Forum » Kaj kupiti » Kako kupiti prek ebay.de
Kako kupiti prek ebay.de

miskoslo ::
Zanima me, kaksen je postopek nakupa preko ebay.de
Ko sem gleda povsod pise:
Versand nach Deutschland.
A to pomeni da ne posiljajo v slovenijo in je potem zadeva neuporabna?
Lahko kdo opise postopek uspesnega nakupa preko ebay.de in na kaj treba paziti.
Ko sem gleda povsod pise:
Versand nach Deutschland.
A to pomeni da ne posiljajo v slovenijo in je potem zadeva neuporabna?
Lahko kdo opise postopek uspesnega nakupa preko ebay.de in na kaj treba paziti.

antonija ::
Ce je napisano da posilja samo v nemcijo poslji prodajalcu mail ce je prepravljen poslat v slovenijo in kolk racuna za postnino (eni dajo nerazumne visoke stroske, eni pa cist realno ceno). Vprasat moras se preden sploh zacnes bidat, ker ce ponesreci zmagas in on zares ne posilja v slovenijo pol te lahko clo bannajo na vseh ebayih.
Drugace pa nakup preko ebay.de pri meni poteka (je potekal nekako takole):
-ce pise da posilja samo v nemcijo posljes mail ce posilja v slovenijo. Ce cez kak dan dva ni maila, pol gre za neresnega prodajalca in se ne ukvarjam vec z njim. Ce ze posiljas mail hkrati vprasaj katerega od nacinov placila ima najraje in kateri je po njegovih izkusnjah nahitrejsi/najcenejsi. Pri moznih nacinih placila bodi dost selektiven, ker ene variante majo neskoncne moznosti za nateg. Jst osebno sem vedno dobil vse brez nategov in zajebavanj.
-ce posilja v slovenija, ga najprej vprasaj za vse stvari ki jih hoces vedet (kolk je rabljena zadeva, morebitne okvare, estetske napake,...). Ce se bos pritozeval po nakupu mas sam probleme.
-ko si ziher da bi to zadevo rad mel zacnes bidat. Ce zmagas, placas tako kot si se zmenil v mailu in stvar je resena.
Drugace pa nakup preko ebay.de pri meni poteka (je potekal nekako takole):
-ce pise da posilja samo v nemcijo posljes mail ce posilja v slovenijo. Ce cez kak dan dva ni maila, pol gre za neresnega prodajalca in se ne ukvarjam vec z njim. Ce ze posiljas mail hkrati vprasaj katerega od nacinov placila ima najraje in kateri je po njegovih izkusnjah nahitrejsi/najcenejsi. Pri moznih nacinih placila bodi dost selektiven, ker ene variante majo neskoncne moznosti za nateg. Jst osebno sem vedno dobil vse brez nategov in zajebavanj.
-ce posilja v slovenija, ga najprej vprasaj za vse stvari ki jih hoces vedet (kolk je rabljena zadeva, morebitne okvare, estetske napake,...). Ce se bos pritozeval po nakupu mas sam probleme.
-ko si ziher da bi to zadevo rad mel zacnes bidat. Ce zmagas, placas tako kot si se zmenil v mailu in stvar je resena.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OZZY ::
nerazumne cene poištnine...moraš vedet, da če pošlje preko DHL-a potem te pride ptt35 evrov. Sicer ponuja dhl varjante, da kupiš paket 5 poštnin, kjer te potem pride samo 18 evrov ampak je to strošek za nakup prodajalca, ker ne ve, če o kdaj sploj ponucal preostale bone.
Je pa opcija maxibrief international ampak jih mora v to prepričat.
Drugače pa najbolj da napišeš naslednje, ko pošlješ povpraševanje..
1. Da te zanima, če lahko počlje v SLO
2. Podaš način poštnine, ki se ti zdi primeren..sam ma to že pošlihtano in vem kako lahko pošlje.- seveda zavarovano.
3. Poveš, Da si resen kupec in da nisi sam nek kuper kr tko..majo kr dost slabih izkušenj nekateri z mednarodnim pošiljanjem in neradi zato pošljejo.
4. Poveš način plačila, kako bi plačal in kaj recimo rabiš od njega..iban/swift kodo.
5. jaz na koncu dodam še svoje ocene za vsak slučaj..
Ampak da pošlje ni nikoli garanirano...so pa tovje ocene indikator tvoje zanesljivosti in pri meni je trenutno še vedno 100% in jih je kr lepo število.
Je pa opcija maxibrief international ampak jih mora v to prepričat.
Drugače pa najbolj da napišeš naslednje, ko pošlješ povpraševanje..
1. Da te zanima, če lahko počlje v SLO
2. Podaš način poštnine, ki se ti zdi primeren..sam ma to že pošlihtano in vem kako lahko pošlje.- seveda zavarovano.
3. Poveš, Da si resen kupec in da nisi sam nek kuper kr tko..majo kr dost slabih izkušenj nekateri z mednarodnim pošiljanjem in neradi zato pošljejo.
4. Poveš način plačila, kako bi plačal in kaj recimo rabiš od njega..iban/swift kodo.
5. jaz na koncu dodam še svoje ocene za vsak slučaj..
Ampak da pošlje ni nikoli garanirano...so pa tovje ocene indikator tvoje zanesljivosti in pri meni je trenutno še vedno 100% in jih je kr lepo število.
Go with the flow.

