» »

Kako se zrediti?

Kako se zrediti?

1
2
3 4 5

MeGreat ::

zrediti se je veliko lažje kot pa shujšati. To imejte v mislih tisti ki imate take ideje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

mavec ::

zrediti se je veliko lažje kot pa shujšati. To imejte v mislih tisti ki imate take ideje



Ko bi bilo res...



Fantje moji... s čokolinotom in eno mandarino za kosilo se ne boste nič zredili.

En fajn sendvič z sirom in pršutom zjutraj, en cew krožnik sadja pred kosilom.Za kosilo juho, nato pa cvrt krompir,špinačo,meso.Kosilo se je ob 12:00. Ob 15 uri ponvno sendvič z isto vsebino kot prej.Ob 6 uri še en sendvič. Ob 19:30- 20:00 večerja. Za večerjo, pašta ali kaj podobnega in kos mesa obvezno. Nato okol 22:00 še biškoti ;)

To počnite en teden in boste šli gor za vsaj 5 kg.

lp



Če imaš službo oz. delo in greš od doma ob 6 ali pa 7 in prideš domov ob 16 ali pa še kako urco kasneje je tisto s kosilom in popoldansko malico čistmo mimo. Nima vsakdo enakega delavnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mavec ()

iggy ::

World ja v maščobi, tko da raje utihni preden pišeš take bedarije.

Krožnik sadja pred kosilo, sladkor pred glavnim obrokom?????

cvrt krompir????
Hey, you're fat!

Domina ::

Jej veliko belega kruha, pice, hamburgerje, bureke, pečenke, pomfri krompir, čips...ampak pazi to je sama nezdrava prehrana.

Blinder ::

jej cvrto maslo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

ripmork ::

zrediti se je veliko lažje kot pa shujšati. To imejte v mislih tisti ki imate take ideje


Zrediti se na kolikor tolikor zdrav način vsekakor ni lahko. Ko žreš tuno pet-milijontič in ti piščanec gleda iz ušes, pa sploh. Je treba investirat čas, energijo in denar (ob hujšanju pa samo prišparaš na teh treh točkah, le da se malce navadiš na lakoto). Precej je odvisno od posameznikovih prehranjevalnih navad, apetita, pa jasno konstitucije.

OK, z rednimi kebabi in Mcdonaldsom gre vse skupaj precej hitreje... ni pa preveč priporočljivo.
IMHO se mi ena boljših zadev zdijo testenine. Z mesom sam ne bi ravno pretiraval, uravnoteženo jest pa lepo počasi pridobivat.

@ARAGONNN: ne skrbi, pri petnajstih letih so resda nekateri že ko biki, spet drugi so pač late-bloomerji. Bodo že še geni opravili svoje v letu ali dveh, zadostna količina hrane pa bo seveda pomagala pri tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

__Devil__ ::

Vsak teden en kebab = 1 kila več na teden.

Avenger ::

Late bloomerji??? Če hoče zdej met normalno težo jo lahko dobi.

Aragon, osnovno pravilo je da mora telo dnevno dobit vsaj 2 grama beljakovin (iz različnih virov, jajca, skuta, vse vrste pustega mesa - zelo malo od tega svinjine, ribe - lososi, tune v naravnem soku, preliješ z olivnim oljem) in nekako 1,5g maščob (nenasičenih, omega 3,6,9 - ribje olje, olivno olje, lešniki, orehi) na kg telesne teže. Pa jedilnik razdeliš na vsaj 5 obrokov, najbolje 6. Pri vnosu beljakovin si seveda pomagaš z beljakovinskimi praški, sicer se zna zgodit da boš znorel od vsega mesa. Potem ugotoviš koliko hidratov rabiš za ohranjanje teže in jih potem primerno povečaš. Recimo da jih rabiš 150g dnevno, lahko povečaš na 300, če se še vedno ne boš nič redil (redno tehtanje) povišaš na 450. Ker se verjetno nočeš zamastit si omisli nek trening (vprašaj koga ki se s tem poklicno ukvarja) in s hrano na začetku ne pretiravaj, dokler točno ne ugotoviš kaj in koliko.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

kixs ::

kixs97 hvala .... smo jaz ne zastopim kaj mislis z ponovitvami (8-10) in zadje 3 :S ..a mi lahko mal razlozis kaj o tem?? hvala!


