» »

MySQL Administrator

MySQL Administrator

itsmeanthony ::

Mene pa zanima, kako se naredi baza v mysql administratorju?
Če bi lahko dobil kje kakšen tutorial (slovenski, če je mogoče)?

LP in hvala!

:D

#000000 ::

Tkole

aja nej te ne zbega ker to so tutoriali za delo z cPanelom ampak ostalo je pa isto. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

itsmeanthony ::

Torej če si dol potegnem cPanel bi blo kr kul, ker sem tak pogledal ta link malo, pa je super, zato ker je filmček.

Hvala, če pa mi kaj ne bo šlo pa bom še tak kaj napisal.

itsmeanthony ::

kaj potem takem v bistvu jaz ne rabim tega mysql administratorja ne?
In še nekaj me zanima, če je potrebno inštalirat ta phpmyadmin in kako se ta inštalira?

Hvala!:D

#000000 ::

Ja ne kak c panel, to je demonstracija za uporabnike keri imajo plac na volji zakupljen (host) in prek tega cpanela ti pol urejaš zadevo, MsqlAdmin in phpMyadmin pa je isti kot če ga imaš na svojmu kompu al pa kje drugje. Drugač pa je Cpanel 1200 $ na licenco se mi zdi, in pomojem še Orank bol zajeban za porihtat da ti bo delu, tko da si rajš prihran živce in čas ter ustvari bazo kot je opisano v tutorialu. Edin če se ti da igrat. LP

#000000 ::

Ja dej povej za kaj sploh nucaš to bazo met, in kje bi jo rad naredu na svojmu serverju (rabiš Apache, phpMyadmin in mysql) al nekje kjer imaš zakupljen-brezplačen server ? LP

itsmeanthony ::

Bom poskusil nastaviti to bazo. Hvala za ta odgovor!

LP!:D

#000000 ::

Ni za kwa :D LP

itsmeanthony ::

Aja btw!

Apache server mam že v celoti postavljen!
:D

#000000 ::

A je zraven tud msql in phpmyadmin ? Če ni obstajajo tud one click varijante npr. EasyPhp downloadaš (10 MB) , dvakat klikneš in dela, ima vse kar rabiš že zraven. Aja za kaj sploh boš to imel, za testirat al misliš kako stran gor postavt ? Lp

EasyPhp link

itsmeanthony ::

Tak v bistvu za teste, ker sem se zdaj php začel učit, ker me to zelo zanima, pa tak malo kako stran nardim, pa bi rad da je forum pa te fore gor, potem pa rabim ta mysql, ker brez tega forum ne dela a je tako?
:D :D :D

itsmeanthony ::

drugače pa sem tisti easyPHP že enkrat gor mel samo je mysql nekaj zajebaval!
Pa sem zaj pač malo več truda uporabo za ta apache pa sem zravn živcev dosti zgubo, zaj pa ta server končno mam postavljen!

#000000 ::

Ja men je tud Apache bolj KULL od EasyPhp :D ne ne hec, glej easyPhp je Apache + mysql + PhpMyadmin, se prav da je isto kot, če bi vsak ta program instaliral posebej, (od tod verjetno tudi ime izi) Se prav da šutni dol obstoječi Apache in si instaleraj to, zaštarti in počakaj da začne vse delat,

potem pejt sem http://localhost in če vse dela ti more pokazat tole in ikonco E dol v toolbaru.

Če je Fse F redi, greš na ikonco in poiščeš administracijo / in ko se odpre izbereš phpMyadmin-menage data base

in tukaj veselo ustvariš pol tisto bazo kero si omenju na začetku. LP

itsmeanthony ::

Bom poskusil pol easyphp, ker se zdi veliko manj zakomplicirano vse skupaj, kajti pri apache serverju je potrebno marsikaj nastavljati.
Še nekaj me zanima, stran je lahko velika toliko, kolikor imaš pač prostora na disku a je tako, ali ma kako omejitev glede tega?

itsmeanthony ::

Aja pa še nekaj me zanima, katero verzijo imaš ti ker jaz sem si dol potegnil 1.7, pa je malo drugačno kot pa te tvoje slike.
Zanima me še nekaj kako si dal tam ta language.txt, sicer jaz sn lahko tam zbral pa sn dal na angleško, tak da zaj mam v angleščini!

Pa če bi mi lahko bolj natančo povedal kak prideš v phpmyadmin, ker sem napisal v mozzillo recimo http://localhost/phpmyadmin/ ---> točno tak na mapi piše pa ne gre, tak da ne vem katero ikonco si ti stisno.

Aha pa še tole, ta language sem zdaj našel, samo spada tam pod verzijo 1.7. Zaj pa me zanima, ker sem si jaz downloadal verzijo 1.8, če ta language.txt lahko vseeno tam uporabim?

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Ja imam 1.8 sej jo lahko posodobiš poišči na tisti E ikonci about easy php in klikni Check version pa ti jo bo prenovilo, če pa ne pa si to 1.8 dol snam.

Še tole apache moraš isto nastavit tko kot prej, edin če boš laufu zadevo izključno lokalno pol ti niti ni treba, kerokol stran boš postavu jo morš imet 'svoji mapi npr. testna_stran' kero skopiraš v C:/program files / easy-php / www / mapo in pol ko greš na localhost ti bo mapo testna_stran tudi pokazal, in samo klik nanjo pa ti jo ofna.

itsmeanthony ::

Ja sem uspešno inštaliral easyphp 1.8 in deluje.
Problem pa je v tem, ker sem naredil novo bazo imenovano housy, v njo pa sem potem naredil tabelo imenovano shoutbox. Zanima pa me, kam je to potrebno potem shranit (sql datoteko, ki jo ustvariš), aha in še zakaj jo je potrebno sploh shranit?

Zgodovina sprememb…

itsmeanthony ::

Spet sem prišel do nečesa in bom kr vprašal če je že tema odprta?

Zakaj recimo meni odpre stran, ko napišem (primer ---> http://localhost/housy/chmod.html), v tem primeru dela, ko pa hočem recimo namesto localhost napisat moj ip ali pa domeno pa ne gre! Kaj narediti?

Baja ::

Apachu je potrebno povedati, da sprejema zahtevke tudi na ip stevilki in samo localhost-u. za domeno isto, s tem da mora domena kazati na tvoj racunalnik.

nastavitve za apachenajdes v datoteki /Apache/conf/httpd.conf. je dobro dokumentirana, tako, da kar v napad. isci ServerName.

itsmeanthony ::

Mimogrede, ta server name zraven katerega sem napisal svoj IP, na žalost to ne funkcionira. Sem probal dat ip tudi pod virtualhost in namevirtualhost pa vseeno ni delovalo, tako da ne vem v čem je problem!:( :( :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Host for learning joomla!

Oddelek: Izdelava spletišč
131358 (1155) flasha
»

Apache + MySQL na Http://localhost ali FTP

Oddelek: Omrežja in internet
81612 (1499) #000000
»

phpmyadmin ????

Oddelek: Izdelava spletišč
131711 (1480) Doman
»

Hud problem z apache

Oddelek: Izdelava spletišč
141075 (919) Kricert
»

kako narediti portal

Oddelek: Izdelava spletišč
223287 (3091) #000000

Več podobnih tem