» »

Odstavljene Andrijane tožba

Odstavljene Andrijane tožba

Daedalus ::

Link do pisma v pdf formatu.

Zanimive trditve...in nič kaj prijetne za Janeza. Komentarji?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

zee ::

mhm...kreh...

She had it coming.

Vsak kdor se spre z ljubljenim vodjo je odstranjen.

+ vec kot v enem nadzornem svetu sedet, bi moralo biti IMHO porepovedano z zakonom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Double_J ::

Sej veste, kako se takšnim ženskam pravi ne?

>:D

vasquez ::

No ja, največjo uslugo dela sedaj tistim, ki so prej pljuvali po njej :(

Pšenični ::

Heh,heh tole kar je v pismu zna biti kristalno čista resnica.Smešno ,zlo smešno ,heh,heh bedno, heh, kdo še takim prirejenim bedarijam verjame. Nej pove kakšno izobrazbo ima in plačo....pa bomo videli.....

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

Priporočam pismo v branje. Toliko da vidite, kdo vse je tu v nadzornih svetih in ministerstvih, da nam zagotavlja svetlo prihodnost. :)

AndrejS ::

Dokler je bila pri koritu in se napajala ni bilo problema... sedaj pa so jo odstranili pa jauka.

zee ::

"Vsak kdor se spre z ljubljenim vodjo je odstranjen."

upam, da ste dojeli, da se malo delam norca.

pred nekaj minutami sem prebral pismo in izvedel nic novega. njene zelje oz. namere pri vodenju Dela/Vecera pa so po mojem mnenju tako-tako. kajti ce primerjam kvaliteto Dela izpred treh/stirih let, lahko ugotovim, da se je casopis degradiral na rang Kmetijskih in rokodelskih novic. Le malo sledu je o nekdanji kritcnosti, zato rajsi posegam po Dnevniku (posebej po prilogi Objektiv) in Mladini.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Keyser Soze ::

Kaj novega bi se lahko vprašali.

Ali pa mogoče:"Kaj takega kar še nismo vedeli?"

Najbolj žalostno pri vsem tem je to, da takšnega kotaljenja glav kot se dogajajo sedaj še nisem videl. Pa ne govorim samo o medijsko odmevnih primerih. Govorim o razmerah na ministrstvih ter splošnem vzdušju zaposlenih in načinu dela v kakršnega so prisiljeni. Nobena vlada do sedaj še ni delovala striktno profesionalno. Samo tale, tale je dosegla popolnoma nove dimenzije "podna". In naj me kdorkoli brcne, če je mogoče sedaj delati striktno profesionalno in v skladu s črko zakona brez strahu pred morebitnimi posledicami (izguba DM, šikaniranje, prerazporeditev).

Sem pa vesel, da so tako... požrešni, privoščljivi, zavistni(???), da brez zadržkov pritlehno obračunavajo s svojimi. Samo malo počasni so.:D
OM, F, G!

jype ::

Keyser Soze> naj me kdorkoli brcne, če je mogoče sedaj delati striktno profesionalno in v skladu s črko zakona brez strahu pred morebitnimi posledicami

To nikoli ni bilo mogoče, afaik. Vedno je lahko prišel nadrejeni in ti dal na izbiro tvoje delovno mesto in akrobacijo skozi močno ukrivljen zakon, ali pa... cesto.

Da se to še vedno dogaja pa slišim veliko prepogosto od ljudi, ki jim lahko zaupam (in ki ne jamrajo kot tale gospa v pismu, ampak svoja stališča argumentirajo na precej bolj strokovnem nivoju, pa vseeno nič ne pomaga).

Keyser Soze ::

To je bilo mogoče. In je še vedno. Se najdejo pametni šefi, ki se uprejo raznim budalaštima s strani naših dragih vladajočih. Pa ne bi verjeli koliko jih je.

Samo če se ljubljeni odločijo nekaj spraviti skozi, bodo to spravili skozi. Ne glede na vse. To je pa drugače kot je bilo. Dobesedno fašistične motode skoraj. Ni važna strokovnost, važen je položaj oz. pripadnost. Temu se je včasih dalo oporekati do določene mere. Danes je ta mera na minimumu. Nižje pomoje ne bo šlo.

