Forum » Programiranje » Canorus - a music score editor
Canorus - a music score editor
WhiteAngel ::
Pozdrav vsem.
Pred nekaj dnevi sem skupaj s še enim razvijalcem odprl nov projekt na Berliosu, Canorus ( klik). Gre za odprtokoden urejevalnik glasbenih dokumentov (ala Finale, Sibelius ipd.) napisan v C++ in Qt4. V glavnem gre za nadaljevanje že poznanega programa za pisanje not pod Linuxom, NoteEdit. Ker pa je slednji zelo slabo dokumentiran in grdo napisan (totalno ne-objektno, kot bi moralo biti), smo se razvijalci odločili, da namesto na novo prepišemo večino kode, rajši začnemo čisto nov projekt (med vikendom sem neuspešno porabil 6 ur za popravljanje nekega hrošča, ker za neko spremenljivko nisem vedel, kako deluje in sem moral pregledati 500+ vrstic kode, da sem sploh dogajanje razumel!).
Vzeto iz Wikija:
Project highlights:
* Source view of the score
* Command line & Scripting language support (Ruby?)
* New (XML-based) file format
* Qt4 and cross-platform ability
* New user interface (vector graphics)
* New Doxygen documentation
Development environment:
* Primary library: Qt4.x
* Primary IDE: Eclipse with Scons, CDT, Qt and Subversion plugins
* Primary MIDI library: Midishare
Vsi, ki jih projekt ali celo razvoj zanima, me lahko kontaktirate preko ZS ali po Berliosu.
Pred nekaj dnevi sem skupaj s še enim razvijalcem odprl nov projekt na Berliosu, Canorus ( klik). Gre za odprtokoden urejevalnik glasbenih dokumentov (ala Finale, Sibelius ipd.) napisan v C++ in Qt4. V glavnem gre za nadaljevanje že poznanega programa za pisanje not pod Linuxom, NoteEdit. Ker pa je slednji zelo slabo dokumentiran in grdo napisan (totalno ne-objektno, kot bi moralo biti), smo se razvijalci odločili, da namesto na novo prepišemo večino kode, rajši začnemo čisto nov projekt (med vikendom sem neuspešno porabil 6 ur za popravljanje nekega hrošča, ker za neko spremenljivko nisem vedel, kako deluje in sem moral pregledati 500+ vrstic kode, da sem sploh dogajanje razumel!).
Vzeto iz Wikija:
Project highlights:
* Source view of the score
* Command line & Scripting language support (Ruby?)
* New (XML-based) file format
* Qt4 and cross-platform ability
* New user interface (vector graphics)
* New Doxygen documentation
Development environment:
* Primary library: Qt4.x
* Primary IDE: Eclipse with Scons, CDT, Qt and Subversion plugins
* Primary MIDI library: Midishare
Vsi, ki jih projekt ali celo razvoj zanima, me lahko kontaktirate preko ZS ali po Berliosu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ruby + Glade ... težaveOddelek: Programiranje | 1621 (1414) | sebatronic |
» | Qt bo z marcem LGPLOddelek: Programiranje | 1383 (1250) | MasterMind |
» | [c++][linux]GUI programjeOddelek: Programiranje | 1641 (1426) | 'FireSTORM' |
» | SVN in CVS?Oddelek: Operacijski sistemi | 2377 (2074) | metalc |
» | [C++ ] [ KDE ] KDevelop 3.2 Beta 2 & Qt4Oddelek: Programiranje | 1471 (1161) | kopernik |