» »

Windows Media Player 11

Windows Media Player 11

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal naslednjo verzijo predvajalnika Windows Media Player 11 (WMP11). Za nekatere to še ni čisto pravi izid, saj je trenutno predvajalnik še v beta razvoju. Istočasno je MTV v sodelovanju z Microsoftom ponudil storitev pod imenom Urge, ki pa je trenutno namenjena samo tržišču v Združenih državah.

Novosti WMP11 zajemajo spremenjen vmesnik, lažje upravljanje z glasbo, integracijo z Urge... Več informacij najdete na uradni strani WMP11, kjer si lahko predvajalnik tudi prenesete. Za vprašanja in odgovore pa lahko uporabite že obstoječo temo.

65 komentarjev

«
1
2

Tr0n ::

Heh, vedno znova mi je tole smesno.

Izdajajo nove WMP, Office,... produkte, ki imajo minimalne spremembe/novosti v primerjavi s starejsimi verzijami.

Isto kot EA pri igrah tipa FIFA, NBA,...

RejZoR ::

Why fix if it ain't broken? In tega se je MS tle še kako držal. Pa itaq je brezplačna zadeva.
Osnovno zasnovo playerja so obdržali, dodelal so samo dostop do posameznih modulov preko precej inovativnih tab like menujev in naredil rahlo bolj Visti podoben vmesnik.
Folk itaq sovraži WMP na veliko samo zato ker je od MSja, ampak z enajstico so zadel žebljiček na glaviček. Pa še k VistaXP temi paše ko fata na mujota. Osebno so mi vsi WMPji od verzije 9 (vključno z 9) pa do zdej čist odgovarjali. Za podnapise pa mi itaq skrbi FFdShow decoder.

Zgleda da so v Redmondu pridobil kakšen nov kader al pa so šli čez precej drastične ukrepe okoli dezajna. Namreč ogromno stvari so spravili na mnogo boljši nivo. Recimo Mail Live je prov hud poštni kaslc, Windows Messenger Live je boljši od vseh MSN Messengerjev do zdej, WMP11 seka, IE7 je vsaj vmesniški del nadmočen (čeprav engine šepa).
Majo kr talentiran folk kar se tiče prijaznosti vmesnikov.
Še tisto kar se skriva pod vmesniki nej spilijo na takem nivoju, pa so zmagal.:D
Pohvalno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

3p ::

Ufff. Zdaj ne samo, da imajo Windowsi zlobni Media Player vgrajen. Zdaj ima zlobni Media Player vgrajeno še bolj zlobno trgovino (kar pa me dejansko moti!). Že kdo voha naslednjo tožbo?

JtSŽ ::

Seveda x64 podpore še zdaleč ni na spregled...:(
Pokaž spoštovanje in boš spoštovan.
Lep Pozdrav,
JtS

cojss ::

Mani je pa všeč. Ker imam muzko razporejeno po albumih mi je še posebej uporaben nov Library in pa naslpoh izgled je všečen, tak bol moderen. Tisti Online Stores pač ignoriram pa je.

Spc ::

Ti novi Windows Media Player-ji mi niti malo niso všeč pa še požrešni so kaj se tiče rama in cpuja.
Sam pa uporabljam mplayer2, ki je še kako zanesljiv in dober.

:)

Looooooka ::

IE7 je vsaj vmesniški del nadmočen (čeprav engine šepa).
mnja jst bi glih obratno reku.
engine je tak da se ga ne bo dal vec pluvat.
vmesnik je pa faljen do amena in bi ga mogl pustit tazga kot je bil(ce pogleda clovk firefox 2 alpha screenshote se vid da se tud oni tle strinjajo).

MikzoR` ::

Roko na srce treba je priznt da je pa zelo lepši ne glede na ostalo :D

Looooooka ::

mnja hvala bogu za skine.pa pr media player 11 tud zgleda kokr da se probavajo losat file menuja in prpravt cloveka na right klikanje.

