsi ostali ga pa itak kar samoiniciativno pobozajo. V zadnjih osmih mesecih se je samo ena oseba pritozila, čes da se nikoli ne ve kaj je v njihovih glavah. Sicer se mi precej dobro zdi, da vem kaj je bilo takrat v njegovi: "dumb broad".

globoko grlo ::

še en kandidat za večerjo

sej en dork manj se ne bo poznal :)

d0rK ::

A te je kej strah iti iz bajte, zdej ko ves da imam spuscenega psa? Ni pa mastif, verjetno me ne bo mogel celega pojesti. Doggy bag, anyone? :(

strictom ::

Zdaj vsaj vem da moram met pištolo parajt za hlačam, v primeru napada!!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

krho ::

A veste kakšen je zakon? Če se psu 1x strga in nekoga ugrizne? Plačaš kazen za napad psa, 3x veterinarski pregled in če reče veterinar, da se mu je pač "samo strgalo", ga ne bo nihče uspaval, razen, če boš lovca dobil, ki mu bo pognal šus v glavo. Tako, da dobiš samo navodilo, da ga moraš na sprehod vlačit s nagobčnikom.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

d0rK ::

Stric, s pistolo bos prej kksnga mimoidocega ustrelu tako da premisli. :p

poweroff ::

Jaz imam doma en sprej za medvede odganjat. V bistvi precej velika zadeva, preizkušena tudi v Sloveniji in deluje. Je pa lahko nevarna za ljudi - vseeno manj kot strelno orožje.
sudo poweroff

strictom ::

Pištola al pa da nabavim enga večjega psa kot pa jih majo sosedi.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Vajenc ::

Hudo je, ko človek pozabi, da je pes navadna žival in ne žival s človeškimi čustvi. Osamljeni babici v Tivoliju še oprostim, ko se pogovarja s svojim maltežanom. Potencialno inteligentnemu možaku, ki je zaljubljen v svoje 3 dokazano morilske pse pa žal ni pomoči.
Kmetje so točno vedeli do kam gre lahko pes. Eskimi ravno tako. Mestni ljudje pa vse preveč romantično gledamo na svoje štirinožce.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Avenger ::

^^^^ točno. Pes ne bi smel bit ekvivalent otroku.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

BlaY0 ::

Hehe, zadnjič sem videl psa (brez lastnika), ki je prišel do ceste, pogledal levo in desno, in ker ni bilo nobenega avtomobila dovolj blizu, je šel lepo čez:)

Vajenc ::

Jaz pa enega človeka, ki ni pogledal ne levo ne desno, ampak popolnoma zamišljen kar direkt zakorakal na zebro ...

Še bolj nesmiselno se mi zdi, da imajo človeka morilca bolj pod nadzorom, kot morilsko žival. Berem celo take izjave, da pes ni nikoli žleht, ampak tak postane zaradi žleht lastnikov?! Po eni strani naj bi psi razumeli človeka po človeško, po drugi pa so popolnoma živalsko nedolžni ... nesmiselno
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Izi ::

Pes v mesto sploh ne sodi. Če že rabiš žival kupiš hrčka, papagaja ali zlato ribico.

Ker nisem ravno v središču mesta tudi pri nas kar nekaj psov samih kolovrati naokoli in je res, da v prometu nikoli niso problem, vedno pogledajo preden gredo čez cesto in vedno hodijo po pločniku. Medtem ko mački brezglavo divjajo čez cesto in vsakodnevno kakšen mrtev leži na cesti.

Sicer nimam nič proti psom na splošno. Dokler so sami so večinoma povsem prijazni. Ko so z lastnikom so že bol nevarni ali pa pogumni, kakor pač gledaš na zadevo. Ko pa prideta skupaj 2 ali bog ne daj trije psi potem pa se izkaže kako nevarne zveri so to ne glede na pasmo. Če vidiš tri pse skupaj je najbolje zate, da bežiš že preden te opazijo.

;-) ::

d0rK je izjavil:

Par dni bo verjetno zelo zanimivo med sprehajanjem psa. Me zanima koliko pametnih opazk bom slisal.


Jaz tudi ne, kljub temu da je že 2 vgriznila.

username ::

Vajenc je izjavil:

Osamljeni babici v Tivoliju še oprostim, ko se pogovarja s svojim maltežanom. Potencialno inteligentnemu možaku, ki je zaljubljen v svoje 3 dokazano morilske pse pa žal ni pomoči.
Tole je zgolj moja špekulacija, ampak:

IMO najbrž ni šlo za kakšno posebno ljubezen do psov (vsaj ne zdrave sorte), saj so bili menda psi vedno v hiši (garaži), kar za psa nikakor ni dobro oziroma vse skupaj nima veliko smisla, na tak način imeti pse.

