» »

Svobodna veroizpoved

Svobodna veroizpoved

Ziga Dolhar ::

http://entertainment.msn.com/news/eonli...
Ne vem, ne vem. Ampak tole, kar berem tule, se mi pa zdi kriminal. Nekaj dni nazaj sem poročal o 'Jedi Knights' religiji v VB, ampak to, kar so 'officials' rekli na tej strani, pa se mi zdi že mala svinjarija (se opravičujem za izraz).

V sodobnem svetu kar nenehno poudarjamo svoje pravice (in pozabljamo dolžnosti, a dajmo to sedaja na stran). Saj ne rečem, nekateri za vse, kar naredijo, iščejo (beri: izumljajo oz. si izmišljujejo) nove pravice, ki so pak (ne) zapisani in tako naprej... Ampak, med največkrat ponavljanimi so pravica svobodne politične, spolne ter verske izpovedi.
Sam vero spoštujem. Ne verujem v vero; zgolj verujem. Vse vere sveta, vsa mnenja spoštujem ter sem večinoma nevtralen do 'kriznih' področij, saj o njih vse premalo vem. Joooj.. sem malo zašel. No, na zgornjem linku se 'uradniki' do 'vere' Jedi Knights obnašajo jako zaničljivo, koliko problemov jim dela itd... Oprostite, moram jit pljunit.

Hmm, kako lahko URADNIK, suženj ljudstva (beri: zaposlen v državni upravi), izreče kaj takega, mi ni jasno. No, da reče, da ta vera dela veliko težav, še razumem. Ampak, da si upa reči, da gre za popoln nesmisel (kar sicer niti ni tako neumno oz. prej ko ne velja za vse vere sveta), mi pa ne gre v glavo. In povrhu vsega - gre za 'svetovljanske' Angleže. Jok!
https://dolhar.si/

undefined ::

Jedi Knights religion... ah dej nehej no, sej nis(o) resen. Bom jaz tud ustanovil Jar Jar vero... pa mogoče še Tom & Jery zraven... ja, to! Saj to ni neumno, in je povsem smiselno, kot je Katoliška vera, right? Right! >:D

Thomas ::

Saga StarWars je iz znanstvenega stališča popoln nesmisel. Tako kot saga Biblija.

Vendar sta obe sagi veličastni pravljici, ki dobro strežeta nekaterim globokim potrebam človeka.

Bo Jedijevska religija presegla krščansko?

Vsaj ponekod - zagotovo.


I am a Jedi - anyway. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

That's it! Ustanavljam Jar Jar religijo, who's gonna join? >:D

Poanta, ki jo nekateri očitno ne vidijo tukaj je, da je bila vsa Star Wars zgodba napisana od enega preprostega človeka s preveč denarja in časa v rokah. Ostale današnje vere po svetu pa niso kar tako od muh, kot je ena otroška Jedi vera, ampak so bile pisane od mnogih modrecev. Nihče ne ve _zagotovo_ kaj od tega je bilo res in kaj ne. Dobro pa vemo vsi, da "force" is Vojne Zvezd ne obstaja. Kdor mi dokaže obratno, mu bom pa verjel, da je Jedi vera prava, in da ima poanto. Dajte no mal mislit no folk, prosim. :\

Brane2 ::

IceMan:

>That's it! Ustanavljam Jar Jar religijo, who's gonna join?

Si ze pozen, in to kar krepko.
Naredi search za "Scientology"
Ustanovitelj- Ronn Hubbard (IIRC)
Tip je enkrat reku (baje) "zakaj bi ustanavljal firmo, ce lahko ustanovim religijo ?"
Govori se, da mu je ratalo in da je Scientologija postala dokaj zaj* stvar v očeh "nevernikov", nekako tako kot so včasih prostozidarji rastural vse zivo...

OrlyTM ::

Lih tok dokazov je, da obstaja "force" iz vojne zvezd, kakor je dokazov za to, da se godijo čudeži in je vrli Jesus vstal od mrtvih.