MikzoR` ::

Jst pa nemorm instalirat zarad tega -> windows genuine advantage validation

Zna kdo pomagat :S

BoLhCa ::

WMP je pri meni še zmerom najbolj priljubljen program za filme:D Tako da vsako verzijo veselo čakam:D Jebat ga, nimam nobenih zadržkou ala, ah to je pa od Mircosofta... bla bla:P Men je Microsoft car!:D

Lp

yimi ::

Ja ta pa res tako dobro izgleda, da bo moral vsaj dvakrat bolje predvajati mp3je in filme. Tu se lepo vidi, zakaj ima microsoft 60% managerjev, ekonomistov in podobne smetane, 30% designerjev , 8% varnostnikov, hišnikov in čistilk, 1,5% zlatih ribic, pajkov, bakterij, preostanek pa so programerji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yimi ()

sidd ::

yimi :D >:D samo še vedno to znese kolko? prek 100 programerjev... :P

men je tud všeč wmp. za muziko sicer winamp, ostalo pa wmp. kul zadevca!

3p ::

Loooo...ka: Ja, file meni čisto v slogu Viste izginja iz MP11, tudi v IE7beta ga ni (neposredno)...
Drugače pa je library v MP11 lepo rešen. Daš slike pregledovat, pa iskanje, pa urejanje po kategorijah... pa maš že pol Viste pred sabo.

tx-z ::

a že kr 11ka :D js sm mislu da sm meu 7ko pa mam že kr 9ko :P
tx-z

RejZoR ::

@Looooooka


mnja jst bi glih obratno reku.
engine je tak da se ga ne bo dal vec pluvat.
vmesnik je pa faljen do amena in bi ga mogl pustit tazga kot je bil(ce pogleda clovk firefox 2 alpha screenshote se vid da se tud oni tle strinjajo).


Pozabljaš, da je IE7 zamišljen kot brskalnik in ne remote control za Space Shuttle raketo... Iz vidika štručkota za vmesnike in njih postavitev ter design jezst vidim povsem preprosto odločitev, za katero se je odločil MS. Hotel so ustvarit preprost minimalistični vmesnik s funkcionalnostjo primerno za nezahtevne brskače po netu.

Se ti ne bi ustrašil če bi kot novopečeni uporabnik PCja pred nos dobil program, ki ti kaže 100 tabov, 5 toolbarov na vseh straneh ekrana, ene toliko popupov za to in ono itd? Tud več menujev in nastavitev nobenmu začetniku ni olajšalo opravila. Power userji pa grejo(mo) itaq na alternative, tko da ne vidim čist nič spornega niti slabega.
Je browser in nič več in nič manj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BigWhale ::

Dalec najboljsi interface ima itak mplayer... ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Microsoft ::

Tisti ki bi radi meli one stare menije, je na tejle sliki, kako to naredis.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

BigWhale linuxas neutruden ti zihr framebuffer furas v konzoli pa direkt cez kksn jed gledas movije.A ne :D

em

RejZoR o cem ti to?

premikanje in skrivanje gumbov na desno...in premikanje address bara na VRH da mors med klikanjem po straneh cist na vrh programa ni minimalizem...je sfaljenost,ki je nepotrebna in mogoce kaze na strah pred opero in na neko upanje da jih bo radikalna neumnost resla pred izgubo userjev.
Tabi so pa tud najbl grdi od vseh 3 vodilnih browserjev.Ampak to je beta in microsoft UI ponavad za konc pusti.Osebno grem hitr na ieblog jokat...mogoce se se kdo pridruzi pa bojo *popravl* ta horror =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

RejZoR ::