Je pa zanimivo tudi to, kako so si velikokrat protislovni. Nekaj sforsirajo ker je določen interes, potem pa to prakso popolnoma povozijo, ker se drugi interes na žalost pokaže "na nasprotnem bregu". No ja, to je že smešno.
OM, F, G!

cekr ::

Ne bom se spuščal v vsebino pisma, ki ga je poslala menjena gospa, bolj me moti odnos ljudi do delodajalcev oz. do strank v Sloveniji.

Samo da pride do nekega nesporazuma se že blatijo po časopisih, takoj je potrebno izstopat iz strank, takoj ustanavljat nove. To je ena stvar, ki nima nekih finančnih posledic.

Druga pa je tajnost. Me prav zanima, kako bi se odzvalo neko podjetje, v katerem si bil prej zaposlen, na blatenje oz. razkrivanje načina poslovanja v javnosti. Zelo hitro bi sledile tožbe.

Ta gospa ni prva, ki se je tega poslužila. To se dogaja že vsa leta obstoja države.

Obstajajo pa tudi pretiravanja, ko nekdo nekomu nekaj namigne, da bi se nekaj objavilo v časopisu, je pa že cel halo. V prejšnjih časih to ni bilo potrebno, ko je nastavljen novinar že vedel, kaj naj piše, je bilo pa vse vredu. Potem pa nam ti novinarji sedaj solijo pamet, kako je vse narobe. Hvala lepa za take novinarje. Še dobro, da jih po firmah mečejo ven.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

leinad ::

Hehe, prav z veseljem privoščim JJju, da ga njegovi lastni vazali štihajo v hrbet. kaj pa nisi privatiziral Janezu >:D

Sploh pa ona ni najbolj interesantna pri celi zadevi, interesantno bo ko se bo oglasil Slivnik in povedal kaj na to zadevo, v imenu katerega Andrijana v pismu govori. Medije pa itak komaj čakajo, da ona in Danilo razkrijeta kakšne little dirty secrets od Velikega vođe.

Kako že pravijo... what goes around, comes around>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

jozek ::

Tole je vse ena kampanija ustvarjanja negativnega ozračja v državi.
Začel je Drnovšek, pristavil Kučan, ... in še mnogo manjših ptičic...
A se pustimo naredit Slovencelne?
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

cekr ::

Danes zvečer bodo na POP ponovno udarili po JJ-ju, ker naj ne bi pustil, da JD nastopi na proslavi. Samo vprašati se moramo, kolikokrat so tak zaplet sproducirali v kabinetu predsednika države. Najprej se JD odpove govoru potem na se čez čas premisli. Človek je potreben temeljitega zdravstvenega posega. Sicer pa me JD že spominja na nekega titka, kateri je bil na koncu samo še marioneta osebkov v ozadju. Tako je pa tudi pri JD-ju.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MadMicka ::

cekr, dej povej, kaj ti misliš, ali se je ASK lagala ali govorila resnico? Morebiti nekaj vmes? In če se je lagala, so jo podkupile zlobne sile kontinuitete? Če pa je govorila resnico, ali se ti zdi takšno stanje, kot ga opisuje problematično?

Liker ::

@MM:
Ce se je lagala, toliko slabse zanjo. Vsekakor dvomim da jo je kdo podkupil, ce si zamerljiv lahko marsikaj sam izumis.
Ce se ni lagala potem je zame to "na zahodu nic novega"...
Namrec vladno kontrolirane medije imamo ze dobrih 60 let, in da, stanje je problematicno, saj se bo ta kontrola zgolj nadeljevala...

