Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje!
Zmrzovanje!
Double_J ::
Huh kupu sm nov compjutr athlon xp 1600, elite k7s5a, geforce 2 titanium, zalman cnsp 5000-al.
No hladilnik sm sam gor namontiral. Mal paste termalne, pol pa lepo tje v luknje zasraufal z vijaki hehe...
No ja temperaturo mam ene 55C, ce nabijam kak spil pa ene 60. Sam zej sm kisto odpru pa mam trenutno 47c.
In zdej tko cez kaksno uro mi kr zmrzne masina, ce grem pa recimo quake3 pa tko po ene 10minutah. Pol ce takoj prizgem nazaj stekne, sele ce mal pocakam se sistem lepo prizge nazaj. Nevem mogoce je graficna kriva, ker se mi je v enem primeru kr slika na ekranu tresla sm pa tje. Enkrat mi je zamoril da morm neke programe zapret k je rama premal huh...
No torej take pickarije se dogajajo, a se da kako ugotovit kaj bi bilo narobe, cene bom itq nazaj jim nesu mamu jim.
No hladilnik sm sam gor namontiral. Mal paste termalne, pol pa lepo tje v luknje zasraufal z vijaki hehe...
No ja temperaturo mam ene 55C, ce nabijam kak spil pa ene 60. Sam zej sm kisto odpru pa mam trenutno 47c.
In zdej tko cez kaksno uro mi kr zmrzne masina, ce grem pa recimo quake3 pa tko po ene 10minutah. Pol ce takoj prizgem nazaj stekne, sele ce mal pocakam se sistem lepo prizge nazaj. Nevem mogoce je graficna kriva, ker se mi je v enem primeru kr slika na ekranu tresla sm pa tje. Enkrat mi je zamoril da morm neke programe zapret k je rama premal huh...
No torej take pickarije se dogajajo, a se da kako ugotovit kaj bi bilo narobe, cene bom itq nazaj jim nesu mamu jim.
BigHugo ::
Ni čudno, saj maš preveliko temp. na procu.
BTW: na kakem OS-u vse to furaš. A imaš mogoče Win ME?
LP BigHugo
BTW: na kakem OS-u vse to furaš. A imaš mogoče Win ME?
LP BigHugo
LP BigHugo
ChiefThunder ::
ja, možno, da je povezava s previsko temperaturo. Namontiraj en ventilator spodaj za hladen zrak in še enega, ki bo topel zrak ven vleku- airflow...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Ja mam windows 98.
Mislim pa da temperatura ni kriva, sistem je zmrznil pri cca
55C. To je povsem normalna temperatura.
Mislim pa da temperatura ni kriva, sistem je zmrznil pri cca
55C. To je povsem normalna temperatura.
BendeR ::
Mogoče je lahko kriva tudi plata.V pcgameru piše da je plata lahko zelo nestabilna tak da mogoče je to ne.Nisem pa ziher.Aja kaj maš mogoče gor win xp? Ker ti majo neko finto da ti včasih kuj zmrznejo.Samo ko resetiraš normalno dela naprej ne.Nevem malo po servisah pokliči pomoje bi oni mogli to vedet oz. vsaj namignit kaj bi lahko blo.
ja, sam te temperature, ki jih prikazuje plošča so še daleč od točnih, poleg tega je blo glih o tej plati in temperaturah neki govora, sam se ne spomnm...
aja, še tole: če vzameš v obzir, da zadeva zmrzne po 10min quake in 1h idle, ter prec po restratu, ko je proc še vroč... ko se malo ohladi pa dela...
Ok, se eno vprasanje trenutno mi dela ventilator na srednji hitrost 3200rpm, kako presaltam na 5600rpm.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | I7 920 in Mugen 2 ... high temp? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9468 (6473) | axee |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9053 (6452) | Vuli |
» | Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5477 (4525) | lordgreg |
» | težave pri navijanju amd athlon 64 3000+Oddelek: Navijanje | 2202 (1465) | crazy-lemon |
» | koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2242 (1556) | xenon74 |