» »

POMAGAJTE-NE RAZUMEM VEČ NIČ

POMAGAJTE-NE RAZUMEM VEČ NIČ

Kriko ::

Najprej konfiguracija:
Win XP
Elite K7s5A + DDR ram
Kyro 2
IBM DTLA 30GB
300W napajalnik
850 TB
Vse je delalo lepo in prav do pred kratkim ko se mi je pri zagonu windowsev pojavu črn ekran in napis ( v angleščini): Ne morem zagnat windowsev ker je mapa C:WindowsSystem32ConfigSystem spremenjena ali odstranjena. Ne pomaga niti " Zadnja dobra konfiguracija" niti nič drugega, ker se vedno pojavi ta napis. Se, mislu da je virus čeprav ga noben program ni najdu (Norton 2002, Kaspersky, McAfee). Potem sem vsak slučaj formatiral disk z DFT-jem, na novo naložil windowse, in je delalo par resetiranj pa spet isto. Potem se posumu da je kriv zagonski del trdega diska pa sem tudi to z DFT-jem formatiral, pa spet isto, dela par restiranj. Ker sem sumu da je slab zagonski del diska, sem pustil take "poškodovane" windowse na C:\ in instaliral druge na D:\ tako da se ne uporablja isti zagonski del, pa spet isto. DFT ne najde nobenih slabih sektorjev. Če pa računalnika ne ugasnem dela vse normalno. Tako da se ga zdaj prav bojim ugasnit, ker me pri zagonu prav strese, in ko vidim napis, ki sem ga zgoraj omenil, me prime da bi vse skupaj zabrisal skozi okno!!
Kaj menite, kaj bi me še lahko zajebavalo?? Bom znorel!
  • spremenil: Kriko ()

Senitel ::

A maš mašino kaj navito?

Kriko ::

Ne, čisto nič!

burekar ::

90%, da je kriv disk. Probi z enim drugim.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

ABX ::

burekar: pejdi zapečt kak burek in Pc-e koristi samo za kaso.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ADF ::

Kolega ima K6-500 in mu javi enako napako, potem ko inštalira XP. Vse skupaj je ponovil že petkrat, pa mu vedno javi isto napako. Sem gledal na microsoftovi strani, pa ni nič na to temo čeprav se mi zdi, da je to bug v XPjih.

ADF ::

matevzm ::

Jaz sem imel podobne probleme v w2k. Kriv je bil delno pokvarjen disk, ki je drugace delal cisto lepo. Maxtorjev DFT pa je povedal, da je na njem napaka. Maxtorju sem po emailu poslal kodo napake in so rekli, da nimam kaj in da naj disk zamenjam.
Sem to tudi storil od od takrat je vse v redu.
Kot kaze gre za tezavo pri zapisovanju v registry. Odleti (meni najrajsi HW del registryja) in potem ga moras popravljati kot je napisano v linku (preko repair console). Zoprno je, da je tisti backup od sveze instalacije in popravki hwja od takrat so izgubljeni. Nekaj programov, ki so se zanasali na hw so padli (Norton Firewall nisem potem vec mogel pobrati) . Registryja sam tudi ne mores backupirati, ker je stalno v uporabi. Edini nacin je, da gres v backup in naredi backup (rescue?) disketo. Ko naredi to disketo tudi naredi backup registryja.

azeed ::

Jaz bi posumil tudi na ECS-ko. Imel sem enake probleme (dokler sem je bil lastnik). Iz forumov je razvidno, da gre prav gotovo za slabo serijo - posebej problematično z ddr ramom. Sicer pa lahko testiraš z enim programčkom, ki je zelo uporaben in ti bo dal informacijo, ali je krivo kaj v navezi cpu-osn.pl.-ram. Programček se imenuje memtest86 in ga najdeš tudi na ecs forumu na forum.ocworkbench.com. Potrebno bo narediti zagonsko disketo s katere se bo mašina bootala in zagnala testni program. Če napak tu ni, potem je verjetno vzrok kje drugje... morda disk ali celo kabli...

Srečno!

LP

azeed ::

Zdaj, ko še enkrat berem: če sem prav razumel se ti dogajajo napake le, ko računalnik UGASNEŠ in nato prižgeš, ob resetu pa ne? No za to je prav gotovo kriva ECS-ka! Jaz sem zaradi teh stvari mojo zamenjal (z doplačilom) za epox 8kha+ (zakon od plošče ;) )

LP

Kriko ::

Joj, hvala za vse te odgovore. Ne ni razlike ali resetiram ali prav ugasnem, v obeh primerih se zgodi isto.

azeed ::

Kljub vsemu bo koristno, da stestiraš z memtestom ! Tako boš lahko izločil vsaj določene komponente iz kroga potencialnih krivcev!

