» »

sam 60 fpsjev???

sam 60 fpsjev???

[DaDo] ::

mam tele komponente:
CPU AMD Athlon 64 3200+ Tray
DDR 512MB PC3200 400MHz Transcend
VGA PCI-e Gainward GeForce 6600GT, 128MB DDR
Disk SATA 200 GB 7200rpm MAXTOR 6Y200M0 8MB
MB ASUS A8NE-FM Micro ATX NForce4 Ultra S.939
CPU-hlajenje AMD, Socket 754/940/939

Nalozene mam originalne driverje od graficne, in me zanima zakaj mam pri CS 1.6 - STEAM samo 60 fpsjev, pa sm probu dat fps_max 100 pa use sm probavu, tut resolucijo povecat/zmanjsat, skos je 60 fpsjev in nic manj nic vec, zakaj, pa a kdo ve ksno resitev mogoce?

Pa se zanima me, a bi se dal kej navit procesor brez kakrsnega koli posega v skatlo zato ker je se v garanciji in ne smem odperat skatle :P?

Utk ::

Najbrž imaš kakšen LCD in v-sync vklopljen v igri. Izklopi to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

[DaDo] ::

am.. nimam lcdja mam 15 palcn monitor :8) , v-sync pa ne vem ce se da v igri izklop vsaj jst ne vem kako.

radiator ::

No pa verjetno nimaš na CRT-ju refresh nastavljen na 60Hz.
Pa kaj se sekiraš saj je 30fps itak dovolj :)
Kaj je jutri že bilo?

gape0000 ::

No 30fps-jov ni dost s takim sistemčkom tko da Dado v-sync morš izklopt izven igre, bl natančno tm k maš za grafično nastavlat (sam mam ati pa ne vem kako se reče verjetno en control center al kej podobnga :8) ), skratka tm k maš nastavitve za grafično in izklopš v-sync..(pa igro morš laufat u opengl načinu to poglej noter u špilu če maš tko nastavlen tm pod video...) . Aja pa to v-sync morš izklopt za opengl način ne 3d to mal poglej tm u nastavitvah grafične da boš ta prauga izklopu.
Pa če te še kej zanima glede 1.6 kr upraši
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gape0000 ()

[DaDo] ::

jst ne najdm tega v-synca ze ceu dan se jebem s tem ;(

para! ::

Desni klik na namizje, klikni Properties, nato Settings in na koncu Advanced. Odpre se ti nVidia meni, kjer maš kup nastavitev, med drugimi tudi nastavitve za performance, kot so vsync, fsaa, itd.

lp
Death before dishonor!

radiator ::

Ne 30 ni veliko. Saj nisem tako mislil. Mislil sem da je 30 fps dovolj in ne vidš razlike med 30 in 90fps.

pa V-sync je boljše imet vklopljen ker drugače ti lahko sliko lomi. Nastavi si samo nek normalen refresh (75Hz) pa se ne sekiraj za frame rate. To izklopiš samo za benchmarking.
Kaj je jutri že bilo?

para! ::

radiator :) Od kje ti te ideje? Med 30 in 90 fps je ogromna razlika. Jaz igram Quake 4, kjer je maxfps v igri 63, in ko fps pade na manj kot 50 se opazi štekanje. Toliko o tem, pa sej to vsi veste.

Vsync pa je pri streljačinah precej pomemben na LCD zaslonih, na CRT nima nekega efekta.

lp
Death before dishonor!

Eru ::

Kera basen. Se pozna pri crt-jih, pri meni se kar orenk če zelo hitro premikam (pri resoluciji 1920x1200) kadar igram. Razliko med 40 pa 90 fps pa ne opaziš. Včasih pa zašteka zarad česa druzga pa se tud na fps-jih pozna...

radiator ::

Tako je pri meni tudi. In ja ko imaš nižji framrate pomeni da je tvoj sistem nima več veliko rezerve in ko imaš zdaj skok na HDD bo definitivno šteknilo.

Naprimer TV je 25fps (risanke ponavadi samo 15fps) prikaz je 50iHz ali 100iHz. Nekateri DivX tudi samo 23fps pa vidiš ti kdaj da cuka?? Jaz ne vidm.

Pri LCD-jih pa je tak da itak niso zmožni pokazat več kot 30-40 slik na sekundo (pa to taboljši) in je še to bolj izrazito ko ti igrica gre na 100fps on pa jih nariše 30 potem začne risat prvega konča pa z četrtim.


