» »

Svoboda tiska

Svoboda tiska

jype ::

http://www.krtaca.si/aktualno/novice/kolikokrat-ze-in-kol

A se desnosredinska vlada iz nas dela norca? A niso rekli, da bodo prekinili s kontinuiteto?

Korporativisticna cenzura je cenzura, nic drugega. Da ni morda nekaj gnilega v dezeli? Smrdi ziher se precej bolj kot je prej, ko je zgolj mocno zaudarjalo.

Stajerc ::

Dejstvo je da nekateri današnji politiki delajo iz demagogije znanost. (Predvsem z nesmiselnimi all-sloveania političnimi zamenjavami) In pol označujejo to kot neko spremembo ki se je končno zgodila in je zato zdaj vse bolje. Grozno je ko so nad tabo nesposobni ljudje in nimaš na to dobenega vpliva. Zvestoba svojim načelom je edino protiorožje proti tem "nastavljencem" in pa trdoživost.

Vrjetno bomo kdaj brali podobno stvar vendar bo še slo za sodniški spis in kaj je bilo črtano ven in kak se naj to dela ker pač nekdo ve več kot vsi ostali in zakaj bi hodil po težki poti če je linija najmanšega odpora tako privlačna in preprosta vrjetno roji po glavi marsikomu tam na vrhu namesto da bi vsaj majhen pozitiven doprinos dal vsemu skupaj glede na to kakšno ima plačo in moč ki jo dobi ob svoji nastavitvi...

Začetki pač ko se vsi skupaj tipajo in vre... upam da bo na koncu dobra juha za pojest in prebavit ampak nebi rajše o tem...
Have a nice day.

TESKAn ::

Je pa zanimivo malo prebrskat tole delo. Se sedaj pojavljajo noter članki, ki bi jih prej pričakoval v tabloidu, kot v resnem časopisu.
In je kdo res pričakoval od janše, da bo ravnal v duhu demokracije? Že kmalu po menjavi vlade se je videlo, da novi niso drugačni od starih. Kvečjemu hujši.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

zee ::

kvaliteta Dela že nekaj let pada. Prebiranja SP poleti pa sploh odsvetujem.

Cenzura ... mislil sem, da so ti časi minili. Očtno sem se motil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

leinad ::

Dejstvo je da je pod tem Milharčičem bila SP Dela eno navadno kvazi-socialistično blejalo- skret papir, zdaj pod slinavim Slivnikom in njegovo gardo ne bo nič bolše, samo da bo veter zapihal v desno in dajal vzgon Janši. Vsaj duha po nekem namenu objektivnosti se ni bat, da bi zavonjali. Prej smo vohali Leninovo iztrebke, ki nam jih je prodajal tovariš Ervin Hladnik Milharčič, zdaj pa bomo Janševe, od njegovega vazala Slivnika. Isto sranje drugo pakovanje. Žalost.

No edina prav poteza pa se mi zdi, da je Jančič cenzuriral tole Hladnikovo poslovilno pismo. Da bi cela Slovenija brala njegov jok, kakšna krivica se mu je zgodila in kako se je Delo obrnilo blabla. Ervine dragi tvoj cajteng s tvojim slovom ni nič izgubil. Pridobil pa tudi ne bo.

poweroff ::

Jok?

Jaz sem tisto pismo videl in ni nobenega joka.

P. S. Lahko našteješ par leninističnih prispevkov "tovariša Milharčiča"? BTW, to verjetno veš, da je imel Milharčič v prejšnjem režimu težave...?
sudo poweroff

borchi ::

sem na začetku samo z levim ušesom poslušal današnja Trenja, pol pa mal bol pozorno...

slivnik ima očitno RES slab maj letos. najprej naloži o kapitalizmu potem pa pristane kot branitelj slovenskih nacionalnih interesov. pravzaprav izpade kot kakšen napiflan pionirček... GROZA! da je delo zajahala desnica?! ne me jebat, ti so bol rdeči ko izvestija v "najbolših" časih!

presenetlo me je tut kako si eden drugemu javno držita "štango" markeš in slivnik. mislim, žerdin vsaj ni jebal nobenga, lesjak in frankl sta se mal hecala med sabo.... ta tip res rabi hummer-ja.

leva je ta scena, fukjen je ta folk... (hvala ali en)
l'jga

Thomas ::

(Majhna) večina, jim je dala prav. Jim daje prav. OK, kar se mene tiče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Jaz mam občutek, da jim ne daje (majhna) večina prav. Verjetn so bili samo bolj zagreti pri glasovanju. Dejansko se ne spomnim kakega mojega kolega (z visoko izobrazbo), ki bi jim dal prav.

Prav, da se je oblast zamenjala. Ampak, tole kar počnejo, ni za nikamor. No, sej tale zadeva v zvezi z javnimi mediji jim lahko kot bumerang prileti in jih poči po glavi :) . Če bo namreč zmagala na naslednjih volitvah druga politična opcija, bo izkoristila vpliv na medije, saj bodo imeli lepo zakonsko podlago.

In če Janša misli, da je obvladovanje medijev garant za zmago na volitvah, se hudičevo moti. Pozabil je, da je on prišel na oblast brez pomembne podpore glavnih medijev. Pozabil je na Italijo. Pozabil je, da v današnjih časih smo ljudje dovolj informirani, da lahko takšnele napade na javne medije na volitvah kaznujemo.

Thomas ::

Mici, ti si jih že vnaprej kaznoval na prejšnjih volitvah. Ni prida pomagalo.