Zakaj je zdaj eno bolj verjetno kot drugo?
Mogoč sam zato ker ima že doooolgo tradicijo pumpanja folka, al kej tretjega ?!?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

undefined ::

Orly, ne, ampak zato, ker tisto o Jezusu je že preteklost (2000 let), in se nič več ne da na tem področju dokazati. Tisti, ki pač verjamejo, verjamejo, tisti, ki ne, pa ne. Vsak "treniran" Jedi pa obvlada "force" (vsaj v filmu je tako), torej... naj se mi prikaže en visokoverni Jedi s forcom in se izkaže. >:D

OrlyTM ::

hja ... The Force bi lahk prav preprosto primerjal z obstojem boga ... nekaj višjega ... bog naj bi bil še danes, zatorej bi se po tvoji logiki tud moral dat dokazat ... še vedno trdim, da je oboje povsem enako verjetno :D

Sploh pa mislim, da poanta jediizma ni v sili, temveč v načinu razmišljanja o svetu (vesolju?) in ljudeh okrog tebe.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

tha_man ::

IceMan, čez 2000 let bo mogoče na Slo-Techu potekala enaka debata, sm da bo namesto krščanskva jedizem, namesto slednje pa spet neki novga :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

undefined ::

Orly, tista o Bogu je podobna kot o zraku... kako veš, da zrak obstaja, saj ga ne vidiš, ane? Pa ne bi jaz zdaj rad dokazoval, da Bog obstaja, tudi sam zelo dvomim v to, sam je pa dokaj logična primerjava - če nekaj ne vidiš, še ne pomeni, da ne obstaja. Force pa je fizično dokazljiv, se pravi, treniran Jedi s forcom lahko premika predmete na večjo razdaljo, tako da je to čisto druga zadeva, ki _je_ fizično dokazljiva, če bi obstajala, seveda.

tha_man, aja? Kaj bodo pa rekli čez 2000 let? Bodo rekli: "pred 2000 leti nazaj je force obstajal, in so ga Jediji obvladali, danes ga pa ne več"? Malo smešno bi se to slišalo. Krščanstvo se vsaj lahko izgovarja na Boga in njegovega sina, noben navaden človek ni imel takih zmožnosti, bili so le verniki. Pri Jedijih pa je situacija malce drugačna. :D

OrlyTM ::

Očitno si tole spregledal Ice:

Sploh pa mislim, da poanta jediizma ni v sili, temveč v načinu razmišljanja o svetu (vesolju?) in ljudeh okrog tebe.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

undefined ::

Jediji preprosto ločijo ljudi na dobre in slabe, right? Tega ne moreš kar tako enostavno storiti, svet ni črno-bel, temveč je barvni. Nekdo, ki je slab, se lahko spremeni - vsak se lahko spremeni, v dobrega ali slabega človeka. Jediji pa tega _ne_ verjamejo (vsaj tako mislim), za njih je treba človeka na napačni strani takoj ubiti. Krščanstvo pa uči ravno nasprotno od tega - naučiti se odpuščiti, kar je po moje veliko bolj zdravo pri človeških odnosih.

tha_man ::

IceMan, ne, rekli bodo, pred 2000 leti so bili Jediji na zemlji, sedaj pa spet čakamo da en pride in nas odreši :D. V bistvu podobno kot za Jezusa ;)

Sicer pa tud verniki pred 2000 leti niso mogli izvajat čudežev, ampak samo Jezus. Torej bodo čez 2000 let lahko podobno trdili za Jedije. Kdo bo pa takrat še vedel kako se je vsa stvar začela, razen če bodo potomci Lucasa posneli še kakih 500 nadaljevanj Star Warsa :\
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Thomas ::

Kdor jemlje JEDIJEVSKI kult resno - mu fali kolešček ali dva.