Drugace pa so "neodvisni" mediji nekaksna utopija. Dober zgled so ZDA, kjer so mediji vecinoma pro republikanski ali pro demokratski, pac odvisno od lastnika. (FOX news neodvisnost Press)

Malce offtopic:
To je se en indikator vec da pri nas ne premoremo niti enega pametnega politika na vidnem mestu. Dejansko imajo vsi enak program, enak nacin vladanja, enako nadutost, pa se kaj bi se naslo. Na zalost celoten parlament in vlada skupaj (110+ ljudi) ne premorejo toliko postenosti kot en pravi postenjak.
In kakor jaz poznam stvari se taksni ljudje zacno kaliti ze v mladosti. Nekaj mojih kolegov se je v studentskih letih zacelo udejstvovati pri raznih studentskih politicnih organizacijah. Ze po enem letu, so bili prevec pomembni da bi sli skupaj na pijaco. Njihove moralne vrednote pa so sle po mojem kar v negativno skalo. In sedaj, oz. verjetno cez 10 let bodo oni kje blizu korita, in bodo pac delali za "narodov blagor" (S pripombo: Narod, to smo mi).

Korito ostaja isto, svinje se menjajo.

cekr ::

Ali je govorila resnico? Tisto o prodaji Večera se mi zdi malo za lase privlečeno. Tudi ne vem, kaj bi imel JJ oz. kateri koli drug slovenski politik(negelde na usmerjensot) od tega, da bi Večer prodali avstrijskim socialistom.
Njim bi bilo popolnoma vseeno kaj se piše, samo da prinaša časopis denar. Ker pa časopis ne bi uspeval po njihovih hotenjih, bi se ga zelo hitro znebili. V Avstriji se narod ne deli na rdeče in črne(oz. bele). Tam se ne prepirajo kdo je koga pred 60 leti grdo pogledal in pri finacah so pomembne številke.

Predvsem mi je pa politika v zabavo in jo spremljam bolj od daleč. No, kakor kdaj.
Mi pa ravno zaradi tega takoj pade v oči očiten popolni frontalni napad na JJ-a.
Ker ni šlo zlepa z napadi na člane vlade, so se sedaj odločili za direkten napad.
Narod se mora pač ukvarjati z obrobnimi problemi, ne pa da sliši, da nam gre gospodarsko malo bolje.
No, to na bolje ,je vzrok veliko v konjukturi po Evropi. Se pa lahko spomnimo kako so nas 12 let filali z "Zgodbo o uspehu", ki pa je bila daleč od tega. Če si čisto na dnu, je ena stopnica višje hitro 100% več. Kar pa v absolutni številki ne pomeni veliko. Samo nas so filali s tem, kako so uspešni. Sedaj smo pa recimo do neke mere res uspešni, pa čeprav delno s tujo pomočjo. Vendar tega narod ne sme slišati. Bolj so pomembne otročarije državnih uradnikov.

Je pa potrebno ugotoviti razlog pisanja gospe Adrijane. Mislim, da je bolj užaljenost, ker so jo odrezali od korita. V tem primeru od Kad-a.
Ne glede kaj si kdo misli o katerem politiku oz. državnem uradniku, se pa pojavi problem hegieničnosti.
Enostavno ni normalno, da kot uradnik narediš neko uslugo (naj bi bila prodaja Mercatorja) nekomu(Pivovarni Laško), potem se pa spraviš ravno v službo tega. Če si kaj zamočil pri tej uslugi, jo pa hočeš prevaliti na pleča drugega.
Verjetno je hotela narediti uslugo še komu, pa so jo prej odžagali. Iz tega je pa verjetno nastalo tudi pismo.

Sicer pa zadnje dneve,tedne... poslušamo samo še veliko pravljic. Čas bi že bil, da se s tem neha.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Oxford ::

Janšev 'bušizem' v odgovoru ASK-jevi: "Vsaka opozicija ima pravico, da je nervozna, nesproščena in da to počne." Wow. Tale naš Vođa je pa res mentalni hrust, ali pa naj malo prelufta pisce teh cvetk. Tako bomo imeli kak teden Slovenci mir pred njim.

JohanP ::

Vse skupaj je metanje peska v oči popolnoma neizkušeni (neorganizirani) opoziciji in nam vsem. Adrijana igra dvojno igro in to zelo dobro. O JJ je pa o čem takem sploh brezveze govorit.
Imel sem občutek, da je prebolel razne teorije zarote in nesramna podtikanja, saj je kar nekaj časa lepo krmaril v kalnih vodah, pa glede na akutalne izjave menim, da je njegova "prava narava" spet prišla na plano.
Podpora vlade vztrajno pada in v kriznih momentih JJ ni nikoli preveč blestel. Glede na način obnašanja do drugače mislečih, ki ga kaže zadnje čase, je očitno spet primeren le za opozicijo.

