» »

Postavljalci internetnih strani POZOR - spletna trgovina

Postavljalci internetnih strani POZOR - spletna trgovina

JurcaG ::

zanima me če bi kdo znal postaviti stran - SPLETNO TRGOVINO

z vsemi forami ki spadajo gor - košarica, plačilo po predračunu, pri prevzemu,
uporabniški vmesnik za admina, za upload izdelkov...

Predvsem me v prvi vrsti zanima CENA postavitve takšne dokaj zahtevne strani!
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

tec ::

Cena se giblje od 200k naprej. Lahko pa pogledas zencart ali kaksno drugo ze narejeno trgovino in jo sam predelas.

gregy ::

Oscommerce . free zadeva .. oglej si naso stacuno, ki je narejena na Oscommercu! Je ni zadeve, ki je oSC ne ponuja!

McAjvar ::

@gregy: afaik sta zen-cart in oscommerce bolj kot ne eno in isto oz. je prvi izpeljan iz slednjega. bi pa izkoristil tole temo in tebe kot poznavalca oscommerca 0:) za sledece vprasanje: ali osc/zc/kaksna druga aplikacija podpira neke vrste... trgovski center. v smislu, postavis eno aplikacijo, naredis kategorije, potem pa raztalas uporabniska imena in gesla (po moznosti se certifikate) za dostop. vsak uporabniski racun bi naj bil omejen na dodajanje izdelkov le v svojo kategorijo, ki mu je dolocena, tam notri pa lahko dela dar-mar. torej, neka krovna aplikacija, ki bi vsebovala trgovinice, ki jih lastniki sami urejajo. ne zelim namrec postavljati trilijona baz, instalacij trgovin ipd, se mi zdi bolj elegantno imeti vse pod eno streho. tudi zavoljo nadgradenj, backupov, selitev, etc.

da pa ne bom cisto offtopic, se moje mnenje. jurcag, ce imas resen namen postavit spletno trgovino, se ti imo izplaca dobiti (in placevati :)) nekoga, ki bi postavil trgovino in ki bo to nato tudi redno vzdrzeval in predeloval po specificnih zeljah. za 200k sit, kot je omenil tec, resda lahko dobis kaksno aplikacijo, vendar pa se ti imo bolj izplaca vloziti v obstojece in bolj ali manj preizkusene projekte, kot sta ze omenjena zen-cart ter oscommerce. itak je zen-cart izpeljan iz oscommerca, tako da sta sposobna bolj kot ne enakih zadevscin. stvar je namrec v tem, da sta to ze uveljavljeni aplikaciji, ki resda terjata nekaj daljsi cas priucevanja zavoljo nemalo moznosti in nastavitev, vendar pa kasneje, ko se privadis, lahko postoris ogromno stvari precej hitro in brez vecjih naporov.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

gregy ::

@McAjvar
ZenCarta žal ne poznam .. ker ko sem videl OSC sem vedel, da je pravi .. vsekakor sem prej prebiral njihove forume .. dodatke za trgovino .. pregledoval strani, ki že temeljijo na OSC .. kupili smo template za OSC .. ga malo priredili .. sedaj pa nam fantje na Kelt-u naredijo s trgovino ravno kar hočemo .. povdarjam kar hocemo .. ker OSC omogoča vse. S tem tudi potrjujem tvoje mnenje, da bo potreboval nekoga, ki mu bo stacuno vzdrzeval in prirejal po njegovih željah ter potrebah .. mi še po enem letu vsak teden kaj dodamo ali spremenimo .. bodisi v admin delu .. poročila pregledi statistika .. ali pa v public delu, da strankam ponudimo preprostejši dostop ali nakup ali informacije.

Kar se tiče trgovskega centra obstajajo dodatki

Multi-Stores multiple shop system
B2BSUITE

in še nekaj se jih najde .. nisem jih pa iskal nikoli, ker jih nisem rabil .. tole sem nasel na brzino .. drugače pa obstaja že 3,137 dodatkov (contributions) za OSC ...

@JurcaG
Kot je že rekel McAjvar .. če tvoje znanje nima vsaj php osnove, potem resno svetujem, da nekdo v backgroundu bedi nad trgovino .. in še en nasvet .. ta ki bo bedel, naj bo dobro podkovan .. in naj bo plačan .. volunterji niso zanesljivi .. sploh ne če se greš e-trgovino, kjer se obrača denar. Seveda je pa stvar tvoje računice ali si lahko trgovina privošči svojega programerja ali boš sam "strikal" :)

EDIT: a lahk že enkrat umaknete ta obvestila, kolikokrat sem post popravil .. pač tipkam ko kura

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregy ()

