» »

Test postavitve surrounda

Test postavitve surrounda

janezl ::

Ja, po 10 letih brez muske, sem nabavil kombinacijo Harman Kardon AVR 135 in set JBL zvočnikov. Konfiguracija sobe ni ravno idealna, pa me zanima, kateri DVD bi uporabil, da bi stestiral pravilno postavitev/nastavitev zvočnikov.

Hvala, Jani
73 de Jani

urbybaby ::

Dolby Digital Demo Disc. Kar v redu zadevšna.

Trancedeejay ::

Nastavi kot mislis da naj bi bilo ok, uporabi en normalen dvd z DD in enega z DTS, nastavi malo drugace ce ni ok. Potem ko si nastavil pa vstavi kaksen DVD,ki ga se nisi probal, ker mora bi za vsak film priblizno ok, solidno, ne pa cisto, ker itak niso vsi enako posnet. Seveda je zlo pomembno kako postavis zvocnike. Ce imas na receiverju za nastelat oddaljenost zvocnikov od poslusalca, nastavi se to...........
Za dobro nastavit surround se porabi kar nekaj casa in se je treba poglobit, torej zelo so pomembni vsi zvocniki , kako so obrnjeni, koliko prostora imajo okoli. Recimo za surrounde je ce je sedezna cisto pri steni, morajo po sirini bit bolj odmaknjeni kot fronti(torej bolj narazen), zato, ker so blizje glavi in se mora zvok do poslusalca ze razvit. Probavaj pa bos videl, pri meni je trajalo kar nekaj casa, da sem solidno nastavil svoj receiver in zvocnike.Lahko testiras tudi s trailerji, ki so posneti v DD
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74375716 (1421) dvihtelic
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

12232540 (24079) p|X|
»

Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?

306599 (6041) Arntor
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537903 (6658) gumby
»

Postavitev 5.1 zvočnikov v prostoru

103536 (3381) e_boy

Več podobnih tem