» »

voltaže na plošči

voltaže na plošči

PhotoBlaz ::

v cem je point ce dvignem Vdd iz 1,6 na 1,8 ? K čemu ta dvig voltaže pripomore, k stabilnosti procesorja ali RAM-ov, ali cesa drugega?

Pa zanima me se do kaksnih vrednosti (vDD,vCore, vDimm) so priblizno vrednosti v mejah normale? Čist "od oka" me zanima, da ne bom kje pretiraval.

Hvala!

jest10 ::

VDD je napetost čipovja. Šele pri visokih FSBjih je to pametno dvigniti. Jasno je treba paziti, da se čipovje ne pregreva.

sirotka ::

vdd ti ne bo prav veliko pomagal...vsaj meni ni.
vcore je odvisen od procesorja...ti ne morem povedat kolk je varna meja, če mi ne poveš kater proc maš.
vdimm pa spet isto, odvisno od ramov, eni crknejo že na 2,9, eni pa držijo nad 3,6

GaS ::

Vse je odvisno predvsem od zasnove hlajenja. Lahko imas visoke napetosti, vendar ti stvar deluje povsem brezhibno, zaradi prej omenjenega dobrega hlajenja. Ce je pa vse stock, bi pa bila pa varna meja nekje +0.1-0.15V za proc(seveda spet odvisno od modela), enako za chipset, glede ramov je pa spet odvisno od samih cipov. Vecina noname in 'value' ramov deluje do nekje 2.8-2.9V, seveda je vseeno priporocljivo imeti hladilnike gor namontirane, ce pa se kaksen ventilator mesa zrak, je pa tok bolje..Na 3V ga pa ze obvezno rabis.

PhotoBlaz ::

thnx

no ni nujno..sem moje mel 24/7 na 3.2 pa je sm zrak k gre čez ohišje hladil jih...na 3.8 sem sprobaval...pa so še živi:)

drugače pa...daj napiši svoj sistem, da vidmo in ti pol lahk kj več napišem

Jan987 ::

a če dvignem voltažo plošče bo plošča stabilna tudi na več fsb?

men to ni še nikol pomagalo, tako da ne vem...sprobej:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opis DFI LANParty nF3 250Gb in pa test 754 plat... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
38220577 (11118) mzidy
»

Problem z navijanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
605232 (3938) Tilen
»

VOLTMOD (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
974603 (3481) SrBo
»

CPU interface in 9x množilnik

401675 (1201) kalisto
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

73233143 (19970) OwcA

Več podobnih tem