» »

Logitech MX518...mnenje uporabnikov.

Logitech MX518...mnenje uporabnikov.

SisQ ::

Zdravo...

Kot naslov že pove, me zanima ali je omenjena miš vredna nakupa. Rad bi menjal miš in, ker igram kar precej FPS, pa še to online, kjer je potrebno biti še bolj hiter in natančen bi si želel kupit igračarsko miš. Prebral sem že "review-e" in je po ocenah zeeeelo dobra.
Vendar so jo oni preizkušali le uro ali dve.

Prosim za mnenje, predvsem uporabnikov tega mišona oz. za vsak nasvet... hvala v naprej.

• spremenil: SisQ ()

nightman ::

Miška je sama po sebi zelo dobra. Edino kar mi ni bilo všeč, da dobiš plastične nogice, še vedno pa jih lahko zamenjša z teflonskimi, gumbi so zelo dobri razporejeni, kakšen gumb je tudi preveč, vendar me ne moti. Da sem se navadil na miško sem rabil kar nekaj časa, saj je malo težja od ostalih. Poglej si še od Logitecha G5, ki je po ocenah najboljša miška trenutno, pa še laserska je...

Tugi G5 sem si že ogledal (prebral teste) in je tudi zelo hvaljena miš vendar je trenutno draga cca 18.000,00 sit. Če je kakšen gumb več me ne moti, ker si rad nastavim bližnjice na miši kot so windows explorer, moji dokumenti itd...Seveda, če miš dopušča.

Zanima me, če je res opazna razlika pri igranju z MX 518 od igranja z eno navadno. So gumbi odzivni takoj ali je časovni zamik itd...Pri moji Genius se dogaja, da je zamik, ko pritisnam fire . Sicer je minimalen vendar pri COD 1, 2 itd...je to ključnega pomena, da ne izgubiš pike.

In....ali so vse tipke na MX 518 nastavljive poljubno, mislim, da gumb odpre katerikoli program, ki ga želiš imeti na določeni tipki?

Koliko sem razumel teste, je razlika med MX 518 in G5 v tem, da prva dela na 1600 dpi, druga pa 2000. Poleg tega je pa tudi druga laserska. Neke očitne prednosti laserja tudi ni nobeden poudarjal.

Shark-357 ::

Med MX518 in navadnim optičnim mišakom je razlika ogromna sploh če špilaš streljačine ;) ...priporočam nakup je vredna svojega denarja..

b0r1s ::

sam si lastim to mis ze vec kot leto in moram rect, da je bila vredna vsakega tolarja (takrat sem dal zanjo 14k)..lepo sede v roko..tudi v levo (sam sem namrec desnicar, vendar streljacine spilam z levo roko, ker sem se ze iz casov dooma2 navadil, da smerne tipke opravljam z desno roko (mislim hojo sem pa tja v igri)...ampak ce si mislis kupit to misko (oz. katerokoli boljso misko), si moras skoraj obvezno zraven nabavit eno ustrezno podlago..mx518 na podlagi od mize ni kaj dosti boljsa od ene navadne miske...z eno dobro podlago (sam si lastim Steelpada S&S) sele miska pride do izraza...razlika je kot noc in dan :)
Opty 170 @2.9GHz|DFI Ultra-D|2x512MB Mushkin RedLine XP4000|x800gto2| hx620w|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: b0r1s ()

Glede na to, da ste napisali samo dobre lastnosti, sem jo naročil.

Hvala za odziv, komentarje in nasvete...
...se priporočam za drugič :D

-Jani- ::

Js sem jo tut pred kratkim kupil - razočaran vsekakor ne boš...

Zgleda prav fletna - ne, v resnici ni nagubana :))

En je napiso zgoraj, da se mu zdi težka (proti ostalim);
js sem prešoltal nanjo še iz kroglične in mi je bila na začetku tako lahka, da sem jo kar po luftu nosil skoz :D

Gumbov vsekakor ni preveč 8-O : super so v navezi z npr. Firefoxom, lahko jih preprogramiraš, sigurno pa ne motijo - razen puščičnih tipk (poleg pač osnovnih) ostale pri normalnih kretnjah sploh niso dosegljive v smislu, da bi jih lahko pritisnil pomotoma.
Puščične tipke (oz. vsaj eno) so pri G seriji skinili, če se ne motim, kar se mi ne zdi glih dobra poteza.

Edino, kar me rahlo 'moti' je, da se miška zelo hitro zamaže - pa grem zmeraj za računalnik s čistimi rokami :)

V igrah je še nisem imel možnosti dodobra preizkusiti, ker se učim za en izpit...>:D

Glede teh podlag pa ne vem - a ljudje to res množično kupujejo (a je res kao neka razlika?)?
Osebno se mi zdi rahlo ... (OK da ne bom koga užalil :)) ) dajati še enih 10k za podlago za miš!
Ne rečem, morda pa hardcore gejmerji res opazijo razliko, sam pa nimam gnarja, placa, razloga, namena kaj takega nabavlat...

mzidy ::

Edino, kar me rahlo 'moti' je, da se miška zelo hitro zamaže - pa grem zmeraj za računalnik s čistimi rokami

To se tudi pri meni dogaja:\

bajsibajsi ::

"Edino, kar me rahlo 'moti' je, da se miška zelo hitro zamaže - pa grem zmeraj za računalnik s čistimi rokami"

Jaaaaaa... sem mislil, da se to sam men dogaja.. pa raj nikol nism omenjal. Sam je pa res... Ceprav pozno v noc dostikrat jem zraven, imam vseeno skoraj vedno ciste roke; in tudi cistim jo redno. Samo gledano s pozitivne perspektive, se enako hitro kot se "zamaze" tudi enako hitro in z lahkoto scisti.

p.s. Kdo v igrah resnicno uporablja < 1600dpi?

cojss ::

Ko snipaš na ful zoom, ti prav pride 1600 dpi za hitre prelete pokrajine. Al pa pri far cry, ko nameriš z desno tipko, stisneš še +, da se premika isto hiter kot normalno,... da bi pa skoz igral na 1600 je pa vsaj meni prehiter.

