» »

Razmik med dvema trdima diskoma

Razmik med dvema trdima diskoma

Gandalf the White ::

V kompu imam dva diska, ki sta med seboj razmaknjena le nekaj milimetrov, pa me zanima, ali ima to lahko kakšne zlonamerne posledice?
You cannot pass. I am a servant of the secret fire, wielder of the flame of Anor. The dark fire will not avail you, flame of Udun. Go back to the Shadow. YOU SHALL NOT PASS.

vres.ales ::

odvajanje toplote je bolj slabo pol malo(čisto malo tak da niti ne ugotoviš) bolj počasi delata

Aha, drugače pa zaradi tega ne more priti do kakšne okvare?
You cannot pass. I am a servant of the secret fire, wielder of the flame of Anor. The dark fire will not avail you, flame of Udun. Go back to the Shadow. YOU SHALL NOT PASS.

eh ni šanse

Ok hvala!

Zanima me še nakup enega diska, okol 160Gb, predvsem mora biti tih in tak, da se najmanj kvari (zdaj imam Maxtorja 160Gb, ki mi je že dvakrat crknu). Imaš mogoče kakšno pripročilo?

AndrejS ::

Disk ti lahko crkne tudi , ker se ne hladi dobro, tako da je pomemben razmak med diski...
Je pa dobro , če je ta razmak majhen z ventilatorjem odvajaš toploto

eh am kaki neje more crknt če mam compa 24/7 prižganega pa poleti ko je tista vročina pa mam kišto gor odprto pa še zraven balkonskih vrat je tak da puna sonce not žge pa ni bil noben disk zanič

pa kaj to maš sata maxtor
jaz mam pata samsunga 160GB pa še zdaj lepo dela pa ga mam že ene pol leta pa puna tih je

Vlady ::

Jaz imam 40GB Maxtor ATA 100 pa mi dela mislem da že več kot 5 let BP. Imam pa gor pasiven hladilnik iz Al. Tud WD-ji so hitri in tihi. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Ja pata Maxtor je, ampak sej mi ni čist crknu, samo zbrisou mi je vse podatke gor, tko da to sigurn ni zarad vročine.

Vlady ::

Aja men je tud Maxtor 80GB 2x crknu, samo to zarad tega, ker se je pregrevu. Ko sem dal gor ventilator je bla pa druga pesem. :D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Situacija v mojem računalniku je takšna:
Najprej je na vrhu Maxtorjev pata 80gb disk, potem je disketnik, pol pa še Maxtorjev 160Gb pata disk. 80gb mi ni še nikol crknu (trkam na les), pa je med njim in disketnikom manj prostora kot med 160Gb in disketnikom.

OOTBOXZY ::

@vres.ales
Oprosti, ampak ali se lahko naucis slovensko?
LP

OOTBO XZY

fahrenGONE ::

Hm no ja, lahko da ne bo nic, ampak ce ima temperaturo visjo od 55 bi bilo dobro malo hladit zadevo, na primer kaksen tih ventilator ali pa vecji razmak, ce je to mozno ... ali pa bigtower ohisje - pri nekaterih lahko das diske nad napajalnik in tako ne grejejo sistema.

Temperatura je tm okol 40

lambda ::

Men nekako deluje disk 20GB seagate že precej let v sendviču med drugim diskom in cd-romom, brez hladilnikov in praktično skoraj brez razmaka. Vroč je pa vedno tako, da zelo težko držiš prst na strani diska ... Do sedaj sem mel že približno 8 diskov in mi na (srečo) še noben ni crknil, kljub temu, da ni bil noben hlajen in kakega razmika tudi ni bilo.

Nekateri pretiravajo s hlajenjem.. Ce niso kaksno ekstremne temperature je ok kot je. Meni tudi vsi HDDje delajo bp.

Jan987 ::

mah crkovanje trdih diskov je mal čudno. Men je laufov en disk 20giga z win 98 24/7 4 leta (že prej je bil rabljen) na nejm pa je blo skoz ene 6 giga podatkov in redko se je kaj pisalo gor. Pol pa sem ga dal u moj sistem (podpis9 uin je mel disk vsak dan sigurno 5-10giga prometa (brisanje, pisanje) in je šel v k****v 14 dneh. Nevem ali je blo to naključje al preobremenjenost

iskra ::

Kako pa je z bližino disk-napajalnik? Lahko kaj napajalnik z vsemi elementi kakorkoli vpliva na delovanje diska oz. podatke na njem?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Jaz sem imel disk nad napajalnikom dve leti in je bilo vse ok. Disk sem na novo formatiral pred kratkim in je bil brezhiben.

iskra ::

Super! Hvala za info :) Bom pa za vsak primer še malo spremlju dogajanje tukaj, da vidim, če ima kdo slabe izkušnje ;)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Po moje napajalnik ne vpliva, saj imam original 3.5" rack nad njim, misljen za HDD. Lahko pa se ga odstrani in doda se en napajalnik, ce je potrebno. Ohisje je delalo podjetje Macase, ki je znano po industrijskih ohisjih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri disk kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
391857 (1170) destiny
»

Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442681 (1858) Mr.B
»

od katere firme kupiti diks? (strani: 1 2 )

685090 (3812) jastreb
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

939447 (6402) dela
»

Disk IBM 7k250 moj najboljsi nakup letos. Priporocam bolj kot karkoli drugega. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25114088 (7985) e-marko

Več podobnih tem