» »

TV kartica za prenosnika

TV kartica za prenosnika

SkIDiver ::

Po čem se splača posečt, da bo uživanje ob gledanju TV-ja na prenosniku?

Zadeva bo služila gledanju in ne snemanju tako, da je povdarek na kvaliteti slike za gledanje. Lahko je PCMCIA ali USB in seveda ne bo odveč, če ima priložen tudi daljinski upravljalnik.

Torej vaši predlogi, mnenja so dobrodošli. Lahko tudi kdo ponudi v prodajo, če ima kaj primernega:)

SimplTech ::

Če želiš PCMCIA TV kartico si oglej tole od AverMedia: TV tuner za prenosnike. Imaš tudi napisano dobro mnenje enega od kupcev. Za rabljeno (piše da je nova) pa si oglej tale oglas: Tv tuner Avermedia @ Bolha.com

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

Tisto segrevanje me malo moti, če ni le kakšen osamljen primer segrevanja.

cojss ::

Jaz bi se raje odločil za usb verzijo, ker se mi zdi da je bolje imet v prenosnik priključen še en usb kabel kot koaksialca. Nr vem pa kako je pri teh usb tunerjih z zvokom, ali se prenaša prek usb kabla.

SkIDiver ::

Katerega pa predlagaš na USB?

Tiči kje kakšen problem, če pride koaksialc na prenosnika? Uporabljala se bo tako sobna antena tako, da možnost udara strele bo še vedno samo in le preko električnega omrežja.

BaRtMaN ::

Pred časom je bil v Monitorju test TV tunerjev in so za Zlati monitor izbrali nek eksterni Hauppauge.

Aha, že mam. Julij/avgust 2005, stran 64. Zlati Monitor dobita Sapphire Theatrix 550 Pro (PCI kartica) in pa Hauppauge WinTV-PVR USB2. Oba podpirata kodiranje v MPEG, kar znatno razbremeni CPU pri zajemanju programa.

Tudi mene zanima kaj takega pa se še nisem odločil, kaj bi. Za tegale Hauppauge-a sta distributerja Kotar in JAE, oba imata bolj švoh spletni cenik, ampak v Monitorju piše 30k. JAE pa ima tudi model WinTV USB2, ki verjetno nima tega dodatnega čipa za kodiranje v MPEG in stane 20k.

EDIT: Link do Monitorjevega spletnega članka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

pivmik ::

Poskusi tega:
LifeView TV Walker mini, lite ali ultra

Osebnih izkusenj z njim nimam, moj sosed ga je imel in mu je bil v redu.
LP, Gregor GRE^

cojss ::

S koaksialcem nisem mislil da bi bilo kaj narobe, le nepraktično se mi zdi. Zato se meni bolj dopade usb, ker lahko imaš hub, na njem pa vse dodatna naprave ala tv, disk, dvdrw, zvočna,... lepo nekje v kotu, do prenosnika pa napeljan samo en kabel. Tako lahko imaš bolj urejeno delovno okolje :). Pa še na katerem koli drugem računalniku ga lahko uporabiš.

Glede modelov pa ne vem, recimo na mimovrste sem videl enega pinnacla za 20 jurjev, ki se mi zdi zanimiv. Nisem pa še nič preizkušal teh zadev.

SkIDiver ::

To je pa res, da ni navlake kablovja naokoli.
Torej se usmerjam na zunanje kartice, ki se priklopijo preko USB.

PS: Dobro razmišljanje! Sploh nism pomislu na to!

BaRtMaN hvala za članek!

EDIT: Čip ima vezo za zajem videa-snemanje in pretvarjanje v željen MPEG format in s tem ne obremenjuje procesorja. Potemtakem nima veze pri gledanju oz samo predvajanju? Namreč tistih 10k sit mi je povsem odveč dat za kartico, ki ima čip za HW zajem, ki se ne bo potreboval.

Zadeva bo delovala na celeron mobile 1.3GHz z 1mb predpomnilnika in 512mb rama prenosniku kjer se defenitivno ne bo izvajalo snemanje.
Bolj mi je v zakup važna kvaliteta slike pri predvajanju ter njena resolucija in uporabnost programskega vmesnika. Velikost pa niti ni pomembna, ker bo zadeva stala samo na enem mestu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

SimplTech ::

Zelo dober in obširen test TV kartic (notranjih in zunanjih na USB) je bil objavljen v Monitorju 7/2005. Cel test si lahko v miru prebereš tukaj: Monitor 7/2005 - Test TV kartic


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

Oddelek: Kaj kupiti
74513 (3434) sokel
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509814 (7623) edublin
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507068 (5135) Tiash
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918919 (11959) Izi
»

TV Tuner za USB (externi)

Oddelek: Zvok in slika
111320 (1162) kolesar

Več podobnih tem