» »

ADSL in dva računalnika

ADSL in dva računalnika

UglyKid ::

Zanima me kako bi na Adsl priključil dva računalnika, ampak tako da bi se lahko povezala z internetom vsak zase????:D
Vem, da bi blo to možno z ruterjem samo ruter je predrag.Mam pa oba kompjuterja povezana med sabo.

hvala za pomoč

zile ::

Kašen router neki. V vsakem kompu rabiš mrežno karto, potem rabiš en croosover kabel, pa hub 10Mbit (lahko je 100Mbit, če boš kopiral iz enga kompa na drugega in ti je hitrost pomembna). ADSL modem povežeš s croosover kablom do hub-a, naprej pa do obeh računalnikov z navadnim UTP-jem. Na obeh potem nainštaliraš software, ki ti ga dajo SIOL-ovci and voila, oba compa sta na netu.
SIOL ADSL paket omogoča priključitev 2 računal na eno ADSL linijo z različnima IP številkama.

Lp

UglyKid ::

A to pomeni, da se lahko konekta z netom en ali drug računalnik ali pa oba hkrati???

Yes

pivmik ::

Kaj potem hitrost ostane 65KB/s za vsak racnunalnik posebej ali se razdeli na pol???
LP, Gregor GRE^

1 linija = 65KByte-ov, torej če maš 2 kompa ki sta na 1 liniji, se pač prenos 65k porazdeli na oba kompa. Še vedno lahko na enem dljaš na drugem pa spodobno surfaš.

Surfer_D ::

Oj! Veš kaj mi povej a pri ADSL-u wingate dela al uporablja kaj drugega kot dial up.

10x

P.S: Drgač kako kej,...

Ne uporabljam Wingate, tako da ne vem. Sploh pa če imaš 2 računalnika ne rabiš wingate-a, samo software ki ga dobiš v ADSL paketu.

noogy2noogy ::

A zadevo lahko enako spelješ tudi s kabelskim modemom? :\

hvala
lp noogy

Nimam kabelskega modema. Vprašaj kabelskega operaterja o tej možnosti.

Zoran ::

S kabelskim modemom lahko,ce imas druzinski paket.Ponudniku sporocis stevilko mrezne kartice in to je to.

cekr ::

Zanima me, če kdo ve koliko je lahko dolg UTP-kabel,
ker se lahko pojavijo velike izgube.
Jaz imam namreč računalnika narazen in bi potreboval vsaj 40-50m.

Ni problema. Pr men sta 70m. Lahko pa gre tudi 100m. Za zgrrnjo mejo pa ne vem.

tec ::

Jest imam 40m in dela brez problema

Surfer_D ::

UTP je lahko dolg nekaj čez 100m potem pa potrebuješ hub ali switch da ga ojača in je lahko spet dolg 100m.

Davor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570123 (6952) c23po
»

ADSL ?

Oddelek: Omrežja in internet
397940 (4671) BlazP
»

ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
402498 (1969) klemen338
»

koliko mreznih v 1 racunalo