Sele zdej videl tole rec.

Ponovitev pomeni, da naredis recimo 8 ponovitev iste vaje. Npr. 8 sklec. Seveda bos sklec naredil vec kot osem. Vse kar se npr. dela brez dodatne obremenitve (utezi), delas do konca. Torej, ko ne mores vec, naredis se tri (lahko z rahlim pocitkom - par sekund ampak v pozi za sklece - ce delas sklece - da se ne bos vsedel ali kaj podobnega).

Npr. za trening si izberes 10 vaj. Delas eno za drugo po X ponovitev. Ko naredis vse, si naredil eno serijo. Navadno potem naredis vsaj se enkrat isto. Torej, dve seriji. Pri drugi seriji si navadno ze bolj izmucen in lahko delas manj ponovitev.

Seveda je vse odvisno kako si natreniran. Ce si na zacetku, potem je pomembno samo to, da delas in vztrajas. Rezultati bodo brez skrbi prisli.

lp

Steinkauz ::

Vsak teden en kebab = 1 kila več na teden.


Seveda ja... :\

thramos ::


Aragon, osnovno pravilo je da mora telo dnevno dobit vsaj 2 grama beljakovin


Tole "osnovno" pravilo, je sproducirano in oglaševano predvsem z izdatno pomočjo industrije športne prehrane in velja za vrhunske športnike z intenzivnimi treningi, ne pa nekega rekreativca, ki želi pridobiti nekaj mišične mase. Za takega je 2g/kg zgornja meja vnosa.

Avenger ::

Šarčev je lepo rekel, da za VSAKEGA velja "one gram per pound of bodyweight". Koliko pa priporočaš ti?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

thramos ::

Saj sem napisal, po mojem mnenju je za povprečnega rekreativca 2g kvalitetnih beljakovin na kilogram puste telesne teže zgornja meja, ki jo lahko izkoristi. Seveda je drugače pri vrhunskih športnikih z ubijalskimi treningi in pa uporabniki steroidov ...

Priporočil o mega dozah beljakovin za navadne smrtnike pa je poln internet, ponavadi izpod prstov razni BB gurujev, tako ali drugače povezanih z industrijo športne prehrane.

Relanium ::

Js ko sem bil mali, sem dosti pil domač jabolčni sok. Napihnilo me je kot krof
Zdaj pijem vodo, pa me skupaj vleče

Navade!

kety23 ::

caw.....jst mam problem....pojem kr dosti na dan ampak se ne zredim pa bi rabla 10kil najmn...obstajajo ksni dobri recepti ki bi mi pomagali??

Mare3 ::

Ja, čim bolj raznovrstno hrano jej in si ne izmišljuj to je najboljši recept. Bodite veseli da se ne morete zrediti ;)

kety23 ::

am dobr bi blo da bi mela glih prou kg tko jih mam pa premalo in ze grdo zgleda k sm tok suha tko da ni glih fajn k se ne morm zredit :(

Mare3 ::

Probaj z firmo HERBALIFE pozanimi se pa se učlan k njim eni pravjo da jim pomaga. Men je to osebno krneki samo če se držiš tega 90% kar ti tam povejo so rezultati vidni vsaj tako pravijo. Če hočeš več info me lahko kontaktiraš v ZS in ti dam cifro od kolegice pa se z njo pogovor ti bo tud jedilnike in vse zrihtala. LP

kety23 ::

am poznam to zadevo sm bla na predavanjih o tem in folk je zlo proti temu ker je to use u glavi valda za une k hočjo shujšat k tud brez teh napitkou se da ce isto delas...k pr HERBALIFE je to sam dodatk k hrani ali namesto hrane.... jst osebno sm probala te napitke sj so dobri sam sm dobla pa izpuscaje pa crnice k da bi me kdo pretepou...pa tud počutje je biu obup slabosti pa vrtoglavice take da se tud iz pojstle nism pobrala..da sm vec shujsala k pa se zredila