Road Runner ::

cena se lahko giblje od 0sit do par miljonov. zelo odvisno kakšne zahteve maš in kdo ti dela :)

sam sm lih kaka 2 mesca nazaj končau eno tako trgovino, samo nebi tkole javno o podrobnostih in cenah. contact me (mail alpa zs) če te bolj zanima
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

JurcaG ::

Hvala vsem za nasvete. ker bi rad profi zadevo, bom moral odšteti nekj fičnikov več kot sem predvideval + redno osveževanje. PHPja ne znam, sem pa pred časom kakšno stran že postavil (Dreamviewer). Bo morala moja pobožna želja še malo počakat, kot zgleda! 8-O
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

nojus ::

jest sm skorej končal štacuno na osnovi OScommerca. Zdej dodelam sam še modul za sistem EON (kreditne kartice ) in voila.

link
sovražim Gargamela.

gregy ::

več nas bo na Oscommercu, lažje nam bo :)) :D

lep design

CWIZO ::

oscomerce je kar se kode tice katastrofa in najlazja kustomizacija je da ga na novo napises:)
Je pa fin, ce hoces na hitr met starcuno gor.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

gregy ::

lahko to utemeljiš malo bolj ... btw. naš OScommerce je W3C validated ... zelo preprost za uporabo .. varen .. res ne vem zakaj odkrivati toplo vodo ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregy ()

gregy ::

aja pa še to . ne vem sicer kaj si mel v mislih s skropucalom od kode .. naša stran se odpre v 4.483s (Fasterfox Page Load Timer)

Road Runner ::

to ni lih nek dosežek :)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

gregy ::

e pa sad .... :D itak sn navajen, da na forumu nikoli nobenemu ni nič prav :O :D

CWIZO ::

Zgleda nisi programer.
Ali pa si slab programer, če ti je tista koda qul.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

gregy ::

aja .. pozabil sem da sem na slo-techu . ne bom vec komentiral

CWIZO ::

Lej to je bla argumentacija, ce nisi dojel.
Kaj bi rad da ti vsako vrstico posebi analiziram in razlozim zakaj je grda?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

gregy ::

ne ne . ni treba .. je itak ne bi razumel, ker nisem programer ... je pa res da bo vsak stromar klel polagalca ploscic, ki jih je polozil pred njim ..

kaj hocem reci .. vec kot ocitno je, da ste programerji (nobenega ne žalim, da ne bo pomote) na eni strani reke .. lastniki ali pa recimo temu uporabniki pa na drugi strani reke .. na eni strani mora biti vse čisto, kamencek polozen tako in tako, tisto trsje porezano tako ali tako, na drugi strani pa smo turisti, ki imamo radi kaksen kamen narobe obrnjen, ker nam je reka se vedno lepa ...

konkretno sem z OSC zelo zadovoljen .. uporabljamo ga eno leto .. brez kaksrnihkoli problemov .. sej se strinjam, da je fino reči "v razvoj trgovine smo vložili 8 mio sit" .. ampak za taksno preseravanje hvala lepa

CWIZO ::

Narobe me razumes.
Jest ne pizdim, ker on pise kodo:

if(neki){
...
}

jest jo pa tkole:
if ( neki )
{
...
}

ampak zato, ker je slabo sprogramirano, v smislu mesanaj PHP kode in HTMLja (rabis 2 cloveka potem ce hoces skin naredit: programerja in dizajnerja), zjebanega session handlinga, cudna imena spremenljivk itd...

Eno je stil, eno je pa sfukana koda.
Ce nisi programer, itq ne bos razumel in verjamem, da si kot uporabnik cisto zadovoljen.
Una primerjava s kamni je bla pa neumestna (ni bla zalitev tole).
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

McAjvar ::

kolega cwizo ima, kar se same kode tice, popolnoma prav. koda oscommerca je prava nocna mora za kakrsnokoli predelavo. vseeno pa zadeva imo kar dobro sluzi svojemu namenu :)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

gregy ::

glede na to, da sta ze dva proti enemu, se kar se programiranja umikam .. ampak za funkcionalnostjo pa stojim :D :O :))

CWIZO ::

Noben ni omenjal funkcionalnosti, celo pohvalil sem jo kolikor se spomnem:))
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

wechta ::

mah ja, osc al pa zencart je glede kode itak čista nočna mora. Je pa zelo uporabna zadeva, če je ne rabiš nič spreminjat :d

Vice ::

Multilanguage pri OSComm... ubija. Bi bilo bolje, če ga sploh nebi ponujali kot opcijo, ker strani izpadejo zelo "neprofesionalno"

gregy ::

npr.?

XPfrik ::

Meni je multilanguage tudi čisto ok izpeljan in deluje bp. Vsaj tako pravijo naši kupci, ki so iz celega sveta - od ZDA do Japonske in Avstralije.

