» »

Avtozvočniki na računalniku

Avtozvočniki na računalniku

MandA ::

Imam 2 avtozvočnika Sony moči max. 2×250 W, 4-sistemski. Priklopil sem ju na računalnik in igrajo samo visokotonci, tako da samo piska, nič basov. Zanima me kaj bi moral narediti da bi stvar delovala tako kot mora. Morda kak ojačevalec? Prosim za nasvet.
niki

Trancedeejay ::

Ce si jih priklopil samo na izhod zvocne kartice, potem nimam besed. Si ze kdaj porajtal. da imajo racunalniski zvocniki ojacevalec in imajo napajanje? Mislim, da sem ti odgovoril
Have a nice Day

Matt
Music is the key

A. Smith ::

Se pravi, iz line-out na računalniški kartici si zvlekel signal direkt na zvočnik? Dobro, da sploh kaj slišiš :D

Predlagam te, da se odpraviš v računalniško trgovino in daš tiste tri jurje za računalniške zvočnike (Ti imajo vgrajen ojačevalec). To bi bila daleč najboljša izbira.

Če pa že moraš nekaj doma naresti, pa bo treba dobiti ojačevalec. Ena možnost je da predelaš star avtoradio, druga možnost je, da ga izdelaš sam.
Moram pa te opozoriti, da zvočniki, ki niso nikamor vpeti, ne proizvedejo dobrega zvoka (manjka jim bas). Treba jih bo vgraditi v lesene škatle.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

KraP ::

Tako kot je rekel A.Smith daj jih v skatle kupi ene poceni racunalniske zvocnike (do 3-4k) glej kateri imajo najvecjo nazivno moc,razmontiraj in gor priklopi te avto zvocnike,preverjeno deluje bp.
Sam sem mel enrat tak ko sem nekaj probava zvocniki so bili alpine 200W

Lp

MandA ::

Zakaj pa ti zvočnki prav tako nimajo nobenih basov ko jih priklopim na ojačevalec hišnega kina? So veliko močnejši kot obstoječi satelitski zvočniki, igrajo pa slabše. Ojačevalec je Sony ranga 150.000. Avtozbvočnik sem prilopil namesto sprednjega levega satelitskega.
Ko pa sem zvočnik priklopil na subwoofer, ki ima izhode za zvočnike pa ni bilo nič.
niki

MandA ::

Doma imam računalniške zvočnike. Eden ima svoje napajanje (in ojačevalec) in na tistega sem priključil te avto zvočnike. Se pravi namesto enega rač zvočnika sem uporabil avto zvočnik. Nisem jih priklapljal dorekt na zvočno kartico. Pa vseeno ne igrajo OK. A bi moral imeti močnejši ojačevalec oz. boljaše rač. zvočnike? Tile so ranga 10.000. Hvala.
niki

Dejancek ::

Vse kar lahko rečem je sam to : OMFG :\

MandA ::

Js bi potreboval kak dober nasvet ne pa neke kode.
niki

jRk0 ::

Tvoji avtozvocniki so slabsi od racunalniskih zvocnikov ranga 10000 =) samo tolko...informativno. tam, 50 rms kvecjemu ce majo. in dosti preslabi so za tvoj domaci ojacevalec :D
You fuck up once, you loose two teeth.

jRk0 ::

sploh pa, btw, te tvoje elipse so narejene da spilajo s prostornino prtljaznika, ceprav je to free air, pa ti vsekakor ne bodo normalno igrali kar brez skatel =)
You fuck up once, you loose two teeth.

A. Smith ::

Računalniški zvočniki za 3-4 jurje čez 20W RMS ne pridejo, ovalci pa. Je pa dejstvo, da jih je potrebno vgraditi v boxe, sicer basov slišal ne boš. Ga ni na svetu zvočnika, ki ti bo basiral brez da je nekam vpet. Pozna se že, če ga v roki držiš :D.

Moj nasvet: vgradi ovalce v avto, za računalnik pa kupi primerno ozvočenje.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23133654 (6456) darck
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711187 (6434) dottor
»

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
302904 (2158) shadeX
»

avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
252115 (1934) _Dejan_
»

Malo pomoči pri zvočnikih

Oddelek: Pomoč in nasveti
121393 (1253) MadMax

Več podobnih tem