» »

Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML

Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML

več strani - Microsoft se je z MTV dogovoril za izdelavo storitve za prodajo glasbe, s katero bo MTV konkuriral Applovi storitvi iTunes. Rešitev so poimenovali Urge, vsebovala bo več kot dva milijona skladb in internetni radio. Za uporabo si bo potrebno namestiti novejšo vrazličico predvajalnika Windows Media Player.

Kot smo že vajeni, nam Microsoft vsak drugi torek v mesecu (z redkimi izjemami) postreže z novimi popravki. Tokratna zanimivost je posodobitev Windows Malicious Software Removal Tool, ki je sposoben odstraniti Sonyjev rootkit, o katerem se je pred kratkim veliko govorilo.

Za konec še nekaj tednov stara poslastica: prihajajoč Office 12 prinaša nov format zapisa, ki je poznan po končnici docx. Ta bo vsebino zapisal po standardu XML in ga boste lahko prosto uporabili brez strahu pred kakšnimi patentnimi tožbami.

Hočeš-nočeš, Office 12 piše novo zgodovino o uspehu. Nekateri smo jo že preizkusili. Je odlična!

63 komentarjev

«
1
2

Matev ::

docx bo nekompatibilez z starejšimi verzijami worda

to pomeni da bo štala - ali ne bom mogel odpreti teh fajlov
ali pa kolegi ne bodo mogli mojih odpret ker bom edini z docx verzijo

grozno

Ziga Dolhar ::

No shit.

Kamot izbereš "Word 97-2003"-združljiv format.
https://dolhar.si/

Matev ::

ja prov na to bom vsakič ko bom klinu save mislil

ne ga lomit no

zadnja stvar na svetu je to da bom razmišljal ketero verzijo naj shranim da bo delalo pri nekomu drugemu

štala tale nekompatibilnost

pa tako lepo je že bilo zadnjih nekaj verzij - vse je delalo z vsem - sedaj pa nič več ne bo

64202 ::

> Za konec še nekaj tednov stara poslastica: prihajajoč Office 12 prinaša nov format zapisa, ki je poznan po končnici docx. Ta bo vsebino zapisal po standardu XML in ga boste lahko prosto uporabili brez strahu pred kakšnimi patentnimi tožbami.

Odpiram tekmovanje, kdo me bo prej ozmerjal z Indiro Gandhi >:D
I am NaN, I am a free man!

fiore ::

docx? kaj za odt so prevelike reve?:P

darkolord ::

Ne, samo prešvoh je

Roadkill ::

Smo ravno včeraj debatiral o .odtju in sem rekel, da bodo zihr svojo XML vrzijo ".odtja" naredil.. :)
Glede nekompatibilnosti ma pa še word97 probleme z novejšimi verzijami. Da o kompatibilnosti za nazaj sploh ne govorim.
Prava sramota, da ti par let starejša verzija tvojega produkta ne odpre trenutne verzije dokumenta.... Moglo bi vsaj odpret neko okrnjeno verzijo, ne pa da niti texta ne moreš dobit ven.

Ni problem v tem, da je treba kliknit "Word 97/2000/xp compatible format", ko komu pošiljaš file. Problem je, ko ti NE RABIŠ imet zadnjega worda, pa ga imajo drugi in ti počiljajo docx fajle... Štala bo zihr, če res ne bo vsaj delno kompatibilno.
Ü

veteran ::

> docx bo nekompatibilez z starejšimi verzijami worda

Hmm, M$ obljublja konverterje oz. popravke za starejše verzije. Bomo vidl.

Seveda bo pa na začetku polno besnih mail-ov ljudi, ki ne bodo mogli odpret priponke. ;)

Q. Will there be an XML file converter for people using previous releases that don't support XML?
A. Yes. Microsoft will release converters for Microsoft Office 2000, Microsoft Office XP, and Microsoft Office 2003, so customers using previous releases of Microsoft Office will be able to open files created using the new file formats.

Q. Can users of older Microsoft Office releases view the new file formats?
A. Yes. We will release updates for Microsoft Office 2000, Microsoft Office XP, and Microsoft Office 2003 to enable customers using older releases of Microsoft Office to read, edit, and save files using the new Office XML Formats.