Cveto ::

Ne vem kaj vam tukaj ni jasno? Članstvo v nadzornem svetu KAD-a je politična funkcija, članstvo v nadzornem vsetu Dela pa gospodarska. In ker je ASK kot osebnost na visokem političnem položaju (državna sekretarka) prevzela tudi visok položaj v gospodarstvu, je v skladu z etičnim kodeksom odstopila iz položaja državne sekretarke, nameravala pa je ostati v dobro plačanem NS KAD-a, kar ravno tako ni združljivo z sedežem v ns gospodarske družbe, poleg tega pa njen sedež v NS KAD pripada ministrstvu za gospodastvo. In ko so jo s tegma mesta odstavili je zagnala vik in krik in kar nenadoma so postale stvari ki jih je prej zagovarjala kar naenkrat sporne.

Glede Dela: dejstvo je, da je JJ izkoristil pivovarno laško da je zamenjal vodstvo dela in s tem vsaj en časopis iztrgal iz rok levičarjev. To ni problem, to se je dogajalo že prej in se še bo, lep primer je dzs in dnevnik. Problem bi bil če bi slivnik in jančič potrdila pritiske in vmešavanje v uredniško politiko. In če sta bila do sedaj morda tiho zaradi možni pritiskov, lahko zdaj ko je ASK na čelu NS Dela vse povesta in dokažeta.

Lahko pa se bo pokazalo da bo tako kot je recimo pri dnevniku, ko pritisk niti ni potreben, ker že urednik in novinarji razmišljajo tako kot sami levičarski šefi. Sploh Dnevnik je že kar patetičen z blatenjem vlade in vseg apovazenaga z njo, sveta jim ni niti nacionalna varnost (primer Sova), varnost občanov (reševanje iz zraka) itd... Lep primer je bil ponedeljkov odziv na pismo ASK, ko je bilo očitno da vsi akterji dajejo precej previdne izjave glede vsega (da pač počakajmo ka bosta rekla slivnik in jančič), so pač na drugi strani tako eminentnega časopisa objavili izjave prepisne iz foruma (izbrali so seveda tiste ki so najbolj pljuvali čez vlado).

ToniT ::

@jozek
Tole je vse ena kampanija ustvarjanja negativnega ozračja v državi. Začel je Drnovšek, pristavil Kučan, ... in še mnogo manjših ptičic...
A se pustimo naredit Slovencelne?


A si ti malo zgrešil poanto? ASK je Janšev kader!

Sicer pa so za vse stvari, ki so proti Janši, krivi komunisti.

............

Brisan zadnji del posta, zaradi očitne žalitve.
Drugič bo prisan celoten post.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

Luka Percic ::

Glede novinarjev je zgodba jasna.

Lastnik hoče drugačen časopi(ker ima to pravico), delavci(novinarji) pa bi radi po socialistično preglasovali lastnika.

To da je pa država lastnik, so pa spet krivi levi veljaki, ki niso prodali deležev. Ter naši vrli "levi" novinarji ki so v času vladavine LDS(pa sedaj šezmeraj), poveličevali vlogo nacionalnega interesa.
Ker je bil šef njihov, je vse to šlo skozi, odstranjevali so le redke neposlušne "desne" novinarje, ter sproti zasuvali.
Ko so prišli desni, so se pa kolektivno uprli, ker jih je več, pa njihova resnica je ena sama.

Luka Percic ::

Pa vi res mislite, da je Janša tak svetnik?


Pa vi res mislite, da je Janša tak hudič?
Seveda mislite, saj so vas "neodvisni" mediji poučili!

jype ::

Luka Veliki> Pa vi res mislite, da je Janša tak hudič?

Če bi bil jaz šef tako velike firme, kot je država, ne bi bil nič manj odgovoren, kot sem zdaj. Ne bi deklicam dvoril s helikopterjem od firme, na primer.