Let the force be with you! :))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

Kaj pa oni, ki resno jemljejo Krščanstvo? Nasedajo 2000 let stari fori? Urg... Zato pa pravim, da je vse vere treba jemat enako. Pa naj bodo bolj krvave ali utopične.
https://dolhar.si/

undefined ::

LordNinja daj mi povej, kaj ti pri Krščanski veri ne paše, ali kaj je otročjega (kar Jedijevska vsekakor je - po enem krneki filmu)? S katero od desetih krščanskih zapovedi se ti osebno ne strinjaš? Če bi _vsi_ ljudje spoštovali te zapovedi, na svetu ne bi bilo nobenih težav. Težave so, ker jih pač ne, in ker se najdejo taki kot ti, ki pač pravijo: "qrc pa vera", al pa taki, ki hodjo k maši le za zgled (kar je še 100x slabše). Noben te ne sili, da verjameš pravljicam, ki so se zgodile 2000 let nazaj, bistvo je, da ti spoštuješ zapovedi, s katerimi se sam več kot strinjam. Pa sam nisem noben pro-vernik, hell, me že ni bilo pri maši več kot 8 let (od birme). :D

IceIceBaby ::

IceMan... ja bozje zapovedi so cist kul. Se strinjam z njimi in se probam drzat tega, ampak se z dalec pa nisem kristjan ali celo katolik.
Kot si rekel je fora v tem da naj bi se vsi drzali teh zapovedi in bi blo vse lepo. Ampak kaj ko vsi vemo da so med najvecjimi prasci tudi sami predstavniki vere. S tem mislem na duhovnike in podobne tipe. Sej niso vsi slabi, mam celo v zlahti enega.
Uglavnem no. Hocem povedat da je vera zlo vredu stvar. Tudi sam se probam drzat nekih nacel in pravil. V bistvu mam cisto svojo vero. In zato tudi ni nic narobe ce ma pac nekdo za vero dzedaj najte. Al kako se temu rece no :)

tejo ::

kst: "Ampak kaj ko vsi vemo da so med najvecjimi prasci tudi sami predstavniki vere. "

S tem se ne strinjam popolnoma. Med največjimi pra*si so tisti ki hodijo v cerkev. Pri nas vemo iz lastnih izkušenj z njimi (tistimi verniki, ja).

IceIceBaby ::

a ko duhovnik posili enga bogega 12 let starega fantka to ni svinjarija ? Pa ko ozemajo boge vernike pri masi. Staremame morjo po pol penzjona v tist pehar zmetat. Pa ko se prou nesramno in neskladno z vero grebejo za premozenje pa to.

Sej ne recem da so druge vere kej bols. Ampak dejstvo je da so nekater duhovniki prasci in visje ko so veca mafija je vse skup.

ahac ::

IceMan:
Tiste fore, ko se prikazuje Marija ali premika njen kip, itd. so pa seveda fizično dokazljive, ali kaj?
Čemu ti bodo zapovedi, če se jih ne držiš? RKC se jih namreč ne, če še nisi opazil.

Sodom ::

La Vey!!!!!!
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back

undefined ::

kst

>a ko duhovnik posili enga bogega 12 let starega fantka to ni svinjarija ?

Zakaj posplošuješ? A če en človek naredi kriminal, to zate avtomatsko pomeni, da s(m)o vsi ljudje kriminalci, in nas imajo slučajno mimoidoči vesoljci pravico vse pobiti? To je najbolj nedoraslo mišljenje, ki pri nekaterih (redkih) ljudeh še vedno obstaja.

>Pa ko ozemajo boge vernike pri masi. Staremame morjo po pol penzjona v tist pehar zmetat.

Nobenga ne silijo, noben ni prisiljen nič not zmetat. Sem bil jaz včasih kot mulc miljonkrat pri maši, pa mi ni blo nikol treba not nič dat. >:D
Pač, da tist, kdor ima. Duhovniki itak nimajo drugega denarja. S prostovoljnimi prispevki pa ni prav nič narobe. Daj ne bit tolk omejen, prosim.

>Pa ko se prou nesramno in neskladno z vero grebejo za premozenje pa to.

To se grebejo bolj tisti v vladi... itak vsak v vladi hoče požreti čimveč... sicer pa kaj to sploh razlagam, daj mi povej _KAJ_ ima to sploh veze s samo vero? En velik NIČ! Tudi duhovniki sami nimajo nobene veze z vero, vsak mora najti vero v sebi, ne pa pri duhovnikih al pa cerkvah. Ti priporočam, da si ogledaš film Stigmata.

>Sej ne recem da so druge vere kej bols. Ampak dejstvo je da so nekater duhovniki prasci in visje ko so veca mafija je vse skup.

