» »

Vprašanje spletna trgovina

Vprašanje spletna trgovina

someone111 ::

Pozdravljeni. Upam, da je to prava sekcija foruma za mojo temo. Če ni se opravičujem.

Zanima me karkoli v zvezi s spletnimi trgovinami. Kot vidim se spoznate na računalništvo in informatiko. Prišel bi mi prav kakršenkoli vaš nasvet oz. link (če se le da v slovenščini). Do se daj vem le to, da se da dobiti brzzplačno spletno trgovino oscommerce, ki se jo lahko prilagodi. Vem tudi, da je priporočeno plačevanje po povzetju- vsaj na začetku ko spletna trgovina še ni poznana. Zanima me npr. ali je treba spletno trgovino registrirati kot s.p., koliko sredstev je najmonj potrebno imet na začetku (poleg sredstev za domeno in strežnik). V glavnem kakršnakoli info ali link bi mi prišel prav.Hvala.

gregy ::

Evo na brzino nekaj podatkov ...

Vsekakor moras imeti registriran S.p. in v registraciji registrirano dejavnost prodaja na drobno pa še neke spletne rešitve .. nekaj takega imamo mi ..
kapital? .. hmm .. oscommerce je zastonj .. s tem, da smo mi kar nekaj denarja vložili v razvoj po naših željah ..
po povzetju je še vedno najbolj razproztranjen način na naših straneh .. ponujmao pa še kreditne kartice, bančno nakazilo, moneto, osebni prevzem ....oscommerce ponuja neskoncno moznosti ..

drugih sredstve ne rabis .. seveda nabavo blaga tu notri nisem stel

naš oscommerce lahko vidis tukaj

someone111 ::

Hvala gregy. Imaš še kakšen nasvet. Zanima me kakšno gostovanje ste vzeli na začetku (velikost, omejenost prenosa ipd.) ter kako oglašujete in kolko gre približno za oglaševanje. Pa še nekaj-če ni preveč osebno- kako ste stopili v stik s ponudniki. Hvala vnaprej za odgovor...

gregy ::

ne vem sicer kaj namrevaš prodajati, vendar kontakt s ponudniki je stvar posameznika .. mi se ukvarjamo s prodajo vstopnic ze od leta 1995 .. na neto smo se postavili leta 2000 .. ni bilo nobenih problemov .. smo orali ledino s vstopnicami :)

Kar se tiče gostovanja imamo čisto navadno .. php mysql podpora .. baza je nekje okoli 90 MB do sedaj velika ..

oglaševanje .. oscommerce ima nekaj zelo dobrih contributionov eden izmed njih je meta tags, ki poskrbi (v koncni fazi) da si na vrhu iskalnikov .. to je naše oglaševanje .. nobeno drugo.

Preveri (parni valjak+vstopnice ali pa ceca+vstopnice) na najdi.si .. to je izrednega pomena .. 95% koncertov smo na najdi.si na prvem mestu .. potem so za nami ostali prodajalci ..

..drugače ne oglašujemo .. imamo pa mailing listo .. cca. 10000 članov .. tedensko jih obveščamo .. na mailing listi imamo radijske urednike, časopisne novinarje . vse to mic po mic potem prinese dober obisk in posledično dobro prodajo .. to pa na koncu koncev steje :)

vendar ne pozabi... mi smo prisotni od leta 2000 na internetu .. z danes na jutri ne bos nic naredil ... najbolj sem vesel, ko gledam rezultate novih članov, ki označijo kje so izvedeli za nas .. prvo mesto je Najdi.si drugo pa "od prijateljev" .. in to šteje .. dober glas seze v deveto vas ..

podpora .. nudi čim več podpore tvojim obiskovalcem .. npr. jaz doma odgovarjam ob enih zjutraj če prileti mail z vprašanjem .. če sem seveda na racunalniku .. ne pustim si mejla za zjutraj .. takoj odgovorim ...

