Forum » Izdelava spletišč » oscommerce v slo
oscommerce v slo
haha ::
še ne problem :P
Pri namestitvi
The following error has occurred:
The configuration files do not exist, or permission levels are not set.
Please perform the following actions:
* cd /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/includes/
* touch configure.php
* chmod 706 configure.php
* cd /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/
* touch configure.php
If chmod 706 does not work, please try chmod 777.
If you are running this installation procedure under a Microsoft Windows environment, try renaming the existing configuration file so a new file can be created.
Pa sem že vse probal pa vseeno ne dela
Pri namestitvi
The following error has occurred:
* touch configure.php
* touch configure.php
If chmod 706 does not work, please try chmod 777.
If you are running this installation procedure under a Microsoft Windows environment, try renaming the existing configuration file so a new file can be created.
Pa sem že vse probal pa vseeno ne dela
CCfly ::
configure.php mora biti uporabniku na voljo za pisanje. Če si v Linuxu morajo biti vse datoteke in direktoriji v lasti uporabnika od strežnika Apache (verjetno www-data, apache, ...).
Za Windows pa ne bi vedel, vendar nasvet ti pravi, da configure.php preimenuj.
Za Windows pa ne bi vedel, vendar nasvet ti pravi, da configure.php preimenuj.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
gregy ::
nobenega od nastetih problemov nisem imel, ker sem dobil MYSQL bazo pri ISP-ju in je bila instalacija fertik v petih minutah!
Zdaj ko sem prišel do konca konfiguracije, hočem odpreti administraton tool mi pa vn vrže tole
Fatal error: Cannot re-assign $this in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/classes/upload.php on line 31
Fatal error: Cannot re-assign $this in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/classes/upload.php on line 31
CCfly ::
Razlog je uporaba PHP 5:
http://forums.oscommerce.com/index.php?s=1bf971ae57c658b97e961d9a1c10acc8&showtopic=153006
http://forums.oscommerce.com/index.php?s=1bf971ae57c658b97e961d9a1c10acc8&showtopic=153006
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Sedaj ko sm v adminu namestil slovenski jezik pa spet ne morem v admina.
Vn mi vrže tole
Warning: main(includes/languages//webshop/catalog/includes/langua.php): failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
Fatal error: main(): Failed opening required 'includes/languages//webshop/catalog/includes/langua.php' (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
Vn mi vrže tole
Warning: main(includes/languages//webshop/catalog/includes/langua.php): failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
Fatal error: main(): Failed opening required 'includes/languages//webshop/catalog/includes/langua.php' (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
brez zamere ampak jaz ne vem kako ti uspe tako strikat ce je pa OSC "out of box" ...
poleg tega ne vem kaksen url je tole 'includes/languages//webshop/catalog/includes/langua.php'
razumem da bi bil inlcudes/languages/slovene .. poleg tega langua.php ni nobenga fajla v osc!
ti imas nastavitve popolnoma s**bane :) .. dej vse delete, pa dej se enkrat install .. je pa res, da teh errorjev ne bi sploh videl če bi zadevo deval na porihtan server .. IMHO
poleg tega ne vem kaksen url je tole 'includes/languages//webshop/catalog/includes/langua.php'
razumem da bi bil inlcudes/languages/slovene .. poleg tega langua.php ni nobenga fajla v osc!
ti imas nastavitve popolnoma s**bane :) .. dej vse delete, pa dej se enkrat install .. je pa res, da teh errorjev ne bi sploh videl če bi zadevo deval na porihtan server .. IMHO
Zato sem pa prosil, da mi jo kdo pošlje.
Sedaj ko sem zbrisal in ponovno poskušal namestiti mi spet n vrže tole
* touch configure.php
* touch configure.php
Ampak imam vsa dovoljenja za pisanje in branje datoteke.
Sedaj ko sem zbrisal in ponovno poskušal namestiti mi spet n vrže tole
* touch configure.php
* touch configure.php
Ampak imam vsa dovoljenja za pisanje in branje datoteke.
Končno mi je uspelo namestiti oscommerce, sedaj pa me zanima kako namestim svoj template in kaj moram narediti, da mi bodo delali šumniki
Imam problem z jezikom. Ko sem naštimal slovenski jezik, ne morem v admina, vn mi vrže tole:
Warning: main(includes/languages/slovensko.php): failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
Fatal error: main(): Failed opening required 'includes/languages/slovensko.php' (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
Warning: main(includes/languages/slovensko.php): failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
Fatal error: main(): Failed opening required 'includes/languages/slovensko.php' (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/webshop/catalog/admin/includes/application_top.php on line 130
na hitro receno .. manjka ti slovensko.php v languages direktoriju .. sumnike bos pa nastimal v slovensko.php .. tam imas vrstico charset
// charset for web pages and emails
define('CHARSET', 'windows-1250');
Imam slovensko.php, tudi v adminu imam slovensko.php, ampak admin mi ne dela mi vn vrže tisto kar sem prej napisal.
Kako pa svoj template dam noter?
Kako pa svoj template dam noter?
charset imam naštiman
pa mi šumniki še vedno ne delajo
pa mi šumniki še vedno ne delajo
frenk ::
tole je moj problem, ki ga vn vrže če se hočeš registrirati
tle vidm da je problem v email-u, ampak kej več pa ne
edit:typo
Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first 66sm4608149wra in D:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\osc\catalog\includes\classes\email.php on line 502
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\osc\catalog\includes\classes\email.php:502) in D:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\osc\catalog\includes\functions\general.php on line 29
tle vidm da je problem v email-u, ampak kej več pa ne
edit:typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenk ()
Tody ::
Očitno server uporablja TLS povezavo in moreš najprej to zagnat (oz jo more skripta) drugi erorr sporoča da je ena funkcij tole že izvedla.
frenk ::
aha torej je najboljša varianta uporabit server ki ne uporablja tls...še najraje bi uporabil lokalen server
mogoče kdo pozna kakšen opensource ali pa freeware lokalen server?
mogoče kdo pozna kakšen opensource ali pa freeware lokalen server?
Tic ::
A ima kdo to dobr porihtan, da bi ga uprašal za par nasvetov, najraje preko MSNja...
(poinštalirano imam, vse dela, govorim o konfiguracijah in zunanji podobi)
lp
(poinštalirano imam, vse dela, govorim o konfiguracijah in zunanji podobi)
lp
persona civitas ;>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tic ()
poglej si naso stacuno, ki jo nasi programerji dnevno prerihtavajo v detajle ..
dela u nulo .. msn info@vstopnice.com
dela u nulo .. msn info@vstopnice.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Izdelava spletišč | 52750 (19901) | Skarabej |
» | eCommerce online trgovinaOddelek: Izdelava spletišč | 1982 (1485) | JanezekNovak |
» | zen-cart: slovenski prevod / monetaOddelek: Izdelava spletišč | 3924 (3374) | mrezna |
» | Ne kaže mi pravilno flash bannerjaOddelek: Izdelava spletišč | 1190 (1154) | #000000 |
⊘ | OSCommerceOddelek: Izdelava spletišč | 2291 (2263) | Tody |