Ampak jaz nisem politik (očitno) in mi je vseeno, če me imajo ljudje za klošarja, tepca ali karkoli drugega (še sreča, ker se to precej pogosto dogaja), zato razumem Janeza (oba), da se obnašata tako, kot se.

leinad ::

A Janša pa zdaj ni mogel privatizirat medijev zaradi česa že?

Luka Percic ::

Do konca mandata bojo bojda vsi.
Tako je obljubil.

No, razem nacionalka bo še zmeraj v državni lasti...
In jokanje se bo nadaljevalo...

smetko ::

Delo so lahko sprivatizirali samo ob pomoči vlade:
Novica iz leta 2005: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=94072, iz katere je razvidno, da za koncentriranje kapitala v medijih, v roke enega lastnika, mora to požegnat vlada.

In naenkrat Pivovarna laško lastnica 94% delnic Dela.
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,36,209358&src=rp

Iz tega in iz trenutnih dogodkov, pač vsakdo sklepa po svoje.
No comment

Daedalus ::

Me zanima, kak bo "desni" odziv na morebitno levičarsko privatiziranje medijev, če JJ odleti na naslednjih volitvah. Ga bojo obsodli, al bojo pripravljeni sprejet Jambrek way - enkrat (precej totalno) vladamo mi, drugič oni?

No ja, čeprav se zna zgodit, da bojo JJ brcnili iz medijev nekoč soavtorji prevzemov. Kar bi bla svojevrstna ironija, pa še en dokaz, kam peljejo kratkoročni, nepremišljeni ukrepi. Nikamor, namreč.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Luka Percic ::

Me zanima, kak bo "desni" odziv na morebitno levičarsko privatiziranje medijev

Kaj zgodbice razpredaš, sej nebo več česa prodat..
Al neverjameš da se bo prodalo do konca tega mandata?
Obljuba je bila precej jasna, ter dana pred kratkim..

Daedalus ::

Kaj zgodbice razpredaš, sej nebo več česa prodat..
Al neverjameš da se bo prodalo do konca tega mandata?
Obljuba je bila precej jasna, ter dana pred kratkim..


To je (moje pisanje) čista špekulacija, seveda. Ni treba biti tak popadljiv, hvala. Gre se pač za razmišljanje na temo legitimacije, ki je bila uporabljena kot izgovor za prevzeme - "sej so oni prej delali isto." Zanima me morebiten odziv, ko se plošča enkrat obrne (kar se bo) in če se zopet uporabi ista legitimacija. Čeprav skor ne verjamem, da bi nekdo, ki bi se hotel predstaviti kot alternativa, htel reciklirati uravnoteženost in sproščenost, sta mnogo preveč komprimitirani.

In ja, ne verjamem, da se bo JJ zaradi ene obljube odrekel določeni stopnji kontrole nad mediji. Sploh ne v času, ko se dogajajo razne Sove in odstopi nekdanjih tesnih sodelavcev. Pa tud drugače na obljube politikov ne dam dosti. Rajš gledam, kaj počnejo. Če pa hočeš - pa verjemi.

edit - obstaja pa še ena možnost, ki se mi zdi precej verjetna. Da JJ zaradi možnosti poraza na volitvah proda državne deleže, ker bi s tem v primeru zanj neugodnega rezultata volitev dosegel vsaj dvoje - zmagovalcem preprečil dostop do vzvodov moči, ki jim ima trenutno v rokah, pa lahko bi računal še na določeno stopnjo ugleda/lojalnosti pri novih lastnikih prodanega premoženja. Well, we'll see.

Aja, pa da ne bo kdo popenil - to je zgolj špekulacija na dano temo. Naj jo vsak razume/dojame, kakor pač hoče.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

leinad ::

marsikaj je janez obljubljal, le malo od tega pa se je videlo. ako bo resnično sprivatiziral bom svoje mnenje o njem spremenil, do takrat ostajam skeptičen do njegovih obljub.

glede državnih medijev pa je tvoja predstava o njihovi usojenosti biti vzvod oblasti močno mimo. poglej si recimo bbc, državna televizija v službi javnosti. tako je tudi treba.