antonija ::
Meni je en napisal 150eur stroskov za eno rocno lucko da bi mi jo poslal. To je nerazumna cena. Drugi prodajalec je bil pametnejsi i9n je napisal realno ceno postnine zaokrozeno navzgor za kak evro, ampak tud ce mu dam za tisti kufe ni to tak problem.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OZZY ::
Da ni mislu 15 evrov in se je zaejb***pri pisanju. Mogoče je pa mislu z vsem skupi da je tok...Sicer pa 150 evrov ne vem kaka bi to morala biti poštnina. Je skoraj nemogoče za eno ročno lučko, da bi bila tok.
Go with the flow.

bastadu ::
...nerazumne cene poištnine...moraš vedet, da če pošlje preko DHL-a potem te pride ptt35 evrov.To je čist neuporaben podatek, ker nikjer nisi podal potrebnih dimenzij in teže paketa za katere bi naj veljala ta cena... btw je pa DHL precej drag...

korpi ::
Zdravo!
Še moje mnenje in izkušnje:
Glede pošiljanja v Slovenijo - dodaj, da je to EU (eni še vedno ne vedo, da je Slovenija v Evropi). Meni je to pomagalo pri enem nakupu, ker je tip mislo, da pošilja nekam v Rusijo.
Običajno se da zmenit z vsakim, tudi če piše samo v Dutschland...
Zaenkrat sem plačal poštnine med 15 in 30 € (30€ - zavarovana pošiljka)
Poglej komentarje kupcev oz. prodajalcev in AGB (splošni pogoji poslovanja) - drobni tisk
Resni odgovarjano na maile dokaj hitro.
IBAN in SWIFT kodo pred nakupom preveri na internetu, če je veljavna (v kolikot to ne storijo na banki ( http://www.apacs.org.uk/IBAN/iban/Iban_...
Pozanimaj se za stroške bančnega transferja, če delaš z nakazilom v tujino. (med 1500 in 3000 SIT po mojih izkušnjah)
Preveri kaj so v banki zapisali za namen nakazila (včasih pišejo kar v slovenščini, včasih "pozabijo" kodo artikla ipd.
)
Pa vse srečo
Še moje mnenje in izkušnje:
Glede pošiljanja v Slovenijo - dodaj, da je to EU (eni še vedno ne vedo, da je Slovenija v Evropi). Meni je to pomagalo pri enem nakupu, ker je tip mislo, da pošilja nekam v Rusijo.
Običajno se da zmenit z vsakim, tudi če piše samo v Dutschland...
Zaenkrat sem plačal poštnine med 15 in 30 € (30€ - zavarovana pošiljka)
Poglej komentarje kupcev oz. prodajalcev in AGB (splošni pogoji poslovanja) - drobni tisk
Resni odgovarjano na maile dokaj hitro.
IBAN in SWIFT kodo pred nakupom preveri na internetu, če je veljavna (v kolikot to ne storijo na banki ( http://www.apacs.org.uk/IBAN/iban/Iban_...
Pozanimaj se za stroške bančnega transferja, če delaš z nakazilom v tujino. (med 1500 in 3000 SIT po mojih izkušnjah)
Preveri kaj so v banki zapisali za namen nakazila (včasih pišejo kar v slovenščini, včasih "pozabijo" kodo artikla ipd.

Pa vse srečo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ebay.de način plačilaOddelek: Loža | 13123 (4723) | vilonja |
» | eBay - "zmaga" na avkciji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12851 (7529) | Okapi |
⊘ | Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 104201 (48748) | Tilen |
⊘ | ebay (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 46161 (35552) | Tilen |
» | Kako kupiti tole :) (prek ebaya)Oddelek: Kaj kupiti | 2542 (1943) | OZZY |