Mare3 ::

Upraši jih pol usaj za jedilnike jedilniki se mi zdijo kar vredu njihovi. Teh napitkov seveda ne pijem ker so predragi...

Meizu ::

Zredit se je čist na izi. Vabim te na pojedino krompirja v zevnici, ocvirkov in domačih klobas k meni domov. Odšla boš najmanj 5 kg težja, believe me that.

Lahko pa poskusiva še kakšno old school žuco. Sam se bojim, da bo treba pol že v ambulanto na kakšno testiranje holesterola it.

Boobiz ::

@Doman: Če bi jst bil v taki situaciji, bi si izračunal svoj priporočen dnevni vnos kalorij ob trenutni dnevni aktivnosti, potem pa bi to stestiral v praksi, in sicer tako da bi se po kakem mesecu ali pa več postavu na vago in ugotovu če vagam še zmer isto kot takrat preden sem začel. Seveda pa lahko to tudi sproti kontroliraš s tem, da nisi nikol lačen, seveda ob predpostavki da ješ normalno balansirano hrano, enastavni OH ala sladkarije to niso.
Ko bi ugotovu da zadeva štima bi si kupu polarja in bi začel fitnesirat. Polar bi ti po koncu treninga pokazu kolk kalorij si skuru in to število bi potem prištel svoji dnevni vrednosti + recimo še 400 kalorij, da se ne rediš prehitro.

Torej, dnevni vnos bi zgledalo nekak takole: BMR + količina skurjenih kalorij s telesno aktivnostjo + cca 300-400kcal

Na tak način bi dejansko lahko pridobil še kak kilo mišič ne samo maščobe.

@Kety23:
Probaj pilates. Vadba idealna za ženske, kridobivaš obliko povsod, pa še malo močnejša postaneš. Preverjeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

kety23 ::

pa te vaje se dobijo kje na netu??? ker bi res rabla mal u roke pa noge no kr povsod :)

nurmaln ::

@kety23
če imaš še vedno 46kg na 163cm in se ne moreš zrediti potem pojdi v kakšno trgovino s športno prehrano in kupi kak "weight gainer", potem pa poleg normalne hrane popij še dva ali tri napitke iz teh praškov. Ni hudič da ne bi nekaj teže nabrala.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

innerspace ::

kety23 je izjavil:

pa te vaje se dobijo kje na netu??? ker bi res rabla mal u roke pa noge no kr povsod :)


Pilates:
http://pilates.about.com/od/pilatesexer...

BodyRock:
http://www.bodyrock.tv/

Enjoy;)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

mihec87 ::

No da povem o herbalife,mi je enkrat lih padlo na uho ko je ena predstavnica delala predstavitev pa vpraša osebka kako se prehranjuje pa je prišlo do petka pa reče da je ribe-postrvi in modelka iz herbalife z takim skrivnostnim glasom(kot da bo povedala skrivnost tisočletja) reče veš tele morske ribe niso najboljše.
Da ne govorim o tem da isto količino jemlje un ko trenira oz športa ter un ko hoče shujšat. Ka naj rečem dolgo se že nisem tako nasmejal.