BTW, a folk pri OpenOffice.org že kaj miga glede XML?? Da ne bo pol spet eno jokanje, da ni specifikacij in da se ne da naredit zanesljivega konverterja...

BigBoss ::

uporabiti brez strahu pred patentnimi tožbami ?
Temu se pa res ne izogneš .... ( kaj ne ? )

Matevžk ::

Ja, no, saj spremembam formata smo se že privadili :) Tako pri MS kot pri OpenOffice.
Me pa zanima, zakaj bi bil ODT prešvoh za MS? Konec koncev bi ga verjetno lahko brez težav razširili in podali svoj predlog odprtokodni skupnosti.
veteran: glede katerega XML? Tako, ker OpenOffice.org že od začetka shranjuje v XML datoteke in mi ni jasno, kaj misliš s tem in katerih shem (= za kakšne dokumente) naj ne bi bilo.
lp, Matevžk

Ales ::

Ne vem za folk pri OpenOffice, miga pa v zvezi z XML sam OpenOffice že zdaj, vsakič, ko klikneš Save ali Save As. Da bi pa morali še programerji migat, ko shranjujemo svoje fajle, bi blo pa preveč za pričakovat :D

Konverter za ta novi MS format pa sigurno bo... Novica bi bila, če bi MS naredil konverter za OO format. Ampak zakaj bi, ane?

M.B. ::

AFAIK je licenca za M$ XML format nekompatibilna z vsako Open Source licenco in s tem onemogoča izdelavo programov, ki bi omogočali ogled *.docx formate.

[edit]
Vidim da so spremenili licenco
Še vedno pa me zanima, kaj bodo naredili, ko bodo spremenili formate. Dali na ECMA potem bo ECMA potrdila in ko bo potrdila jo bojo komaj lahko drugi uporabili, nekje 2 leti za M$ podporo, pa bodo spet zadaj s podporto.
Primerjava med ODF in Office XML

Izgled Office XML:
<w:p>
 <w:r>
  <w:t>This is a </w:t>
 </w:r>
 <w:r>
  <w:rPr>
   <w:b />
  </w:rPr>
  <w:t>very basic</w:t>
 </w:r>
 <w:r>
  <w:t> document </w:t>
 </w:r>
</w:p></blockquote>
vidi se da je zelo "berljiv"
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

Gavran ::

Malo sem v dvomih glede kompatibilnosti - kompatibilnost datotek je samomor za M$ - le kdo bo kupoval novo verzijo Officea, če mu stara povsem ustreza? Ravno spremenjen format zapisa v vsaki novi verziji je bilo gonilo za nakup novih verzij - sedaj pa bomo lahko z Wordom iz Officea 2000 delali enake dokumente kot z najnovejšo verzijo? Dvomim...

kopernik ::

Ja, končno je tudi microsoft spoznal, da ni potrebno skirvati formata shranjenih datotek tako kot devici svoje deviškosti :-)

Po mojem mnenju pametna poteza. Škoda ker tega niso storili že kakih 5 let nazaj (bi mi prihranili nekaj glavobolov, hehe).

SaXsIm ::

to bo tudi nekaj, microsoft prodajal glasbo... Si MTV res ni mogel najti boljšega partnerja? :\
SaXsIm

NoOrdinary ::

Hehe, al pa Microsoft bolšga :P Drugač pa vm morem povedat da sem jest tud že bil v zgodovini in res je bla super, kakšna bo šele prihodnost.
brez ideje sem za podpis

darkolord ::

M.B. samo imena so skrajšano zapisana



Q. Why is Microsoft offering a new standard, rather than simply supporting the file format for the Open Office product (sometimes called ODF)?

The OpenDocument format would not meet requirements for backward compatibility, for forward compatibility, or for performance, that millions of Microsoft customers tell us that they require.

...

High performance. The Microsoft OpenXML formats put a high priority on the speed of opening, closing, and working with documents, to roughly reflect or improve upon the performance of the past binary formats, rather than degrade the performance due to parsing XML.


