Forum » Programiranje » [C++] Lovec na tipke
[C++] Lovec na tipke
Srachko ::
Pozdravljeni!
Pišem en program in bi rad s pomočjo tega programa ugotovil, ali je na tipkovnici bila pritisnjena katerakoli tipka. Zanima me, če obstaja kakšna funkcija/knjižnica, ki bi omogočala kaj takega.
To bi rad počel na globalni ravni in tako da bi ostali programi delovali normalno (kar se tiče vnosa podatkov prek tipkovnice), medtem ko bi ta program tekel v ozadju in preverjal, če je na tipkovnici bila pritisnjena kakšna tipka. Bolj na kratko povedano, rad bi sprogramiral nekaj takega kot je kakšne keyloger, le da s to razliko, da se nebi beležile tipke, ampak število udarcev na tipkovnici.
Probal sem poiskati tudi kakšne vire s pomočjo googla, vendar zaenkrat še nisem našel kaj uporabnega.
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
Pišem en program in bi rad s pomočjo tega programa ugotovil, ali je na tipkovnici bila pritisnjena katerakoli tipka. Zanima me, če obstaja kakšna funkcija/knjižnica, ki bi omogočala kaj takega.
To bi rad počel na globalni ravni in tako da bi ostali programi delovali normalno (kar se tiče vnosa podatkov prek tipkovnice), medtem ko bi ta program tekel v ozadju in preverjal, če je na tipkovnici bila pritisnjena kakšna tipka. Bolj na kratko povedano, rad bi sprogramiral nekaj takega kot je kakšne keyloger, le da s to razliko, da se nebi beležile tipke, ampak število udarcev na tipkovnici.
Probal sem poiskati tudi kakšne vire s pomočjo googla, vendar zaenkrat še nisem našel kaj uporabnega.
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
I can see clearly now, the brain has gone...
mjakop ::
Če želiš beležiti tipke naglobalni ravni, boš moral uporabiti keyboard hook. Kako se to uporabi v c++ si pa poglej: http://www.codeproject.com/dll/keyboard...
Srachko ::
Super. To je nekaj takega, kot sem poskušal najti na internetu pa mi ni uspelo. Zdaj si samo še kodo morem naštudirat, pa bom videl, če mi bo uspelo.
Zaenkrat hvala za pomoč.
Zaenkrat hvala za pomoč.
I can see clearly now, the brain has gone...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpoved tipkovnice na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 850 (793) | Gray_Warden |
» | Nov slovenski razpored na tipkovnicah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 37228 (25475) | Okapi |
» | [C++] Sledenje tipkovniciOddelek: Programiranje | 1421 (1216) | TEDY |
» | Word in dolgoletni problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1610 (1471) | matrix2 |
» | [c++] Kako ugotoviti katera tipka je bila pritisnjenaOddelek: Programiranje | 1489 (1261) | 64202 |