Forum » Pomoč in nasveti » Ali je kaj narobe z DISKOM?
Ali je kaj narobe z DISKOM?
BlackHole ::
Imam IBM (s temi naj ne bi bilo težav) 15 GB disk. Star je kako leto in dela brez problemov (do zdaj). Sicer dela še vedno normalno, vendar se mi zdi da vedno pogosteje slišim neko škripanje (isti zvok kot takrat ko se diski ugasnejo, pri shutdown-u) iz diska. To se dogaja predvsem ali pa samo pri pisanju na ta disk. Je to kaka slaba napoved ali je samo malo prehlajen pa ga bo minilo (čeprav dvomim da se bo sam pozdravil)? Kako lahko peverim?
Neo32 ::
Jah poglej ce mas kej bad sektorjev, pa te zadeve. Pa ce jih imas pa ce jih iz dneva v dan vec pol je z diskom zihr neki narobe. Enkrat sm imu od IBM-a disk, k je tud skrtov pa sm ga odpru pa je imu na zgornji plosci stiri mejckne rajse. Pa ce imas se garancijo ga nesi na servis, mas pa na netu tud ene progije od IBM-a za pregledovanje diska.
azeed ::
dodatno ga lahko pregledaš z IBM-ovim programom Drive Fitness test, ki ga najdeš na IBM spletni strani.
ChiefThunder ::
če maš kakšne pomembne podatke gor, si jih skopiraj, saj se zna zgodit, da ti bo šel disk po gobe...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Boky ::
Poznam 2 kolega katerima je crknil ibm 13gb@7200 po kakem letu delovanja, tako da ni tako nemogoce da tudi tvoj ne izdihuje. Hitro backup delat!!!!
BlackHole ::
Pregledal sem disk z Scandiskom (kje pa je Scanadisk v Win xP?) in našel nobenih napak. Dal sem temeljiti pregled. Msilil sem, da bi napisal izkušnje nekdo, ki mu je dejansko disk crknil, ker verjetno takih ni malo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IBM 120GBOddelek: Strojna oprema | 2136 (1576) | iration |
» | Trdi diskOddelek: Kaj kupiti | 1251 (790) | b |
» | IBM disk 80 GBOddelek: Kaj kupiti | 2160 (1537) | AngelOfDeath |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11464 (7092) | ChiefThunder |
» | WD diskovjeOddelek: Kaj kupiti | 2120 (1885) | Kovax |