MadMicka ::

cekr pravi: "Narod se mora pač ukvarjati z obrobnimi problemi, ne pa da sliši, da nam gre gospodarsko malo bolje. "

cerk, gospodarstvo raste že zadnjih petnajst let. Takoj, ko je kak problem, se Janša zgovarja na staro oblast. Če že to dela, bi bilo pošteno, da tudi pove, da je stara oblast zaslužna za prevzem EUR-a in rast gospodarstva. To, upam, da je jasno.

Kar se pa ASK tiče, pa v tej debati ni problem v tem, da so jo odžagali iz KAD-a, ampak v tem, da Janša hoče nadzor nad glavnimi mediji v Sloveniji. Jebmeti vlado, ki z davkoplačevalskim denarjem dobi nadzor nad mediji, nato pa si prek teh istih medijev poje samohvalnice. TO PA JE PROBLEM. Je tako cekr?

Luka Veliki, Janša ni ne hudič, ne svetnik, tako kot noben drugi na tem svetu. Ampak Janša je predsednik vlade, drži pa se vzorcev, ki niso demokratični. In tak človek nima kaj delati na tem mestu.

Luka Percic ::

drži pa se vzorcev, ki niso demokratični.


Hehe, novinarji se držijov vzorcev ki niso demokratični. In sicer nedopustijo lastniku da dela z svojim premoženjem kar ga je volja.

poglej si recimo bbc

No pa poglejmo;
Nisem slišal da bi tam kdaj funkcionar sd-ja vodil ustanovo.
Ne ga lomt z primerjavami, ker gre za čisto drugačne začetke, namen, ter kulturo.
Pri nas to pač ni mogoče, kot se je že velikokrat pokazalo. Tako pod levimi, kot pod desnimi. Od kje vam ideja da bo stvar od ju3 boljša?!

Imo bo janša tako naredil, saj je to edino logično.
Torej; zamenjaš leve z svojimi, ter prodaš.
Sej pod LDS so isto delali, le več časa so imeli, pa nakoncu niso prodali.
Heh, pa bi človek mislil da le niso tako neumni.
Tako si bo (IMO) Janša zagotovil kratkoročen vpliv, ter dolgoročno zelo majhen vpliv (pač trg bo počasi odpihoval politike).
Kar je meni fajn- raje vidim da so "desni strokovnjaki", kot "levi strokovnjaki".
Neodvisen itak ni nobeden, zato raje vidim odvisnost v (zame "pametnejšo") smer.

Sej to bi lahko že prejšnja oblast naredila, pa ji nebi zamerili dosti. Da se le proda.
Potem bo pa trg postavil merila za leve/desne/neodvinsne medije.

poweroff ::

Pozabljate za kaj gre pri celotni zadevi.

Adrijana Starina Kosem je bila za nekatere že pred časom precej sporna oseba. To pa Velikega Vođe ni motilo, da je ne bi imenoval na razne vplivne funkcije.

Vladi je bila zelo zvesta, saj je celo na precej nenavaden način "branila" način prodaje delnic Mercatorja.

Ves ta čas ste desničarji trdno stali na partijski liniji in branili "svoje kadre".

Potem se je očitno nekaj zgodilo. In - oh-my-God - Adrijana nenadoma ni več "naš" kader, saj si je drznila kritizirati Velikega Vožda.

Zanimivo mi je, da so vsi desničarji, ki so prej Adrijano blazno zagovarjali in podpirali, nenadoma, ko je postala ne-naša, le-to začeli prav primitivno napadati. Hej, napisala je pač eno pismo - do tega ima pravico, razlogi za pismo so ena stvar, vsebina pisma pa druga. ene zanima predvsem vsebina pisma in mi je vseeno kakšne namene je imela. Če je vsebina resnična, je to problem!

Pri desničarjih očitno deluje le ta refleks: ali si naš (potem si OK, ne glede na vse), ali pa nisi naš (potem si slab, ne glede na to kakšen strokovnjak si, koliko si dobrega naredil in celo koliko naš si bil pred tem). To je en tak komunistični refleks, ki se ga slovensko desničarstvo še ni znebilo.
sudo poweroff

jype ::

Luka Veliki> Od kje vam ideja da bo stvar od ju3 boljša?!

