Forum » Programiranje » htaccess in anti-leech
htaccess in anti-leech
lordgreg ::
vem da je tole možno, ne vem pa kako, sem pa iskal tudi pri apačijevih doma (apache.org) pa nisem našel..
v glavnem, rad bi naredil htaccess zadevo tako, da če bi kdo poskusil iz drugega serverja downloadati nek file na moji strani (direkt link), bi mu najprej odprlo neko stran, recimo
"welcome to my page, click THIS link to dl file."
upam, da veste kaj mislim,.. tistemu ki to ve, plačam novo ledvico!
v glavnem, rad bi naredil htaccess zadevo tako, da če bi kdo poskusil iz drugega serverja downloadati nek file na moji strani (direkt link), bi mu najprej odprlo neko stran, recimo
"welcome to my page, click THIS link to dl file."
upam, da veste kaj mislim,.. tistemu ki to ve, plačam novo ledvico!
- spremenil: lordgreg ()
rc-car ::
Jest sem to naredil tako da sem v PHP skripto vkljucil kodo, ki pogleda history za en korak nazaj in jo primerja z mojo domeno, pa mi deluje cist lepo
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
in kako zgleda to v realnem primeru, če ima kdo direkten link do nekega fajla na tvoji strani, recimo: server.com/fajl.exe?
Evo tuki je primer kako NE dela, pol pa pejd na stran kot ti pise in tam poglej kako dela
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
jaz sem vprašal za direkt link do fajla, torej server.com/fajl.exe in ne takega tipa kot maš ti, torej: server.com/download.php?id=12341254
kako ubraniti prvi načini iz drugih serverjev???
kako ubraniti prvi načini iz drugih serverjev???
Ja sej sem ti reku, da jest apacheja ne znam tko uštimat in sem ti samo ponudil mojo rešitev.
Itaq je pa to men cist ql, ker ce ti sam nimas nikjer direkt linka, ampak so samo redirecti v scriptah pol se je treba mal potrudit, da se to vidi, sam folk je beden in samo kopira un link od skripte in pol ne dela
Itaq je pa to men cist ql, ker ce ti sam nimas nikjer direkt linka, ampak so samo redirecti v scriptah pol se je treba mal potrudit, da se to vidi, sam folk je beden in samo kopira un link od skripte in pol ne dela
Brane2 ::
Ne vidm, kako bos s htacces fileti dosegu kej takega.
Ti so IIRC za fino nastavitev pravic po mapah.
Ko nekdo klikne na link, gre Apache (oziroma ena od njegovih kopij) v imenu nekega userja iskat stvar v mapo. Se pravi, ali mu bo to ratalo, je odvisno od atributov mape (pripadnost userju in grupi, ter ustreznost temu Apachejeve osebnosti), nato pa še od dovoljenj v htaccess-u.
Tudi ce bi naredu nekak indirekten link, bi ga leeching softver enostavno pobral- bi pac skocil preko enga linka vec...
Delno resitev vidm v keksih. Ce bi pac kliknil na en link, kjer bi pisalo- "ce kliknes tukaj, te bo website poslal u k*ac."
Normalen smrtnik ga pac en bi kliknil, stroj pa verjetno bi.
Na linku bi pa bil recimo majhen skript, ki bi tvoj keks postavil v polozaj "tip je stroj-otpikaj ga...". Keks bi recimo mel zivljenjsko dobo 1 dan...
Mater, po vseh teh letih učenja se vse fore zreducirajo na tiste iz risank...
Ti so IIRC za fino nastavitev pravic po mapah.
Ko nekdo klikne na link, gre Apache (oziroma ena od njegovih kopij) v imenu nekega userja iskat stvar v mapo. Se pravi, ali mu bo to ratalo, je odvisno od atributov mape (pripadnost userju in grupi, ter ustreznost temu Apachejeve osebnosti), nato pa še od dovoljenj v htaccess-u.
Tudi ce bi naredu nekak indirekten link, bi ga leeching softver enostavno pobral- bi pac skocil preko enga linka vec...
Delno resitev vidm v keksih. Ce bi pac kliknil na en link, kjer bi pisalo- "ce kliknes tukaj, te bo website poslal u k*ac."
Normalen smrtnik ga pac en bi kliknil, stroj pa verjetno bi.
Na linku bi pa bil recimo majhen skript, ki bi tvoj keks postavil v polozaj "tip je stroj-otpikaj ga...". Keks bi recimo mel zivljenjsko dobo 1 dan...
Mater, po vseh teh letih učenja se vse fore zreducirajo na tiste iz risank...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 252723 (27388) | miko22 |
» | Dropbox - uporabljate? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programska oprema | 43021 (28369) | ZaLoMaT |
» | Internet se spreminja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 6190 (4197) | MrStein |
» | Mozilla vs FirebirdOddelek: Programska oprema | 1777 (1464) | Poldi112 |
» | Kako nardit, da bi lahko samo z geslom prišel na neko stran???Oddelek: Izdelava spletišč | 2028 (1606) | kunigas |