Pa itak ga bojo standardizirali :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Jux ::

@Darko:
Pa dej si preberi dokument v linku - torej primerjava odf in docx... Ti si tud ena buča s tem samo imena so skrajšana.

The OpenDocument format would not meet requirements for backward compatibility, for forward compatibility, or for performance, that millions of Microsoft customers tell us that they require.


HAHAHA. Ker docx je že out of the box podprt v 2000, XP in 2003 Officih? Forward compability - jeps, bolje propieatry kot povsem odprt standard. Performance - čisto odvisno od tega kako dober parser si sposoben narest. Samo glede na to da ma odf podobno strukturo kot html (vsaj dosti bolj kot docx) bi rekel da imajo ljudje več izkušenj in znajo načeloma narediti boljši parser kot odf.

Poglejte fantje... ne si peska metat v oči, docx in odf sta povsem ekvivalentna formata, edini razlog zakaj MS uporablja docx je EEE - torej prijem kako pripraviti industrijo da uporablja MS based formate. In če bi kdo prebral licenco docx, se dobro vidi da ni povsem odprta, PLUS pozabljate dejstvo da je MS ta format zapisa patentiral. Patentov sicer ne uveljavlja, ampak če bo treba je to odlično orodoje za pritisk na Sun funded OO.

Darko ti očitno ne razmišljaš ampak znaš samo ponavljat PR bull ki ti ga namečejo drugi. God I hate fanboys - pravi caRji so.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

darkolord ::

Jux: Ti si še večja buča ker ne prebereš tistega, kar sem komentiral.

čisto odvisno od tega kako dober parser si sposoben narest

Če je v fajlu crap, bo stvar počasnejša, tudi če se postaviš na trepalnice. Sicer pa že vemo, kateri suite je hitrejši... Le zakaj... (ja, zarad politike sigurno)

Ekvivalentna sta mogoče po namembnosti, še vedno vam pa ni jasno, da pač ODF nekaterih stvari, ki so v Office NE podpira. In ne mi prosim s tistimi "bučami" o tem, kako bi lahko predlagali spremembe...

Ti pa itak verjetno verjameš samo lastni intuiticiji, glede na to, da ta "PR" vseeno ponuja čisto konkretne odgovore na vprašanja.

Roadkill ::

>>Sicer pa že vemo, kateri suite je hitrejši... Le zakaj...

Ker je en namenjen enemu operacijskemu sistemu, drugi pa je platform independant. To je en zelo pomemben razlog. Drug je pa to, da je bilo v enega vloženega par miljard $$$, medtem ko v drugega "precej manj".
Poleg tega pa jaz niti nisem zihr, da je katera od teh dveh aplikacij konkretno hitrejša. Vsaj glede na moje izkušnje ne.


>>Ekvivalentna sta mogoče po namembnosti, še vedno vam pa ni jasno, da pač ODF nekaterih stvari, ki so v Office NE podpira.

Problem je samo v tem, da nihče ne ve, katere stvari to so. Po mojem niti Microsoft.
Ü

Microsoft ::

Roadkill, pa sej Office ni samo Word in Excel! Je se "malo" vec kot to.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

veteran ::

glede katerega XML? Tako, ker OpenOffice.org že od začetka shranjuje v XML datoteke in mi ni jasno, kaj misliš s tem in katerih shem (= za kakšne dokumente) naj ne bi bilo.

Glede M$ XML, seveda. Kot uporabnika OOo me zanima, če bo takrat, ko bo Office12 izšel, OpenOffice znal odpreti ta format, ne da bi se sesuval. In če bodo M$ dokumenti, odprti v OOo, vsaj približno podobni originalu. In glede zgornjega vprašanja; če zdaj kdo na forumu omeni, da se OOo pri nekaterih .doc sesuje, ponavadi dobi odgovor, da je to zato, ker zlobni M$ v .doc piše ene grdobije, specifikacij te solate pa ne da. Tko nekak. ;)

