» »

Napad psov N0`2

Napad psov N0`2

««
8 / 8
»
»»

PaX_MaN ::

da so se uporabile veze in poznanstva in para, da je do te odločbe sploh prišlo...

Tako nalaga zakon:
Ker je VURS v obravnavani zadevi že dvakrat odločil v nasprotju z napotki sodišča, je moral o zadevi tudi vsebinsko odločiti MKGP.

Zakon o splošnem upravnem postopku namreč določa, da če organ prve stopnje (v tem primeru VURS) ob ponovnem odločanju ne sledi opozorilom o potrebni dopolnitvi postopka in ne ravna v skladu z odločbo organa druge stopnje (v tem primeru MKGP), slednji ob ponovni obravnavi pritožbe sam reši zadevo.

Pa nekdo jo je že polinkal, se mi zdi.
Če misliš na vplivanje na strokovno komisijo, so bili imenovani trije:
(dva mednarodna kinološka sodnika, od tega eden višji inštruktor za šolanje psov, in doktor veterinarske medicine).

Svoja mnenja pa so podali še trije, ki jih je predlagal dr. Baričevič, pri čemer je bilo vseh šest:
enotnega mnenja, da se psa lahko vrneta lastniku pod določenimi pogoji.

Thomas ::

Svoja mnenja pa so podali še trije, ki jih je predlagal dr. Baričevič


Ah, potem pa že. Potem pa ni kaj! Hehe ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PaX_MaN ::

Double_J je izjavil:

Tanovi zakon je bil takšne narave, da velja tudi za nazaj, zaradi javnega interesa. Ustava tega ne prepoveduje.
No sej še najbolj gnila tvorba liberalna akademija, se je ustrašila kam bo to pripeljalo in poziva Pahorja.

Še en slamnat možic:
Retroaktivnosti v tem primeru ni bilo mogoče uporabiti, ker 155. člen Ustave Republike Slovenije natančno določa, da zakoni, drugi predpisi in splošni akti ne morejo imeti učinka za nazaj. Samo zakon lahko določi, da imajo posamezne njegove določbe učinek za nazaj pod dvema istočasno izpolnjenima pogojema:
a)če to zahteva javna korist in
b)če se s tem ne posega v pridobljene pravice.
Zakon o zaščiti živali iz leta 2007 resda dovoljuje retroaktivnost, vendar pa primer »bullmastiffov« ne izpolnjuje obeh zgoraj z ustavo določenih pogojev.


Thomas je izjavil:

Svoja mnenja pa so podali še trije, ki jih je predlagal dr. Baričevič


Ah, potem pa že. Potem pa ni kaj! Hehe ...

A une tri od ministrstva - ki so se tudi strinjali - si pa pozabil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Pšenični ::

"Zdaj familija od tega umrlega perverta poziva na pieteto do pokojnika...
Sprašujem se, kakšno pieteto pa je ta pervertska familija pokazala do tistega Tržičana, ki je zaradi napada psov utrpel težke telesne poškodbe in bo celo življenje invalid. Ko je bil Tržičan napaden, so namesto, da bi mu takoj pomagali, raje klicarili odvetnike. Namesto, da bi se potem pokesali za svoje napake, se opravičili temu Tržičanu in mu dali primerno odškodnino, saj se kopajo v denarju, so oni ravnali povsem brez pietete in so preko svojega pokvarjenega cvajtaktarskega prijateljskega odvetnika iskali vse pravne luknje, da ta Tržičan ni še danes dobil nobene odškodnine, in namesto, da bi sami dali te pse uspavat, so si preko vez in boržujskih VIP poznastev izposlovali, da so proti vsakemu zdravemu razumu in mnenjem kinološke ter veterinarkske stroke, celo dobili nazaj te pse in se z njimi še naprej šli te pervertske garažne igrice..."

In zdaj se rdeča kamarila sprašuje, kaj je tukaj spornega? Narobe svet.

Double_J ::

Paxman... zagotovo je bila večja kršitev, da so sedaj kar tako ubili preostala psa, brez vsakršnih obravnav. Kar v to vlagaj svoj višek energije.