Ne stvari vedno tako ozko gledat.
Kaj je jutri že bilo?

willson ::

lp!

radiator ima prav...
razlog je, da so filmi v 25fps (vsaj PAL format) in tist k vid kako se mu riše frame-by-frame je pač nekaj posebnega...

glede špilov pa:
- zakaj ste vsi tko zafrustrirani s FPS-ji
- zakaj kupujete najnovejši HW - da se hvalite po forumih s max. FPSji :D

Upam, da se zavedate, da VSAKO grafo ustav to, da se more sinhronizerat z monitorjem. Nekaj časa nazaj sem bil ves navdušen nad novitetami od nVidije/ATIja, sam ko se pa človek vpraša "zakaj" in "kako" te pa veselje mine. Testiral sem za tisti čas dobro grafo (Ti4200) in sem naredu en mini openGL BM. Ugotovitve so sledeče, da če grafi ne bi bilo treba čakati na izris slike na monitor, bi imel že takrat vsi 30.000FPS in ne 30~100FPS. Da ne omenjam VS in PS, ker to je že druga tema.

Glede trditve, da opazite razliko med 30 in 90 FPS, pa: razlika JE vendar je ob konstantnem FPSju ne OPAZIMO! In to dobr vejo proizvajalci špilov in zato zaklepajo MAX FSB. Ker kaj ti pomaga več kot 60FPS? Namesto, da grafa do onemoglosti riše frame, naj se raje izračuna fizika ali AI ali pač nekaj drugega.

Tko, da vsi ki ste zafrustrirani s FSBji oz. točkami iz 3D Marka, še enkrat dobro premislite v smotrnost vašega početja. Kajti reklame od proizvajalcov HW letijo le na vas. In dokaz, takoj ko se na tržišču pojavi nov kos HW, ki je glede na že obstoječ HW bolši za nekaj % ali nekaj točk v 3D Marku, ga že hočete imet.... malo matematike pa pokaže, da je zadeva v realnosti hitrejša za 5 - 10FPS (v najbolšem primeru), da je pa ironija popolna so pa FPSji zaklenjeni na nek MAX rečmo 60FPS.

Zdej pa v jok in v trgovino po novo grafo, da ne bo duša trpela, ne pa oči...8-O
jo folk!! tole je res neki carskega, in se en lep dokaz da smo slovenci pametni :) (no vsaj neki) pa se eno vprasnaje za "alien-w": -al si oba ventilatorja isto obrnu (po sliki sodec - mislm da ), ker sm razmislu ce bi en(2X) not pihu. en pa vn(2x)...??

jRk0 ::

Daj instaliri PowerStrip. Itak ga bos rabil za nastavljanje brightnessa in gamme v igri. Verjetno ti bo ze sam omogocil 100fps po defaultu:) vsaj meni je tako uspelo laptop prepricat, na mojem compu nisem imel s fpsji problemov. fps_max 101 nastavi. Potem pa je potrebno se nastaviti, da imas Najvecje mozno stevilo Hz tudi v igri. Vsaj 85Hz nastavis v driverjih za grafo. Pr ati gres pod displays pa tam nastavljas. Za nVidia ne vem.

V glavnem, 100fps pa 100Hz v igri je nenormalno boljse igrat kot pa na 60fps. s 60fps se ne mors aimat in metki cist drugace letijo kot na 100 fps. Zarad recoila, ki se spreminja s pingom, fpsji...
You fuck up once, you loose two teeth.

Eru ::

Tudi Hz so sumljiva zadeva. Jaz naprimer sem prej imel iiyamo na 100Hz sedaj pa imam 24" crt sony fw900, kater ima priporočljivo resolucijo 1920 x 1200 pri 85Hz in moram reči da se mi zdi da manj utripa. Če koga zanima še link za monitor SonyFw900

jRk0 ::

mozno da se ti to zdi, ker je vec pixlov? ne vem :D
You fuck up once, you loose two teeth.

radiator ::

To je zaradi persistence "fosforja" v CRT-ju. "Fosfor" sveti nekaj časa ko ga žarek zadene in potem je optimalno da refresh-aš z takim časom. Zato več ni vedno boljše pa še elektronika slabše dela pri višjih frekvencah. Meni so vedno razlagali da je 75Hz za oči optimalno samo mislim da to nima veze z očmi ampak samo z tipom "fosforja". Pri mojem NF-ju je ta številka 85Hz.

fosfor je vedno v narekovajih zato ker sploh ni fosfor (vsaj ne samo fosfor) samo zaradi razumevanja nisem hotel pisat premaz :)
Kaj je jutri že bilo?

[DaDo] ::

no skratka sm zrihtu, in sm ugasnu ta vsync sm najdu pol po slovensk se pa rece temu: Navpična sinhronizacija, saj tko pise pr nvidi-i, zdej mam 100fps.

Zdej me pa zanima se neki druzga... Namreč NFSMW mi pri minimalni resoluciji in minimalnih detajlih spil dela normalno, ce dam pa use do konca tut resolucijo na 1280x.... pac use mozno kar se da dt do konca texture, detajle... mi pa spil zacne stekat tko, kr dost...
zdej me pa zanima ce je to normalno za tak komp k ga mam al je kej narbe z cem?

H4rVeSteR ::

1280 pa vse na ful :D. Optimist

Si probu mogoče tud F.E.A.R. 1280 pa sve na ful?