Da, tudi duhovniki so ljudje, ti čestitam za to ugotovitev, piškota pa vseeno ne dobiš. :D
"Nekater" ljudje so prasci na _vseh_ področjih, to je kristalno jasno, še vedno pa ne razumem, kaj ima to veze z vero in zapovedmi.

Sicer pa sploh ne vem zakaj sem se spravil komentirat ta post, ki je na tako nizkem nivoju, da me že boli glava. :D

"It gives me a headache just trying to think down to your level."

ahac

>Tiste fore, ko se prikazuje Marija ali premika njen kip, itd. so pa seveda fizično dokazljive, ali kaj?

A je to mar bistvo Katoliške vere? Ne, ni. To so samo priče posameznikov (zaradi mene lahko tudi norcev, me prav nič ne moti). Bistvo so zapovedi, in bistvo je, da se le teh tudi držiš.
Samo verstvo v Boga pa je potrebno le za tiste bolj primitivne ljudi, ki v to _morajo_ verjeti, zato da se imajo pač česa bati, če pomislijo storiti kaj bad. Inteligetnejšim ljudem tega ni potrebno, saj sami vidijo kaj je prav in kaj ne.
Bistvo Jediizma (če se tej filmski pravljici sploh lahko tako reče) pa _je_ force! Daj si oglej kakšen Star Wars film na vsake tolk časa, boš presenečen nad ugotovitvijo, da je to res. :D

>Čemu ti bodo zapovedi, če se jih ne držiš?

Kako pa ti veš, da se jih ne držim? A me sploh poznaš osebno? Al si kak jasnovidec? Incredible. :D Sicer pa priznam, da se vedno ne držim vseh zapovedi, ker je to pač za človeka skoraj nemogoče. Ampak to sploh nima veze z zapovedmi samimi.
I'm a human being, I make mistakes, I learn, and so does everyone else.

>RKC se jih namreč ne, če še nisi opazil.

So what? Še enkrat tebe vprašam to kar sem vprašal kst-ja - kaj ima to veze z _vero_?

IceIceBaby ::

iceman. Dej se enkrat preber vse poste pa mal razmisl. Vprasal si kaj nam ne pase pri krscanstvu. In jaz sem ti povedal kaj mi ne pase. Zapovedi se mi zdijo cist kul. Ne zdi pa se mi kul ravnanje predstavnikov te vere. Pravzaprav zdej govorim o katoliski veri. Kako lahko pricakuje cerkev od vernikov da se bodo ravnali po nekih nacelih ce jih sami na veliko krsijo. Pa ne mi rect da cerkev in duhovscina nimata nic opraviti z vero. Zdaj pa bom po tockah komentiral tvoje izjave.

-Zakaj posplošuješ? A če en človek naredi kriminal ...
Ne, to ne pomeni da smo vsi kriminalci. Ampak ce nardi kriminal nekdo ki naj bi bil za vzor ljudstvu je to se veliko hujse kot ce isto stvar naredi normalen zemljan. Podobno kot ce bi bili kriminalci policaji in podobni. (o tem ali so nebi razpravljal ker to ni tema zdaj)

-Nobenga ne silijo, noben ni prisiljen nič not zmetat...
Fizicno jih res ne prisilijo. Poznam pa primere ko tistih ki ne placajo ali ne placajo DOVOLJ ne spustijo vec v cerkev in jim nasploh ne nudijo vec uslug. V bistvu jih izobcijo, kar pa je v nekaterih primerih hujse kot fizicna prisila. Dokler so prispevki prostovolni so pa res uredu.

-To se grebejo bolj tisti v vladi...
Nevem ce se v vladi grebejo, ampak ce malo pogledas kaj se dogaja s slovenskimi gozdovi in drugo zemljo bos videl da bo kmalu 3/4 slovenije last katoliske cerkve. In kaj bojo oni potrebovali vso to zemljo. V korist vernikov sigurno ne ampak za v svoje zepe.

-Da, tudi duhovniki so ljudje...
Ze zgoraj sem napisal. Da duhovniki so ljudje, so pa tudi vec kot navadni ljudje. Morali bi biti zgled ljudstvu. Napake so sicer dovoljene, ampak me ne bos preprical da je posilstvo ali umor ena majckena napakca ki se tolerira.