"Ko snipaš na ful zoom, ti prav pride 1600 dpi za hitre prelete pokrajine."

No comment :)

hokuto ::

mene samo nekaj moti pri mx518 in glede na to, da noben tega ne omenja, me res zanima, ce sem edini in ce sem, kako to odpraviti. gumba na palcu (thumb) namrec (puscicna jih je nekdo prej imenoval) in pa ta na kolescku mi delajo z ogromnim zamikom, cim je procesor vsaj malo bolj obremenjen. na thumb gumbih imam nastavljena shift in ctrl, na kolescku pa backspace in recimo, da se rola en divx, jaz pa medtem skacem po mapah v explorerju... stisnem kolescek in ne reagira (moral bi seveda iti en nivo visje v drevesni strukturi), ker se mi ne da cakat, kliknem na up button v toolbaru ali pa backspace na tipkovnici. ko ze pridem na zeljeno mesto, pa po par sekundah koncno zagrabi moj prejsnji stisk kolescka in me vrze se en nivo vise (ali pa vec, ce sem pac veckrat stisnil kolescek). podobno, ko hocem s shiftom oznaciti vec datotek in moram veckrat poskusiti in drzati thumb gumb preden zagrabi. glede na to, da igre tudi zahtevajo svoj del procesorja, se isto dogaja tudi tam. na kolescku imam recimo bindan score in ko ga kliknem, se ne zgodi nic... sele po par sekundah se score koncno prikaze. se huje je s thumb gumbom kjer imam bindan pocep in moram drzati vec sekund, da mojster dejansko pocepne, nakar tudi, ko spustim, se kar nekaj casa vztraja v pocepu (recimo toliko casa kot sem drzal, da je sploh pocepnil). torej vse pritiske na te gumbe si zapomni in jih tudi izvrsi (jih ne izgublja), vendar pa je problem ta nesprejemljivi nekajsekundni zamik.

za resitev problema sem misko poskusil na usb in ps2 = isto, z razlicnimi verzijami driverjev = isto, z razlicnimi nastavitvami v opcijah od driverjev (kar sem pac mislil da bi lahko imelo kakrsenkoli vpliv) = isto... skratka nic od tega kar sem poskusil ni pomagalo. masina sama tudi ne bi smela biti problem, saj je na isti masini, z enakimi nastavitvami (winsi niso bili reinstalirani ob zamenjavi miske, samo driverji) double optical oz. katerakoli logitech miska, ki je uporabljala se mouseware driverje delovala odlicno, torej instantno, ne glede na pritisnjen gumb in ne glede na obremenjenost procesorja. ta mx518 pa s temi setpoint driverji nikakor noce. kaj bi lahko bil vzrok tega problema in kako naj ga odpravim.
doke!

Izbriši setpoint ali probaj miško, če imaš možnost na enem računalniku, ki nima nobenih logitechovih driverjev za miško gor ali pa vsaj setpointa, pa boš videl, ali je problem v miški ali driverjih. Ker ta setpoint zna včasih kar precej zabavati. Je pa miška brez vsakih driverjev popolnoma funkcionalna.

Hokuto, pri moji miski tega zamika ni; vsi gumbi delujejo v parih milisekundah.

miska bo ze delala brez setpointa, samo teli dodatni gumbi, ki so problem pa verjetno bolj tezko a ne (levi in desni click delata povsem normalno v vsakem primeru), tako da ne bom kaj dosti videl na drugem racunalniku brez setpointa. po mojem ne bi smel bit hardwarski problem pri sami miski, ker dela kot treba kadar je cpu neobremenjen.

bom poskusil se n-tic zbrisat setpoint pa preveril situacijo najprej brez in nato z nanovo instaliranim, da vidim kaj bo.
doke!

Vse tipke delajo brez setpointa.

ja delajo brez, ampak kolikor vem ne mores funkcije bindat po zelji (shift na thumb, pa backspace na wheel recimo). je pa res, da brez setpointa te default funkcije (back/ffwd na thumbih) delajo brez laga. to sem v bistvu ze ugotovil pred casom, pa pozabil napisat prej ;) problem je torej, kako pripravit misko do tega, da dela tako kot se spodobi, s po moje nastavljenimi funkcijami gumbov.
doke!

strictom ::

Za snajpanje je namenjem malo majnši DPI. Recimo 800, ali celo včasih ko ciljaš kašno statično tarčo da ga lepo v oko šicneš 400.

V winsih je pa treba met nastavljeno na 1600dpi in met hitrost miške na bolj počasi. Takrat šele udari ven tista njena prava natančnost.

PS.: G5 je naravnost nazgravžna:(
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miska Logitech G5

Oddelek: Strojna oprema
432176 (1523) xsannyx
»

Katero Gaming miško do 30€ (+/- 5€)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
736549 (5739) TOP
»

Kako miško kupiti? (strani: 1 2 )

716615 (5095) erzy
»

laserska vs optična miška

1510173 (9874) roli
»

katera miška je najboljša izbira (strani: 1 2 )

847817 (5978) Meddo

Več podobnih tem