» »

Hud problem z apache

Hud problem z apache

Kricert ::

Pozdravljeni. Na svojem računalniku sem razvijal nek projekt in uporabljal apache kot server. V povezavi s php je vse lepo štimalo, nekaj problemov je bilo s povezovanjem z mysql bazo vendar ni bilo prehudo. Potem sem preizkušal neke čisto osnovne php ukaze za shranjevanje npr teksta v txt datotekah in vedno znova se mi je izpisalo Forbidden You don't have permission to access /< on this server Takrat mi je tudi apache začel delati izjemno počasi, kar prej nikoli ni bil problem. Padla je odločitev da vse skupaj vržem dol in ponovno namestim. Vse sem zmetal dol, mysql, php, apache, projekt sem shranil, zbrisal pa vse povezane datoteke, sčistil register, opravil čiščenje diska, resetiral comp itd. Potem sem se lotil ponovne inštalacije, začel sem z Apachejem in stvar ne dela več. Preizkusil sem vsega boga, brez zagnanih firewallov, brez celo antivirusa... preprosto ko vpišem localhost (ali 127.0.0.1) začne browser (sem preizkusil različne) samo lovdat in na koncu se vse skupaj konča z neskončnim lovdanjem ali pa s timeoutom. Po trayu bi sklepal da je delovanje Apachejevega serverja normalno, da se ga resetirat, ustavit, zagnat, pri zagonu rač. se normalno zažene, tudi pri inštalaciji ni težav ampak v browserju preprosto ne morem več dobit ničesar ven, začenjši s test page-om.

Še nekaj podatkov: sem na win XP, apache error log pa mi izpisuje tole: [crit] (OS 10022)An invalid argument was supplied. : Child 3176: setup_inherited_listeners(), WSASocket failed to open the inherited socket. Vendar v FAQu za moj primer ta težava ni ustrezno razložena pa tudi drugje nisem našel nič uporabnega. Moj kolega računalničar je tudi ostal brez idej v čem bi bil lahko primer. Ni mi do formatiranja winsov, zato bi bila vsaka pomoč zelo dobrodošla!

#000000 ::

Probaj EasyPHP 1.8 samo za štos http://www.easyphp.org/telechargements.php3

Kricert ::

Ni problem probat, ne vem pa kako povezavo naj bi to imelo z delovanjem Apache serverja?

R33D3M33R ::

Mogoče bi bilo dobro preizkusiti kako drugo verzijo apacheja. Mogoče dela težave vgrajeni firewall od Windows glede na to da so težave s socketi. Mogoče je težava v hosts datoteki. Test configuration ti dela vredu?
Kaj če bi probal downloadati eno verzijo apača, ki ne rabi instalacije? Recimo x-author, ti to deluje?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Kricert ::

Delal sem tud reset z win fw off tko da to po mojem ni to, bom pa sprobal tud druge verzije, vidim da je tudi easyphp nekakšen all included pack. Najbolj me muči to ker mi je še pred cca štirimi dnevi apache normalno delal. Test configuration mi pa ne dela uredu :|, v bistvu gre v prazno, tprej ni efekta. Zdajle bom napravil reset in sprobal oboje z zgornjih dveh linkov.

McAjvar ::

ugibam, da uporabljas verzije 2.0.53, 2.0.54 ali 2.0.55? na windows je bila zadnja verzija, ki mi je delovala, 2.0.52. poskusi s starejso razlicico, kot je ze R33D3M33R predlagal. tudi kolega je imel podobne tezave, po downgradu na 2.0.52 je stvar letela ko pesem.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

#000000 ::

Ni problem probat, ne vem pa kako povezavo naj bi to imelo z delovanjem Apache serverja?