Ta post je mogoce na nizkem nivoju zarad tebe. Ce si opazil v mojih postih nikomur nisem rekel da je omejen al pa da je neodrasel ali kar koli drugega kar bi utegnilo uzalit koga. V tvojih postih pa je takih izrazov dosti.
In zdej bom rekel da si omejen kvecjemu ti. Zakaj nebi sprejel jediizma ali kakrsne koli druge vere za pravo vero. Ce nekomu pomaga pri zivljenju misel na force ali kar koli pac je to samo dobro. Pa lahko si jaz omislim pa bom castil kot boga mojga trackballa. Pa ce bom zato boljsi clovek pa ce mi bo to pomagal pri premagovanju stresa in ovir sodobnega zivljenja, zakaj pa ne.

ahac ::

Iceman:
Bistvo katoliške vere je bog. Ki pa je ravno toliko resničen kot the force.
Kako pa ti veš, da se jih ne držim? A me sploh poznaš osebno?
To je bilo mišljeno bolj splošno in ni letelo na tebe osebno.
kaj ima to veze z _vero_?
Ima vezo z religijo.
Vzemimo primer. Če nek muslimanski voditelj reče: "Amere je treba pobit," je takoj sveta vojna. Isto z katoliško vero, le da si ta (na srečo) nima takega upliva na ljudi. Ko ga je imela je pa folk veselo hodil na križarske pohode.
Za vero pa ne rabiš cerkve, duhovnikov, itd.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Thomas ::

Iracionalna verovanja - so pač iracionalna verovanja.

Vprašanje je le, koliko škode povzroče.

Mislim pa, da imajo nekatere institucije, ki nastaneja iz iracionalnih prepričanj lahko kakšne dobre stranske efekte.

Veljajo naslednje neenačbe

RKC v East Europe > komunistično gibanje tam

Prosvetljenstvo v West Europe > RKC tam

sedanji komunizem na Kitajskem > falung gong sekte

(znak ">" pomeni "boljše kot")

itd ... itd ...

Kar se pa tiče Jedijevske vere ali pa scieontologije - pa za vernike ni opravičila. V zablodo so šli prostovoljno.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

Kar se pa tiče Jedijevske vere ali pa scieontologije - pa za vernike ni opravičila. V zablodo so šli prostovoljno
Še vedno bolje, da se sam odločiš za tisto kar ti je všeč (pa če je še tako neumno) kot pa da si v to prisiljen zaradi staršev, šole,... (in je tudi neumno).

GaPe ::

Vera in verovanje v boga je zame osebno en velik NESMISEL!

Edina stvar, ki pa je smiselna na tem svetu je MATEMATIKA in s tem seveda ZNANOST.

Have a nice day ...

:D
Don't steal! The government hates competition.

Thomas ::

Ne pa ni. Če je nekdo pil vero v Allaha ali Kristusa takorekoč z maternim mlekom - potem mu je treba pustiti, da svojo vero živi, v kolikor ne ogroža s tem drugih.

Kdor bi pa rad bil Darth Vader uradno - ker mu to fancy - nej si pridobi status kot vsaka maškara.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

No, z "Ne pa ni" se odgovoril Ahacu.

Z GaPejem se bolj strinjam.

Misliš, da je matematika znanost, iz katere vse druge izhajajo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

IceMan, samo to bi reku: Ti si zadnji, ki lahko reče, da svet ni črno bel - v nekem drugem topicu na vse pretege tuliš, da je. Ti si zadnji, ki lahko reče, da ne moreš posploševat dejanja enega človeka na vse - v nekem drugem topicu bi ti najraje zbombardiral vse, ki so iste veroizpovedi kot saj - veš - kdo. daj se malo odločit, kako mnenje boš imel in ga ne spreminjat po vetru, kot to počneš zdaj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

GaPe ::

Thomas:

Seveda, saj matematika je univerzalen jezik in je "povsod", če me razumeš.

:D
------------------------
Pa še to bi napisal, tisti ki verujejo (ni važno katera vera), se nimajo za nič "oprijeti" in s svojimi prepričanji samo blodijo naokoli.
Don't steal! The government hates competition.

