» »

kako do mysql v win2k z IIS?

kako do mysql v win2k z IIS?

matic ::

Uporabljam win2k kjer imam tudi nekako postavljen svoj demo servercek na podlagi IIS5.0 + php podpora. Kaj moram sedaj se namestit uporabit da bom lahko delal tudu z mysql bazami. Na www.mysql.com sem gledal malo o tem pa nisem ravno kaj dosti nasel. Snel sem si program mysql admin .. samo nevem ali je to prav mysql streznik ali samo nadzornik nad sql bazami!? Nevem nimam se kaj dosti pojma o tem in bi prosil za kako pomoc! :)

((btw: namescen imam tudi apache httpd server samo mi ne laufa non-stop, ga zazenem sele na moj ukaz. Ce komu to kaj pomaga in je z njim lazje resit problem.))
  • spremenilo: matic ()

Opica80 ::

Preberi si na tem naslovu

Loki ::

gres na nadzorno plosco, administrative tools, data sources (odbc) in ga tam registriras, ce ni ze. (add/ sql server).
I left my wallet in El Segundo

matic ::

roberto: pa mas ti to ustimano? Ker jest sem to ze davno sprobaval pa se mi bolj zdi da je to nekaj drugega kot pa sql server.. to mislim da naj bi bil samo driver za dostop do sql baze. sploh pa jest sprasujem za mysql.. kokr vem je mysql in sql mal drgac.. ceprav nevem kaj in bi bil vesel ce bi mimgrede kdo kej povedu ce kdo kej ve, k smo ze prsli do tega:D

rc-car ::

MySQL je samo ena od 'verzije' samega programskega jezika SQL (Structured Query Language) - zelo razširjena je tudi PostgreSQL, pa microsoft ima svojo verzijo in tako naprej...

SQL je v bistvu nek standard za podatkovne baze, kar omogoča da lahko iz enega ponudnika SQL streznika brez (vecjih) problemov presedlamo na drugega.
Seveda pa se spet vsaka 'verzija' SQL lahko vključuje tudi kake dodatke kar jo naredi nekompatibilno z SQL standardom, vendar je zaradi tega hitrejša, delo udobnejše, ...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Loki ::

emm...
jest mam kokr bazo sam access. (za zdej)
I left my wallet in El Segundo

matic ::

roberto: s' m je zdel! :D .. ni dolg nazaj k sem tut sam samo acces uporabljal pa sem tam notr saru in bluzil za sql, ker sem vidu te 3 crke tam.. no ko se bos ti loteval tega ti povem, da jaze tam tega nisem nasel! hihihi... najvec pomaga www.mysql.com samo ce si zacetnik (kot jaz) je tudi malo tavanja po temi, samo vsaj pritavas do cesa..
To velja za vse tiste, ki se bodo se taval.. tavajet po www.mysql.com ;)

rasta ::

pejt na www.mysql.com pod sekcijo downloads in tam dobiš en 12 mb setup file. ko to namestiš na komp, mysql dela. saj men.

matic ::

Kje pa dobit kaka navodila kako uporabljat//upravljat mysql bazo se zlasti s phpjem? Navodila od phpja mam.. no sej za mysql pa po pravic povedan se niti nisem isjal .. sem kar direkt sem prisel prasat.. :D

webblod ::

Zadnjič smo delali mal teste in prišli do spoznanja, da je možno v Access zapistati cca. 500000 vrstic v minuti (cca. 8000 vrstic v sekundi) preko DAO vmesnika na Compu s cca 500 MHz in 64 RAM.

Zakaj bi se torej sploh mučil z MySQL na NT strežniku, če imaš ASP (VBS) in Access?
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

matic ::

...ker je to samo doma moj servercek.. na netu pa potem vecinoma objavljam na linux streznikih.. :)

ilanium ::

webblod, Access in njegova integracija z ODBC -jem je samo za query treh vrstic iz tabela na mojem starem P2 rabila 8 sekund z ASP -jem. Ko sem zadevo prenesel na MySQL, je PHP za 1000 recordov potreboval manj kot 100 milisekund. PHP + MySQL je zastonj, SQL, edini omembe vreden microsoftov interface za baze, pa kakšnih 15 000 dolarjev več. Sicer delam tut s ColdFusionom, to pa je že druga, odlična zgodba Macromedie.

webblod ::

O Accessu bi se dalo veliko debatirati... dejstvo pa je, da glede na tvoj rezultat, je bila koda, ki si jo napisal milo rečeno ZANIČ.
Recimo, ali si se vprašal ali je za dostopanje do Accessove baze uporabljati DAO ali ADO vmesnik (odgovor: DAO), poleg tega je vprašanje, ali si procesiranje podatkov vršil na bazi SQL-a, ali s pomočjo skriptne kode...
Vsekakor je dejstvo, da smo preizkušali različne variante dostopanja do podatkovnih baz in dosegli drastično boljše rezultate kot ti... Podrobnosti si lahko ogledaš na Delphi-Si.

Sicer je pa res, da zadeva nima nobene zveze s prvotnim vprašanjem... zato se opravičujem za tole moraliziranje avtorju vprašanja.

Tukaj pa je link do Navodil za uporabo MySQL.

Sicer je pa popolnoma res... V ODBC Managerju dodaš nov SQL server... itd.
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spletna trgovina

Oddelek: Izdelava spletišč
181679 (1254) robio
»

MySQL & SQL baze

Oddelek: Omrežja in internet
83310 (3244) Sahel
»

MySQL users & passwords problem

Oddelek: Programska oprema
91323 (1230) Loki
»

mysql vprasanje

Oddelek: Programiranje
111185 (1074) sifu
»

My SQL ????????????????????????????????

Oddelek: Programiranje
161483 (1214) darh

Več podobnih tem