Je pa ena druga stvar: denar. Če sem včeraj na TV pravilno slišal, so tile konkretni trije neki rodovniški psi, tudi neke nagrade na razstavah so že padle.

Skratka, kot 'razplodne mašine' so taki rodovniški in še celo nagrajeni psi najbrž kar nekaj vredni... dokler ne podivjajo.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

d0rK ::

Jaz sem bral da se zenska parila dva svoja psa, ki sta bila agresivna. In agresija se baje deduje.

BlaY0 ::

username je izjavil:

IMO najbrž ni šlo za kakšno posebno ljubezen do psov (vsaj ne zdrave sorte), saj so bili menda psi vedno v hiši (garaži), kar za psa nikakor ni dobro oziroma vse skupaj nima veliko smisla, na tak način imeti pse.
Fritzl je imel tudi rad ženo in otroke pa jih je imel vseeno zaprte v kleti...

AndrejS ::

Ta lastnica se je verjetno parila s temi pesi, zato se ji je zbledlo, kot njenemu partnerju, ki jih je podedoval.

Vajenc ::

Skratka, kot 'razplodne mašine' so taki rodovniški in še celo nagrajeni psi najbrž kar nekaj vredni...
Zanimivo. Potemtakem zadeva postane bolj smiselna ampak vseeno rizična.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

username ::

No, saj pravim - to je samo moja špekulacija. Ampak ne najdem druge razlage, zakaj bi nekdo na vsak način hotel imeti tri nevarne pse, stalno zaprte v svoji hiši.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

krneki0001 ::

Vajenc je izjavil:

Kmetje so točno vedeli do kam gre lahko pes. Eskimi ravno tako. Mestni ljudje pa vse preveč romantično gledamo na svoje štirinožce.


Smešno mi je ko nekdo napiše za eskimske pse,da se ve do kje gredo lahko ti psi.
To pa zato, ker eskimi pustijo svoje pse ponoči v svojem igluju, da ti psi s svojimi telesi grejejo dojenčke in majhne otroke. To velja še posebej za sibirske in aljaške huskije (ne malamute).

AndrejS ::

Vajenc ::

krneki0001 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Kmetje so točno vedeli do kam gre lahko pes. Eskimi ravno tako. Mestni ljudje pa vse preveč romantično gledamo na svoje štirinožce.


Smešno mi je ko nekdo napiše za eskimske pse,da se ve do kje gredo lahko ti psi.
To pa zato, ker eskimi pustijo svoje pse ponoči v svojem igluju, da ti psi s svojimi telesi grejejo dojenčke in majhne otroke. To velja še posebej za sibirske in aljaške huskije (ne malamute).

Možno, ampak jaz dvomim v to ... sem pa imel v mislih preprost primer krdela eskimskih psov, kateri vlečejo sani. To so psi v krdelu, ki ne napadajo gospodarja, ker vedo do kam lahko gredo.

Sicer pa se kar smej. Smeh je pol zdravja ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Okapi ::

To pa zato, ker eskimi pustijo svoje pse ponoči v svojem igluju, da ti psi s svojimi telesi grejejo dojenčke in majhne otroke.
Eh, nakladaš. Eskim nikoli ne spusti psa v iglu, razen mogoče kdaj mladiča. In eskimski psi so kar oštri, napadi na ljudi niso redki. Predvsem pa te eskimski pes ne more pogreti. Ima tako dobro izoliran kožuh, da se še sneg pod njim ne stopi, ko spi zunaj. Če se sneg ne stopi, pomeni, da pes nič ne greje na ven.

O.

BlaY0 ::

Eskimski psi so enkrat skoraj Stevena Seagala pokončali (Aljaska v plamenih) :D

krneki0001 ::

Eskimski psi so spali v iglujih in to zato da so greli otroke, pa tudi zato, da jih noben nebi ukradel. Vsak pes jim je bil pozimi pomemben, poleti pa so jih prepeljali na otoke, kjer so prosto živeli (pa da jim jih ni bilo treba hraniti, ker je pri eskimih bila hrana ravno tako pomembna).
Če misliš, da se sneg ne topi pod haskijem, se motiš. Pri nas se brez problema stopi, na aljaski ali še severneje pa se ne bo stopil, ker je okolje premrzlo.
Haski je po ameriški lestvici nevarnih in ubijalskih pasem na 4. mestu. V letih med 1979 in 1997 je bilo 6% ljudi, ki so jih ubile domače in divje živali, ubitih od haskijev - to je veliko, če malo pomisliš kakšne različne živali in koliko jih imajo ljudje doma.
Ker so krdelo (če jih imaš več) in enega od njih obrcaš, te zelo hitro napadejo in tudi pokončajo (beri prejšnjo točko). Verjamem, da en sam ali 2 nič ne moreta človeku (imam doma in oba skupaj nimata 40kg, tako da vsakega brez problemov zagrabim za vrat in ju nosim naokoli), vendar ko jih je več, pa postnejo nevarni. Sta pa dva dovolj da sesujeta še tako močnega psa, ki bi jima grozil (moja dva se postavita zase, če jim kak tretji pes grozi in zaradi hitrosti in okretnosti, ponavadi potegne takratko tretji pes).