Zato vprašanje, če že kaj migajo. Zdaj je priložnost, da se lotijo parserja za M$ XML. Da bo potem, ko bodo naokrog krožili .docx, stvar spodobno prebavljala solato, ki jo pridela Office12.
Ampak kaže, da se bodo raje še mal kregali okrog formatov. Na www.openoffice.org v oči bode naslov A Genuine Open Standard Document Format, pod novicami na desni je pa na vrhu Office standards battle update. Ehh. Saj je vendar jasno, da bo Microsoft gonil svoje. :(

No, obstaja še ena, malce utopična rešitev; da bi se zmenili za en standard, kakršnekoli že, in tega tudi uporabljali. In seveda sankcije za vse proizvajalce, ki vsiljujejo uporabnikom neke neuporabne formate (in posledično silijo v upgrade izdelkov). Pa magari sto milijonov evrov kazni na dan, dokler Office12 ne bo po defaultu pisal v standardni format. Al pa naj ga umaknejo s trga, dokler ne bo kompatibilen s standardnim formatom dokumentov. Pa misliš, da ima EU jajca za kaj takega? :)

64202 ::

roadkill: Neodvisnost od platforme je slab izgovor po moje*. Program ma kvecjemu slabo arhitektura / neoptimizirane kljucne algoritme in pika :)

Drugace pa, a je kdo prestudiral kako office xml deluje in ce se je "razsirljiv" in kako. Namrec, strah me je sumljivih base64 encoded odlomkov, ki so tam zaradi "backward c. in izboljsanja uporabniske izkusnje" :)

* ja, zahteva pa dodatno delo, to pa ze...
I am NaN, I am a free man!

Roadkill ::

Neodvisnost od platforme vekakor potegne za sabo precej večjo proabo memorije (lastni widgeti itd), kar pa pripelje do neodzivnosti aplikacijie.
Ü

Microsoft ::

In to naj bi mene, koncnega uporabnika, zanimalo?!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

pviran3 ::

Prejskusil tale office 12 in rula! Vista tudi!

Prihajajo časi korenitih sprememb, saj se človek k je bil do sedaj v office in windows okoljih ne znajde kaj dosti. Je videz povsem drugačen. Se vidi, da delajo predvsem za 'naivne' uporabnike. So ikone velke za 4 navadne8-O

Res mega, zalo navdušen:)) :))

Poldi112 ::

>In to naj bi mene, koncnega uporabnika, zanimalo?!

Seveda. Ker si za malo hitrosti zrtvoval moznost drugega os-a. In si obsojen na windoze.

Sicer pa hitrost tudi meni ni problem. OOo je hud hud in hiter hiter (ok, razen na laptopu z 128mb ram).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

64202 ::

> Neodvisnost od platforme vekakor potegne za sabo precej večjo proabo memorije (lastni widgeti itd), kar pa pripelje do neodzivnosti aplikacijie.

Portabilnost ne pomeni nujno da nosis sabo celoten GUI toolkit. Pa tudi msoffice ima verjetno miljon svojih specificnih widgetov...
I am NaN, I am a free man!

Microsoft ::

Drug os?! Pa sej nisem tko neumen, da bi se izognil izzidu dveh, verjetno najbolj odmevnih in naprednih paketov (Vista + Office 12), naslednje leto, zato da bi lahko uzival v nekem pingvin kompleksu!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

NoOrdinary ::

Dokler te financira oči in se igraš samo sam s sabo ti take stvari ne bi smele bit problem, ko boš pa dnar začel dajat v shared folder boš pa verjeten dvakrat premislu če so ti večje ikonce dobr razlog za zagont 50k zato da boš "na tekočem". Hehe, si pa prava oseba za razlagat o kompleksih.
brez ideje sem za podpis

Microsoft ::

Hoces noces, kdor ne bo temu sledil, je zgodovina. Sploh ti, ki mislis, da gre za vecje ikonce. Vas bo se najbolj zmatralo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

pviran3 ::

LOL, kaj misliš da gledam velike ikonce8-O 8-O LOL

jest sem dal to kot primer!
V glavnem možnosti je v novi beti aleluja veliko, se mi sploh neda naštevat, kaj vse je zboljšano, sam 3/4 še ne dela. Sam bo pa res rulalo tole