Toliko o tem, predno gdo ponuja kakšne čudežne napitke pa ne loči osnovnih stvari(če imajo predstavnike z takšnim znanjem potem močno dvomim v kvaliteto izdelka).O cenah pa sploh nebi za ta denar si lahko zjutri narediš sok iz svežega sadja ki je bolje kot pa prašek verjetno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

kety23 ::

tnx :)

am ja k fora teh napitkou je da spustis obrok ampak od tega ne bos shujsov ce ne bos telovadu tko da kdor hoče shujsat ne rab herboljafa ampak sam pravilno prehrano pa telovadbo isto kt pr herbolajfu sam brez napitkou:) pa se prsparas velik.... k ce bi se hotla s pomočjo tega zredit bi lahk zapravla velik dnarja pa vrjetn te napitki neb sami od sebe pomagal ce se zravn neb basala s hrano

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: kety23 ()

Boobiz ::

Jst bi reku da ženska, ki ma 46kg ne rabi gainerjev, ker tudi ne rabi veliko pojest da preseže svojo dnevni BMR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

kety23 ::

jst mam 40kg

innerspace ::

Herbalajf je nekaksna religija. Boljse izdelke dobis lahko bolj poceni.
Seveda odvisno, kaj zelis.

Kety, ce imas 40kg, rabis nekaj gibanja(pilates je zakon) in vecji vnos kalorij, po moznosti beljakovinskih. Gainer bi kar prav prisel, lahko pa tudi kak whey.
A si mogoce vegetarianka?
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

kety23 ::

ne nism jem use no ja najde se kj k ne jem :) ma iskala sm res ksne jedilnike na netu pa nc ni tko kt je naprimr za shujsat dieta

innerspace ::

ja, je veliko bolj pogost pojav, da hoce clovek zgubit kile, zato je polno diet za hujsanje:)

Ce zelis pridobit 'zdrave' kile, torej ne zgolj mascob, velja, kar sem ze priporocal.

Pilates(3-6x na teden po vsaj pol ure)
Obilen zajtrk(ovseni kosmici, sadje + beljakovinski shake)
Primerna hrana po pilatesu(meso, jajca, polnozrnat kruh, solata)
K vecerji dodas shake(whey)
Kake omega3 m.kisline...

In pa dovolj spanja;)

V treh mesecih lahko naredis kar precej.

...ampak prioritete(zelje) si postavi sama.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

mihec87 ::

Hotu sm povedat da oseba ki ne ve da je postrv sladkovodna riba zame ni kompetentna da prodaja neke napitke ter dodatke.

Hm večji vnos kalorij večkrat kaj pohano,krompir,jajca...?
ocvirkov it na kruh dajat pa jest lih ni zdravo.

Zanimivo ni preprosto shujšati,prav tako se ni preprosto zrediti ob ne preveč junk hrani.

innerspace ::

mihec87 je izjavil:

Hotu sm povedat da oseba ki ne ve da je postrv sladkovodna riba zame ni kompetentna da prodaja neke napitke ter dodatke.


Seveda ni. In pri Herbalajfu je polno takih, stavim.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

nurmaln ::

Pojej vsaj 5-6 obrokov dnevno
V prehrano vključi veliko ogljikovih hidratov (kruh, testenine, krompir)
Ne pij kave, čaja, vode ali ostalih pijač z nizko energijsko vrednostjo in malo kalorijami. Raje pij sadne sokove, mlečne šejke. Ne pij 30 minut pred ali po obroku, prav tako ne med obrokom, ker boš pojedla manj kot bi sicer lahko.
Med obroki si vzemi kakšne prigrizke ki so bogati s kalorijami (oreščki, sir...)
Kot že omenjeno si kupi kak weight gainer in si na pripravi vsaj dvakrat dnevno.

V vsakem primeru je 40kg resen problem, obisk zdravnika ne bi škodil, mogoče ti ga ščitnica serje.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

kety23 ::

am scitnca pa to je use normaln mogoč se prehit sekiram za use pa grejo dol kg

nurmaln ::

nehi se sekirat pa velik jej:)
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Avenger ::

Kolk pa si kej pri denarju? Ker če hočeš take dejanske rezultate, potem ko ti je parkrat spodletelo, si poišči kvalitetnega osebnega trenerja na fitnesu, ti bo sestavil jedilnik (ki se ga jasno moraš držat) in te treniral.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

BigWhale ::

Takrat, ko sem treniral sem dan zacel z osmimi jajci, za malico en beljakovinski shake, za kosilo kakih 200g piscanca in polnozrnatih testenin, za popoldansko malico cetrt kile skute, za vecerjo kak sendvic s piscanjimi prsi ali pa kaka tuna v lastnem soku in potem za vecerjo ovseni kosmici v posnetem mleku in whey proteini.

