Forum » Pomoč in nasveti » Ecs K7S5A
Ecs K7S5A
Windi ::
Pred tednom dni sem si nabavil to plato in me nekaj zeza. Namreč imam 2x256Mbrama SDRam in ju ne morem uporabljati skupaj. Če imam oba noter mi cela mašina zašteka, če dam enega ven, dela vse normalno. Je mogoče kje kaca caka.
g0Run7 ::
jst imam v taisti plati notr en 128 modul mislim da micron in enga cudnega 256, oba mi delata na 142mhz brez problema.
kaksne firme ram je tvoj?
kake nastavitve imas v biosu za ram?
kako ti zasteka? kdaj? kaksen os?
kaksne firme ram je tvoj?
kake nastavitve imas v biosu za ram?
kako ti zasteka? kdaj? kaksen os?
En je Micron, tadrug pa Hyundy (no saj veste kaj mislim).
Zašteka mi skoraj vse povsod, pri nalaganju Windowsov pa najpogsteje. V biosu pa imam vse na optimalno (defoult) ja ja saj vem!!
Zašteka mi skoraj vse povsod, pri nalaganju Windowsov pa najpogsteje. V biosu pa imam vse na optimalno (defoult) ja ja saj vem!!
ChiefThunder ::
mogoče sta res kriva modula, tko, k je vasko reku...
ne, ne splača se ti menat...
ne, ne splača se ti menat...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Ali si zdaj lahko kupim 1x512Mbrama SD Ram in ostala dva prodam, ali si naj kupim 512Mb rama DDR. Kaj priporočate, ker mi je 256Mb rama dosti premalo.
Ali naj ta dva nesem nazaj in v trgovini povem da sem si kupil novo ploščo in da tisti ram ni komptatibilen?
LordWorm ::
Povej kak sistem imas pa ti povem ce se ti splaca imet 512MB.
Ce nimas tm 1GHz GF3 je 256MB cist dost.
Ce nimas tolk dobre masine prodej ram.
Ce pa mas pa prodej enga od ramov pa kup isto firmo(se enga 256MB) sej ni drag.
Ce nimas tm 1GHz GF3 je 256MB cist dost.
Ce nimas tolk dobre masine prodej ram.
Ce pa mas pa prodej enga od ramov pa kup isto firmo(se enga 256MB) sej ni drag.
Kaj pa če si kupim istega 1x 256 in ne bo delalo.
P.S. Moj sistem je 1.2Gb Athlon in GF2 MX. Prej sem imel noter na stari plati 512rama in vam povem razlika je velika kar se tiče 256Mb.
P.S. Moj sistem je 1.2Gb Athlon in GF2 MX. Prej sem imel noter na stari plati 512rama in vam povem razlika je velika kar se tiče 256Mb.
DanKick ::
Garrett33: kaj ima pa RAM veze s procem in grafično?!?
Enostavno povedano:
- če imaš Win95/98/ME ostani pri 256MB
- WinNT/2000/XP - vzemi 512MB čip
Skratka, če uporabljaš rač. za intenzivno grafično oblikovanje, urejanje digitalnega videa in podobno, ti bo 512MB ram-a koristilo (predvsem pod Win2000/XP sistemom, Win95/98 in ME enostavno ne vedo, kaj bi s toliko ram-a počelo).
Če pa uporabljaš računalo za igre in pisanje dokumentov, enostavno ne rabiš več kot 128MB za Win95/98/ME oz. 256MB za Win2000/XP (govorim o udobnem delovanju in ne min. zahtevah)
Glede DDR-ja: ram je poceni, zato si omisli slednjega.
Enostavno povedano:
- če imaš Win95/98/ME ostani pri 256MB
- WinNT/2000/XP - vzemi 512MB čip
Skratka, če uporabljaš rač. za intenzivno grafično oblikovanje, urejanje digitalnega videa in podobno, ti bo 512MB ram-a koristilo (predvsem pod Win2000/XP sistemom, Win95/98 in ME enostavno ne vedo, kaj bi s toliko ram-a počelo).
Če pa uporabljaš računalo za igre in pisanje dokumentov, enostavno ne rabiš več kot 128MB za Win95/98/ME oz. 256MB za Win2000/XP (govorim o udobnem delovanju in ne min. zahtevah)
Glede DDR-ja: ram je poceni, zato si omisli slednjega.
Hvala za nasvete, sem se že odločil in bom kupil ali 1x512Mb DDR ali 2x256Mb DDR, zdaj je odvisno kaj bo pasalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16879 (8918) | Vlad Tepeš |
» | 512Mb več?Oddelek: Strojna oprema | 2258 (1388) | para! |
» | Koliko Ram-a=? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6360 (4531) | [SkA] |
» | Kvaliteten RAM (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Navijanje | 26146 (17944) | bodom |
» | RAM CAS3 in CAS2Oddelek: Kaj kupiti | 857 (761) | ChiefThunder |