Ampak microsoft, kakšno mišlenje LOL

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pviran3 ()

NoOrdinary ::

Bomo vidl ko bomo tam, ne ti ne jaz nimava kej silno vpliva na to kaj bo zgodovina naslednje leto ja? Je pa mal čudno, da se more taka odlična, profesionalno organizirana softwareska hiša kot je Micorosoft sploh primerjat s kaotično zalego fanatičnih geekov, ki ustvarjajo pod GPL? Tud če bi bli samo pol tok dobri kot komercialne rešitve bi bli vredni razmiselka, tok pa ti špeglasti reveži brez čuta za odgovornost sem ter tja prehitevajo vse ostale in povrh vsega še nimajo nč za zgubit in lahko brez kančka slabe vesti flejamjo po forumih. Pa reč da ne čuteš vsaj mal simpatije do njih hihi...

uf pa še to, če me bojo eni word processorji odfural v zgodovino sem zgodovina že odkar mam računalnik, tud kakšno drugo funkcionlnost ma vsa ta silna procesorska moč in offici takšni ali drugačni so zadnja stvar, ki jo jest osebno rabem, pa verjeten nisem edini.
brez ideje sem za podpis

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

pviran3, za velike ikonce nisem odgovoril tebi, ampak NoOrdinary-ju.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

pviran3 ::

OK, sorry:D

borchi ::

Neodvisnost od platforme vekakor potegne za sabo precej večjo proabo memorije (lastni widgeti itd), kar pa pripelje do neodzivnosti aplikacijie.

ms office 2003 se v linux-u (pod Wine-om) zažene hitreje kot OpenOffice2.

resnica je, da je OpenOffice fenomenalen kos programske opreme za svoj denar. ms office je pa nekaterim očitno vreden svojega denarja. meni ni.
l'jga

Matev ::

a morte res vse teme pokvarit s temi vašimi trapastimi vojnami med uporabniki različnih programov
?

Matevžk ::

Ko se ravno vedno obtožuje open-source fane, da smo fanatiki in začenjamo flame ware ... Ta debata se je začela kot mirna in odgovorna debata o standardih, nekaj je bilo pričkanja na eni in drugi strani, nakar all of a sudden Microsoft uleti z
Drug os?! Pa sej nisem tko neumen, da bi se izognil izzidu dveh, verjetno najbolj odmevnih in naprednih paketov (Vista + Office 12), naslednje leto, zato da bi lahko uzival v nekem pingvin kompleksu!

Enivej ... OOo bi lahko na hitrosti še marsikaj naredil, me pa prav zanima, če bo MSju uspelo njegov XML doterat do te hitrosti kot stare binardne DOC&Co. datoteke.

Sicer pa, Microsoft, ne, Office niso samo Word in Excel. Zato OpenDocument specificira tudi formate za prezentacije, risbe itd. Ker pa ima seveda Microsoft tudi nekaj drugih programov (naj kot primer navedem Visio, čeprav ta bi se verjetno dal z nekaj dodatki shraniti kot risba), pa ni taka težava v okviru obstoječega odprtega standarda nekaj dodefinirat ... ostali bi bli še veseli, MS bi pa tut cenej skos pršu.
Seveda pa v politiki niso neumni in že vedo, kaj delajo - tisto, kar večji zaslužek pomeni v končni fazi. Dokler bo tako tudi ostalo. Zdi se mi, da veliko tvegajo ... Seveda, do izhoda Viste&Office12 bo MS še v vodstvu in ta dva produkta ga bstao za začetek še bolj utrdila na njegovem mestu. Za naprej bomo pa videli ...
lp, Matevžk

krho ::

Pa je kdo od vas mogoče odzippal docx datoteko?.
Očitno ne. No jaz sem jo in sem naredi samo lol. M$hit v zip datoteki skriva kopijo XML dokumenta v starem OLE formatu. Toliko o hitrem nalaganju datotek. Parsanje in validiranje XMLja ni hiter proces in pika.
Predvsem pa zahteva kr precejšen kos pomnilnika? No če ste poizkušali odpreti kakšen mega velik XML v IEju boste že vedeli o čem govorim.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Matevžk ::