Moja dva sta stalno na vrvici in ko pride mimo človek, ju potegnem k sebi, da slučajno nebi šla k človeku (nekateri nočejo psov niti blizu in tega se potem držim ko pijanec plota - pač pes ne sme k človeku, če človek ne izrazi želje po tem). Edinokrat ko ju spustim z vrvice, je na vrtu, kjer imam z 2m visoko ograjo ograjen prostor približno 9,5X10m, ali ko se igramo na travniku, pa je zraven več psov in več lastnikov (takrat psi niti ne gredo proti nobenem človeku, ker imajo preveč dela), da se ne zapletajo v vrvice.

Go-ahead ::

Imam zlatega prinašalca? Na kakšno mesto v lestvici nevarnih pasem spada če sploh?

Thomas ::

Bil sem proti, da odstopita Erjavec in Križanič in sem zelo zato, da odstopita Pogačnik in Kresalka.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Yohan del Sud ::

Zlatko prinašavc sami po posebi ni nevaren, ma če ga križaš s kakšno marcino ...

Imaš celo vice na to temo (ni posebno vmesno v tej temi, ma bom tvegal):

Kaj dobiš, če križaš zlatega prinašalca in pitbula?

Psa, ki ti sicer odtrga roko, ampak ti jo potem prinese nazaj. ;((
www.strancar.com

Go-ahead ::

Ni mešanec, vsaj tako je rekla lastnica mladičev.

Se je pa enkrat dobro zagrabil z drugim psom.
Nisem vedel kako naj ju ločim , pa sem mojega parkrat brcnil.
Me je bilo pa prekleto strah, da se ne oba spravita name.

krneki0001 ::

Zakaj pa svojega? Ti si zaščitnik in lastnik tvojega psa. Drugega brcneš, svojega pa potegneš k sebi. Če boš svojega brcal, boš pri njem zgubil vse zaupanje.

A boš svojega otroka tut okol kepe, ko se bo s kom stepel?

Okapi ::

Za svojega je vedel, da ga ne bo ugriznil nazaj:P

O.

d0rK ::

Po stevilu ugrizov je zlati prinasalec AFAIK na prvem mestu. K temu verjetno pripomore tudi dejstvo da jih je veliko.

whatever ::

Yohan del Sud je izjavil:



Kaj dobiš, če križaš zlatega prinašalca in pitbula?

Psa, ki ti sicer odtrga roko, ampak ti jo potem prinese nazaj. ;((


Kaj dobiš če križaš bulldoga s šitzujem?

Bullshit.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Avenger ::

Haha, eskimski psi grejejo otroke... tamle gor pišete same bedarije. Kot je že okapi rekel, ti psi so napol divji, napol udomačeni volčji psi, ki jih obvladujejo samo s trdo roko, če ne paziš te mimogrede kateri šavsne. Močno dvomim, da bi jih kdo hotel imet blizu sebe ko spi...

V mestih bi moral met mačke namesto psov, pa bi blo... ampak z mačkami se pa ne morš naokol sprehajat pa se delat da so tvoji otroci...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

A. Smith ::

Avenger je izjavil:

Haha, eskimski psi grejejo otroke... tamle gor pišete same bedarije.


Za Samoyede pravi Wikipedia tole:
These nomadic reindeer herders bred the fluffy, white, smiling dogs to help with the herding, to pull sleds when they moved, and to keep their owners warm at night by sleeping on top of them.

Koliko je v tem resnice, pa zanima tudi mene.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

tsh2 ::

če je veliko psov v majhnem zaprtem prostoru lahko proizvedejo toploto z dihanjem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se braniti pred psi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9614848 (9154) Vice
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955765 (45612) Massacra
»

Napad psov (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Problemi človeštva
2515213268 (150934) Pyr0Beast
»

Sosedov pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9511539 (7482) Ramon dekers
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922266 (20515) krneki0001

Več podobnih tem