Kriko ::

Če je kdo na kakšnem drugem forumu ali bilko kje zasledil da je govora o tej težavi, bi prosu za link ali bilo kaj kar bi mi bilo v pomoč, namreč rad bi ugotovil ali je problem v disku, plošči, XP-jih (pri kolegu delajo normalno isti), tako da uredim stvar dokler je še v garanciji!!
Vsem hvala za pomoč!

Kriko ::

Sem naredu tako kot je na linku ki ga je dal ADF!!!
Res mi je uspelo zagnat Windowse ampak samo do enega dela kjer mi napiše:
When trying ti update a password this return steles indicates that the value provided as the current password is not correct!!
Tudi če poizkusim it še enkrat v Recovery console-o me vpraša za administrator password ampak ne prime!!
Imate kakšno idejo, kaj bi se dalo naredit. ker tako ne gre več naprej, da moram vsak dan na novo nameščat windowse. Sem probal dat drugi disk (sposojen), ker sem mislu da je disk kriv pa se dogaja isto!!
Kaj mi kdo ve povedat kako se naredi disketo za Avtomated Recovery!!

Kriko ::

Kaj res noben nima tega problema in ga je rešu. Meni se to non-stop ponavlja!!
Aja kako se naredi Recovery disk sem najdu!

dr.J ::

Ja če že vsake par dni formatiraš disk, pa daj gor enkrat Linux. Če se bo sistem sesuval, je gotovo HW kriv, sicer pa najbrž ne.
Kaj pa gonilniki za disk kontroler: si naližil zadnje SiSove?
Diski iz DTLA serije pa niso nekaj, na kar je IBM ponosen. Zlasti 45 GB modeli so bili slabi.

Kriko ::

Ja glede IBM-ovih diskov je res da niso prav veseli te serije posebej ne lastniki. No zaenkrat disk dela, čeprav sem res prvo pomislu na disk in probal z drugim pa je isto. Tudi bad sektorje sem prekontroliral ba boot sektor.
Glede Sis-a sem dobil le gonilnik za AGP, za IDE kontroler pa ne najdem. Mogoče bi pomagalo.
Če poznaš link, bi se priporočal, ker zdaj res probam vse kar se da, ker itak nimam nič na disku, ker vem da se vsako resetiranje ali prižiganje računalnika zgodi isto!!

Igor ::

hmm ne da se mi vsega brat mogoce je ze kdo to omenu
win xp pa nav 2k2 ne gresta skup nikakor, 90% folka usuje masino u nulo, men jo je z cist istim errorjem kot ti pravis, zaxp verzije (baje) se ni zunej

Kriko ::

Če pogledaš na strani od Norton-a lahko vidiš da piše da je nov Norton Antivirus 2002, kompatibilen z WinXP!
Kako se obnese v resnici pa je drugo. Je pa res da ga imam gor, in zdaj se glih ne spomnem ali mi je začelo to še preden sem ga gor!!

CCD ::

Meni je popolnoma isti fajl sf**** ko sem vgradil pečico in se moral svoj stari CD-ROM prestaviti na Promisov IDE kontroler (PCI kartica). Do takrat je na njem normalno deloval priključen disk. Po priključitvi tega CD-ROMa me je pa začelo zezat. Ko sem vstavil CD v pogon je XP popolnoma zmrznil (XP se nikoli ne sesuje, sploh ne, to je genijalno delo Microsofta. FUJ!). Ostal je samo še reset in ob naslednjem zagonu tako znano sporočilo. Sledila je ponovna instalacija XP-jev, in še parkrat so Winsi zmrznl ob vstavljanju CD-ja. Nakar sem posumil drajverje, ki pridejo za Promisov kontroler že skupaj z XP-ji in jih kao ni treba menat. Zamenjal sem jih z drajverji od Win2000 in od tedaj mi comp. še ni zmrznil, pa če vstavim tud multisession disk k mi ga pol ure premleva.
Dogaja pa se še nekaj čudnega in sicer da mi preden gre hibernirat WinXP še nekaj hoče po CD-ROMU brkljat, neko brezvezno aktivnost kaže, tega pred prestavljanjem ni bilo. Mogoče je krivo to, da Windoza zazna ta IDE pogon kot SCSI. Svašta.

Point je, da probi zamenat drajverje, če že čisto nič drugega ne pomaga.

Kriko ::

Meni drzgače dela OK, snema, predvaja vse tudi DVD-je, peče cd-je, se zažene, skratka kot da je vse v najlešem redu, pol naenkrat ko formatiram.......pizdarija!!
Kaj kdo ve kje bi dobil driverje za IDE KONTROLER od SiS-a!!
Še to bom probal, pol pa vse v ....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temperatura IBM diskov??

Oddelek: Pomoč in nasveti
381796 (1176) Kriko
»

Diski crkujejo kot za stavo

Oddelek: Pomoč in nasveti
191667 (1170) dexter
»

IBM DTLA problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
171382 (1043) Kriko
»

Bad sectorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
71460 (1314) Kriko
»

Izkazalo se je za resnično...

Oddelek: Novice / Diski
381911 (1911) branko_bm

Več podobnih tem