Ja, delam v firmi, v kateri imamo z XML precej problemov. Ko pridejo podatki tam nekam do 100 mega, moraš hitro imet vsaj giga rama, da se ti lepo sparsa (razen če je dokument RES lepo napisan in se ga lahko parsa s SAX parserjem).
lp, Matevžk

pviran3 ::

ampak docx se mi zdi pa zelo majhen file proti navadnemo docu

kako je pa z sistemskimi zahtevami pa nevem, dejstvo pa je, da bo potreben zmogljiv hardware. Za visto uni z 512mb rama ali manj, se bomo mogl mal do trgovine sprehodt:D

darkolord ::

No če ste poizkušali odpreti kakšen mega velik XML v IEju boste že vedeli o čem govorim.

IE ni ravno zgled hitrosti... Office XML naj ne bi bili opazno počasnejši (če sploh) od trenutnih

OwcA ::

Je pa zgled MS-ovega obvladovanja XML parserjev. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Matevžk ::

No, to vsekakor drži, res pa je, da ne vem, če je kateri parser kaj presneto boljši (razen seveda tisti po SAX modelu, ki pa je uporaben samo za zelo specifične aplikacije z dobro specificiranimi shemami; office zbirka bi lahko delala po tem principu sam ob veliki muki programerjev, verjetno) ... smo v firmi poskusili vse sorte, pa ni bilo nič bolje.
Ne vem pa, kaj je vgrajeno v OOo. Dejstvo je, da uporabljam OOo za resno delo in načeloma stvar v verziji 2.0 deluje izredno hitro, ko pa noter dam nekaj*10 objektov (a'la matematične formule), pa shranjevanje začne trajati po 10-15 sekund s polno obremenitvijo procesorja (na 2,6GHz mašini) ... Other than that sem z OOo izredno zadovoljen.
lp, Matevžk

M.B. ::

No kako hitro se odpre MS Office v WINE?
Meni se OOo 1.1.4 Brez quickstarterja v 8 sekundah na Gentoo.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

NoOrdinary ::

hehe, to benchi :))
men se OOo 2.0 skompajlan s sourca takisto na Gentoo odpira 10.3s, in roko na srce Offici 2k3 se odprejo hitrejš, je pa res da dajo v startup eno svojo sranje da so stalno v pripravljenosti al neki v tem stilu.
brez ideje sem za podpis

darkolord ::

e pa res da dajo v startup eno svojo sranje da so stalno v pripravljenosti al neki v tem stilu.

kam tocno pa?

NoOrdinary ::

oh dej no, tak strokovnjak kot si ti bi pa mogu vedet... al pa mogoče samo zajebavaš?

What Are the Advantages of Running the Osa.exe File?
The Osa.exe file initializes the shared code that is used by the Office XP programs. When you use the Osa.exe file to initialize shared code, the Office XP programs start faster. If the Office programs, instead of Osa.exe, initialize the shared code, the programs take longer to start.
...
Typically, when Osa.exe is present in the Startup folder, it has the -b and -l switches set (Osa.exe -b -l).

google in I feel lucky, net je lahk tud uporaben veš... stvar res ni nujna, samo jo večina ljudi uporablja in če je opcija in ti je hitrost odpiranja dokumentov pomembna ne vem zakaj ne.
brez ideje sem za podpis

darkolord ::

Samo zajebavam. Namreč, zato:

Office Setup no longer puts a shortcut to the Osa.exe file in the Windows Startup folder as do the earlier versions of Microsoft Office.

V Office XP ja, v 2003 ne. Pa se kljub temu hitreje zažene. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
638564 (6909) OwcA
»

Microsoftov boj proti piratstvu (in za večji dobiček) - po WGA zdaj še OGA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
768972 (6641) M.B.
»

Microsoft @ CES, Las Vegas 2006

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
202894 (2272) BigWhale
»

Microsoft .NET Framework 2.0 je tu, XPS ob bok PDF v Office 12 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
8211017 (9021) 64202

Več podobnih tem