Okej, sorry ampak te ne štekam čist nič kje je karkoli kompliciranega.
Zdej ni tone standardnih brezveznih File/View/Tools/About blablabla menujev ampak je vse narejeno po namembnostnih kategorijah.
Ne vem zakaj bi se moral skoz držat nekih začrtanih geekovskih smernic ki bi dogajala teb in men, ostalim par miljonom ljudi pa ne.
Stari klasični menu si lahko še vedno vštekaš nazaj, ampak enosatvno ne vidim potrebe po takem početju. Seveda pa se moraš navadit na novost.
Boš reku da se nisi niti malo navajal na Firefox/Opero ko si šel stran od IE ? Tud če je to navajanje trajalo 5-10 minut si še vedno rabu čas da se privadiš. In tko je itaq z vsemi programi, samo da se ti zdej kot naprednemu uporabniku vse zdi samoumevno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

metalc ::

A so ga že naučili igrati Ogg Vorbis?

Goldee ::

Mene pa zanima, če dela library v tej novi verziji Media playerja kaj hitreje? V prejšnjih verzijah je bilo brskanje po library-ju ful počasno, čeprav pregledno.

RejZoR ::

Metalc, s FFdShow filtri ti žvrgoli tud FLAC če hočeš :P Itaq je to a must have kos kode če redno gledaš filme. Tko da maš vse v enem, dekoder videa in še zvoka. Ker dela preko DirectShow-a je vseeno ker player maš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Quikee ::

Kurc, ce pa ne mores enostavno prit do nastavitev za dshow filtre (oz. meni sploh ni uspelo).

darkolord ::

zgleda kokr da se probavajo losat file menuja in prpravt cloveka na right klikanje

prvo ja, drugo ne :)

RejZoR ::

Najprej da razčistimo kaj to FFdShow filter sploh je:
http://www.free-codecs.com/download/FFD...

Brez tega ne gre. Nastavitve dobiš preko bljižnic v start menuju (tako za audio kot video del). Oz poleg ure ko se predvaja video.
Ko nalagaš samo obkljukaj še OGG in FLAC pa ti bo tud WMP11 špilal tako muziko (oz zvok če je slednji uporabljen pri videu).
Simpl ko Knorr župca pa še lepšo sliko izpljune kot uradni DivX dekoder.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Gogo ::

Ejga RejZoR, kaj mi priporočaš, da vštekam v WMP11, da mi bo laufal DVD?

Thx man.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Tr0n ::

Zakaj rabite tolko nekih codecov?

Cisto enostavno - Media Player Classic + XviD + QuickTime/RealMedia Alternative in lahko gledate z minimalno porabo resourcev vse mozne audio in video filmcke, vkljucno z DVDji, OGG, MP3 in vso ostalo kramo.

WMV = lame.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

RejZoR ::

Lol? Tipičen komentar nevednika. Sploh veš kaj so to DirectShow filtri?
To ni noben codec pack s 150 brezveznimi kodeki, ampak 1 kodek, ki ima pod pokrovom več različnih knjižnic za dekodiranje (in tud kodiranje) videa in audia. Optimizacije za SSE, napredni deintelacer, deblocker in še cel kup dodatkov, ki jih pri drugih kodekih sploh ne boš ugledal.
Dekodirajo ti vse od DivX pa do XviD, generični MPEG-4, MPEG-2 (DVD), MPEG-1 (VCD/SVCD), vse WMV formate do verzije 8, vse H formate (H.261/H.263/H.264) in še cel kup druge eksotike ala CorePNG in ZMBV.
Do zdej nisem niti 1x mogu iskat drugih kodekov za katerikoli film, niti nisem imel niti enega konflikta s katerokoli drugo stvarjo.
Prej z že najbolj osnovnimi codec packi so ble težave.

Poleg tega pa kaj misliš, da sta QuickTime in Real Alternative? Oba delata točno na tako foro, ker sta tud DirectShow fltra.

Pa govort da je WMV zanič je tud največja bedarija kar sem jih slišal.
Če sovražiš MS zato ker je MS prov, ampak govort da je WMV beden je pa neumno ker je eden boljših kodekov sploh.

