Forum » Pomoč in nasveti » Zmešalo se mi bo!!!
Zmešalo se mi bo!!!
Windi ::
Kot že rečeno, se mi bo.
Prosil bi vas za nasvet, ker nevem kako dalje!!!
Ima procesor Athlon 1200MHZ, 512MB SDRama in GF2 MX in ploščo Elite ECS K7S5A. Zadeva je taka:
Sošolec ima procesor Athlon 700MHZ, 128MB SDRama in plato ABIT KT7-RAID in mu računalnik hitreje dela kot meni. Sem probal že vse finte, ki jih poznam pa sem samo tam nekje dobil 10% hitrejšo mašino.
Jaz si mislim, da je vse skupaj počasneje, ker nimam DDR rama, ampak če gledamo tako, bi morala moj procesor in grafična ter rami sekati na sošolcevi plošči. Kaj priporočate vi?
Si naj menjam ploščo ali si naj kupim DDR rame.
Za odgovore bi bil zelo hvaležen, ker sem tik pred tem, da si bom življenje vzel (resno mislim)
Prosil bi vas za nasvet, ker nevem kako dalje!!!
Ima procesor Athlon 1200MHZ, 512MB SDRama in GF2 MX in ploščo Elite ECS K7S5A. Zadeva je taka:
Sošolec ima procesor Athlon 700MHZ, 128MB SDRama in plato ABIT KT7-RAID in mu računalnik hitreje dela kot meni. Sem probal že vse finte, ki jih poznam pa sem samo tam nekje dobil 10% hitrejšo mašino.
Jaz si mislim, da je vse skupaj počasneje, ker nimam DDR rama, ampak če gledamo tako, bi morala moj procesor in grafična ter rami sekati na sošolcevi plošči. Kaj priporočate vi?
Si naj menjam ploščo ali si naj kupim DDR rame.
Za odgovore bi bil zelo hvaležen, ker sem tik pred tem, da si bom življenje vzel (resno mislim)
dualband ::
Ja jaz nevem kva bi ti lohka rekel. Lohka ti sam to povem da mam jaz tud AMD 800 na plati Abit Kt-7 raid z 128 SDram in voodoojem 3 2000 , pa se mi je frend prtužvov ta njemu dela računalnik počasneje. (ima isti procesor, enako rama, samo ima neko asusovo plato in Gforce2, aja pa še to on ma disk z 7200 obrati jaz oa 5400)
AlBundy ::
Hmm, za začetek najprej malce počisti register, če uporabljaš McAfeeja ti mašino obremeni za cca. 25% !
Tr0n ::
Jah, kak to mislis da mu racunalnik hiteje dela. Kje? Pri kaksni aplikacijah/igrah? Si zmeril frejme? Ti dosti disk srota, si optimiziral bios, graficne nastavitve? Itd, itd...
Windi ::
Merila sma čas, kako hitro se kateri program naloži. Njemu se za 10-12 sekund hitreje naloži kot meni. On dobi 2234 točk v 3D Marku, jaz pa 2214 točk. Sošolec ima skuraj poln disk in to z 5000 obrati, zato nevem kaj naj naredim. Disk mi skoraj nič ne šrota, razen kadar zaženem kak program. Bom jaz kar nazaj šel na ABIT KT7A, ker mi je dost te zajebancije. Proda kdo ABIt KT7A ploščo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MAFIA --> Dela UIBR pucaaaaaaasOddelek: Igre | 1643 (1258) | Ashrack |
» | ABIT KT7a in AMD Thunderbird 1GHOddelek: Kaj kupiti | 1152 (959) | R0K |
» | Plošča QDI KinetiZ-da ali ne?Oddelek: Kaj kupiti | 1546 (1410) | Jux |
» | ABIT KT7 RAID-ATHLON1300Oddelek: Strojna oprema | 1556 (1082) | ijatebi |
» | Proc & plata ?!Oddelek: Kaj kupiti | 1547 (1163) | Daishi |