» »

Obračun gradbenih del

Obračun gradbenih del

Go-ahead ::

Nisem gradbenik, pa vendarle se mi bliža čas obračuna izdelave notranjih ometov. Ker bi rad izvajalca pri tem obračunu prekontroliral bi potreboval pravila in cenike za obračun izdelave notranjih ometov. Moti me predvsem način obračuna odprtin, kot da so polne in razni "dodatki" kot je vgradnja podbojev in vgradnja vogalnikov.

Nekaj sem že googlal, pa nisem prišel do konkretnih odgovorov.

madmitch ::

Kja ko bi se za nasvet obrnil na kakšnega kalkulanta v manjšem gradbenem podjetju ali gradbenem inženiringu. Morda ga lahko prosiš za kontra ponudbo, da boš imel primerjavo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Go-ahead ::

S kontra ponudbo si ne morem več pomagati, ker so dela pri koncu, v fazi pridobivanja ponudb, pa kaj dlje od nekakšnih v grobem dogovorjenih cen nisem prišel. V našem koncu so zidarji namreč grooozno zasedeni in strašansko kvalitetni , tako da jim je potratno izdelovati predračune.

Grooza!

Smorny ::

Pojdi v knjižnico in si najdi gradbene norme (giposs ali nekaj takega). Čeprav niso najnovejše, boš videl kako se to kalkulira. Odprtine se do določene velikosti obračunavajo kot, da jih ni, ker se delajo prečni deli in vogali, ki ti poberejo probližno toliko časa, kot da bi delal celo površino.

Prekontroliraj, ker si rad marsikdo kaj dodatno zaračuna. Zavračanje računov je v gradbeništvu itak stalnica.

Lep primer gradnje.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smorny ()

baron21 ::

Živijo! Odprtine manjše od 3 m2 se računajo kot da jih ni, večje od tega pa se odračuna razlika. Normalna cena za ročno ometavanje -grobo+fino+glajenje je 5-8 Evr. Lep pozdrav!
baron21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baron21 ()

Go-ahead ::

Če sem prav razumel

Imam odprtino šoriko 3m in visoko 2m= 6m2
1 O površine stene odbijem 6m2?
2. Od površine stene odbijem 6-3=3m2

Ne vem kateri način je pravi Če uporabim prvega potem zidarju ne ostane nič za izdelavo robov (špalet). Ali se v tem primeru zaračuna ta izdelava posebej in na kakšen način? Ali je dolžinski meter špalete izenačen s ceno m2.

baron21 ::

Živijo! Če imaš odprtino veliko 6 m2 plačaš 3 m2,od odprtine- kar je izdelovanje robov-špalet. Če pa imaš okno veliko 1 m2 plačaš polno steno kot da ga ni, v tem je izdelava špalet.Zadnja cena ki sem jo izvedel pred 2 min. od sivoekonomskega zidarja je 5 Evr,- delo. LP
baron21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baron21 ()

Go-ahead ::

hvala za dosedanje odgovore?
Sedaj pa bom še malo zakompliciral.
V mojem primeru imam tako odprtino v notranjosti hiše (obok). To oprtino na tej steni bi mi rad zidar 2 x zaračunal.
Ali mu upravičeno odbijem pri celotni kvadraturi če je oprtina velika 8m2 2*(8-3)= 10m2 ali mu samo enkrat plačam tiste dodatne 3m2 in mu odbijem 13m2.
LP

baron21 ::

Živijo! S sodelavcem sva zdajle na poti domov razpravljala o tvojem primeru in najina ugotovitev je taka: zidar ti pri tej odprtini lahko računa 2x3 m2, saj mora z obeh strani napraviti špaleto. Tudi če bi bila stena brez odprtine bi jo popolnoma ometal z obeh strani ali ne? Seveda pa tudi računal polno kvadraturo. Torej 1:0 za zidarja, če se ne boš pogajal. Lep pozdrav!
baron21

Go-ahead ::

Po svoje se strinjam z vama, pa vendar

Špaleta je sestavljena iz dveh linij in vmesne površine Pri zunajih stenah se v odprtinah pojavljajo okna, kjer mora zidar površino lepo zaključiti in poravnati v skladu z oknom. Če okna ni lahko sicer res govorimo o nekem dodatnem materialu ker je špaleta širša, vendar mislim, da se mu količina dela bistveno ne poveča. Torej zakaj dvakratni odbitek 3m2????

Super Sonic ::

"Torej zakaj dvakratni odbitek 3m2????"

Sicer sm off, ampak dej rajš naslov tema spremen v NOČEM PLAČAT ZIDARJU TISTEGA KAR MU PRIPADA - HELP ME
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Go-ahead ::

Super Sonic

Kako pa veš, da mu pripada???!!

baron21 ::

Vidim, da so se stvari zakomplicirale, imam pa občutek da hočeš zdaj rešitev za nepopoln dogovor pred začetkom del. Mislim da je najboljše da človeku plačaš kar mu gre, če se bosta pogajala za tiste tri kvadrate boš potegnil kratko. Ne misli da mojstri ne sodelujejo med seboj čeprav izgleda da so si konkurenca. Tisti znesek mu lahko mirno plačaš še toliko pa mu lahko daš za napitnino, pa bosta ostala v dobrih odnosih. Če te pa ima namen ogoljufati, te bo pa tako, da boš to ugotovil šele čez veliko časa ne pa da se nateguje za 15 evr. Mojstri so mojstri na več področjih. Srečno!
baron21


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novih oken (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
354105582 (8955) BCSman
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27153583 (28848) Matejjjjj
»

Poznavalec za mansarde na Goriškem

Oddelek: Loža
121628 (1016) #000000
»

"Kučni majstor", obrt za vse čase (wannabe)

Oddelek: Loža
263381 (2323) francek1

Več podobnih tem