@Gogo
Osebno za buljenje DVDjev uporabljam isto FFdShow. Edino kar je najbolj pomembno pri DVDjih je da Deinterlacing nastaviš kot je treba.
Se pravi da vklopiš "Process whole image" ter izbereš Cubic Blending oz Cubic Interpolation. Ta dva sta mi ponavad ustvarila še najlepšo DVD sliko, lahko pa probaš tud druge načine. Drugače pa je za buljenje vrhunske DVD slike samo eden in edini zmagovalec, in to je NVIDIA PureVideo decoder.
To čudo pa izpljune tko lepo sliko da se ti milo stori.
Je pa plačljiv in dela samo z NVIDIA karticami, kar zna bit ovira če si pri rdečih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Gogo ::

@RejZoR

OK hvala. Trenutno uporabljam Media Player Clasic. Si mogoče primerjal sliko med obema?

LP

PS. Žena hoče imeti slo varijanto, kaj zdaj?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gogo ()

Roadkill ::

Jest se pridružujem tistim, ki pljuvajo čez WMP.
Sej me ne moti, da ga drugi uporabljalo, ampak meni pa res ni všeč.

Ali ga pa samo ne znam uporabljat... je možno kje nastavit shortcute (binde) za popolno kontrolo nad filmom?
Nekako nimam navade klikat med filmom in imam rad vsaj osnovne play/pause/fwd/skip10sek/fullscreen itd funkcije na tipkah. Po možnosti na tipkah, ki si jih lahko sam skonfiguriram.

Sej mogoče pa MSu delam krivico, ker konec koncev nisem uporabljal WMPja že par let. Od verzije 7.2 če se ne motim..

Trenutno še nisem našel favorita za predvajanje filmov. Nekako niham med Mplayer-jem in VLC playerjem. Sem šele 5 dni na linuxu in nisem še absorbiral vseh novih programčkov. :)
Ü

Tr0n ::

FFDShow je "mojster za vse" in ne ponuja taksne kvalitete in postprocessing bonbonckov, kot dedicated decoderji. Malce si poglej zadnji XviD. Prav tako nikjer ne vidim podpore za QT in RM.

Tr0n ::

WMP pa minimalisticen vmesnik?

Lol! :))

A vam pokazem, kaj je zame minimalisticen vmesnik?



Brez 90% nepotrebe krame, kot so neki interni katalogi, pa rip in burn funkcionalnost, ki je itaq nikoli ne nucas.

Roadkill ::

Če pa nisi fan klikanja je pa še vseeno precej preveč krame.
Recimo v primerjavi s temle:
Ü

darkolord ::

Tr0n: kaj pa praviš na tole:

RejZoR ::

QT in RM Alternative sta isto DShow filtra, samo nista v istem paketu kot FFdShow. Če pa misliš da je slika slabša zato ker je all in one filter se pa motiš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tr0n ::

darkolord: Prevec resoucev/RAMa popapca v vsakem primeru. :)

darkolord ::

Tr0n: nič več kot Classic:

bole_1 ::

kako se minimizira tako kot je blo pri 10ki da se je postavlo tam lepo u kotiček pa si lahko šaltal pesmi naprej in nazaj in ne samo navadno minimiziralo?

RejZoR ::

Heh, pri 1,5 GB RAMa mi je poraba zadnja stvar ki me briga.
Pa tud prej na 512MB RAMa mi ni delal težav. Menda ne gledaš filmov v WMP in istočasno igraš neko zajebano 3D igro ka-li?

Glede onega taskbar miniview-a...
Z desno klikni na taskbar, nato Toolbars in izberi Windows Media Player. Zdej ko boš pomanjšal WMP se bo lepo namontiral tam spodaj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MikzoR` ::

Mi lahko kdo pomaga v zvezi z -> windows advantage genuine validation

Namreč to mi pokaže ko hočem instalirat wmp11.