Smo imeli pa potemtakem zanimiv zakon... da živali dobivajo bistveno manjše kazni za umor ljudi. Samo kako leto prevzgoje.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

a)če to zahteva javna korist in
b)če se s tem ne posega v pridobljene pravice.
Zakon o zaščiti živali iz leta 2007 resda dovoljuje retroaktivnost, vendar pa primer >>bullmastiffov<< ne izpolnjuje obeh zgoraj z ustavo določenih pogojev.


Sej pravim - vse super. Očitno. Ni kej!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Liberalna akademija se pa strinja s političnimi izmečki tipa Thomas. Zanimivo.

http://www.libakademija-drustvo.si/sl/i...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PaX_MaN ::

Thomas je izjavil:

a)če to zahteva javna korist in
b)če se s tem ne posega v pridobljene pravice.
Zakon o zaščiti živali iz leta 2007 resda dovoljuje retroaktivnost, vendar pa primer "bullmastiffov" ne izpolnjuje obeh zgoraj z ustavo določenih pogojev.


Sej pravim - vse super. Očitno. Ni kej!

Jasno. Kam pa se pride brez upoštevanja zakonov?
190. člen Zakona o upravnem postopku namreč zahteva, da je treba dati stranki možnost, da se izjavi o tem, kdo naj bo izvedenec. [...]Prav tako se pooblaščenec stranke ni strinjal z imenovanjem kinologa Vlada Gerbeca v komisijo zaradi suma o nepristranskosti, saj je slednji leta 2006 v reviji Kinolog že podal svoje »stališče« o psih Joy in Atlas. Ob tem je odvetnik stranke sicer res predlagal nadomestnega člana komisije, Rajka Rotnerja, ki pa ga ministrstvo ni upoštevalo, zaradi suma o nepristranskosti, saj je slednji v postopku po naročilu g. Baričeviča že podal »mnenje o varni namestitvi psov«. V skladu z omenjenim zakonom je vodja postopka, na predlog izvršnega direktorja Veterinarske zbornice Slovenije, imenovala tretjega člana komisije izvedencev iz veterinarske stroke. Tretji član komisije je bil tako imenovan Marjan Kastelic, doktor veterinarske medicine.

Aja, saj res - v Guantanamo!

Pšenični ::

http://24ur.com/novice/slovenija/vrnite...

Torej na na 24ur (poročila POPTV) ob 19h,pravijo da so poskušali celo zamenjati pasje kadavre. Tole da je pravna država?

PaX_MaN ::

Paxman... zagotovo je bila večja kršitev, da so sedaj kar tako ubili preostala psa, brez vsakršnih obravnav. Kar v to vlagaj svoj višek energije.

Zagotovo? Kršitev česa? URL, pls?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

PaX_MaN ::

Torej na na 24ur (poročila POPTV) ob 19h,pravijo da so poskušali celo zamenjati pasje kadavre.

RAZMIŠLJALI(!!!!!!!!!)
(Nekje okoli cajta 0:52)
Tole da je pravna država?

Doh:

27. člen

(domneva nedolžnosti)

Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Double_J ::

Ni bilo nikakršne odločbe za usmrtitev obeh psov, ki sta bila pod nadzorom, zagotovo tudi ni potekel rok za morebitne pritožbe.
Dve šivanki...

Pšenični ::

24ur.com ima vse forumske debate na to temo zaklenjene,Siol tudi, čudno mar ne, rtvslo.si prav tako. Delo je z objavami novic neverjetno neažurno. Na Dnevnikovem forumu so začeli z množičnim brisanjem prispevkov, ki so resda čedalje bolj prostaški, ljudje so dobesedno podivjali. Da ne omenim Finance, kot da je vojna...Žurnal, jezus kaj folk piše...

Da so se mediji odzvali tako živčno, pa je neverjetno pomenljivo. Da so pri tem začeli uporabljati metode cenzure, pa je skrb vzbujajoče. Kje smo, pred Iranskim sindromom?

BlueRunner ::

V ozračju, ko sodišča prepovedujejo uporabo pridevnika "kontroverzen" v povezavi z imenom osebe, ki nastopa v javnosti, je samocenzura samo logična posledica.

PaX_MaN ::

Da so se mediji odzvali tako živčno, pa je neverjetno pomenljivo.

Živčno? Sobota zelo zvečer je, komu se pa da komentarje zdele štimat.