Tko ste rekli, ko je zmagala "desnica". Ker zdaj očitno ni, hja, kaj naj vam rečem. You were wrong before.

Luka Veliki> Potem bo pa trg postavil merila za leve/desne/neodvinsne medije.

Saj jih je že. Desni propadajo, levim gre dobro. Nič ne pomaga, če jih farbaš.

MadMicka ::

Danes sem prvič po dolgem času spet vzel časopis Delo v roke. In tako kot je bilo za pričakovati: na drugi strani v enem sestavku stališča predstavnika kabineta vlade o pismu ASK in zahtevi opozicije po pojasnilih Janše o zadevi, v drugem sestavku stališča vodje poslanske skupine SDS o tej zadevi, nato pa na tretji strani kar tri pisma bralcev oz. forumašev iz strani www.delo.si strani, kjer vsi trije ponavljajo stališča oblasti o pismu ASK. Mislim, tako uravnoteženega časopisa pa že dolgo ne. Zanimivo in to kjub dejstvu, da je ASK članica nadzornega sveta Dela.

imagodei ::

@MadMicka:

Mogoče so pa včeraj predstavili kontra stališča... >:D Kaj pa veš, mogoče pa po tem merilu uravnotežijo, hehe. (Ne vem, ne berem Dela)
- Hoc est qui sumus -

Luka Percic ::

Tko ste rekli, ko je zmagala "desnica". Ker zdaj očitno ni, hja, kaj naj vam rečem. You were wrong before.

Kje?
Jaz se zavedam da je vse kar je v državni lasti, na dolgi rok izgublja napram konkurenci.
In nasploh je slabo, ker so stalne čistke pri vrhu.
Zato se mora prodat.


Saj jih je že. Desni propadajo, levim gre dobro. Nič ne pomaga, če jih farbaš.

No, sej potem je pa problem rešen, kaj jočete?

Pri desničarjih očitno deluje le ta refleks: ali si naš (potem si OK, ne glede na vse), ali pa nisi naš (potem si slab, ne glede na to kakšen strokovnjak si, koliko si dobrega naredil in celo koliko naš si bil pred tem). To je en tak komunistični refleks, ki se ga slovensko desničarstvo še ni znebilo.

No, če pogledamo na primeru Viranta; v prejšnji vladi ni bil minister, čeprav so ga nujno potrebovali zaradi njegovega znanja.
Večkrat je imel strokovne konflikte, kjub njegovi neideološkosti.
Ampak za ministra ga pa niso hoteli dat, ker pač ni bil njihov.
Sedaj pa je gor.
Strokovnost kot merilo pri kateri vladi?

Ne delam si utvar, vem da ni vedno tako, hočem le rečt, da ko si na oblasti pač hočeš imet svoje ljudi zraven. Jasno. Dejmo le poskrbet da bo takih "državnih" mest čim manj.
To bomo dosegli z čimmanjšo državo.

Rešitev je na dlani, vi pa brundate, heh kako tipično, proti sedanji vladi.
Dejte nehat jokat, pa na naslednjih volitvah podprite tistega, ki se bo najbolj zavzemal za majhno javno upravo, ter za privatizacijo vsega možnega.
Pa bo precej mirneje v tej deželi čez leta.

dukenukem ::

tale adriana bo dobila eno fajn finančno inekcijo ,nakar vse tiho bo bilo ;)

jype ::

Luka Veliki> No, sej potem je pa problem rešen, kaj jočete?

Jočemo, ker je večina levih v lasti države in ker se je država pobarvala drugače, zdaj propadajo še levi mediji :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tajkuni in naše gospodarstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21644454 (3892) WizzardOfOZ
»

Kraja druzbenega premozenja z strani te in prejsnjih oblasti in mozne pravne posledic

Oddelek: Problemi človeštva
493107 (1920) djordjevic
»

Širjenje zavajajočih in očitnih laži v tujino

Oddelek: Problemi človeštva
491259 (1259) para!
»

YouTube + Janša = odpustitev novinarke + odstop urednika (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
996888 (4586) opeter
»

Strah

Oddelek: Problemi človeštva
422628 (1706) borchi

Več podobnih tem