OmegaBlue ::

Seveda Microsoft in Pravila
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

MikzoR` ::

sem namreč nov tukaj in nevem kaj mi hočeš povedati s tem -> Pravila

drgač sm pa na microsoftu že biu pa nism najdu prave rešitve da bi instaliru wmp11

bole_1 ::

hvala rejzor sej potem sem se kmalu spomnu na to =)
a prej sem zgubu živce...
kot bi reku moj trener enostavno je najtežje=)

RejZoR ::

Hehe. Men brez tega okenčka živeti ni. Sej MPC ma Always on top ampak to ni to. Enostavno vedno kr zavzema več placa. Če pa se znebiš kontrol da zmanjšaš okno pa ne moreš nadzorovat videa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Nejc Pintar ::

Kupi si legalne Windowse:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Jan987 ::

Ja to bo najboljša rešitev!!!!

;-) ::

jah itaq da so zaj vsi pametni: ''kupi si legalne windowse''...itd.

zakaj???
če je pa Windows media player slabši od konkurence!
sam mal skine,teme pa barve menjajo pa začnejo vsi oh in joj kak je dober player-v bistvu pa imaš boljše brezplačne programe.

tist o legalnih winsih pa Ti pišejo zarad tega ker ti zavidajo tvojih,in obžalujejo da so 40k vztran vrgli.

sicer pa kaj ima Windows media player kar drugi predvajalniki ne zmorejo? prosim če mi stvar utemeljite-pol si pa grem po winse.

ps.: itaq vem da bodo moderatorji zbrisali moj post-off topic pa to.
beri: že enih 6,7 postov nazaj ni več tema pogovora na strani naslova teme!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Quikee ::

RejZoR: neuporabno dokler ne mores iz tega nacina skocit direkt v full screen in pa kolko vidim se ne da nastimat, da je ta mini nacin vedno vkloplen.
Prav tako WMP ne omogoca nobenih akcij z scrollom nikjer.
Aja med drugim tudi ne podpira MKV, OGG in podobnih direkt.. sicer ce ga preko "open" nalozis deluje ampak drag and drop ne deluje in Library jih ignorira. Vse pa zato, ker tega tipa datotek bogi WMP ne prepozna brez, da bi sploh poskusal preko dshow-a vzpostavit graf.

Switch to skin mode ? Cemu je prednost tega - preklaplanje med razlicnimi nacini kako je predvajalnik prikazan je ocitno bolj vazno kot pa kaksna dodatna bolj pogosto uporabljena nastavitev oz. vec placa za prikazat trenutno pesem/film, ki se predvaja.

Razlika med Library, Burn, Sync je pa kaksna? Zakaj morajo met svoje gumbe na vrhu - ce je edina razlika kaj se pokaze na desni strani kolko jaz vidim. Torej je logicna razporeditev teh funkcij tam ne pa na na vrhu (Library narejen v smislu to so tvoje multimedijske datoteke - kaj bi rad naredil z njimi).
Drugace sem pa tudi mnenja, da funkcije kot so Burn, Rip, Sync in Online Stores ne sodijo v medijski predvajalnik, ampak more za to skrbeti posebej temu namenjena aplikacija, ki med drugim mora znat filme, glasbo streamat, transkodirat in kakorkoli urejat. Medijski predvajalnik pa jih mora znat le cim bolj udobno predvajat (dovolj enostavno za neuke in hkrati omogocat dosti fleksibilnosti za zahtevne).


Sej drugace ni tak slab - mnogo boljsi kot prejsnje verzije. Vseeno mu pa za bolj zahtevnega uporabnika manjka mnogo mnogo mnogo fleksibilnosti in funkcij.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vas omiljen predvajalnik glasbe za PC

Oddelek: Programska oprema
313950 (3396) Davidenko
»

Windows Media Player 11

Oddelek: Programska oprema
342427 (2040) joker16_7
»

IE 7 ali FF ne predvaja nekaterih video vsebin (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
538150 (7231) HitriPepe
»

Windows Media Player 11 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6510631 (7601) waLkeR^!
»

Windows Media Player 11 je zuni

Oddelek: Programska oprema
233927 (3212) Tilen

Več podobnih tem