Ziga Dolhar ::

Hmm, sam sem v svoji uvodni misli zapisal, da je potrebno verovati. Ni pa potrebno, da verujemo v 'vero' (v 'cerkvenem' pomenu besede).

Tako pač ljudje verujemo v matematiko. Če misliš, da je matematika tisto pravo, potem vanjo veruješ, je tako? No, sedajle si upam reči, da so tudi vse vere tako nekako ... vanje veruješ, kakor lahko veruješ v matematiko... ampak to ima smisel samo v mojih možganih in bom s tem raje nehal :]

Aja, še to - ko sem ta topic začel, se nisem nameraval prepirati o ne-pravilnosti verstev. Menil sem le, da odnos uradnika do vere ni pravilen oz. je hudo napačen. Dokler to govori kot 'John, London', se mi zdi vse v redu, ampak ko govori kot uradnik, praktično govori v imenu ljudstva. Pa četudi ne, se mi zdi, da ima neprimeren odnos do vere, kateri pač očitno ne pripada.

GaPe: vera je meni ena pomembnejših smernic v življenju. Očitno tudi tebi, pak vera v matemat'ko :]
https://dolhar.si/

burekar ::

Edina smiselna stvar na svetu je matematika?
O tem bi se pa dal razpravljat.
Matematika ni edina smiselna stvar, že zaradi tega ne, ker računa možnosti na podlagi "metanja kock". Že to ni smiselno. Zakaj? Zato, ker vesolje ni nastalo na podlagi metanja kock.
Lahko bi še govoril o nesmiselnem kompliciranju stvari v matematiki, ampak se mi enostavno ne da.
Ni samo ena smiselna stvar na tem svetu. A razvoj ni smiseln?
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Thomas ::

Jest tebe že razumem GaPe, kaj trdiš.

Sprašujem pa te, če je naprimer fizika po tvojem izvedljiva iz matematike? In potem seveda tudi vse ostalo. Medicina naprimer.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Matematika je orodje. Fizike NE MOREŠ izpeljevat iz nje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

GaPe

> Edina stvar, ki pa je smiselna na tem svetu je MATEMATIKA in s tem seveda ZNANOST.

TESKAn

> Matematika je orodje. Fizike NE MOREŠ izpeljevat iz nje.

No, kolikor vidim, gre za dve nasprotni stališči.

Zanimivo, zanimivo ...

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Fizike res ne moreš izpeljati iz matematike. Fiziki in matematiki dodaš še kemijo, iz tega lahko pa res izpelješ čisto VSE.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Ziga Dolhar ::

Jezik?
https://dolhar.si/

Thomas ::

No, bom povedal svoje mnenje o tej stvari.

Kmalu bomo imeli t.i. Teorijo vsega. Nekateri ji rečejo Kvantna gravitacija.

To bo osnovna fizikalna teorija, iz katere se bo dalo izpeljati vse. Od kvantne teorije, relativnosti, kozmologije ...

(Kemija je pa že zdaj izpeljiva iz kvantne fizike, burekar).

Matematika pa je samo del fizike. Vsako ukvarjanje z abstraktnimi matematičnimi strukturami - je "zgolj" fizikalni proces.

Ljudje sicer radi verjamejo, da obstaja naprimer aritmetika po sebi - vendar so to "le" procesi v možganih ali kakšnih drugih strojih.

Toda, če je vse skupaj - kakor smo nekateri prepričani - res sestavljeno iz bitov, potem se razlika med matematiko in fiziko zamegli.

Samo vprašanje dogovora je, kako bomo rekli osnovni - EDINI - znanosti.

Quantum Gravity - se sliši lepo. Informacijska teorija pa bolj pravilno.

Ni važno ime - važno je, da bomo tako znanost imeli. Bo že kakšen pesnik našel še ime zanjo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vera (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33120555 (9443) Vanich
»

Krščanstvo in Protestantizem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12725148 (22642) donfilipo
»

Cerkev proti DZ (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24535416 (31046) nuclear
»

ali sodi verouk v šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
735315 (4498) Gandalfar
»

Jezus Kristus - Čudež ali potegavščina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
678465 (3529) Valery

Več podobnih tem