Forum » Omrežja in internet » adsl - dejanska hitrost prenosa
adsl - dejanska hitrost prenosa
slovencl ::
Če spremljam prenos preko adsl, dobim, da lahko potegnem maksimalno 70% "koristnega tovora" A je to normalno? Kolikšen je padec prenosa zaradi pppoe protokola?
slovencl ::
MUC, to bi blo dost slab če mam 8Mb/s downlouda...
Od kolk do kolk okvirno v% pa niha prenos glede na velikost in število paketov. Zdi se mi, da je 30% izgube kar veliko. Rad bi ugotovil, če me ovira router.
Od kolk do kolk okvirno v% pa niha prenos glede na velikost in število paketov. Zdi se mi, da je 30% izgube kar veliko. Rad bi ugotovil, če me ovira router.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
zee ::
pri meni je prenos tj dl 118 KB/s do 120 KB/s. računalnik je za routerjem. Imam pa 1024/256KB paket pri Siolu.
zee
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
iz osmih megabitov bi vsaj jaz pričakoval prej okrog 900 KB/s kot manj.
zee
MUC ::
max ADSL propustnos je 8mbps .. kar pomen, da ti ga na več ne morjo odpret, (kot odpirajo manjše pakete). Ker zabiš za prenos 8 bitov na disk, cca 10 bitov po mreži, ti to na disk vsako sekundo okvirno in zaokroženo računano prenese cca 800KB.
Naj sam pove, če je nekaj takega, možno pa je odstopanje od te številke na gor in na dol, glede na svoje TCP/IP nastavitve, ki se jih loti kakšen UNIXaš
Naj sam pove, če je nekaj takega, možno pa je odstopanje od te številke na gor in na dol, glede na svoje TCP/IP nastavitve, ki se jih loti kakšen UNIXaš
korenje_ver2 ::
problem je pri telekomu, ki omejuje pakete z atm zapisom v glavi paketa. pa ppp. zato je razlika obcutna pri tcp paketih. recimo okrog 10-20%. Drugace je ce imas siol-tv, kjer telekom ne omejuje prenosa. Zato je dejanski prenos pri 1 mbps paketu malo visji, kar se pa ne pozna toliko kot pri 4 ali 8 mbps paketu.
sicer pa bo t-2 imel eth povezavo do central, za razliko atm-siol, kar pomeni da bodo dejanski prenosi visji.
sicer pa bo t-2 imel eth povezavo do central, za razliko atm-siol, kar pomeni da bodo dejanski prenosi visji.
jurre ::
meni na 1024/256 pri Siolu vlece od ene 120, 125, slo je tudi ze 145. Zdle sem naredil en speedtest pa mi napise Your current bandwidth reading is: 1.03 Mbps which means you can download at 131.56 KB/sec. from our servers.
@jurre: kje si to testiral?
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 389618 (6176) | dussan |
» | Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 56712 (45271) | Senitel |
» | Internet 10 mb/s, downloada le z 770 kb/sOddelek: Omrežja in internet | 6195 (5183) | Senitel |
» | Hitrost???Oddelek: Omrežja in internet | 2212 (1735) | amigo_no1 |
» | ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 35825 (18907) | RedOS |