Plus vadba trikrat na teden.

Kar gre.

Avenger ::

Če nisi imel 120 kil in pod 15% maščobe, si skoraj gotovo predoziral beljakovine, kar ni najbolj dobro.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

BigWhale ::

Avenger je izjavil:

Če nisi imel 120 kil in pod 15% maščobe, si skoraj gotovo predoziral beljakovine, kar ni najbolj dobro.


To je blo tko na uc napisan. :) Drugace sem pa jedel 2-3g na kg telesne teze. Tam nekje.

Isotropic ::

kuk si pa vagal prej in sedaj (oz. ko si treniral)? pa visina se afkors.
sicer je pa prenaziranje brezveze, zgledal bos tocno tko kot sedaj (ekstra suh), sam da bos mel se plavalne obroce ali kaj podobnega. kako vem? iz osebnih izkusenj (sam da se ni tuk hudo, misic pa res nimam;(()

BigWhale ::

Jaz imam 175cm, pred treningi in pred naziranjem s hrano sem imel kakih 59 kg.. po kakih treh mesecih sem imel 69kg. Sedaj sem verjetno dva do tri kg shujsal.

LeXani ::

svetuje kdo mogoče kakšne preparate ki dodatno pomagajo pridobiti težo..nikakor ne morem kg spravit gor..vsaj nekaj kg da me ne bi na morju gledal kot da sem iz aušvica ušel..
Čas prve prijave 04.11.2005

sthep ::

Glej ne rabiš nobenih "prehranskih dopolnil".
Pridobiš lahko mišično maso, maščobo ali oboje.
Mišična masa -> fitnes + pravilna prehrana (dooolgotrajen proces...lahko računaš za naslednje poletje:))
Maščoba ->velik M in OH - kruh, sendviči, jogurti, sadni sokovi, ocvrta hrana, hamburgerji, pice,... Poješ več kot porabiš. Tako lahko pridobiš težo v zelo kratkem času.

Razni preparati, ki ti pomagajo pridobit težo, niso nič drugega kot OH. Te pa lahko tako ali tako dobiš v zadostnih količinah iz prej napisanega.
E6750@2,66MHz //asus 8800gts 320mb//patriot 2X1024 MB //Pinnacle TV tuner

Alamar ::

Vsak večer polna skleda polente z mlekom.

dzinks63 ::

Zrediti se ni problem, razen če si bolan in nimaš apetita do ničesar.
Kako to delajo američani, npr.: 68 hot dogov v 10 minitah.

gendale ::

LeXani je izjavil:

svetuje kdo mogoče kakšne preparate ki dodatno pomagajo pridobiti težo..nikakor ne morem kg spravit gor..vsaj nekaj kg da me ne bi na morju gledal kot da sem iz aušvica ušel..

zamudu si za letošnje poletje

RejZoR ::

Če mene vprašate sploh ni stvar v tem da moraš potem obvezno vnašat samo svinjarijo. Samo vnos kalorij moraš povečat, za kar pa ni pogoj žrtje visokoholesterolnega futra in futra, ki vsebuje ogromno pregretega sončničnega olja (aka cvrtje)...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Isotropic ::

pa ti je ratalo?
ker kalorije se najlazje dobi s tem:D
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318614 (16271) D3m
»

Zelo sem suh (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13731986 (24832) metikameti
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13116314 (13046) m0LN4r
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037434 (27839) CleanPower
»

V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8422482 (19691) whatever

Več podobnih tem