Tako fino povezavo ima, namreč EasyPHP je enoklikna varijanta, ima vse Apache php pmpMyadmin tko da mogoče nebi blo napak to probat za lokalno ne rabiš niti nobene zadeve konfigurirat pa vseeno dela ko šus. LP

Kricert ::

Ok takole je, nisem sicer še urihtal zadeve, sem pa še bolje definiral problem. Nainštaliral sem XAMPP in vse je prikazano kot normalno in tudi vse normalno dela, problem je samo v Apacheju. Imam control panel in SQL mi normalno dela, isto vse ostalo, za Apache pa sicer ne sporoči nobene napake ampak vsakič ko zaženem Start se priklopi in za nekaj sekund napiše "running" potem pa "pade dol" oziroma spodaj v okenčku za prikaz stanja mi napiše Busy... problem je preprosto nekje z Apachejem, a ga ne uspem definirat... poglejte prilagam še screenshot

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kricert ()

krho ::

Če se ne motim apache ob inštalaciji ustvari kar linkov v start meniju. Eden izmed njih je tudi test config. Kaj ko bi zagnal zadevo s tem, da bi videl napako.

@MacAjvar. Naložen imam Apache 2.0.55 na winXP s SP2 in dela brez problemov.
drugače pa citirano iz apache.org:
If you are downloading the Win32 distribution, please read these important notes.
Če ti delajo probleme nepopolni downloadi.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Kricert ::

test config ne vrne ničesar, error log pa kot že rečeno izpisuje tole:

[crit] (OS 10022)An invalid argument was supplied. : Child 224: setup_inherited_listeners(), WSASocket failed to open the inherited socket.

v osnovi izgleda kot da bi apache povsem normalno delal in ne javlja napak razen tele zgoraj v error logu, samo povezava s serverjem takoj pade dol

FAQ sem si že pogledal, po netu sem tud že precej gledal preden sem tukaj gor objavil, neumno se mi zdi to da mi je še pred štirimi dnevi Apache server normalno deloval. Evo prilagam še screenshot kako izgleda zaganjanje localhosta v browserju - (screenshot tukaj), btw tako je stanje brez fwja, port je ok, skratka... :\

Kricert ::

fantje hvala vsem za pomoč, zdaj se je situacija razrešila... kaj sem naredil? odinštaliral sem av in fw :)) pred kratkim sem se znebil pretirano restriktivnega zonealarma in vrgel gor nov av in fw in očitno sta bila tule dežurna krivca (ali pa en od njiju) ... zdej pa nazaj zonealarm razen če ma kdo boljši predlog učinkovitega pa tudi fleksibilnega fw?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kricert ()

R33D3M33R ::

Hm. Z Zone Alarm sem imel sam pred časom precejšnje težave in sicer mi je verzija 5.x povzročala težave ravno pri apacheju. Na 4.5 je vse delovalo super, pri 5.x pa kar naenkrat ni deloval SSI. Trenutno uporabljam Sygate, težav nimam. Je pa problem, ker novih verzij ne bo več na voljo. Ta fw so namreč ukinili :'(
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

krho ::

Še 1x ali si prebral link na citatu iz apache strani!!
Meni je apahe deloval, vendar sem dobival nepopolne datoteke, in tudi v mojem primeru je bil kriv firewall.

edit: sem malce goglal sedajle. V večini primerov je za to napako kriv firewall.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

McAjvar ::

kricert: poskusi kerio personal firewall. meni je fajn, pa se zastonj je, ce ne rabis vseh featurjev. primerjavo polne in okrnjene verzije imas na podanem linku.

@krho: win32 readme sem seveda prebral :) najbrz niti 2.0.52 verzija ne bi delovala, ce ne bi bilo ok. res pa je, da sem imel tezave nekje drugje, strace je namrec pokazal, da apache ni mogel spawnat child procesov. kle je vedno crknil. no, nisem se prevec ubadal s problemom, ker sem rabil samo lokalno postavljeno delujoco verzijo, da sem lahko delal dalje. cudno je sicer blo vse skup, ampak... :)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Kricert ::

evo sem si pogledal še nitko o firewallih na tem forum in naložil Sygate in vse dela ok 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322245720 (20385) miko22
»

phpmyadmin ????

Oddelek: Izdelava spletišč
131711 (1480) Doman
»

kako narediti portal

Oddelek: Izdelava spletišč
223287 (3091) #000000
»

MySQL Administrator

Oddelek: Izdelava spletišč
191625 (1465) itsmeanthony
»

Problemi pri postavitvi serverja!

Oddelek: Omrežja in internet
61744 (1659) Hair

Več podobnih tem