Kar se pa kode tiče - kot vsaka zadeva lahko tudi o tem pišemo doktorate. Dokler zadeve ne pokapiraš je pač tko - ko pa si enkrat not pa ni nobenih posebnih problemov. Kar se pa template sistema tiče pa imaš contribution za template sistem, in potem tud veliko večino problemov s preureditvijo izgine.

V glavnem - men je ok, pa če Cwizo reče tko ali drugače. In to mi je najbolj pomembno. Sicer pa vsi naši dragi prenapeti mladeniči - spište svojo, dajte jo pod OpenSource in se prepustite kritikam. Potem pa bomo lahko kaj predebatirali. Sam osebno namreč resnično težko poslušam samo kritike na ta račun. Enostavno - naredite boljše. Jaz sem definitivno za.

Aja - Gregy - modula za statistiko po načinu plačila nimam - ker ga preprosto ne potrebujem. Kolikor pa vem bi bila to zelo enostavna zadeva za implementirat.

Še en dodatek kar se tiče skorpucala kode - če dogradiš cache sistem - kot sem ga jaz na slomusic.com se ti stran odpre v Čas izdelave strani: 0.849 s z 20 poizvedbami - kar pa mislim, da je že kar hitro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XPfrik ()

CWIZO ::

In zakaj bi delal svojo starcuno ce jo (trenutno) ne rabim?
Ko jo bom rabil bom ze napisal svojo.

Sploh pa ne vem zakaj nebi smel kritizirat kode. Ce je grda je pac grda.
Vem da jo lahko kaperas ce se poglobis vanjo. Sam a ni lazej da ze na zacetku kodo napises tako, da ti ni treba 5 minut gledat v 10 vrstic kode, da pogruntas kaj dela?

Pa prosim, ne se obesat na leta. Nima smisla.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

gregy ::

ja res je tole z mladeniči .. očitno ga samo midva, ki OSC uporabljava profesionalno zagovarjava .. le kako ga lahko "šinfajo" ostali, ki ga ne uporabljajo .. resno .. vsak dan .. za preživetje :D

SubOrbit ::

Pri OSCommerce je problem ta, da tista odkrita topla voda je včasih kar malo preveč topla in pri kostumizaciji (ki jo tako in tako potrebuje vsako spletno mesto, ki vsaj približno hoče delovati unikatno) se lahko močno opečeš.
No ja... ali pa te zmrazi...

In ja, koda OSC je... brez komentarjev...

Recimo prva stvar, ki me odbije, je to, da default instalacija potrebuje register_globals on v PHPju... mislm.. HALO?!?
OK no, obstaja potem en patch, ki ti to popravi... Potem pa namestiš še kak contribute, v katerem so spet zahteve po register_globals on, pa lahko sam popraviš vse na roko.
No, vsaj nazadnje (ca. 1 leto nazaj), ko sem se ukvarjal s to kodo je bilo tako...

Road Runner ::

en izvleček iz zencart kode, ki sem se mu zanč čudu:

if ($customers_email_format =='HTML') $customers_email_format='HTML';


še kdo mnenja da je koda lepa? :D
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

dolegar ::

Racer D, Se popolnoma strinjam. Tolk genialne kode že dolgo nisem videl >:D

Looooooka ::

v bistvu res...kar se tice tem pa tega so pr oscommerce ulalalalalala zajebal.to pa zato ker ocitno niso prcakval da ljudem ne bo dovolj njihov default izgled(ki ni glih pro-look).
Mas pa tm pol mode za te skine...ki tud niso perfect ampak ce si vzames par dni se da stacuno postavt po svoje....problem je pol pr novih verzijah.Se posebi ce si bil prisiljem spremenit karkol druzga kot template fajle.
http://demoshop.siwww.ne
grd page ampak sm mogu pogledat kok bo pozrl za razlicne teme delat.
v bistvu sm kr mal obupu nad zadevo ker upam da bojo kmal sami pr oscommercu se zmigal pa poskrbel za locitev kode od designa...vsaj za 50% vec kot je to zdej narjen.
drgac je pa pa cool stacuna...od redhata(oziroma redhat jo je prevzel) stacuna ki temelji na perlu mislm da ne diha vec?
Ali pac...(pozabu ime) tista je bla tud primerna za spreminjanje AMPAK bi clovk mogu za kj vec kot spreminjanje izgleda ze mal bl perl povohat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Izdelava spletišč
62452024 (19175) Skarabej
»

Brezplačno do internet trgovine

Oddelek: Izdelava spletišč
162727 (1560) rok15
»

Internet trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
201708 (1119) asgard2.0
»

Vprašanje spletna trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
211879 (1303) gregy
»

oscommerce v slo (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
708108 (6923) gregy

Več podobnih tem