» »

dodatna osvetlitev lcdja.

dodatna osvetlitev lcdja.

ReBi ::

imam zjeb*** kamero (glava) in zdej imam pred lcd-jem lečo in to uporablam kot neke vrste projektor. problem je v tem, da je slika pretemna- ekranček je majhen. kako bi se dal dodatno od spodaj osvetlit lcd, da bi bila projekcija svetlejša? je to sploh možno? poskusil sem že z osvetlitvijo od spredaj, pa nima efekta, ker je lcd osvetlen od strani, svetloba se pa odbija od zaščitne plasti ekranka in ne od.. e... pikslov..(?) sedaj ga lahko uporabljam le v popolni temi. slika ni ne vem kako dobra, ker ma resolucijo sam 560x220 (123 000 pikic) je pa fajn dopolnilo k glasbi, za sprostitev.

neoto ::

Težka bo... Tile LCD-jčki niso ravno namenjeni za projektorje.

Drugače pa se malo razjasni. Nimam pojma zakaj nekaj govoriš o kameri, glavi, potem pa še projektorju...

lej: kamera ma video vhod in slika se pokaže na lcd-ju. pred lcd-jem je zdej leča... in če to usmerš v temi prot zidu, maš na zidu sliko. sam kr precej temno... sm pa ekrančk že odpru, in ugotovu, d ma na dveh straneh močne izvore svetlobe, verjetno nekej podobnega led diodi... in me zanima če bi se dal stvar še bolj osvetlit.

se je mogoče že najdu kdo, ki ve?

AirDevil ::

Meni se zdi to malo čudna ideja, ker recimo če si jaz hočem na svojem digitanem fotoaparatu pogledati kakšen film lepo priklopim na TV in si lahko ogledam filmček ravnokar posnet. Če pa tega tvoja predvidevam da imaš digitalno kamero ne podpera je pa to zelo težko izvedljivo pa zdi se mi da ta filmčk ki ga predvajaš na tem lcd-ju je veliko slabša kvaliteta kolikor je recimo na tv-ju.

Highlag ::

Teoretično lahko LCD olupiš.
Odstraniš okvir, difuzor svetlobe in reflektor in z zadnje strani potem posvetiš skozi. Sedaj ne vem točno, (ker je od LCD-ja odvisno) mogoče bi rabiš še en polarizacijski filter da bi slika sploh ratala.

Druga varianta je, da odmontiraš neonke, ki so za rasvetljavo in od strani posvetiš z kakšnim močnejšim izvorom.

V obeh primerih boš težko dobil kaj zelo spodobnega. Prvi je še najverjetnejši. Seveda pa ena leča verjetno ne bo dovolj.
Never trust a computer you can't throw out a window

kamera je bla 200k, in ima vse možne vhode in izhode. gre se mi za to, da je slika velika. ne nameravam uporabljati za gledanje filmov, namreč za nekakšen vizualni dodatek k glasbi.

ena leča je dovolj. ne gre se mi za ne vem kakšno kvaliteto slike, ker z 125k pixli ne more bit, bi pa rad le večjo svetlost. samo problem je, ker je slika pretemna. ga bom poskusil "slečt" in osvetlit od zadaj. hvala za idejo... mogoče veš, kje bi dobil svetleši izvor svetlobe, ker sta tista dva... hm, ja... zelooo močna.

Highlag ::

Upam da veš, da je proces zelo lahko destruktiven? :P ;)

Za osvetljevanje: Mogoče žarnico, ki jo lahko dobiš vtakneš v reflektor, ki bi svetlobo spuščal samo skozi eno režo? Tu je veliko če-jev.
Never trust a computer you can't throw out a window

Sadida ::

Js bi pa nucu za en kolesarski števec osvetlit(digitalni) sej veste kakšen. Pa sem že enkrat nekje vidu kako se to nardi pa ne najdem več. Zato prosm če ma kdo kakšen link, kjer je s slikami opisano to.:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sadida ()

Doman ::

To bi tudi meni prav prišlo. Med poletjem namreč nameravam na daljšo pot in bom kolesaril tudi ponoči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
42871828 (21531) Šolar
»

Prvi prototip laserskega televizorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
5910496 (7292) uporcek
»

Homemade projektor (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
738909 (5363) dj_andy
»

korekcijska ocala.

Oddelek: Loža
242438 (1989) BigWhale
»

Projektor...home made

Oddelek: Hlajenje in modifikacije