uff .. veliko je tega se za razpisati .. še enkrat pa povdarjam .. z danes na jutri se ne bo nic kaj veliko premaknilo .. vse zahteva svoj cas!

someone111 ::

Še enkrat hvala...

gregy ::

welcome .. ce se rabis kaj ...

roberro ::

če kdo rabi spletno trgovino tipa oscommerce, naj si ogleda primere na www.e-koda.com (trgovina.nogomet.net, www.gam.si)

robi ::

Zdravo!
Vidim, da vam je trgovina lepo uspela. Zanima me, kako ste začeli. A je bila kakšna raziskava trga ali samo dobra ideja? Sicer je povsem specifična in cilja na določeno skupino potrošnikov, vendar je to verjetno recept za uspeh. Sam sem se že nekajkrat ubadal z tako zadevo, a je prvi korak kar težak...

LP
huda reč!!

svejk ::

Gregy imam eno vprašanje....s čim izdelate mail za vašo mailing listo, ker zadeva izgleda bomba...je to kak contribution, lasten html?

gregy ::

zdravo

to je navadna najbolj preprosta scripta, ki pošilja novice ven v HTML formatu .. najprej jo v Frontpageu sestavim kakor želim .. bodisi tabele, slike, povezave .. potem pa samo kodo skopiram v scripto za mailing in razpošljem :)

imel sem ze malo morje script za mailing .. ampak vse komplicirajo po nepotrebnem .. ta je pa stara .. umm .. par let .. dela odlično :)

gregy ::

@robi .. nisem siguren komu je slo vprasanje :)

svejk ::

gregy kje pa si dobil "mušter"?

gregy ::

za mailing listo? .. hmm .. menda na vseh koncih po malem ... kaksno drugo mailing listo sem si pogledal .. videl kako drugi pisejo mailing liste .. in potem vse to zdruzil v eno naso mailing listo ..

roberro ::

se že da dobiti kje modul za mobitelovo moneto?

gregy ::

nam so jo spisal .. oz. naš programer nam jo je skup vrgel ...

gregy ::

lahk pa povprasas tele tipe na forumu tukaj

roberro ::

in koliko vam je za to kasiral. mogoče prodate naprej?

gregy ::

lahko mu dam povprasevanje .. naša Moneta je bila v sklopu vkomponiranja kreditnih kartic, naših posebnih zahtev za OSC .. pravzaprav je bila Moneta del večjega projekta .. tezko ocenim delo same Monete ..

svejk ::

gregy in kako vneseš html kodo v štacuno...da ti jo poščje?

gregy ::

se bojim, da nisem razumel tvojega vprašanja :'( .. poščje?

svejk ::

ok

narediš html predlogo maila...ali pač sestaviš nek mail v front pagu...sedaj imaš možnost pošiljanja mail direktno iz administracije vsem naročnikom, ki dajo kljukico ob prijavi...
Ok kako vneseš mail v tisto formo?

gregy ::

aha .. a tako si milsil :)

v frontpage naredim kakor si zelim .. nakar html kopiram v scripto .. mailing ne posiljam iz OScommercove Newsletter .. imam posebej scripto za mailing listo .. stranke se na nasih straneh lahko prijavijo na mailing listo v posebnem obrazcu .. ko pa se stranka registrira in obkljuka da hoce biti na mailing listi jo pa program sam vpise na mailing listo .. tisto zunanjo ... tako je baza up-to-date :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spammanje mailboxa ob odprtju podjetja..

Oddelek: Omrežja in internet
121300 (783) SeMiNeSanja
»

Iščem nov hosting - za veliko manjših spletnih strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
719743 (6270) neoserv
»

Reklamni E-maili - izdelava

Oddelek: Izdelava spletišč
51859 (1531) Trancedeejay
»

Oglaševanje na mailing listi

Oddelek: Izdelava spletišč
51023 (953) IceIceBaby
»

iščem mailing listo

Oddelek: Omrežja in internet
7960 (872) PcPostar

Več podobnih tem