Da so pri tem začeli uporabljati metode cenzure, pa je skrb vzbujajoče.

Si pozabil, kakšen je S-T?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

k4vz0024 ::

Zadeva je bizarna, da je Slovenijo vrglo s tečaja.

donfilipo ::

Ma jok. S tečaja jo bo vrgel popoln bankrot. Ne glede na to da je bil zlodej toliko pošten, da je dajal čista, vizualno očitna, a paragrafsko neopredeljiva opozorila>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Pšenični ::

"Ma jok. S tečaja jo bo vrgel popoln bankrot. Ne glede na to da je bil zlodej toliko pošten, da je dajal čista, vizualno očitna, a paragrafsko neopredeljiva opozorila."

Heh, nekateri že pakirajo kufre in se selijo v Luxemburg, seveda z svojimi milijoni evrov..

k4vz0024 ::

tole je šele uvod. Bankrot še pride.

lexios ::

Tonemo! Vseskup je res šele uvod, upam le, da v odstop odgovornih in sestavo sposobnejše tehnične vlade z večjo mero politične kulture!... Najbrž misija nemogoče!:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

PacificBlue ::

Zadeva je bizarna, da je Slovenijo vrglo s tečaja.


Prav, da jo je vrglo. In pričakujem še dosti več takih sunkov..
Ta zadeva je lahko zelo enostavna ali pa zelo komplicirana..kakorkoli si jo vzamete ali tolmačite po svoje.Vsa dejstva niso znana, pa tud verjetn nikol ne bodo. Govorice pa so in bodo še v prihodnje...

Mi je pa interesantno to, da vas razburi domnevna bestialnost bolj, kot pa to da imamo v državi nesposobne(beri koruptivne) organe. Vse skupaj je že prav bizarno.

Pšenični ::

"Mi je pa interesantno to, da vas razburi domnevna bestialnost bolj, kot pa to da imamo v državi nesposobne(beri koruptivne) organe. Vse skupaj je že prav bizarno."

Oboje je prepleteno, nestrinjanje je jasno izraženo. S tem kar imamo. S to korupcijo in VIP. Na nek način imamo bi lahko rekel že bestialno korupcijo.

Zanima me tudi kakšni bodo uradni odzivi v ponedeljek, nekaj se dogaja, drgač ne bi bilo cenzure oziroma ni bilo možnosti komentarjev na več forumih.
To je jasen znak da je politika zelo vpletena. To je tudi zelo slab znak.

Vajenc ::

Bizarno je pri tej zgodbi vse, od začetka z Rotarjevo, do dildota (ki je v original Pozarjevi zgodbi strapon, tako, da zgodba z banjo v tem primeru odpade) in odziva javnosti. Kolikor spremljam novice, vse kaže, da ima Požarjeva zgodba neko osnovo. Dr. Baričevič je užival neko slavo in spoštovanje na ljubljanski sceni ~50 letnikov. V trenutku, ko so si ga narisali brez lulija in s straponom na mastifu, mu je spoštovanje pri velikih padlo na nulo in pod njo. Tako pač je. Spolnost je intima in bi morala taka tudi ostati. Ampak to je za v drugo temo.

Še za tolažbo panikom. Država ne bo propadla zaradi perverznežev, ker je teh povsod po svetu dosti. Še največ med elito, kjer imajo čas, denar in ošabnost za take stvari. Bo pa elita zelo padla v očeh nas, navadnih državljanov, če ne bo nihče odgovarjal za nastalo situacijo. Po različnih scenarijih gre lahko Požar sedet (mislim, da je celo na pogojnem), minister ali dva odstopita, Pahor se zjoče in Janša zagrabi možnost za imuniteto. Imam na sumu, da bo najlažje za vse, če odstopi minister.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

hamax ::

Argumentirana debata je tu že zdavnaj mimo.
Ko boste pripravljeni debatirati na nivoju, odprite novo temo.
Zaklepam.
««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se braniti pred psi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9614893 (9199) Vice
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955910 (45757) Massacra
»

Napad psov (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Problemi človeštva
2515213532 (151198) Pyr0Beast
»

Sosedov pes (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9511554 (7497) Ramon dekers
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922336 (20585) krneki0001

Več podobnih tem