LDS nima več toliko, da bi lahko še delil. Zato bo zaenkrat in do nadaljnjega v majhni manjšini. FYI.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Ja, ampak zmaga "desnice" ne pomeni, da vecina podpira to "desnico", zgolj to, da "levi" nimajo vec opcije, za katero bi sli volit.

Je pa res da nic ne kaze, da bo na naslednjih volitvah kaj dosti za izbirat.

borchi ::

se strinjam z jype-jem. levi volilci so kaznovali tiste, ki so jih prej s svojimi glasovi gor držali.

vse bol sem prepričan, da so "levi" volilci edini, ki imajo še kaj v glavi. pa ne mislim zdej rečt, da so desnonazorski ljudje neumni. sploh ne. samo, da tisti, ki pri nas voli desnico (in ki je ne voli zaradi ukaza s prižnjice ali pod vplivom dobre žurke in zadetka na kolesu sreče na predvolilnem shodu...) mora zdej trpet ko pes. bajuk zadnje čase take strela, da sem zadnjič po pomoti reku, da se je temu dolancu čist vtrgalo. resnično bi blo bolš, če bi nabiral gobe in ne bi delal nadur. slivnik pa vidi rešitev slovenstva v domačih kapitalistih, ki ne delajo za profit, ampak za slovence?!

se mi je zdelo, da keber ni dovol ubrisan, da bi spesnu tist manifest za ljudi pred profitom. očitno je slivnik tako nataknjen zadnje cajte, ker mu je nekdo spizdu njegov manifest.
l'jga

poweroff ::

Desničarji so po moje ful srečni, ker so "končno dobili tisto, na kar so čakali 50 let". Samo se pa ne zavedajo čisto točno kaj so dobili. Ponavadi namreč ljudem politika ne prinese nič dobrega.

Ampak moje osebno mnenje je, da bodo na dolgi rok največ izgubili nižji sloji - pač, tisti, ki so manj izobraženi, ki imajo službe z manjšo dodano vrednostjo (torej so bolj zamenljivi z razmini "Kitajci"), itd. Ti ljudje pa večinoma voljo desnico.

Na nek način je to paradoks - denica bo desničarjem povzročila največ škode. Ampak to je v bistvu tudi dobra lekcija demokracije in odgovornosti "političnih bitij".
sudo poweroff

podbevna ::

Mediji v Sloveniji so beda. Skoraj vsi.

Edina rešitev je pravo zasebno lastništvo in vezava na trg. Taki kot so npr Finance in POP. Žalostno se sliši, a to je edini način, da se jih distancira od enih in drugih političnih botrov. Zasebni investitor ima en cilj - profit.
Da ne bo pomote delničarska struktura Dela ni primer pravega zasebnega lastništva, ker Laško v tem primeru deluje kot skrita država.

Res pa je, da ima pravo zasebno lastništvo dve negativni posledici. Prva je gonja po čimvečji nakladi in posledično pomik vseh medijev na majhnem tržišču proti rumenim, drugi pa je vezanost na velike oglaševalce in posledično neobjektivnost pri poročanju o njih.

Rešitev prve težave je edino dovolj velika potreba po medijih, ki poročajo na nivoju o zanimivih stvareh. Bralci določamo nivo medijev in imamo take kot jih hočemo. Pri tem nisem nasedel tisti bedni elitistični reklamici za Delo (nekaj imam za "my shit don't stink wanabe intelektualce"), ker je realnost Dela zadnje čase daleč od resnega časopisa. Pa to ni krivda nove vlade in novega uredništva, temveč nesposobnega in arogantnega jedra novinarjev Dela, ki jim je bližje politično in psevdo-ekonomsko moraliziranje, kot resno raziskovalno delo.

Druga težava (vezava na oglaševalce) pa je nujno zlo. Ko sem se o tem nekoč pogovarjal s Franklom, mi je rekel, da je za neodvisnost dosti bolje imeti 100 majnih odvisnosti kot eno veliko. Mislim, da ima celo prav...

poweroff ::

No, jaz pa vem iz prve roke, kako je, če novinarji štirih velikih slovenskih medijev želijo objaviti članek o tem, kako neko podjetje (ki je pa njihov velik oglaševalec) krši zakon.

Zgodi se tole: novinarji so najprej zelo previdni in pripravijo/napišejo prispevek/članek zelo utemeljeno. Neutemeljenih obtožb ne želijo vreči v javnost. To je zelo v redu.

Potem gredo do urednika. On zastriže z ušesi, na koncu pa reče OK, gremo z zgodbo. Seveda hoče prispevek/članek pred objavo še videti. Ga vidi in ga odobri.

Dan pred objavo pa novinarja pokliče vodstvo in mu sporoči, da članek ne bo šel v objavo. V enem primeru mu odkrito povedo zakaj, v drugem primeru ne, v tretjem ga prepričajo, da zgodba ni dovolj dobra, v četrtem pa da "bomo še malce počakali" (in to se potem vleče eno leto).

Taka je realnost slovenskih medijev. To seveda ni politična odvisnost. To je "avtonomna" odločitev lastnika...
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstavljene Andrijane tožba

Oddelek: Problemi človeštva
403148 (1795) jype
»

Strah

Oddelek: Problemi človeštva
422630 (1708) borchi

Danilo Slivnik na vrhu Dela (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1859258 (6560) BigWhale
»

Javna ali državna RTV Slovenija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7913322 (12342) poweroff
»

Forum 21 rešitev za Slovenijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12230424 (28227) Thomas

Več podobnih tem