LOL>:D
***I have a dream***

toncek_95 ::

jah s 6600gt ne bošmogu ne vem kolk časa vse špilat na 128*1024in pa ful če boš hotu to boš mogu osešt po kakšni drugi

bobby ::

smisel igranja 1280*1024 na 15 inčnem monitorju???
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

gumby ::

a imas 939 socket in samo en ram modul?:\

[DaDo] ::

939 socket

para! ::

Meni je čisto vseeno kaj vi mislite, zato ne bom nikogar prepričeval v to, da je razlika med 30 in 90 fps seveda zelo opazna, ampak vam lahko garantiram, da jaz (in še mnogi drugi) s 30FPS iger ne morejo igrat, ker opazno štekajo.

Zdaj, če z vso svojo pametjo ne razlikujete med videom in realtime računalniško grafiko, je to čisto vaš problem.

lp
Death before dishonor!

para! ::

WILSON LOL, pa dej no. A res misliš, da dajemo 70k+ SIT za grafično, zato da lahko na forumu napišemo kolko FPS mamo?

A se ti ne zdi, da če bi bilo 30FPS dovolj za igre, da bi potem vsi kupovali grafične za 40k, ne pa za 70+???

Še eno dejstvo, za vse, ki nimate pojma: Quake IV ima MAXFPS 63, ko FPS pade pod 50, jaz VIDIM, da šteka in ne morem igrat.

LP
Death before dishonor!

Eru ::

Ja priznam da se da vidi razliko, je nekako bolj tekoče. Samo razliko se vidi tudi med 60 in 120, kako da se ti ne zdi 60 potem štekanje?

Dead_Eye ::

Vbistvu tudi 60 šteka, samo dokler ne vidiš 120 se ti zdi OK. Svoje čase, igra Archimedean dynasty mi je delala "normalno" na p100 pa cyrus logic 1MB grafični. Ko sem jo čez kakšno leto spet igral na celeronu 333 in rivo tnt2 sem spoznal, da je na p100 štekalo... Ista fora je v fps, po mojem pod 30 se sploh ne da igrat, q4 na ti4200 vse detail na low in 640x480 in še je štekalo v velikih sobah.
The one and only

MyName ::

A maš monitor, ki ima frekvenco osveževanja vsaj 120Hz? Ker nekak je brezveze da ti grafična kartica daje 200 framov na sekundo, monitor ti pa sliko osveži samo 60x na sekundo :)
Abit IP35 E, Intel dual E2180 @ 10x340MHz daily, 10x400Mhz max
2x Supertalent 6400 @510MHz cl5,5,5,15
ATI Radeon HD 3850 @720/920Mhz

sirotka ::

ja, sj opazte razliko:) človeško oko ne opez razlike med 30 in 60 če smo že na tem:)

radiator ::

No super dajmo se kregat!

Kot je že zgoraj enkrat napisano:

Če imaš ti 100fps ali 30fps ne vidiš razlike (ne se zdaj razburjat. na izi beri do konca) Razlika v igrici je definitivno vidna ampak ne zaradi tega ker je manj fps. Problem je v tem da ko je treba loadat sounde, texture skratka je treba skočit na disk ti iz 30fps za kartki čas pade na 5fps (čas med parimi frami se hudo poveča) pri sistemu, ki pa je hitrejši in zmore 100fps pa pade na 30fps in je še zate vedno gladko.

Pa preden pozabim. Kaka je razlika med videom in real time igrico v prikazovanju frame-ov da rabi igriva 3x več da je tekoča? No pri 30fps je čas med dvema slikicama 33ms.
Kaj je jutri že bilo?

Dead_Eye ::

radiator: ne bom se kregal ker nima pomena, dejstvo je, da se vidi razlika med konstantno 30 oz. 60fps-ji in lahko se daš na jajca pa se še vedno vidi. To seveda brez padca fps na 5!!

Zdej ne vem v čem je finta ampak tako pač je.

Edit: sem zamenjal temo...:8)
The one and only

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dead_Eye ()

stock ::

jst se pa strinjam da je razlika med 30 in 90 fps. sam ne v igrci!
recimo da mas ti nastelan na monitorju na 85Hz, in mas 85fps ma usak Hz svojo (drugacno) sliko. ko pa mas ti 85Hz pa 30fps ma pa usak tret Hz svojo sliko. - in zdj boste rekl da kle vidte razliko med tem ko se je auto v 1Hz premaknu za 3x po 1m oz. v 1Hz 1x po 3m. jasno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stock ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FPS osnove (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
819888 (7976) kratos
»

Ali več Hz monitor pomeni višji FPS

Oddelek: Strojna oprema
263010 (2366) LordPero
»

'FPS-ji' so pomembni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
15013932 (10794) MrStein
»

30 FPS vs 60 FPS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1149016 (7240) Dr_M
»

Človeško oko

Oddelek: Novice / Igre
113984 (3984) undefined

Več podobnih tem